Şimdi Ara

Sofie'nin Dunyasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar hayatimda sadece ilkokul 4-5 e kadar kitap okudum. Daha sonra hic okumadim desem yeridir. Bu sene universiteye gidecegim artik kitap okuma vaktinin geldigini dusunuyorum (Geciyor hatta orasini karistirmayin :) ) Felsefe ve siyasetle ilgili makaleleri okumayi seviyorum. Kuzenimden sofienin dunyasi adli kitabi aldim okumak icin. Az once 30 sayfa okudum ama zorlayarak ve biraktim. Aksamda 20-30 sayfa okumayi dusunuyorum. Acaba ilk gun oldugu icin mi sıkıntı oldu? Felsefeye ilgi duymama ragmen acaba yanlis kitap secimi mi yaptim yoksa bunye alisik olmadigi icin carpinti mi yapti bilemedim. Yardimlarinizi bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendini okumaya zorlarsan sürekli kitap okuyacagini sanmam. Felsefeye giris icin önerilen kitaplardan birisi okudugun. Ben de okumayi düsünüyorum daha baslamadim baska kitap okudugum icin. Öncelikle o kitapla baslanilmasini öneriyorlar forumda. Ardindan da istenirse felsefe tarihi hakkinda 1-2 kitap okunup filozoflarin kitaplarina gecilmesini tavsiye ediyorlar. Forumda yazilanlara göre gayet akici olmasi lazim. Belki de yeni basladigin icin sevecegin türde bir roman okuman daha iyi olur.
  • Bende aldim kenarda duruyor :D Bakalim ne zaman okuyicam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıcı kitap gereksiz uzun iletişim yayınları kısa felsefe tarihi al onu oku derim.

• %75 ini falan okudum ben de sıkılıp bırakmıştım.övdükleri kadar iyi bir kitap değil bence.
  • sofinin dünyasını ortaokulda okumuştum, felsefeye ilgim yoktu. o zamanlar kitapda okumayı sevmezdim. Fakat nedense beni o kitap sardı. Güzel kitap, tavsiye ederim, şuanki düşünce yapımı hafif şekillendiren bir kitaptı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antik yunandan kalma kitaplari oku. Sokrates'in savunmasi, devlet, gorgias gibi platon'un sohbetlerle ilerleyen kitaplari var. Onlarla baslarsan hem sikilmazsin sohbet okursun hem de ilgi alanin oldugu icin daha rahat okursun. Devlet'te ozellikle siyasi unsurlar epey vardir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sıkıcı bir kitap değil biraz daha devam et saracaktır...
  • Eger ki daha simdiden sarmadiysa, ilerisi hic sarmaz.
    Cunku isin roman kismi basta, sonra bayagi bir felsefeye giriyor. Canin sikilacaksa orada sikilmaliydi.

%75'ini okuyup birakilacak bir kitap da degil. Cunku tam oralarda felsefe ve filozof tanitimindan cikiyor ve roman kendi kurgusunun mukemmel felsefi yonunu senaryolastiriyor. Sonunu muhakkak okuyun.

Onun disinda tavsiyem eger hic kitap okuma aliskanligi edinmemis biriyseniz; Sophie'nin Dunyasi ile baslamaniz yerine, Jostein Gaarder'in İskambil Kagitlarinin Esrari, Portakal Kiz, Aynadaki Sir gibi kitaplarindan baslamanizi tavsiye ederim.

Biraz daha basit kaliyor haliyle boyle bir kitabin yaninda.
    Ama farkinda olmadan ufuk cizginizi ileri kaydirir ve altyapinizi olusturursunuz. Hem felsefe bazinda hem de kitap okuma aliskanligi acisindan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 sayfadayım zorlaştı kitap
  • Ben de ilk 3 gün 100'er sayfa okudum sonra yavaşladım ama 10 günde falan bitirmiştim.Mutlaka bikaç tane daha felsefe tarihi üzerine kitap okumak lazım kişileri ve fikirlerini öğrenmek için.Tek sıkıntısı çok kalın ama bilgiyi hikayeyle vermesi güzel.Ayrıca sahiplerini hatırlmasam da bazı fikirler şuan ki düşüncelerimi etkiliyor.Başlamışsan bırakma ve not al arada
  • Tasavvufla uğraşan bir sofinin hikayesini anlatılıyor dendi bana . Onun için aldım fakat tövbe haşa felsefe yazılmış filozof demişler.Neler oluyor tanrı aşkına

• Sıkar ama iyi kitaptır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kezahakeza

Tasavvufla uğraşan bir sofinin hikayesini anlatılıyor dendi bana . Onun için aldım fakat tövbe haşa felsefe yazılmış filozof demişler.Neler oluyor tanrı aşkına

Sufi olmasın o?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kezahakeza

Tasavvufla uğraşan bir sofinin hikayesini anlatılıyor dendi bana . Onun için aldım fakat tövbe haşa felsefe yazılmış filozof demişler.Neler oluyor tanrı aşkına

• olasılıksızla empati olabilir belki. kalın gelirse stephen zweig acımak veya satranç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.