Şimdi Ara

SON DAKIKA/ ANAYASA MAHKEMESI DERSHANE KAPATMA KARARINI REDDETTI (ANA KONU) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
4
Favori
3.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    1-Evet dersanesiz oluyor, lise sonda gittim dersaeye sadece buna ragmen fen lisesini kazandim ve 6 bininci oldum. Oncelikle ilkokulu ozel okulda okudum 6. Sinifta devlet okuluna gittim ve egitimi oldukca vasatti, 2 hafta sonra eski okuluma dondum. Ve dedigim gibi fen lisesini kazandim, okulda herkes dersaneye veya ozel okul+dersaneye gitmisti. Dersanesiz oluyor evet fakat ogrenci ne yaptiginin bilincinde olacak dersaeye gitmeyip yatinca olmuyo dersane ogrenciye farkindalik katiyo ve ogretmenler genellikle bu isi para icin degil gonulluluk esasina gore yapiyor, ozel okulda boyle devlet okulunda da var boyle hocalar ama sayilari oldukca az. Ayrica dersane tekrar olanagi sagliyor bu da ogrenciyi pozitif etkiliyor evet dersane senin benim gibi calisan insanlara fazla bir sey katmiyor belki ama bencil dusunmemek lazim, calisma bilincinde olmayan okuldaki kotu hocalardan bir sey anlamayan ogrenciye konuyu ogretiyor cevremden biliyorum.
    2- egitime verilen paraya hicbir zaman acimam tiki kolej kizi degilim. Para harcama konusunda cok ciddi kurallarim var fakat almasin bi gun cocuguna istedigi cikolatayi gelecegini kurtarsin, kaldi ki bu konu cok onemli adam uni okumasin ogrenciligi birakip tarlada calissin o da cocuklarini okutamasin, parlak bi gelecek goruyo musunsen ? 2 kemer sikmakla bisey eksilmez basarida fedakarliklarin buyuk pay vardir. Kaldi k bu konuda yardimci olan bir suru kurum vedernek var maddi durumu bahane etmek bence buyuk bir sacmalik.
    3-iyi bir dersane iyi ogretmenler iyi rehberlik demek, basinda da soylemissin dersaneye gitmeden bu hocalara boyle ithamlari yakistirmani hic hos karsilamadim, elbet vardir boyle hocalar lakin bunlar mahhale aralarinda kalmis dersanelerdedir birey final ya da fem de boyle hocalara rastlayamazin ve sayilari devlettekiler kadar cokdegildir.
    4- Dersanede hirpalanmaz ogrenci, bunun sebebi ailedir. Benimde kardesim hic calismayi sevmez evet dersane ev yaptigi cok oldu liseye hazirlanrken ve bu ona sonucunda mutluluk getirdi gitmeseydi bu basarisinin yarisini ede edemezdi. Egitim sistemimiz sagolsun hirpalaniyoruz, yaris ati gibi. Evet bu zorundalik birazda. Ama o hirpalanmayi egitim sistemi gerektiriyor, ya kardeslerinin okul hocalari mukemmel yada ders onlara iskence ki hirpalaniyolarmis gibi oluyor
    5-kuzenim femdeydi fem de okudu uniyi kazandi ve bu olaylardan dolayi ilisigini kesti. Kimse onu bi sandalyeye baglamadi, bizim icin calisacaksin diye. İcinde olmadan bilemezsin, o insanlar gonulluluk esasina gore calisiyolar ve aralarina aldiklari insanlarda oyleler. Kimseyi zorla alikoyma yok sen kulaktan kulaga gelen bilgilere dayanarak bunlari soyluyosan zekana hakaret etmis sayilirsin, yok gordum diyosan ona eyvallah diyecek lafim yok.
    Son olarak dersanenin gariban anadolu insanina ogrenmeyi dersini pekistirmeyi ve calismayi ogrettigini dusunuyorum, ve dersanelerin kapatilmamasinin zorundaligini vurguluyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diana92

Arkadaşlar tek bi sebebi var. Tayyipin oğlu dershane satın aldı ve yine cebini dolduracak.

Bu iş ile CHP çok mücadele etti hakkını teslim etmek lazım.

La kim neyle mucadele etti chp iptal davasi acti adam dershane satın alsa niye yasa cikartsin chp iptal davasi acti farkinda misn ustelik eger dershane si olan birinden bahsediyrsan muharrem inceye bak kocalide ve istanbulda kaç tane dershanesi var bos beles konusma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1-Öğrenci dediğin çalışır, farkındalık yaratmak için illa bir şeye gerek olmamalı ailede verilen eğitim bu farkındalığı zaten çoktan oluşturmuş olmalı. Ben 8.sınıfa kadar dershaneye gitmedim ve çalışmam gerektiğini ailem aşıladı hemde üstelemeden son 8.sınıfta gittim ama okul çıkışlarında yorgun olan bi çocuk olarak dershane benim için itici bi şeydi ve eğitimden soğumaya başladım. Yine kendi çabalarımla bunu aştım ve anadolu lisesi kazandım. Lisede "bilinçli" bir şekilde çalıştım ve okul+dershane de yorulmak yerine temel liseye geçtim ve bireysel çalıştım bende şimdi 6 bindeyim...

2-Eğitime verilen paraya bende acımam ama bu para boşuna değilse.. Ailemde hiçbir zaman eğitim için istediğim parayı geri çevirmedi. Ama onların bu taksitleri zorla denkleştirdiklerine bizzat şahit oldum. Ki bu taksitleri bulması imkansız olan insanlar var. Hani yoksulluk hat safadaydı, hadi bu ülkenin insanları açtı? Dershane soyguncularının ellerine para sayarken mi zengin bu insanlar? Eğer bir çocuk başarısızsa destek çıkarsın, bir çıkarsın, iki çıkarsın ama en sonunda bi meslek öğretip hayatını devam ettirmesine yardımcı olursun. Çalışmaya niyeti olmayan öğrenci her koşulda çalışmaz. Bu bi gerçek.

3-O dediğiniz öğretmen 100 kişiden 1 'idir bunu sizde biliyosunuz. Benimde bana rehberlik hocalarım oldu ve bunların çoğu kendi okulumun hocalarıydı. Ben Birey'deydim ve müdürün öğretmene "son sınıfları salla ya onlardan bir halt olmaz, seneye de yoklar zaten" deyip öğretmenin "aynen hocam seneye kayıt yaptırcaklara ağırlık veriyoruz" dediklerini bizzat duydum. Benim 2 teyzem femde öğretmen ve o da dediklerimi destekliyor bu arada.

4-Pardon ama saat 8 den 3'e kadar okulda olan bi öğrencinin derhanede saat 7-8 e kadar dersi olucak ve bu öğrenci yıpranmicak mı? Şaka yapıyo olmalısınız.. Ben dershaneye gitmedim, yıpranmadım da arkadaşlarım dershanede ek derslere girerken ben gezdim ve sonucum onlarla yarışamaz bile... Eğitim sisteminde haklısınız, size katılıyorum, yarış atı olmamız isteniyor ama dershanede saolsun bunu tastikliyor...

5-Kardeşim bizzar 2 teyzemde yaşadım bu durumu teyzemlere gelin sizi okutucaz dediler ve hala onlar için çalışıyolar.. Gönüllülük falan fasa fiso arkadaşlarım yeter artık mezun olalım da her ders şu yapılan siyasetten kurtulalım diye dua ettiler. Hiçbir dediğim kulaktn dolma değil hepsi birebir 1.dereceden yakınlarım yaşadı. Ablam ve abim femdeydi, 2 teyzem femde öğretmendi, biçok kuzenimde femdeydi....

Son olarak dershane birileri doysun diye birilerini aç bırakan bi sistem olduğunu düşünüyorum ve tamamen kapatılması taraftarıyım......

• Millet ne derse desin orası ticarethane mi EVET
    NE DÜŞÜNÜRSEN DÜŞÜN EĞİTİME ÖNEM VEREN GÖNÜLDEN BU İŞİ YAPAN ÇOK AZ, KAZANDIKLARINA BAKIYORLAR
    KAÇ KİŞİ VERDİGİ PARANIN HAKKINI SÖKE SÖKE ALDI
    ALINMIYOR

Orijinalden alıntı: Werfstar

Millet ne derse desin orası ticarethane mi EVET
    NE DÜŞÜNÜRSEN DÜŞÜN EĞİTİME ÖNEM VEREN GÖNÜLDEN BU İŞİ YAPAN ÇOK AZ, KAZANDIKLARINA BAKIYORLAR
    KAÇ KİŞİ VERDİGİ PARANIN HAKKINI SÖKE SÖKE ALDI
    ALINMIYOR

verdiğimiz paraya değmez diyen gitmesin ozaman. zorlayan yok. ozamanda "eşitsizlik var" dersiniz. eşitsizlik varsa sizde gidin. ayrıca dershane o kadar büyük fark yaratan bir etken değil. dershanede işleyeceğiniz 4 ders yerine evde 4 saat çalışsanız neler olur neler.

Orijinalden alıntı: Diana92

Muharrem Ince zaten kendisi fizik öğretmeni. Dershanesinin olması sence çok normal değil mi. O bir eğitimci.

E tamam işte bu dershane nin kapanmasina itiraz ettiler çünkü kendileri nemalaniyodu e iptal oldu muharrem inceye yaradı daha ne yok rte nin oğlu dershane,almista, adamlar derahaneleri kapatcamm diye ugrasiyo sen neyin pesindesn yalan yanlis seyler soyleyip milleti galeyana gtrme

• şu konuyu bile sapıtıyorsunuz siyasetle. dershanelerin açılması iyi bir olay. kapatılsaydı zaten tespiti yapılamayacaktı normalde 2000 lira olan dershane 4500 yazcaktı fiyata merdiven altı işletecekti. bakırköyde bir dairede verilcekti dersler. olan yine öğrenci ve ailelere olcaktı. o para farkını sorunca da "eee risk alıyoruz o kadar" diyeceklerdi.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.