|
smss.exe Virüsünden Kurtulma (Çözüm)
smss.exe, Windows işletim sistemlerinin önemli bir parçası olan bir sistem sürecidir. Ancak bazı durumlarda, kötü amaçlı yazılımlar bu dosyanın adını alabilir ve bilgisayarınıza bulaşabilir.
smss.exe Nedir?
smss.exe, Windows işletim sistemlerinde kullanıcı oturumları başlatmaktan sorumlu olan Oturum Yöneticisi Alt Sistem Hizmeti'dir. Güvenli Modda dahi çalışır ve sisteminizin düzgün çalışması için gereklidir.
smss.exe Virüsü
Bazı kötü amaçlı yazılımlar, "smss.exe" veya benzeri isimleri taklit ederek bilgisayarınıza bulaşabilir. Bu virüsler, hassas bilgilerinizi çalabilir, sistem ayarlarınızı değiştirebilir ve bilgisayarınızın performansını düşürebilir.
smss.exe Virüsünden Kurtulma
Eğer bilgisayarınızda smss.exe virüsü olduğundan şüpheleniyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayarak virüsten kurtulabilirsiniz:
- Güvenli Modda Başlatın: Bilgisayarınızı Güvenli Modda başlatarak virüsü yüklemeden önce durdurabilirsiniz.
- Virüs Taraması Yapın: Güvenilir bir virüs tarayıcı programı kullanarak bilgisayarınızı tam olarak tarayın.
- Sistem Geri Yüklemesi Yapın: Virüsün bilgisayarınıza bulaştığı bir tarihe sistem geri yüklemesi yaparak virüsü kaldırabilirsiniz.
- Zararlı Yazılımları Temizleyin: Yukarıdaki adımlar virüsü kaldırmazsa, kötü amaçlı yazılımları özel olarak temizleyen bir araç kullanmayı deneyin.
- Dosya Silme: "smss.exe" dosyasını bulup silin. Ancak, gerçek smss.exe dosyasını silmemeye dikkat edin, aksi takdirde sisteminiz zarar görebilir.
Önemli Not:
smss.exe virüsünden kurtulmak için manuel adımlar gerektirir. Bu adımları dikkatli bir şekilde takip etmeniz ve gerekirse profesyonel yardım almanız önerilir.