Şimdi Ara

Solistin Gitar Kullanması ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Solistin grupta gitar kullanmasının nedeni nedir ? gürültüyü arttırdığı için mi ?

• adam çalabiliyorsa çalar da söyler de neden gürültü etsin ki
  • Tmm tercih meselesi ama grupta bir gitarist varken kullanmasını pek anlayamıyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lena45

Tmm tercih meselesi ama grupta bir gitarist varken kullanmasını pek anlayamıyorum ?

Gürültü ne demek ya Konser videolarını izle. Ne yaptıklarına bak. O olmasa tek gitarla nasıl olur düşün. Anlaşılması zor bir şey değil.

• JAMES GÜRÜLTÜMÜ YAPIYOR

MUSTAİNE GÜRÜLTÜMÜ YAPIYOR

hendrix gürültümü yapıyor

clapton gürültümü yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 24 Eylül 2013; 20:34:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: christopher smith

JAMES GÜRÜLTÜMÜ YAPIYOR

sakin hocam sakin, vurduk ağzına zati sakin

• quote:

Orijinalden alıntı: Illuminn

quote:

Orijinalden alıntı: christopher smith

JAMES GÜRÜLTÜMÜ YAPIYOR

sakin hocam sakin, vurduk ağzına zati sakin

o diyil adamın dalga geçer gibi gürültü yapıyor demesi ağırıma dokundu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bass gitar nasıl öğrenilir
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • senin mantıkta

ritim gitar = gürültü
  • Adamın becerisi var ki çalıyor.Dave Mustaine gibi.Kendisi solo da atar arada.Yani karışık düzen de gidebilirler.

• Yavaş hocam naptınız yere gömdünüz :D Peki en çok soloyu genelde vokalist mi atar ?
  • Abi Chuck Schuldiner diyorum susuyorum.
  • 1 kişi de cevap vermemiş adama. Bak şimdi hocam, rock ve metal türlerinde genelde tek gitar yetmez yani yeten gruplar var fakat çoğunlukla 2 gitar kullanırlar. Çünkü ritimler 2 gitarla daha renkli ve güçlü olabilir, üstelik de bu işin içine "solo atmak" denilen gitarın konuştuğu bölümlere girince, arkada ritim gitarın bulunmaması ciddi büyük eksiklik yaratabiliyor şarkılarda. Ee adamlar 4 kişi, 2 tanesi gitar çalabiliyor ve yaptıkları müzik ritim ve solo gitar gerektiriyor, üstüne üstlük vokal de lazım. Ne yapıyorlar gruba vokal almak yerine aralarından biri vokalliğe de atlıyor.(Çoğu Thrash Metal grubu bunu tercih eder örneğin, çünkü enstruman ağırlıklı kısımları çok fazladır.)
  • quote:

Yavaş hocam naptınız yere gömdünüz :D Peki en çok soloyu genelde vokalist mi atar ?

İsteyen istediğini atar. Grup Dire Straits veya SLAYER ise lead gitar solisttir. Yoksa değişebilir. Genelde çalıp söyleyenler ritm gitarist olur ve ritm gitarist genelde solo atmaz.

Şarkıyı "solo + riff + söz + ritm" olarak almayın. Sen nasıl çalarsan öyle olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAnormaly -- 25 Eylül 2013; 1:30:32 >
  • Abi ne gürültüsü ya? Adam iyi çalıyorsa ve söylüyorsa ikisinide yapar. Genelde lead değilde ritim gitarı çalarlar. Ama alexi laiho leadleride çalıyor. Hatta solo atarken bile söylüyor daha adama bak ya
  • quote:

Yavaş hocam naptınız yere gömdünüz :D Peki en çok soloyu genelde vokalist mi atar ?

Gruptan gruba değişir. Arkadaş lead gitardan örnek vermiş ben ritimden örnek vereyim. James Metallica'nın ritim gitarist + vokalistidir. Nothing else matters, Master of puppets ( ilk solonun ortası ), Turn the page, Ecstasy of gold bunlar şimdi aklıma gelenler. Bu soloları James çalar.
  • HEM RİTM HEM SOLO. DİĞER GRUPLARDA 3'ER 5'ER GİTARİST VARKEN BU ADAM TEK BAŞINA YARDIRIYOR.

[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?v=2jKa_0xnTfU
  • Thrash gruplarının çoğu böyledir zaten(Exodus,Testament gibi grupları saymazsak).Adamların işi gerçekten zor.Yani o çılgın riffleri atarken aynı anda sözleri söyleyebilmek gerçekten çok zor bir olay.Dave reis hatta This Day We Fight şarkısında solo atarken söylüyor adam aşmış
  • Ben gecen gun jamesin kirk ten daha iyi caldigini dusunuyodum adam gelmis gurultu diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.