Şimdi Ara

SON DAKİKA! 2023 Asgari Ücret '8500' TL Oldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
4
Favori
6.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • asgari ucretle bugun alabildiklerinizi yeni asgari ucretle yakin zamanda alamayacaksiniz.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Bu askerlerin aldığı ücret mi oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun, şu an için 450$ fln denk geliyor. Bakalım seneye ne olacak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş verene 250 tl lık indirim geliyormuş artık işsiz saıyısı daha da artar geçmiş olsun

• vicdansız sermayedarlar yine eleştirmiş. askeri ücret 20 bin olmalı, pilot ile inşaat işçisi aynı maaşı almalı. ikisi de çok çalışıyo çünkü. ülkemiz İslami kominüzm ile refaha erecek.

ayrıca ev kiralarına zam durdurulmalı, durumu olmayan kiracının 6 ay kira vermeden oturmasına kanun ile müsaade edilmeli, buna karşı çıkan sermayedar evsahipleri hapse atılmalı. ülkemiz İslami kominüzm ile refaha erecek.

devletimiz olmasa hapı yuttu bu halk. BİM patronu ve evsahiplerinin fedoncularla bağlantıları araştırılmalı. şükredin reisimiz var yoksa açlıktan ölmüştünüz hepiniz.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Sanirim ironi yapiyorsunuz?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İşçinin bize maliyeti 12 bin lira demektir.

Reis nasıl ödeyeceğimizi de açıklasaydı keşke.

• Komili Ayçiçek Yağı 4 L Pet

Komili

129,90 TL

Migros fiyatı.

Çok değil 2 ay sonra gelip mesajı editleyeceğim.

Sende IQ eksikliğimi var birader ?

• SupervisorFatih kullanıcısına yanıt
    İroni yapıyor diye algıladım.

Bende komünizm geldi diye yazdım trajikomik bir durum sınıfsal ayrımlar fabrikalarda yıllara bakılarak verilen maaşlar devri bitti.

• daquied kullanıcısına yanıt

1,5 yıl önce işe girdiğimde 2,7 asgari ücret alıyordum şimdi 2,3 alıyorum. bu senede 2 olacak gibi. Ev sahibi %65 kirayı geçirdi eylül ayında.

Geçenlerde isyan ettim patrona umarım enflasyona yada asgari ücrete gelen oranda zam yaparsın.

Bana cevabı, işler kötü diyor. 1,5 yılda - 5 milyon tl lik makina parkurunu genişletti. 2 ev 2 araba aldılar. İşler kötü iyi olsa yapıcak kesin :)

Vasıfsız 18 yaşında adam giriyor işe maaşı soruyor inanamıyor. Zaten artık bir şey sorduklarında bilmiyorum diyorum. Acemiyim.

• Asgari ücreti hesaplamak için çok kasmaya gerek yok aslında. O kasaya yakın duran çikolatalı gofretler falan var ya, 2013-2014 yıllarındaki fiyatlarıyla asgari ücretle kaç tane alınabiliyordu, rakamı yazsınlar kenara. O gofret fiyatı kaç liraysa, şu an aynı oranda gofret almaya kalkınca, ücret kaça denk geliyorsa, "asgari ücret" odur. Yoksullukmuş, işverenmiş falan geçin bunları. Alım gücünü gofretle bile hesaplayabiliyoruz. Her sene yok şu rakamdan aşağı oturmayız diyeni oturttular. Asgari ücretliye de oturttular.

Asgari ücret, vasıfsız çalışana verilir. Ülkenin yarısı asgari ücretli mi olur, bu nasıl İNSANCIL bakış açısı? Mühendise asgari ücret verilen ülke adam olur mu? Doktorun, hemşirenin, öğretmenin geçim kaygısı yaşadığı ülkeye ülke denir mi? Devlet memurları ağlıyor, memurdan az alanlar ise nasıl geçiniyor nasıl yaşam sürdürüyor araştırılmalı. Çünkü bu bir mucize.

Türkiye'de gerçekten işini yapabilen sendika da yok. Hepsi hükümetlerin boyunduruğu altında. Bu noktadan sonra ülkede iyileşme bekleyen varsa, hayal aleminde yaşıyorsun der geçerim. Bu zihniyet, bu kafa değişmedikçe, daha çok asgari ücret artar durur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huan8 -- 22 Aralık 2022; 18:4:10 >

• Q6600 Q kullanıcısına yanıt
    5 milyon lira makine parkuru için para değil.
    Küçük bir işletme sanırım?
    Ziraa bizde her ay o civarda makine alınıyor yada yenileniyor.

• Partizanın biri de 12 bin TL maliyete takıp reis'e hönkürmüş.

Ulan sizin cenahın düşünceleri yüzünden bu hale geldik gelmiş bıdı bıdı ediyor. Dur bakalım sen ne zaman döneceksin yolundan.

• tamam yarın her şeye zam bombardımanı başlayacak daha maaş cebe girmeden eriyecek.

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Makina aldı 3. Makinayı aldı iş yoğunluğundan 60 kişilik işletme

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Q6600 Q kullanıcısına yanıt

2 ev 2 araba ne 60 kişiye iş veren bir adam karın tokluğuna yaşayacaksa niye o yatırımı yapmış?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Durumu olmayan kiracı 6 ay oturuyor zaten merak etme  

• 1.5 yılda gördüğümü söylüyorum dostum. Daha öncesini bilemem.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.