slm arkadaşlar forumu sık sık takip ederdim burdaki arkadaşlın çok yardımcı olduklarını gördüm benimde bi sorunum var sizlere danışmak için üye oldum :) evimin salonuna şömine yaptırmak istiyorum üst katımızda çatı katı var ve salonumda baca yok. şömine işleri yapan bi arkadaşla konuştum baca yapılırmış üst kattaki komşuyu rahatsız etmek duvarada dışarı verilirmiş tamam dedim o zaman yaptırayım baktım 4.000 tl fiyat çıkardı vazgeçtim size bi şöminenin maliyeti bu kadar tutar mı yada eğer bacalı olan odaya yaptırırsam aynı maliyet mi çıkar bana ilgili bile arkadaşlar bi yardımcı olur musunuz teşekkürler
Arkadaşım boşver tehlikeli işleri bir arkadaşımın tanıdığı bu şekilde evinde zehirlenerek öldü.
quote:
Orijinalden alıntı: twetty_
slm arkadaşlar forumu sık sık takip ederdim burdaki arkadaşlın çok yardımcı olduklarını gördüm benimde bi sorunum var sizlere danışmak için üye oldum :) evimin salonuna şömine yaptırmak istiyorum üst katımızda çatı katı var ve salonumda baca yok. şömine işleri yapan bi arkadaşla konuştum baca yapılırmış üst kattaki komşuyu rahatsız etmek duvarada dışarı verilirmiş tamam dedim o zaman yaptırayım baktım 4.000 tl fiyat çıkardı vazgeçtim size bi şöminenin maliyeti bu kadar tutar mı yada eğer bacalı olan odaya yaptırırsam aynı maliyet mi çıkar bana ilgili bile arkadaşlar bi yardımcı olur musunuz teşekkürler
Merhabalar,
İzmir Urla'da inşaat işleri yapıyorum (inşaat teknikeriyim). Sözünü ettiğiniz yere şömine yapılabilir. Doğru şirketlere yaptırdığınızda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız! Şu an kullanılan şömine hazneleri kapaklı olduğu ve kapak kapalı olarak da yakıldığı için, zehirlenme vb tehlikeler sözkonusu değil! Şömine işlerini yaptırdığım şirket, en son geçen hafta İzmir Buca'da 3 katlı bir apartmanın 1. katına şömine yaptı. Üstteki 2 katın balkonundan geçen müstakil bir şömine bacası yapıp, yanan gazları ve dumanı bu bacadan çatıya ulaştırdılar. Deneme yakışında bacanın ne denli iyi çalıştığına ev sahibi inanamadı. Polonya malı çok kaliteli şömine hazneleri var (kratki marka). Bunlarla yapılan şöminelerden yana hiç sıkıntı veya şikayet duymadım. Özellikle sulu sistem hazneleri mükemmel. Bence uygun bir yerle anlaşıp yaptıracağınız şömine, hem evinizi hem de içinizi ısıtır :) Ben de şu an 120 metrekarelik evimi sadece şömine ile ısıtıyorum ve iddia ediyorum; şu an en ekonomik ısınma yöntemi şömine!
Şayet yerli şömine haznesi ile 4000 TL fiyat aldıysanız fiyat biraz yüksek, ancak kaliteli bir ithal kazan ile yapmak üzere anlaştıysanız fiyat normal!
HOVCAM SULU ŞÖMİNE BENİMDE AKLIMA YATTI FAKAT, AKLIMA TEMİZLİK KONUSU TAKILIYOR. BİRDE 120 M2 BİR EVE MAXİMUM KURULUM MALİYETİNİ MERAK EDİYORUM. SEN NE ZAMAN NE KADARA YAPTIRDIN ?