Şimdi Ara

smss.exe virüsünden kurtulmak (Çözüm)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
7.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Size kendim nasıl hallettiğimi yazıcam ;

1-) Ctrl + Alt + Del ile Görev Yöneticisini başlatın.
    2-) İşlemler kısmında smss.exe 'yi bulun. 2 tane olacaktır, biri windows'un diğeri virüs olan. Windows'unkinin Kullanıcı Adı kısmında SYSTEM yazar, virüsde ise sizin bilgisayara verdiğiniz Kullanıcı adı.
    3-) Virüs olan smss.exe ye sağ tıklayıp Dosya Konumunu Aç deyin. Benim bilgisayarımdaki konumu "C:\Window\System32" idi. Bu kısmı aklınızda tutun. smss.exe 'yi tıklayıp işlemi sonlandır deyin.
    4-) Başlata cmd yazın ve açın. Buraya RD /S /Q yazıp virüsün konumunu yazın .
    Örnek : RD /S /Q C:\Window\System32
    Silindiğinden emin olmak için aynı şeyi tekrar yazabilirsiniz. Virüsün kaynağını temizlediniz fakat bilgisayarınızda hala biyerlerde küçük klasör gibi görünen bu virüse rastlayabilirsiniz. Bunun için de 44kb 'lık bi program kullanıcaz. smss.exe'yi bizim Türkler kendi diline çevirmiş ; adını da musallat.exe koymuşlar. Internette aratırsanız "Musallat.exe silici" şeklinde programı bulabilirsiniz.

NOT : Virüsün bendeki konumunu özellikle yazdım ; Window\System32 diye bi klasör 'de bulunuyordu. (Dikkat edin Windows değil) Gizli dosyaları göster seçeneği aktif olmasına rağmen dosyalar görünmüyordu. Umarım windows klasöründekini silmezsiniz yanlışlıkla.

Kolay gele

• Yapay Zekanın Yanıtı

smss.exe Virüsünden Kurtulma (Çözüm)

smss.exe, Windows işletim sistemlerinin önemli bir parçası olan bir sistem sürecidir. Ancak bazı durumlarda, kötü amaçlı yazılımlar bu dosyanın adını alabilir ve bilgisayarınıza bulaşabilir.

smss.exe Nedir?

smss.exe, Windows işletim sistemlerinde kullanıcı oturumları başlatmaktan sorumlu olan Oturum Yöneticisi Alt Sistem Hizmeti'dir. Güvenli Modda dahi çalışır ve sisteminizin düzgün çalışması için gereklidir.

smss.exe Virüsü

Bazı kötü amaçlı yazılımlar, "smss.exe" veya benzeri isimleri taklit ederek bilgisayarınıza bulaşabilir. Bu virüsler, hassas bilgilerinizi çalabilir, sistem ayarlarınızı değiştirebilir ve bilgisayarınızın performansını düşürebilir.

smss.exe Virüsünden Kurtulma

Eğer bilgisayarınızda smss.exe virüsü olduğundan şüpheleniyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayarak virüsten kurtulabilirsiniz:

1. Güvenli Modda Başlatın: Bilgisayarınızı Güvenli Modda başlatarak virüsü yüklemeden önce durdurabilirsiniz.
    2. Virüs Taraması Yapın: Güvenilir bir virüs tarayıcı programı kullanarak bilgisayarınızı tam olarak tarayın.
    3. Sistem Geri Yüklemesi Yapın: Virüsün bilgisayarınıza bulaştığı bir tarihe sistem geri yüklemesi yaparak virüsü kaldırabilirsiniz.
    4. Zararlı Yazılımları Temizleyin: Yukarıdaki adımlar virüsü kaldırmazsa, kötü amaçlı yazılımları özel olarak temizleyen bir araç kullanmayı deneyin.
    5. Dosya Silme: "smss.exe" dosyasını bulup silin. Ancak, gerçek smss.exe dosyasını silmemeye dikkat edin, aksi takdirde sisteminiz zarar görebilir.

Önemli Not:

smss.exe virüsünden kurtulmak için manuel adımlar gerektirir. Bu adımları dikkatli bir şekilde takip etmeniz ve gerekirse profesyonel yardım almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
    Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    svchost.exe hatası
    17 yıl önce açıldı
    Chrome.exe virüsü
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.