Şimdi Ara

Sömestr Tatilinde Kombiyi Kapatmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
17.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar :)
    Bursa da üniversite öğrenciyim ve evde kalıyorum. Malum sömestr tatili geldi ve havalar soğuk, yaklaşık bir ay evde olmayacağım. Tatilde İstanbul a ailemin yanına gittiğim zaman kombiyi komple kapatayım mı yoksa petek ayarını sıfıra alıp elektiriği açık mı bırakayım. kombinin garantisi bitti, ben yokken kombi donarsa baya masraf açar diye duydum. Kombi bozulmasın diye ne yapmamı tavsiye edersiniz arkadaşlar :) Şimdiden teşekkürler :)



  • Kapatmayın donar, yaz konumuna alın tesisat sıcaklığı 5 derecenin altına düşünce otomatik donam koruması çalışır ve ısıtır,

    Ayrıca pompa bloke olmaması için açık kalması gerekir.
  • hocam peki yaz konumuna alınca sadece musluğu acınca sıcak su veriyor diye biliyorum. ben 1 ay boyunca olmayacağım için muslukta açılmayacak ve suyu ısıtmaya çalışmayacak kombi, içinde ki su yine soğuk olacak. yoksa yaz konumunun espirisi bu değilmi? :)
  • evet beyler cevap verecek olan yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerberos88

    hocam peki yaz konumuna alınca sadece musluğu acınca sıcak su veriyor diye biliyorum. ben 1 ay boyunca olmayacağım için muslukta açılmayacak ve suyu ısıtmaya çalışmayacak kombi, içinde ki su yine soğuk olacak. yoksa yaz konumunun espirisi bu değilmi? :)

    Yaz konumunda bile olsa donma koruması cihazın elektriği açık olduğu sürece aktif olur. Donma koruması tesisattaki su ısısının 5 derecenin altına düşüp düşmediğine bakar, eğer düşerse kombiyi çalıştırıp 5 dereceye kadar çıkartır ardından tekrardan beklemeye geçer.

    Not: cihazda donma koruması vardır varsayıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerberos88

    hocam peki yaz konumuna alınca sadece musluğu acınca sıcak su veriyor diye biliyorum. ben 1 ay boyunca olmayacağım için muslukta açılmayacak ve suyu ısıtmaya çalışmayacak kombi, içinde ki su yine soğuk olacak. yoksa yaz konumunun espirisi bu değilmi? :)

    Yaz konumunda kalorifer kapalı oluyor kombi açık..Musluk suyunun önemi yok..

    Kalorifer kapalı olsada kombi gün içerisinde tesisattaki suyu kendiliğinden birkaç defa sirkülasyon eder bu hem pompa sıkışmasını önler hemde tesisat suyu derecesini ölçer su 5 derecenin altına düşünce ısıtma yapar.

    Kombiyi bu şekilde açık bırakmak sorun oluşturmaz, su veya gaz kaçırmaz aksine kapatırsan donarsa borular eşanjör ve elemanlar patlar ondan daha çok korkun..




  • anladım arkadaşlar, değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim :))
  • bende bursada okuyorum görükledeyim.Kesinlikle kapatmamalısın kombi donabilir çok masraf çıkar.Hatta çok soğuk olursa tesisat dahi donabilir ki bu en kötüsüdür.Masrafın yanı sıra ev inşaata döner.Arkadaşlarında dediği gibi yaz konumuna al dereceyide 10 derece civarına al bırak.Kombi soğuyunca otomatik çalışır 10 dereceye kadar ısıtıp kapanır.çok az miktarda gaz harcaması olur ama en azından geldiğinde kombiyi çalışır vaziyette bulursun.

    Not: bazı arkadaşlar giderken elektrik şalterini indirip gidiyor ama kombinin elektriğininde kesildiğini unutuyor aklında bulunsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.