Şimdi Ara

Son Ders (2008) | Ferhan Şensoy (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: .TaneR.

Normalde pek yerli film izlemem, dün izlediğim üç maymun rezaletinden sonra bu gece de son ders filmini izliyeyim dedim.
    Belki oyunculuk biraz eksik kalmış gibi ama film öylesine güzel ki, vaktin geçtiğini anlamıyorsunuz. Karmakarışık duygular içine giriyorsunuz.

Böyle mi güzel film yapılır, böyle mi insanların içine akılır, böyle mi insan hislendirilir. 01:26'da ağladım en sonunda.

Üç Maymun Oscar'a aday olacak neredeyse sen kalkmış "Rezaletti" diyorsun.
    Taner gerçekten farklı birisin ha.

• üç maymun rezalet bir film değil benceson ders sanki biraz aceleye gelmiş.birçok gereksiz sahne var mesela bayan öğretmenin hocanın evine gelmesi.başlangıçtaki sevgiliden ayrılma sahnesi ruhsuz.polisten kaçma vede arkadaşların tesadüfen buluşması gibi hatalar var.
  • 11/10 veririm gözüm kapalı.
    Boş bir zamanımda, canım çok sıkılmışken öylesine dolaştığım bi sitede denk geldim ve izledim.
    Böyle bir senaryo, böyle bir oyunculuk Türk işi olamaz dedim.
    Güldürdü, düşündürdü, hüzünlendirdi...Duygu kargaşası yaşadım
  • wallahi bnde zor tuttum kendimi d-smartta izlemştim harbiden gzl film. gençlerde idare eder ama o afişte en soldaki lavuğu hiç sevmiom onu nerden bulmuşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Micro_Processor

quote:

Normalde pek yerli film izlemem, dün izlediğim üç maymun rezaletinden sonra bu gece de son ders filmini izliyeyim dedim.
    Belki oyunculuk biraz eksik kalmış gibi ama film öylesine güzel ki, vaktin geçtiğini anlamıyorsunuz. Karmakarışık duygular içine giriyorsunuz.

Böyle mi güzel film yapılır, böyle mi insanların içine akılır, böyle mi insan hislendirilir. 01:26'da ağladım en sonunda.

Hepimiz birbirimizden farklıyız. Zevklerimiz de farklı.
    En son izlediğiniz film konusuna da yazmıştım.
    Üç maymun filmini montajlasam ve birine 10 dakika olarak izletsem hiç bir şey kaçırmaz. O kadar gereksiz ve diyalogsuz sahne var ki. Sanatsal film yapmanın bol bol susarak geçirilen, donuk kareler ile olacağı gibi bir takıntısı var bazılarının. Özellikle de N.Bilge Ceylan'ın.
    Filmde ne senaryo var ne de müzik. Kopuk kopuk olan filmi bitirinceye kadar içim daraldı.

İsterse oscar alsın, ben beğenmedikten sonra bana ne ifade eder ki.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Micro_Processor

quote:

Hepimiz birbirimizden farklıyız. Zevklerimiz de farklı.
    En son izlediğiniz film konusuna da yazmıştım.
    Üç maymun filmini montajlasam ve birine 10 dakika olarak izletsem hiç bir şey kaçırmaz. O kadar gereksiz ve diyalogsuz sahne var ki. Sanatsal film yapmanın bol bol susarak geçirilen, donuk kareler ile olacağı gibi bir takıntısı var bazılarının. Özellikle de N.Bilge Ceylan'ın.
    Filmde ne senaryo var ne de müzik. Kopuk kopuk olan filmi bitirinceye kadar içim daraldı.

İsterse oscar alsın, ben beğenmedikten sonra bana ne ifade eder ki.

Zevkler ve renkler tartışılmaz,haklısın.

Bu arada kızma.

• Neden kızayım ki ?
  • Bu konuyu görünce izlemeye karar verdim ve izledim yapılmış en iyi Türk filmi diyebilirm çok iyidi 10/10

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crauser -- 20 Ocak 2009; 18:54:45 >
  • bu filmin nesine ağlıyorsunuz anlamıyorum.. son derece amatörce gelmişti bu film bana..
    sürekli ağlayan duygusal erkek modeli bi yere kadar yani, sınıfta hep aynı yerde oturan öğrenciler hep aynı çekim açıları..
    diyaloglar çok sıradan ve sıkıcı.. bana göre bu film hiç olmamış yani üzgünüm
  • quote:

Orjinalden alıntı: ax

üç maymun rezalet bir film değil benceson ders sanki biraz aceleye gelmiş.birçok gereksiz sahne var mesela bayan öğretmenin hocanın evine gelmesi.başlangıçtaki sevgiliden ayrılma sahnesi ruhsuz.polisten kaçma vede arkadaşların tesadüfen buluşması gibi hatalar var.

bayan hocanın gelmesi niye saçma olsun
    hocanın aşkının hala devam ettiğinin ispatı olarak konmuş
  • Üç maymun cevapsız kocaman bir soruyla bitti.

O küçük çocuğun hikayesi neydi?
  • quote:

Üç maymun cevapsız kocaman bir soruyla bitti.

şu 3 maymun çok boş bir filmdi.seyirci açısından hiçbir şey vermiyor.Resimleri anımsatan uzun durgun sahnelerle dolu başka bir deyişle sıkıcı,-illa ki aksiyonlu bir film istemiyoruz ama- çok boş bir filmdi.Seyirciye bir şey veremedikten sonra napayım öyle filmi.konusu idare eder ama yaratıcılık yok,sürükleyicilik yok 3 Maymun'da vereceğim paunla her maymuna 1'er paun düşüyor 3/10.

hemen ek$i'den de katıldığım bir görüşü aynen sunayım.
    quote:

büyük umutlarla gittiğim bir film(di). nuri bilgenin her filmindeki gibi yalnızlaşmış karakterler bulacağımı biliyordum.
    konusu itibariyle gayet başarılı bir çalışma çıkabilecekken gereksiz fotoğraf takıntıları ile filmin kuşa döndürüldüğünü izledim.

evde yemek yedikleri masanın konumu çok güzel. pencere önü, sürekli ters ışık. eyvallah yakalamışsın bu fotoğrafı ve bize gösterdin.
    eee sonra. bunu yinelemeye başladın. sinema havasından kopup dizi moduna girdik adeta.

babasının yanına gitmek için tren istasyonunda bekleyen çocuğu görüyoruz. bir ara eğiliyor. netlik kaymıyor. iyi bir çalışma. resmin yüzde 80'i flu. tamam iyi yakalamışsın. resimde o anda karakterimizin sadece omuzu ve arkadan flu şekilde gelmekte olan 2 adam var.
    plan sürüyor sürüyor. sanıyorsunki o 2 adam nete gelince birşeyler olacak. 45 saniye sadece omuz görüyoruz. adamlar geçiyor, çocuk doğruluyor. ne anlattın burada üstad. gözüm bozuldu o planı seyrederken.

ne çantaymışta bir türlü çıkaramadı ablamız o telefonu. mübarek çanta değil, içi kum dolu çuval.
    sıkışan ruh halinin telaşa kapılması ve telaş durumda hareketlerini kontrol edememe gibi bir derdi anlatıyorsa biraz fazlaca olmuş.

yalnız ülkem tanımlamasını kendi içinde ve dışarıya karşı iletişim kurmakta zorlanan bir toplumu anlatıyorsun ya, işte bu filminle sende buna destek oluyorsun. bizim anlayamayacağımız belki de kendininde anlayamadığın sekanslarla bizi zor durumda bırakıyorsun.
    bu yüzden yönetmen ile aramda iletişim kuramıyorum.

filmi gördüm küfürleri duydum ama ne anladığımı bilmiyorum. filmden çıkan her seyirci biraz maymundu filme karşı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Frost_Nova

quote:

şu 3 maymun çok boş bir filmdi.seyirci açısından hiçbir şey vermiyor.Resimleri anımsatan uzun durgun sahnelerle dolu başka bir deyişle sıkıcı,-illa ki aksiyonlu bir film istemiyoruz ama- çok boş bir filmdi.Seyirciye bir şey veremedikten sonra napayım öyle filmi.konusu idare eder ama yaratıcılık yok,sürükleyicilik yok 3 Maymun'da vereceğim paunla her maymuna 1'er paun düşüyor 3/10.

hemen ek$i'den de katıldığım bir görüşü aynen sunayım.
    quote:

büyük umutlarla gittiğim bir film(di). nuri bilgenin her filmindeki gibi yalnızlaşmış karakterler bulacağımı biliyordum.
    konusu itibariyle gayet başarılı bir çalışma çıkabilecekken gereksiz fotoğraf takıntıları ile filmin kuşa döndürüldüğünü izledim.

evde yemek yedikleri masanın konumu çok güzel. pencere önü, sürekli ters ışık. eyvallah yakalamışsın bu fotoğrafı ve bize gösterdin.
    eee sonra. bunu yinelemeye başladın. sinema havasından kopup dizi moduna girdik adeta.

babasının yanına gitmek için tren istasyonunda bekleyen çocuğu görüyoruz. bir ara eğiliyor. netlik kaymıyor. iyi bir çalışma. resmin yüzde 80'i flu. tamam iyi yakalamışsın. resimde o anda karakterimizin sadece omuzu ve arkadan flu şekilde gelmekte olan 2 adam var.
    plan sürüyor sürüyor. sanıyorsunki o 2 adam nete gelince birşeyler olacak. 45 saniye sadece omuz görüyoruz. adamlar geçiyor, çocuk doğruluyor. ne anlattın burada üstad. gözüm bozuldu o planı seyrederken.

ne çantaymışta bir türlü çıkaramadı ablamız o telefonu. mübarek çanta değil, içi kum dolu çuval.
    sıkışan ruh halinin telaşa kapılması ve telaş durumda hareketlerini kontrol edememe gibi bir derdi anlatıyorsa biraz fazlaca olmuş.

yalnız ülkem tanımlamasını kendi içinde ve dışarıya karşı iletişim kurmakta zorlanan bir toplumu anlatıyorsun ya, işte bu filminle sende buna destek oluyorsun. bizim anlayamayacağımız belki de kendininde anlayamadığın sekanslarla bizi zor durumda bırakıyorsun.
    bu yüzden yönetmen ile aramda iletişim kuramıyorum.

filmi gördüm küfürleri duydum ama ne anladığımı bilmiyorum. filmden çıkan her seyirci biraz maymundu filme karşı.

Her maymuna birer puan düşüyor, buna bittim

• quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

haha bende hep bunu sordum arkadaşlara bıktılar artık :)
  • cok cok cok guzel bir film 10/10

bence dead society poets e az da olsa benzeyen hatta belki de turk versionu diyebilecegim sahane bir film olmus herkes izlemeli diyorum

bu arada filmdeki esas kız da o kadar cok tek dolasıodu ki yani konusası olmasa bile insanın konusası geliyor cok cok az arkadaslarıyla konusurken ya da yururken goruyoruz hep tek yuruyor ya da oturuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilgeolun

Eglencelik film..

Senin gibimi,
  • biraz öcne izledim filmi. gerçekten çok hoşuma gitti. özellikle esas olandaki gibi konuşamama sorunu yaşadığım için beni çok etkiledi...
  • biraz önce tv2 de izledim filmi yeterince ilgi görmemiş olması ne kadar üzücü.

Film oysa ki çok akıcı nasıl bittiğini anlamadım

ve çok iyi mesajlar veriyor. "asla erteleme"

bunun dışında eğitim sistemine, siyasi değerlere çok iyi giydiriyor (emniyet müdürünün badem bıyıklı olması vb.)

Gerçekten film bittiğinde gözlerim doldu çok etkilendim.

Üstte yazılanlara bakmayın, izleyin. Pişman olmazsınız
  • Oyunculuklar başarısız. Filmde biraz yapaylık hakim. Daha gerçekçi ve çarpıcı bir film yapılabilirdi. Hem de duygu sömürüsüne kaçmadan. Yinede izlenebilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.