Bence krav maga şu anda Türkiye'de öğrenebileceğiniz ve sokakların kuralsız ortamına en uygun sistem. Diğer başka ne yapsanız bir tarafınız açıkta kalıyor.
Sparring zaten maç, müsabaka demek.
Sparring ile müsabaka aynı şey değil. Sparring antrenman maçıdır, fazla sert vurulmaz. Öğrendiklerini uygulama amaçlıdır.
Düzeltmek için yazacaktım eksiği yazımışsın
Ata Krav'ı nerede çalışıyorsun ?
Krav da güzelmiş nerde öğretiliyor?
Krav Maga ya da Krav Magen (böyle bir şey de var) öyle yaygın bir disiplin değildir. Dilersen Taksim'de İsrailli birisi Krav Magen öğretiyor tabi fiyatını bilmiyorum. Aylık 160 liraydı galiba emin değilim yanlış bilgi vermeyeyim. Tabi doğru düzgün öğrenebileceğiniz ve aynı şekilde ticari yönü öne çıkmayan -gerçi pek umudum yok bu konuda- bir yer bulabilirseniz gayet etkili olabilir. Hiç öğrenme fırsatım olmadı ama hep merak ettiğim bir disiplindir. Yanılmıyorsam İsrail patentli ve İsrail askerlerine öğretiliyor günümüzde. Avrupa'da oldukça bilindik bir şey zannediyorum, ülkemizde pek bilinmiyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Heathen
Krav Maga ya da Krav Magen (böyle bir şey de var) öyle yaygın bir disiplin değildir. Dilersen Taksim'de İsrailli birisi Krav Magen öğretiyor tabi fiyatını bilmiyorum. Aylık 160 liraydı galiba emin değilim yanlış bilgi vermeyeyim. Tabi doğru düzgün öğrenebileceğiniz ve aynı şekilde ticari yönü öne çıkmayan -gerçi pek umudum yok bu konuda- bir yer bulabilirseniz gayet etkili olabilir. Hiç öğrenme fırsatım olmadı ama hep merak ettiğim bir disiplindir. Yanılmıyorsam İsrail patentli ve İsrail askerlerine öğretiliyor günümüzde. Avrupa'da oldukça bilindik bir şey zannediyorum, ülkemizde pek bilinmiyor.
sokak için bir şey arıyorsanız Avcı WTyi de gözardı etmemek lazım. o da bir denenebilir, ama seminer fiyatları 100 Avro civarındaymış :(
quote:
Orijinalden alıntı: derkrieger
quote:
sokak için bir şey arıyorsanız Avcı WTyi de gözardı etmemek lazım. o da bir denenebilir, ama seminer fiyatları 100 Avro civarındaymış :(
Ticaret kokusu alıyorum
Evet Avcı'nın seminer parası oldukça pahalı Konu Dışı'nda bir arkadaş 150 lira diyordu. Aylık ücret de 150 lira civarıymış.
Bir de hocam sokak için Avcı iyidir demişsiniz de , ilk beginner seviyeleri için ne farkları var EBMAS'la ikisinin arasında? EBMAS da gördüğüm kadarıyla 3 aylık bir süre içinde gayet verimli eğitim veriyor.
quote:
işe yaramaz denilmedi, sokak hakkında iddiaları yoktur denildi. hakikaten gidin bir aikido hocasına sorun, ben sokakta bunu kullanacağım diye, bakalım nasıl tepki veriyor. aikido çalışan insanlar ile konuşun bu konuyu. muay thai ve KBnin teknikleri en az karate kadar vardır merak etmeyin, bir insana zaten en fazla 30-40 teknik yeter. önemli olan bunları iyi çalışmak.
Goju süper olur. benim de çalışmak istediğim bir dal, maalesef çok yaygın değil. :( bir karate hocası arkadaşım bana goju'yu öve öve bitirememişti zamanında, shotokan hocası bir Alman, o günden beri goju çalışmak istiyorum aslında biraz :) goju+aikido güzel olur.
hayırlı olsun.
goju ryu + aikido bu disiplinleri çalışabileceğim iyi bir hoca tanıyorum.. goju ryu da 4.dan 16 yaşından beri çalışıyormuş bu da 17-18 yıl deneyim demek.. aikido da da 2.dan olmalı şu ara.. sanıyorum yeterli olur çünkü disiplin kadar çalışılan yer de çok önemli diye düşünüyorum?
AVCInın iyi olmasının sebebi, bir klasik LTWT yaptırmamakta, Avcı gerçekten de LTWTnin içinden kendi saçma gördüğü şeyleri atmış bir adam. Yer dövüşü. Avcı'nın yer dövüşü kesinlikle EBMASınkinden iyi, bu nedenle ikisine aynı muameleyi reva görmüyorum. bir de üzerine escrima ekle (ha, bak burası ebmas ile aynıdır) ama bu fiyatlara (150 aylık, 150 seminer) değmez, onu da diyeyim.
quote:
Orijinalden alıntı: corail
quote:
işe yaramaz denilmedi, sokak hakkında iddiaları yoktur denildi. hakikaten gidin bir aikido hocasına sorun, ben sokakta bunu kullanacağım diye, bakalım nasıl tepki veriyor. aikido çalışan insanlar ile konuşun bu konuyu. muay thai ve KBnin teknikleri en az karate kadar vardır merak etmeyin, bir insana zaten en fazla 30-40 teknik yeter. önemli olan bunları iyi çalışmak.
Goju süper olur. benim de çalışmak istediğim bir dal, maalesef çok yaygın değil. :( bir karate hocası arkadaşım bana goju'yu öve öve bitirememişti zamanında, shotokan hocası bir Alman, o günden beri goju çalışmak istiyorum aslında biraz :) goju+aikido güzel olur.
hayırlı olsun.
goju ryu + aikido bu disiplinleri çalışabileceğim iyi bir hoca tanıyorum.. goju ryu da 4.dan 16 yaşından beri çalışıyormuş bu da 17-18 yıl deneyim demek.. aikido da da 2.dan olmalı şu ara.. sanıyorum yeterli olur çünkü disiplin kadar çalışılan yer de çok önemli diye düşünüyorum?
nerede çalışacaksınız bu disiplinleri hocam? bir de ayıp olmazsa, aylık ne kadar para vereceksiniz bu antrenmanlar için?
izmir budo spor klübü karşıyaka da adliye civarında bir dojo Taner Buzacı Hoca goju ryu 4.dan fiyat olarak görüşmedim ama kendo dan eski öğrencisiyim.. her iki stil toplamına bütçemi sarsacak bir aidat istemeyeceğine eminim..
quote:
Orijinalden alıntı: CriticalWave
quote:
quote:
Ticaret kokusu alıyorum
Birçok hoca hayatlarını des vererek kazanıyor. Fiyatlara bakarak "ticaret" dememek lazım.
Yakınlarında bu işi doğru bilen bir hoca varsa MMA bence en iyi seçim. Ama savaş sanatlarında her şeyde olduğu gibi emek en ön plandadır. Fiziksel yapın yada acıya tahammülün nasıldır bilmiyorum ama seçim yaparken senin fiziksel yapına ve hayat tarzına en uygun stili seçmen en doğrusu olur, evet MT çok etkilidir ama bence herkez yapamaz en azından ciddi çalışamaz vb..
Wing Tsung un gerçekten işe yarıyabileceğini düşünüyorum.
WingChun'da 2 -3 kişiye karşı koymak baya zaman alır. Aikido öneririm vuruş yoktur.Adamı tutarsan vay haline
taekwondo hoşuma gitmeye başladı
Teekwondo %75tekme%25 yumruk üzerine kuruludur. Sokakta mesafeni iyi ayarlarsan etkili tekme atabilirsin. Etkili tekme atmak için mesafe en önemli etkenlerden biridir_ ve bacak egzersizleri yapabilrisin daha rahat tekme atabilmek için bacaklarını güçlendirirsen mesafeyle bi arada dönerek mideye vurulan tekme çok etkili olacaktır.
Aikido'yu düşünürseniz İstanbul Anadolu yakasında Kartal, Atalar'da Aikido Spor Klubünü öneririm. Zaman sınırlaması yok, haftanın 7 günü çalışma var. Aylık 50TL. Ticari amaç gütmeyen, sadece Aikido öğretmeyi ilke edinmiş bir dojo. İlk 1-2 ders para alınmıyor.
uzman arkadaşlar, peki muyi thai mi yoksa kick boks mu tercih ediyorsunuz? birbirlerine benziyor ama sanki muyi thai de diz ve dirsek daha ağırlıklı gibi. Antalyada tavsiye edebileceğiniz hocalar var mıdır. Aikido dur kung fu dur güzel belki ama haftada 2-3 gün 1.5 saatte ilerleme kaydetmesi zor gibi geliyor bana. sokağa ve birkaç serseriyi aynı anda yıkmaya yönelik olarak kick boks veya tayland boksu mu tercih edilmelidir yoksa boks ve güreş de uyar mı sizce? wing chun un yumrukları bana kadınsı gelmişti zaten demek ki sebebi kadın icadı olması imiş? etkil değil demiyorum, küç ümsemiyorum yanlış anlaşılmasın sadece hoşuma gitmedi yoksa mantık olarak güzel: iki nokta arasındaki en kısa yol düz olanıdır tabii ki de :-)
Wing Chun'u nerede gördün; IKAWA okulunda mı Murat Kaplan hocanın?
Kadınsı yumruk dediğin şey galiba "zincir yumruk" denilen şey. Geleneksel, Ip Man W.C.'da zincir yumruk falan yoktur. Ve emin ol kadınsılıktan, hislerden, eser de yoktur. İstanbulda olsaydın Nedret Kılıç'ın bir dersine katılıp Wing Chun'u görmeni tavsiye ederdim.
quote:
Heathen: Wing Chun'u nerede gördün
videolarda ve ipman in filminde gördüm arka arkaya kısa yumruklar atılıyor, atılan birkaç yumruk bir boksörün tek yumruğuna ancak denk gelir gibi. öyledir demiyorum ben de bıraktığı izlenim budur, yoksa anlamadığım bir konuda ahkam kesmek yakışık almaz.
Dediğiniz hocanın yeri nerededir, istanbula gelince uğramak isterim.
Murat Kaplanın antalya da eğitimi var mıdır?
Bir de kick boksu mu yoksa muyi thai yi mi tercih ederdiniz, neden ve ne farkları vardır? Antalyada bildiğiniz ii salon ve hocalar var mıdır?