Şimdi Ara

Somon balığı tarifi ( yaptım resim eklendi. ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: W140

canım istedi la. bi ara alır yaparım artık.

en sevdiğim balık fakat evde ilk kez yaptım. güzel bir tecrübe oldu.

ESOGU-Comparative Literature
    STEAM ID: darkluck
    hâlâ cahiliz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: South7

quote:

Orijinalden alıntı: 01cagatay23

quote:

Orijinalden alıntı: DarkLuck.

arkadaşlar akşam yemeği için somon balığı aldım. nasıl pişirmek lazım bunu, marine falan edilir mi? güzel bi' tarif bilen var mı?

aklınızda bulunsun bir dahaki sefere şöyle deneyin;

balığı biraz yağlayarak aleminyum folyo içine koyun altına ve üstüne çok ince olacak biçimde 2-3 dilim patates ve soğan koyun, dilerseniz orta boy defne yaprağı da kullanabilirsiniz, daha sonra istediğiniz baharatları atın ( tuz ve pulbiber yeterlidir bence) ve aleminyum folyo ile bunları sıkıca kapatın. ister mangalda ( direk kömür üzerinde), ister fırında, ister tost makinesinde pişirip afiyetle yiyin :)

balığa gitmeyi çok severim tuttuğumuz balıkları kömürün üstünde bu şekilde pişiririz ve tadı inanılmaz güzel oluyor.

not : limon kullanmayın. limon balığın tadını sıradanlaştırır, hepsini birbirine benzetir.

fırında yaparken kac derecede ne kdr süre pişirmeyi ônerırsın?

kardeşim balığı nasıl sevdiğine bağlı olmakla beraber; hafif sulu istiyorsan 180-200 derecede 30-45 dakika , biraz daha kuru ve kızarmış istiyorsan 250 derecede 30-45 dakika arası pişirmelisin. ama bana göre çok kuru iyi olmuyor. yinede zevk meselesi

• Karadeniz somonu ithal somonlar kadar yağlı olmadığından dolayı unlayıp fileto olarak çok az zeytinağlı tavada kızartırken derisiz tarafa bir miktar tereyağı koymanızda yarar var. bir kaşık yardımıyla kızarma anında balıktan çıkan yağı üzerinde gezdiriniz. Ayıları doyuran bu somon nimeti az önce beni de doyurdu. Aralık ocak aylarında yenilecek en lezzetli balık. tanesi 1-2 kilo geliyor. 4 insanı salatayla rahat doyurur.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.