Şimdi Ara

Snow Leopard mı daha hızlı yoksa Windows 7 mi ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
0
Favori
19.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Volatile_

2smoke,

GNU/Linux UNIX mimarisini temel almıştır benzeri bir yapıyı değil.
    Ayrıca Mac OS X UNIX değil UNIX türevidir(BSD mimarisini temel almıştır(süreç mimarisi vb şeylerde)).

UNIX® diye bir işletim sistemi var fakat o ayrı... (bkz UNIX ve UNIX ARCHITECTURE)

Tamamen yanlış bilgi verdiğin.

Bak ne yazdım ben, UNIX sertifikalı işletim sistemi yazdım. Bu türev demek değil direk UNIX demektir.
    Linux mimariyi temel alsada UNIX değildir, bu yüzden UNIX benzeri tabir edilir.

İstediğin yerde bakabilirsin;

OS X için UNIX-BASED
    Linux için UNIX-LIKE yazar.

Buyur buda sertifikası

Snow Leopard mı daha hızlı yoksa Windows 7 mi ?

Bu sertifikadan evvel OS X için Unix tabanlı denmekteydi, bu sertifika OS X Leopard yani OS X 10.5 diye tabir edilen sürümlen birlikte resmen UNIX olduğunun ispatıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 23 Temmuz 2010; 14:21:43 >

• @Dracos

Hocam neredeyse 7 sene pda kullandım ben. Ve rom güncellemeden kill app. programlarına kadar herşeyi optimize ediyordum. Ceb1mdekipc forumlarında yöneticilik dahi yaptım. Tüm bu zamanlar boyunca da bi şekilde hep iphone karşıtı oldum. Ulen dedim hava yapmak için alınır mı. Ulen dedim doğru dürüst uyumlu program yok vs. vs. vs.

Şu an pda savunurken ne tarz bir ruh hali içerisinde olduğunu da çoook iyi anlıyabiliyorum. TV'li iphonelardan bahsetmiyorum ben taklit derken.. LG'nin, Nokia'nın, Samsung'un çıkarttığı sonnesil bazı cihazların ne kadar çok iphone' benzemesinden bahsediyorum. Ya da win mobile'in ne kadar çok ios'a benzemeye çalışmasından bahsediyorum.

Jailbreak olayını öğrendikten sonra zaten iphone uçsuz bucaksız bir denizdir. Benim alette torrent kurulu, terminalle komut girip video indiriyorum cihaza. o kadar yani.. Yani evet söylediğin gibi iphone kullanımı kolay ve anlaması kolay bir işletim sistemine sahip.. Ama aynı zamanda(jailbreak yaparsan) uçsuz bucaksız bir Unix altyapısına da sahip ve aklına gelen her şeyi yapabilirsin. Yani hem anlamayana hem de anlayana iyi servis veriyor o cihaz.. Ve o sebepledir ki yakında pazarı tamamen ele geçiirecek.. adım gibi eminim buna..

Şimdi sen sağda solda gezerken yanında taşıdığın notebookla bile adhoc üzerinden cod atacak seviyede oyun meraklısıysan o zaman Mac tabiki ilgini çekmez. İşini görmez hiçbir zaman. Ama oyun(direct x gerektiren) dışında sistemi internette sorf/ müzik/ chat/ video/ animasyon/ email vs. için kullanacaksan Mac kesinlikle daha hızlı hocam. Hem de çok daha hızlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCEO -- 23 Temmuz 2010; 14:16:16 >

• snow leopard kullanmış birinin başka sistemi kolay kolay kabullenebilmesi zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis78
    @Dracos

Hocam neredeyse 7 sene pda kullandım ben. Ve rom güncellemeden kill app. programlarına kadar herşeyi optimize ediyordum. Ceb1mdekipc forumlarında yöneticilik dahi yaptım. Tüm bu zamanlar boyunca da bi şekilde hep iphone karşıtı oldum. Ulen dedim hava yapmak için alınır mı. Ulen dedim doğru dürüst uyumlu program yok vs. vs. vs.

Şu an pda savunurken ne tarz bir ruh hali içerisinde olduğunu da çoook iyi anlıyabiliyorum. TV'li iphonelardan bahsetmiyorum ben taklit derken.. LG'nin, Nokia'nın, Samsung'un çıkarttığı sonnesil bazı cihazların ne kadar çok iphone' benzemesinden bahsediyorum. Ya da win mobile'in ne kadar çok ios'a benzemeye çalışmasından bahsediyorum.

Jailbreak olayını öğrendikten sonra zaten iphone uçsuz bucaksız bir denizdir. Benim alette torrent kurulu, terminalle komut girip video indiriyorum cihaza. o kadar yani.. Yani evet söylediğin gibi iphone kullanımı kolay ve anlaması kolay bir işletim sistemine sahip.. Ama aynı zamanda(jailbreak yaparsan) uçsuz bucaksız bir Unix altyapısına da sahip ve aklına gelen her şeyi yapabilirsin. Yani hem anlamayana hem de anlayana iyi servis veriyor o cihaz.. Ve o sebepledir ki yakında pazarı tamamen ele geçiirecek.. adım gibi eminim buna..

Şimdi sen sağda solda gezerken yanında taşıdığın notebookla bile adhoc üzerinden cod atacak seviyede oyun meraklısıysan o zaman Mac tabiki ilgini çekmez. İşini görmez hiçbir zaman. Ama oyun(direct x gerektiren) dışında sistemi internette sorf/ müzik/ chat/ video/ animasyon/ email vs. için kullanacaksan Mac kesinlikle daha hızlı hocam. Hem de çok daha hızlı.

iste ben de aynen onu diyorum :) boyle oyun ve programlama olmayan muhasebeci icin, grafik tasarimci icin vs. ideal makine ve os mac ler, ama benim icin degil zaten bilgisayar muhendisligi dogasi geregi insana gununu linux ve windows ikilisinde gecirdigi icin mac sadece ayri bir dunya olarak fantezi oluyor bana, arada geyik olsun diye video editlerken montajlarken falan isime yariyor hepsi o ama standart kullaniciya elbette yeter, standart kullanimda da hiz farki olmaz zaten hersey basit programlardir cunku standart segmentte :)

• MAC OS üstünde de C, C++ ve Objectif C gibi dillerde istediğiniz yazılımı, PHP, JAVA vs. gibi dillerle web yazılımları geliştirebilirsiniz. Server kurup sistemde yönetebilirsiniz. Örnekler çoğaltılabilir. OS X i bu kadar cahil görüp diğerleri herşeyi yapar OS X eğlenmek içindir, basittir demek ne kadar doğrudur sizce.

Hiç katılmıyorum yazdıklarınıza.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke
    quote:

2smoke,

GNU/Linux UNIX mimarisini temel almıştır benzeri bir yapıyı değil.
    Ayrıca Mac OS X UNIX değil UNIX türevidir(BSD mimarisini temel almıştır(süreç mimarisi vb şeylerde)).

UNIX® diye bir işletim sistemi var fakat o ayrı... (bkz UNIX ve UNIX ARCHITECTURE)

Tamamen yanlış bilgi verdiğin.

Bak ne yazdım ben, UNIX sertifikalı işletim sistemi yazdım. Bu türev demek değil direk UNIX demektir.
    Linux mimariyi temel alsada UNIX değildir, bu yüzden UNIX benzeri tabir edilir.

İstediğin yerde bakabilirsin;

OS X için UNIX-BASED
    Linux için UNIX-LIKE yazar.

Buyur buda sertifikası

Snow Leopard mı daha hızlı yoksa Windows 7 mi ?

Bu sertifikadan evvel OS X için Unix tabanlı denmekteydi, bu sertifika OS X Leopard yani OS X 10.5 diye tabir edilen sürümlen birlikte resmen UNIX olduğunun ispatıdır.

adamin dedigi dogru ama sen biraz sacmalamissin

ilk cikan os terminal olarak cikan unix dir her donanimda da calismaz, linux da windows da mac de bunu temel alir hatta solaris bile, unix mimarisi kullanilmasa windows posix ozelliklerini destekleyemez zaten, ama oldugu gibi de unix core kullanamaz cunku o zaman kaynak kodlarini da gizleyemez gpl olayi yuzunden, ayni sekilde mac de tamamen unix core kullanmiyor ama unix tabanlilar, linux ise tamamen arayuz eklenmis bir unix implementasyonu amac olarak ucretsiz olmasi ve her makinese unix servislerinin kullanilabilmesine imkan saglamasi da yatar oturup posix thread yazmak icin unix calistiracak makine ayarlamak gerekmiyor yani c de, wikipedia dan alip gelip yok unix based unix like falan diye ahkam kesmeyelim yani ;)

• quote:

MAC OS üstünde de C, C++ ve Objectif C gibi dillerde istediğiniz yazılımı, PHP, JAVA vs. gibi dillerle web yazılımları geliştirebilirsiniz. Server kurup sistemde yönetebilirsiniz. Örnekler çoğaltılabilir. OS X i bu kadar cahil görüp diğerleri herşeyi yapar OS X eğlenmek içindir, basittir demek ne kadar doğrudur sizce.

Hiç katılmıyorum yazdıklarınıza.

cahil adamın tekiyim valla boşuna okumuşum bilgisayar mühendisliğini de haklısın hayatımda hiç mac im olmadı hep düşman oldum çok pahalıydı alamadım ondan mac karşıtıyım babam bill gates derdi hep alma zaten diye dinlemedim keratayı da heveslendim alamadım sonra düşman oldum, haklısın ben de katılmıyorum şu yazdıklarıma neler yazmışım böyle

şimdi asıl bombayı bekliyorum daha mac open source zaten diye çıkar birisi

• Yazacak çok şey varda deymez, ben size cahil dememiştim, sadece OS X i neden bu kadar cahil (hiç bişey yapılamayan) bir işetim sistemi olarak görüyorsunuz demiştim ama kendiniz cahilliğinizi kabul ettikten sonra bana laf demek düşmez artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 23 Temmuz 2010; 17:01:32 >
  • quote:

Yazacak çok şey varda deymez, ben size cahil dememiştim, sadece OS X i neden bu kadar cahil (hiç bişey yapılamayan) bir işetim sistemi olarak görüyorsunuz demiştim ama kendiniz cahilliğinizi kabul ettikten sonra bana laf demek düşmez artık.

kabul mü etmişim kinaye nedir bilir misin
  • 2smoke,

Çekirdek bakımından söylemiştim anlamamışsın... Neyse, şöyle açıklayayim Mac OS X'in kullandığı çekirdek (Darwin) UNIX benzeri bir kerneldir... BSD'nin süreç yapısını ve benzeri şeylerini içermektedir...

Ama Mac OS X genede UNIX 03 sertifikasına sahip dediğin gibi...

GNU/Linux'a gelince,
    UNIX çekirdeği kullanılmıyor fakat aynı çekirdek mimarisini kullanan bir çekirdek kullanılıyor. Bu bakıma UNIX benzeri kategorisine giriyor... (vfs olsun, network stack, data stack vb. UNIX çekirdeği yapısındadır...)

Şimdi oldu sanırım, tamamen yanlış demen doğru bir hareket değildi bu arada...
  • quote:

2smoke,

Çekirdek bakımından söylemiştim anlamamışsın... Neyse, şöyle açıklayayim Mac OS X'in kullandığı çekirdek (Darwin) UNIX benzeri bir kerneldir... BSD'nin süreç yapısını ve benzeri şeylerini içermektedir...

Ama Mac OS X genede UNIX 03 sertifikasına sahip dediğin gibi...

GNU/Linux'a gelince,
    UNIX çekirdeği kullanılmıyor fakat aynı çekirdek mimarisini kullanan bir çekirdek kullanılıyor. Bu bakıma UNIX benzeri kategorisine giriyor... (vfs olsun, network stack, data stack vb. UNIX çekirdeği yapısındadır...)

Şimdi oldu sanırım, tamamen yanlış demen doğru bir hareket değildi bu arada...

Kusuruma bakmayasın, evet biraz agresif bir yaklaşım olmuş benimkisi. Özür dilerim.

• Estafurullah, hepimiz hatalar yapıyoruz Geçer gider... birbirimizi kırmaya değmez böyle şeyler
  • "At sahibine göre kişner" neyin tartışması yapılıyor anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 23 Temmuz 2010; 21:57:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

biraz gercekci olmak lazim, bugun olumune apple diyenler apple adini daha ilk milletin elinde gordukleri ipodla tanimis kisiler, yani bir sey bildiklerinden degil onceki sayfalarda zekanin birisi de hatta apple unix tabanli os urettigi icin guvenli falan diye efsane bir cumle kullanmis sanki windows ve linux kullanmiyormus gibi, o yuzden boyle kisileri dikkate almamak lazim

senelerce pda kullandim ben de, ozellikle wm2003 ve 2005 te cagri gecikmeleri yasanirdi ama ufak bir kac ayarla duzelirdi, dedigim gibi bilmeyene pda zordur

muhendis78 kardesim iphone un cift hatli tv li versiyonlari da cikti neden sence, millette eziklik asagilik kompleksi oldugu icin, bende de iphone olsun olmazsa da replikasi olsun diye sacma bir yaklasim var malum, nokia scirocco larin da cin versiyonlari var mesela cok basarili bir telefon oldugu icin mi s40 serisi dandik bir alet, ha isi bilene ayridir ama iphone pratiktir kastirmaz oturur oyun oynarsin nete girersin sadece oyun ve program ararsin, pda ayri bir dunyadir romunu editlersin kitchen la farkli build kurarsin, istersen takla bile attirirsin iphone kadar oyunu yoktur olsa da paralidir falan tamam ama hitap ettigi kesim bellidir cocugun eline pda ve iphone ver elbette iphone u secer o yuzden farkli kulvarlari birbirine karistirmamak gerek iphone u insaat amelesi de cozer 2 gune ama pda yi herkes adam edemez bilgi ister deneyim ister

mac in bana gore tek avantaji sarj konusu ve kucuklugu, kullandigim cihazda kod falan yazdigim simulator vs. kullandigim icin aahsen bana baska bir artisi yok starbucks gibi bir yere falan giderken netten arastirma yapmam gerekiyorsa ya da dokuman hazirlamam gerekiyorsa mac i aliyorum yanima mac os kullanmak icin diger turlu hep hp geziyor benimle saga sola gittigim yerde tanidiklarla ad hoc kurup cod atmak falan veya aksam eve gidince stres atmak icin bad company 2 oynamak icin mac bir ise yaramiyor cunku, ha grafik tasarimci olsam evet kesinlikle mac, hem video editleme hem de animasyon olusturma falan gibi islerde kesinlikle windows a gore daha hizli calisiiyor dogru windowsun buyuk boyutlu tek dosyalari okumakta zorlanma gibi bir ozurlulugu var ama bu soyledigim arti ve eksilerin hicbiri genel bir degerlendirme olusturamaz cunku farkli kulvarlarda yarisan 2 sistem

Macin daha güvenli olmasının nedenlerinden unix tabanlı olması kısmen doğrudur, unix geliştirilirken çoklu kullanıcı için geliştirilmiştir windowssa ms dosun torunu unixin kırpılmış versiyonu gibi single usera hitap edildi ve sonradan network özellikleri eklenti, şifresiz windows kullanabilirsiniz ama mac os kullanamazsınız. Ben windowsda şifresiz sistem dosyalarını silebilirim yani ama mac os da yapamam.

PDA da yaptığın ufak tefek düzeltmeler bir ömür boyu bitmezdi, Asus, HP ve bilimum pdaları kullandım. PDAlar bilgisayar olarak güzeldir ama telefon olarak kötüdür.

Bakış açın yanlış, sen ürünü takla attırmak farklı kitchenlar romlar kurmak için almazsın sana vaad ettiği faydalardan yararlanmak için alırsın. Bizde kurduk hp rw6815e günün sonunda geçen birçok zaman ve sana kattığı somut hiçbirşey yok sadece sistemin işleyişi ve modifiyesiyle ilgili tecrübe sahibi oluyorsun. Ha ben developerım os kurcalamayı severim diyorsan al buyur pda.

Windows mobile parmakla dokunmatik kullanım için tasarlanmış bir sisem değil, stylusla kullanmak için yapılmış. Ne zaman iphone piyasaya girince microsofttan umudu kesen htc ve diğer bilimum firmalar kendi ms mobil üzerine kendi guisini geliştirmeye çalıştılar tabikide sağlıklı çalışmıyor.

windows - mac os farklı kulvarlarda değildir, her ikiside kişisel kullanım veya ticari kullanım amaçlı son kullanıcıya hitap eder, senin farklı kulvar dediğin daha çok linux ve solaris gibi sistemler. Mac grafikerler için en iyi bilgiayar ama bir muhasebeceninde, küçük bir şirketinde kullanacağı çoğu alternatif programlara sahip sadece apple bunun üzerinde fazla durmuyor, ağırlığı multimedya çevre birimlerinde.

Mac os da eksiklik olan şey offis yazılımlarında yetersizlik, diğer şeylerle uyumsuzluk ve çeşitli spesifik yazılımların fazla bulunmaması ben zaten appleın da bunu istediği sanmyorum. Mac kendi kullanıcı kitlesini kendisi oluşturur. İnsanlar bilgisayar kullanmasını öğrenmek için pc alırlar ama maci alanlarsa zaten pc kullanmasını çoktan öğrenmiş insanlardır, pcde beklentilerini bulamadığı için mace yönelmiştir çoğu. Hemen her mac kullanıcısı pc kullanmayı bilir ama her pc kullanıcısı mac kullanmayı bilmez.

Senin sorunun macde değil de mac kullanıcılarında sanki..

Apple ı bir marka olarak tanıdığını ve anladığını düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancakmak -- 24 Temmuz 2010; 2:35:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

isterse %100 daha hızlı olsun..Windows 7 daha doğrusu Windows her zaman Halka daha yakındır ve öyle olucak...Dışarı çıkıp halka sorsanız Mac bilinmez bile.Her zaman Windows

onun sebebi windowsun türkiye piyasasını kontrol altında tutması. daha iyi olması degil. kaldı ki türkiyede apple bilgisayarları alacak bütçede insan çok az. o yüzden windows kullanıyorlar. zaten yeni yeni yayılmaya baslıyor apple ve kendi işletm sistemi türkiyede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: closek

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

isterse %100 daha hızlı olsun..Windows 7 daha doğrusu Windows her zaman Halka daha yakındır ve öyle olucak...Dışarı çıkıp halka sorsanız Mac bilinmez bile.Her zaman Windows

onun sebebi windowsun türkiye piyasasını kontrol altında tutması. daha iyi olması degil. kaldı ki türkiyede apple bilgisayarları alacak bütçede insan çok az. o yüzden windows kullanıyorlar. zaten yeni yeni yayılmaya baslıyor apple ve kendi işletm sistemi türkiyede.

burda konuşanların da %90 ının apple markasını milletin elinde gördükleri ipod la tanıdığı hesaba katarsak normaldir

• quote:

Orijinalden alıntı: cancakmak

quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

biraz gercekci olmak lazim, bugun olumune apple diyenler apple adini daha ilk milletin elinde gordukleri ipodla tanimis kisiler, yani bir sey bildiklerinden degil onceki sayfalarda zekanin birisi de hatta apple unix tabanli os urettigi icin guvenli falan diye efsane bir cumle kullanmis sanki windows ve linux kullanmiyormus gibi, o yuzden boyle kisileri dikkate almamak lazim

senelerce pda kullandim ben de, ozellikle wm2003 ve 2005 te cagri gecikmeleri yasanirdi ama ufak bir kac ayarla duzelirdi, dedigim gibi bilmeyene pda zordur

muhendis78 kardesim iphone un cift hatli tv li versiyonlari da cikti neden sence, millette eziklik asagilik kompleksi oldugu icin, bende de iphone olsun olmazsa da replikasi olsun diye sacma bir yaklasim var malum, nokia scirocco larin da cin versiyonlari var mesela cok basarili bir telefon oldugu icin mi s40 serisi dandik bir alet, ha isi bilene ayridir ama iphone pratiktir kastirmaz oturur oyun oynarsin nete girersin sadece oyun ve program ararsin, pda ayri bir dunyadir romunu editlersin kitchen la farkli build kurarsin, istersen takla bile attirirsin iphone kadar oyunu yoktur olsa da paralidir falan tamam ama hitap ettigi kesim bellidir cocugun eline pda ve iphone ver elbette iphone u secer o yuzden farkli kulvarlari birbirine karistirmamak gerek iphone u insaat amelesi de cozer 2 gune ama pda yi herkes adam edemez bilgi ister deneyim ister

mac in bana gore tek avantaji sarj konusu ve kucuklugu, kullandigim cihazda kod falan yazdigim simulator vs. kullandigim icin aahsen bana baska bir artisi yok starbucks gibi bir yere falan giderken netten arastirma yapmam gerekiyorsa ya da dokuman hazirlamam gerekiyorsa mac i aliyorum yanima mac os kullanmak icin diger turlu hep hp geziyor benimle saga sola gittigim yerde tanidiklarla ad hoc kurup cod atmak falan veya aksam eve gidince stres atmak icin bad company 2 oynamak icin mac bir ise yaramiyor cunku, ha grafik tasarimci olsam evet kesinlikle mac, hem video editleme hem de animasyon olusturma falan gibi islerde kesinlikle windows a gore daha hizli calisiiyor dogru windowsun buyuk boyutlu tek dosyalari okumakta zorlanma gibi bir ozurlulugu var ama bu soyledigim arti ve eksilerin hicbiri genel bir degerlendirme olusturamaz cunku farkli kulvarlarda yarisan 2 sistem

Macin daha güvenli olmasının nedenlerinden unix tabanlı olması kısmen doğrudur, unix geliştirilirken çoklu kullanıcı için geliştirilmiştir windowssa ms dosun torunu unixin kırpılmış versiyonu gibi single usera hitap edildi ve sonradan network özellikleri eklenti, şifresiz windows kullanabilirsiniz ama mac os kullanamazsınız. Ben windowsda şifresiz sistem dosyalarını silebilirim yani ama mac os da yapamam.

PDA da yaptığın ufak tefek düzeltmeler bir ömür boyu bitmezdi, Asus, HP ve bilimum pdaları kullandım. PDAlar bilgisayar olarak güzeldir ama telefon olarak kötüdür.

Bakış açın yanlış, sen ürünü takla attırmak farklı kitchenlar romlar kurmak için almazsın sana vaad ettiği faydalardan yararlanmak için alırsın. Bizde kurduk hp rw6815e günün sonunda geçen birçok zaman ve sana kattığı somut hiçbirşey yok sadece sistemin işleyişi ve modifiyesiyle ilgili tecrübe sahibi oluyorsun. Ha ben developerım os kurcalamayı severim diyorsan al buyur pda.

Windows mobile parmakla dokunmatik kullanım için tasarlanmış bir sisem değil, stylusla kullanmak için yapılmış. Ne zaman iphone piyasaya girince microsofttan umudu kesen htc ve diğer bilimum firmalar kendi ms mobil üzerine kendi guisini geliştirmeye çalıştılar tabikide sağlıklı çalışmıyor.

windows - mac os farklı kulvarlarda değildir, her ikiside kişisel kullanım veya ticari kullanım amaçlı son kullanıcıya hitap eder, senin farklı kulvar dediğin daha çok linux ve solaris gibi sistemler. Mac grafikerler için en iyi bilgiayar ama bir muhasebeceninde, küçük bir şirketinde kullanacağı çoğu alternatif programlara sahip sadece apple bunun üzerinde fazla durmuyor, ağırlığı multimedya çevre birimlerinde.

Mac os da eksiklik olan şey offis yazılımlarında yetersizlik, diğer şeylerle uyumsuzluk ve çeşitli spesifik yazılımların fazla bulunmaması ben zaten appleın da bunu istediği sanmyorum. Mac kendi kullanıcı kitlesini kendisi oluşturur. İnsanlar bilgisayar kullanmasını öğrenmek için pc alırlar ama maci alanlarsa zaten pc kullanmasını çoktan öğrenmiş insanlardır, pcde beklentilerini bulamadığı için mace yönelmiştir çoğu. Hemen her mac kullanıcısı pc kullanmayı bilir ama her pc kullanıcısı mac kullanmayı bilmez.

Senin sorunun macde değil de mac kullanıcılarında sanki..

Apple ı bir marka olarak tanıdığını ve anladığını düşünmüyorum.

öncelikle hiçbir şekilde ürün düşmanlığım olmaz bana faydalı olacak ne ise onu alırım tek baktığım şey kaliteli ve belli bir marka olmasıdır o kadar kendi aldığım haricinde başka ürün kullanmam demem asla, kuzenim hobi olarak grafik tasarım, video montajlama vs. gibi işlerle de uğraştığı için ve şu anda askerde olduğu için onun macbook pro bende duruyor, arada takılıyorum aletle şarj konusu sorun olacağı zamanlarda veya diğer aletler ağır gelip taşımaya üşendiğim zamanlarda o kadar 13.3" lik cihaz olduğu için getirip götürmesi kolay geliyor bazen o kadar, onun haricinde kendim de gerçekten diğer ürünlere oranla daha iyi olduğu için 2 kez ipod aldım son aldığım hala durur podzilla yüklü üzerinde geçinip gidiyoruz, abimin daha evine yeni imac aldı macbook pro 13.3" vardı onun haricinde yani kendi yakınlarımdan da kullanan var düşman olma falan gibi bir durumum söz konusu değil o yüzden saçmalamayalım yani

kimse apple gibi bana mahkum olacaksın benim itunes um ile şarkı atacaksın demiyor tekel yaratmak için, microsoft mac os için office çıkarıyor ama benzer hareketleri apple dan göremiyoruz yani düşmanlık tekelcilik kimde burada soruyorum iyilik kötülük olayını bırakarak bir kenara, şarj yiyor dedikleri scheduling algoritması 200mhz ti omap850 cpu wm de çalışırken iphone 3g de çalışmıyor, yaptığı şey ne priority si yüksek işlemleri quantum zamanı düzeyinde döngü içinde çalıştırmak, bunu 3g nin işlemcisi halledemez mi, ya da 1g de saçmalıklar 2g de düzeltilirken kasası dandikleştirildi, 2g deki kasa sorunu 3 te giderilirken içindeki aletlerin kalitesi kötüleşti wifi kartı falan rezalet oldu 2g nin çektiği yerde 3g o wifi ağını göremez oldu, 3g den neredeyse hiçbir fark olmadan sadece o wireless problemi giderilerek ve 3g için hspda falan eklenerek ufak donanımsal gelişmelerle 3gs çıktı, o zaman sanki konulamayacak olan amoled ekran 5mp kamera ön kamera ve scheduling algoritması kondu 4g çıktı bunları nedense gözü görmez ama apple fanboyların, pda kullanıcı arayüzünden müsibetini alamamış bir zavallı der geçerler ama iphone kraldır onlar için, hem artık wm de 7-8 senedir olan scheduling özelliği de var ya da halk arasında bilinen tabiri ile "multitask" var daha ne olsun

pda dan ne bekliyorsun bilmiyorum ama seni eğlendirmek için tasarlanmış bir alet değil, oyun falan oynamayı bekleme yani iphone gibi, ayrıca farklı bir cihazın programlarını almak için kitchen la rom u dağıtarak ext ve sys paketleri olarak kendi rom una ekleyebilmen bir esnekliktir, visual studio üzerine sdk kurup yazdığın programı direk atabilmen bir esnekliktir yani telefona kaç aydır hiçbir düzeltme yapmıyorum sadece program yazıp atıyorum ve normal olarak kullanıyorum nedense bende bitiyor yani de sizde bitemiyor, bunun için illa da apple gibi kayıt ol bize öyle yapabilirsin ancak demiyorlar ya da kayıt olmadan yapmak için jailbreak yapman gerekmiyor, kısıtlanmaya destek vermek neden yani burda devlet bahisi kumarı veya youtube falan gibi siteleri engellerken özgürlük engellenmiş oluyor da orda neden olmuyor bunu gözünüz görmüyor, doğru dürüst bir kullanıcı tepkisi olsa steve jobs da adam olur seve seve değilse başka bir şekilde ama zamanında aselsanda stajdayken orda çalışan mühendislerden birinin dediği gibi bazı insanlar nedense steve jobs osursa misk-i amber diyerek içine çekecek boyutta hayran apple a demekte haklı yani, steve jobs gibi kimse multitask şarj yiyor flash şarj yiyor diyerek saçma sapan konuşmuyor hele flash konusunda yani daha da güzel bir durum var apple sanki o flash ın sahibi macromedia için adobe ile kapışmadı, ne zaman adobe kaptı macromedia yı flash şarj yiyor biz html5 i zaten destekliyoruz o daha iyi yalanı ortaya çıktı

yazılım geliştirmek konusunda hiçbir bilgin yok bari daha fazla tartışmasını yapmayalım, yazılım geliştirmek masraflı iş değildir masraf sırası tasarım ve kodlama < test ve entegrasyon < teslim sonrası destek olarak geçer, bu teslim sonrası destek konusu en büyük sıkıntıdır, çıkaracağın yamalar versiyon güncellemeleri falan hep eski yapıyı korumalı ama yeni şeyler kazandırarak veya düzeltmeler yaparak geliştirmelidir, sürekli aynı ekipler de korunamadığı için her giren yeni eleman ekibe zaman kaybettirir kodların çalışıp çalışmadığını anlamak daha fazla zaman alır diğer fonksiyonlar ile olası çakışmalar var mı test etmesi falan çok daha uzun sürer, o yüzden 2007 de şubat ayında çıkan wm6.0 ın wm6.1 ve 6.5 ile geldiği bugünkü nokta gerçekten takdir etmeyi gerektirir, iphone gibi zaten os nin doğasında var olup aktif edilmeyerek çıkarılmış bir algoritmayı yeniden eklemek değildir yani masraflı olan, zaten ballmer wm6.5 in yol haritalarında olmadığı ama multitouch ve buna uygun arayüz gerekliliği için çıkarmak durumunda kaldıklarını açıklamıştı da, düşünürsen biraz windows phone 7 nin geliştirme maliyeti ile eşdeğer hatta daha fazla bir maliyetle wm6.5 çıkmış durumda yani piyasada oluşan pazar payı kaybını ve ihtiyacı gidermek için, her hareketi ile de kar etmiyor yani adamlar ki iphone un wm6 dan daha sonra çıkmasını da hesaba katarsak iphone başarılı falan olmuyor aynı şekilde wp7 çıkınca o da iphone a göre başarılı olmayacak daha iyi olsa bile çünkü sonradan çıkan bir os olacak rakibinin eksilerini gören bir os olacak yani daha iyi olması daha başarılı olmasını göstermez, ha ama yine multitouch da arayüz eskisi gibi olur parmak için sorunlu olur o zaman evet iphone daha başarılı olur

güvenlik konusuna gelince bilmiyorsun bari atma be kardeşim, unix den dolayı güvenliymiş falan, virüs kime daha çok yazılır, kullanıcı sayısı yüksek olan platforma neden çünkü etkileyeceği potansiyel kurban sayısı daha fazladır, profesyonel anlamda virüs yazan birinin banka hesabına falan dalmayı amaçlayan veya birilerinin database ini çökertmeyi amaçlayan adam elbette windows a yazar virüsü çünkü devlet kurumları özel yerler devletin kendisi, hem bilgisayara girebileceği açık daha fazladır çünkü uygulama yelpazesi daha geniştir hem de kullananların büyük bir kısmı korsan kullanır update i kapar a/v yi kullanmaz kullananların da çoğu crackli kullanır falan, o çok methedilen virüsler neden bana girmiyor da hep size giriyor yani orijinal windows kullanıyorum orijinal kasper ya da zone alarm alıyorum neden bende göremiyorum bir türlü o çok söylenen şeyleri merak ediyorum, yoldan geçen adamların %90 ı bilinçsiz kullanıcı olunca çatır çutur porno izleyince adama giren virüs de ms in suçu oluyor, işi gücü yok yazan adam bütün platformlara göre mi yazacak, a/v programları en çok windows a yazılır neden windows un güvensizliğinden değil kullanıcı sayısının yani potansiyel müşteri kitlesinin çok daha fazla olmasından dolayı, virüs yazanlardan a/v firmalarıyla anlaşarak yargılanan sonra da o firmada işe giren tipler var dikkat edersen ünlü hacker ların virüs yazarların birçoğu şu an güvenlik firmalarında çalışıyor neden acaba, virüs dediğin ticari amaçlı yazılır daha çok insanın a/v kullanması için, öbür türlü bizim bazı zekalar gibi deface atan veya trojanla msn hackledim diye geçinen adamlara hacker denmez lamer denir, o tarz adamların yaptıklarını da zaten saymayın hiç, ee ne kaldı geriye yazılan programların da güvenliği ms in suçu

• Abooo İyiki hiçbir Apple ürününü kullan(a)mıyorum, millet resmen kafayı yiyo Apple-Mac muhabbetinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marvinous -- 24 Temmuz 2010; 21:39:54 >
  • Bazıları gene iPhone 4 konusunu açmış , bu onların Apple karşısında çaresizliğini gösterir , bir tane hata yaptılar tekrar tekrar karıştırıp ortaya sürüyorsunuz.
    Microsoft Vista'yı baştan ''balon'' olarak yaratmış , bu ortaya çıktı , insanları denek olarak kullandı , milyonlarca dolar lisans parası verdi insanlar , ne için , denek olmak için herhalde. Microsoft'un bunun gibi senelerdir yaptıklarını say say bitmez zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: @dministrator

Bazıları gene iPhone 4 konusunu açmış , bu onların Apple karşısında çaresizliğini gösterir , bir tane hata yaptılar tekrar tekrar karıştırıp ortaya sürüyorsunuz.
    Microsoft Vista'yı baştan ''balon'' olarak yaratmış , bu ortaya çıktı , insanları denek olarak kullandı , milyonlarca dolar lisans parası verdi insanlar , ne için , denek olmak için herhalde. Microsoft'un bunun gibi senelerdir yaptıklarını say say bitmez zaten.

ya aynı şey ms de de var iphone 4 konusunu açmak değil oturup teknik muhabbetine de girerim işin ne olacak kaç kişi anlayacak yani hemen birisi gelir "anladık bilgisayar mühendisisin" yazar gider bu mu olsun yani, vista gene iyiydi windows me faciaydı asıl, neyseki para vermemiştim bedava temin edebilmiştim onu da elimde o sıralar 98 de olmadığı için daha doğrusu salak gibi elimdeki cd yi başkasına verdiğim o da şehirdışına çıktığı için me ile kalmış, eziyet ötesi bir os yani o mesela, ama vista gene cidden iyiydi ona kıyasla, şu an vista sp2 ile sıkıntısı kalmamış durumda zaten sistem kaynaklarını fazla kullanması haricinde sorunu yok büyütmeyin vista olayını bu kadar artık evet ilk çıktığında o da az işkence çektirmedi de geçti artık, ha bu ms in iyi olduğunu mu gösterir hayır zırt bırt yazılım ekiplerinin değişmesinin sorun yarattığını hala anlayamayacak kadar mal olduklarını gösterir ama apple ı da haklı çıkarmaz

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.