Şimdi Ara

solucan delikleri hakkında bir soru (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bence solucan delikleri sadece mekanda değişlik olur. zamanı değiştireceğini sanmıyorum. bana göre evren de zamanın bir parçası. bütün herşey zaman içinde olup bitiyor.
  • einstein'e göre uzay zaman birbirinden ayrılamaz bir bütündür. sizce yine de uzaydaki ani mekan değişiklikleri zamanda fark yaratmaz mı

quote:

Orijinalden alıntı: scientist8

bence solucan delikleri sadece mekanda değişlik olur. zamanı değiştireceğini sanmıyorum. bana göre evren de zamanın bir parçası. bütün herşey zaman içinde olup bitiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

einstein'e göre uzay zaman birbirinden ayrılamaz bir bütündür. sizce yine de uzaydaki ani mekan değişiklikleri zamanda fark yaratmaz mı

quote:

bence solucan delikleri sadece mekanda değişlik olur. zamanı değiştireceğini sanmıyorum. bana göre evren de zamanın bir parçası. bütün herşey zaman içinde olup bitiyor.

Yanlız şunu unutmayalım zaman bizim yarattığımız bir olgudur. Ayrıca yukarıdaki örneğime verdiğin cevabın ikinci kısmı yanlış olmuş. Çünkü ben orada ışık hızından hızlı gitmekten bahsettim. Bu durumda Teoriye göre ya zamandan geriye gideceğiz. Fakat bu sefer ortaya şöyle bir olay çıkıyor. Işık hızından hızlı gidersek bizim etrafımızda ışık olmayacaktır. Bu da şuna yol açacaktır. Biz solucan deliğinden geçtik varsayalım. O an gördüğümüz şey bizim yolculuğa başladığımız an olacak. Çünkü ışık hızı limiti aşılırsa hız sonsuzluğa ulaşır. Bunuda bize katyonlar söylüyor. Yani ışık pratik olarak düşünürsek ışık hızından hızlı bir şekilde o delikten geçsek bile bir sonraki hareketimizi kolay kolay yapamayız. Çünkü ortamda ışık olmayacak. Fakat bunun bir yolu bulunursa ve aynı zaman ışık hızınıda geçersek şu durumla karşılaşabiliriz, delikten geçtik işimizi gördük ve geri dönerken, delikten geçerken ki halimizi göreceğiz. Biraz daha gittiğimizde ise başlangıç noktamıza dönmüş oluruz hatta bu sırada henüz yola çıkmamış olan biz ile tokalaşıp gene yola çıkmamış olan bizi uğurlayabiliriz. Fakat akla şu gelmesin biz o anki şeyleri değiştiremeyiz çünkü o geçmişteki biz olmuş oluyoruz. Ve geçmişteki biz, yolculuğuna bitirmiş olan bizim yaptıklarını yapacağı için sorun çıkmıyor.

Fakat solucan deliklerini yapay şekilde oluşturmak için, güneşin milyon katı enerji ve kütlesini bir noktada toplamak gerekir ki bu demek oluyor ki bunu yaptığımız anda kara delik oluşacaktır. Bu yüzden yapay olarak belki oluşturamayız fakat hali hazırda oluşmuş olanları kullanabiliriz. Buna alternatif olarak ben solucan deliğine benzer bir yol, uzay zaman dokusunu yırtarak ilerleyebiliriz. Bu yöntemi sicimlerin kullandığı söyleniyor ve gerekli hıza erişildiğinde uzay zaman dokusunu yırtarak, solucan deliği gibi anlık değil belki ama en fazla 1 saniye içerisinde yine ulaşacağımız yere gidebiliriz diye düşünüyorum.

• zaman bigbangten beri varsa nasıl biz yaratmış oluyoruz ...
    2. si ışık hızından hızlı gidilemez, takyonlar teorik parçacıklardır.
    ışık hızı geçilemeyecek bir sabittir evrende...

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

einstein'e göre uzay zaman birbirinden ayrılamaz bir bütündür. sizce yine de uzaydaki ani mekan değişiklikleri zamanda fark yaratmaz mı

quote:

Yanlız şunu unutmayalım zaman bizim yarattığımız bir olgudur. Ayrıca yukarıdaki örneğime verdiğin cevabın ikinci kısmı yanlış olmuş. Çünkü ben orada ışık hızından hızlı gitmekten bahsettim. Bu durumda Teoriye göre ya zamandan geriye gideceğiz. Fakat bu sefer ortaya şöyle bir olay çıkıyor. Işık hızından hızlı gidersek bizim etrafımızda ışık olmayacaktır. Bu da şuna yol açacaktır. Biz solucan deliğinden geçtik varsayalım. O an gördüğümüz şey bizim yolculuğa başladığımız an olacak. Çünkü ışık hızı limiti aşılırsa hız sonsuzluğa ulaşır. Bunuda bize katyonlar söylüyor. Yani ışık pratik olarak düşünürsek ışık hızından hızlı bir şekilde o delikten geçsek bile bir sonraki hareketimizi kolay kolay yapamayız. Çünkü ortamda ışık olmayacak. Fakat bunun bir yolu bulunursa ve aynı zaman ışık hızınıda geçersek şu durumla karşılaşabiliriz, delikten geçtik işimizi gördük ve geri dönerken, delikten geçerken ki halimizi göreceğiz. Biraz daha gittiğimizde ise başlangıç noktamıza dönmüş oluruz hatta bu sırada henüz yola çıkmamış olan biz ile tokalaşıp gene yola çıkmamış olan bizi uğurlayabiliriz. Fakat akla şu gelmesin biz o anki şeyleri değiştiremeyiz çünkü o geçmişteki biz olmuş oluyoruz. Ve geçmişteki biz, yolculuğuna bitirmiş olan bizim yaptıklarını yapacağı için sorun çıkmıyor.

Fakat solucan deliklerini yapay şekilde oluşturmak için, güneşin milyon katı enerji ve kütlesini bir noktada toplamak gerekir ki bu demek oluyor ki bunu yaptığımız anda kara delik oluşacaktır. Bu yüzden yapay olarak belki oluşturamayız fakat hali hazırda oluşmuş olanları kullanabiliriz. Buna alternatif olarak ben solucan deliğine benzer bir yol, uzay zaman dokusunu yırtarak ilerleyebiliriz. Bu yöntemi sicimlerin kullandığı söyleniyor ve gerekli hıza erişildiğinde uzay zaman dokusunu yırtarak, solucan deliği gibi anlık değil belki ama en fazla 1 saniye içerisinde yine ulaşacağımız yere gidebiliriz diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar galiba hepiniz uykudasınız
    Project Philadelphia Experiment yazın bakalım bir arama motoruna o zaman uzay zamanın ne demek , solucan deliğinin ne demek olduğunu anlarsınız .
    İkisi tamamen farklıdır ; ışık hızında gidersek Işığın kendisi oluruz ,enerjiye dönüşürüz... : Işık hızına ulaşmış parçacıklar ışık olur .Neden Evrende Işıktan hızlı parçacık yok ? Nedeni bu ... Bu da solucan deliğinin olmadığını kanıtlar. Neden ya da nasıl Işık hızı Sınır Tabaka oluyor bunu araştırın bence .
  • internette okuduğum şey bunun tamamen bir düzmece olduğu malesef. hiç kimse tarafından tam olarak doğrulanmamış bir deney. varsayımlardan ibaret.

quote:

Orijinalden alıntı: BU KONU BENİ AŞAR

Arkadaşlar galiba hepiniz uykudasınız
    Project Philadelphia Experiment yazın bakalım bir arama motoruna o zaman uzay zamanın ne demek , solucan deliğinin ne demek olduğunu anlarsınız .
    İkisi tamamen farklıdır ; ışık hızında gidersek Işığın kendisi oluruz ,enerjiye dönüşürüz... : Işık hızına ulaşmış parçacıklar ışık olur .Neden Evrende Işıktan hızlı parçacık yok ? Nedeni bu ... Bu da solucan deliğinin olmadığını kanıtlar. Neden ya da nasıl Işık hızı Sınır Tabaka oluyor bunu araştırın bence .

• kendi bakış açımdan konuya bir açıklık getirirsem:

--solucan deliği sadece mekanı büker,zamanı bükmez...Böylece sen o delikten anında geçersin yani bu bir portaldır...hiç PORTAL adlı oyunu oynadınız mı bilmiyorum ama solucan deliği işte onun ta kendisidir...

--solucan deliğinin derinliği yoktur,tamamiyle 2D dir...o yüzden bir kısmın 100 ışıkyılı uzakta olupta diğer kısmın dünyada olabilir...

--solucan deliğini daha çok böyle bir tünel gibi düşünenler sanki orada bir işlem oluyormuşta karşıya geçiyormuşsun gibi düşünüyorlar...bence gülünçtür...

--eğer bir solucan deliğinin derinliği var ise 3D ise orasıda zaten uzay-zamandır...muhtemelen solucan deliğinin girişiyle çıkışının etrafındaki yer uzayarak birbirleriyle kaynaşıyorlar(ne uzama ama 100 ışıkyılı uzuyorsun)

--evrende 3D uzaydan başka bir uzay çeşidi olamaz bence(tekillik olabilir eğer ışık hızına ulaşırsan ki 1D,2D evrenlerin akislerini 3D evrenimizde görebileceğin gibi 0D evreninde akisini görebilirsin bence)

--zaman yolculuğu paralel evren herşeye inanırım ama 4d 5d evrenler yok almıyayım

• quote:

Orijinalden alıntı: _iği_

kendi bakış açımdan konuya bir açıklık getirirsem:

--solucan deliği sadece mekanı büker,zamanı bükmez...Böylece sen o delikten anında geçersin yani bu bir portaldır...hiç PORTAL adlı oyunu oynadınız mı bilmiyorum ama solucan deliği işte onun ta kendisidir...

--solucan deliğinin derinliği yoktur,tamamiyle 2D dir...o yüzden bir kısmın 100 ışıkyılı uzakta olupta diğer kısmın dünyada olabilir...

--solucan deliğini daha çok böyle bir tünel gibi düşünenler sanki orada bir işlem oluyormuşta karşıya geçiyormuşsun gibi düşünüyorlar...bence gülünçtür...

benim daha önce anlatmaya çalıştığım şeyde bunlardı

eğer bir tünel gibi düşünürseniz arada geçtiğiniz mesafe normal uzay zaman örgüsünden farklıdır
    her halükarda fizik kuralları farklı olacaktır ve böyle bir solucan deliği varsa bile karşıya geçmek imkansızdır
    dolayısıyla buna solucan deliği denmez yokluk kapısı denir

solucan deliğinin varlığı ve kullanılabilirliği senin dediğin gibi ancak 2d bir kapı ile mümkündür
    biryerden girerken aynı anda diğerinden çıkmakta olursun

size bir öngörüde bulanayım
    eğer solucan delikleri gerçek ise
    doğal yolla oluşmuş bir solucan deliği bulmak zorunda kalmayız
    yeterince teknoloji geliştirilirse heryerde kapı açman ve öbür tarafa geçmen mümkündür

• quote:

zaman bigbangten beri varsa nasıl biz yaratmış oluyoruz ...
    2. si ışık hızından hızlı gidilemez, takyonlar teorik parçacıklardır.
    ışık hızı geçilemeyecek bir sabittir evrende...

quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

quote:

İyide bende zaten diyorum ki zaman olgusunu biz yarattık. Ayrıca eğer Sicim teorisi doğruysa sadece 1 Bigbang olmadı ve olmayacak. Yani ortalık çok karışık malesef ve biz kendi aramızda tartışmak durumunda kalıyoruz. Yani ortada tek bir gerçeklik yok. Gerçeklik, her geçen gün değişiyor. Ayrıca şimdiden ışık hızını geçen 2 parçacık var teorik olarak. Eğer bunların doğruluğu kanıtlanırsa ışık hızı limiti hatta hız limiti diye bir şey kalmayacak çünkü takyonlar doğruysa, hızları sonsuzdur çünkü. Ayrıca ışıktan hızlı olan şeyleri nasıl bu kadar kolayca görebileceğimizi düşünüyorsun ki ? Işıktan hızlı ise zaten görülemezler. Bunun için özel testler gerekir ki şu an teknolojimiz bunun için yeterli değil. Ayrıca Einstein bile kuantum fiziğini yıllar sonra kabullenmiş ve işin içinden bu şekilde çıkılamayacağını anladığı için bizim sicim teorisi dediğimiz şeyin üstünde çalışmaya başlamış ve o çalışmaya devam ederken ölmüştür. Hatta yaklaşık 15 yıl başka hiçbir şeyle ilgilenmemiş ve bu işe kafa yormuştur. Çünkü genel görelilik farklı şeyler üzerinde etkili kuantum farklı. Aynı şeye odaklandıklarında ikisinde de farklı sonuç çıkıyordu. Ve bunu halen kanıtlayamadık. Eğer kanıtlayabilirsek bildiğimiz fizik kurallarının %90'ı yıkılacak buna inanıyorum. Çünkü kuantum fiziği atom üstü parçacıklara da etki etmeye başlayacak ve genel görelilik ile birleşecek ve böylece neredeyse tamamen farklı kurallar çıkacak ortaya.

Yani şunu anlatmak istiyorum. Bu kadar kesin konuşamayız. Einstein bile yanılmış ve yanlışın ne olduğunu bulması yıllar almış fakat düzeltmeye ömrü yetmemiş ve halen günümüzde üzerinde çalışılıyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.