Şimdi Ara

SMPS 12 VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
4
Favori
55.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Para biriktirmeye dayanamadım gittim 3 yollu aktif filtre malzemelerini aldım şimdi baskı devreyi deliyorum

http://construyasuvideorockola.com/proyect_crossover_activo.php

Para arttı onada LM723 aldım 2-30V ayarlı 10A güç kaynağı yapacağım
  • hocam size tavsiyem tamircihasan kardeşimin tl072 li hz ayarlı aktif bass filtre devresidir aynı devreyi deneme amaçlı delikli pertinaxa kurmuştum bass deriliği tartışılmazdı

lm 723 bende de var bi aralar şu elektor dergisinin meşhur volt ve amper ayarlı 2n3773 transistörlü 0-30 volt 0-5 amper ayarlı devresini yapmıştım ama çalıştıramamıştım sizde bu devreyimi yapıyorsunuz yoksa ??

Yarın anfiye başlıyorum hocam ben 2 adet seri 47 volt zener kullancam 150 watt bu 2sc5200 lü anfiye + 45 -45 volt 90 volt yetermi acaba ??
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Bu devreyi yapıyorum çıkış transistörünü 2 adet kullanacağım.
    http://elektrobilim.org/forum/guc-kaynaklari/4034-lm-723-2n3055-kisa-devre-korumali.html
    Filtreyi yaptım , 1a köprü diyod bulamadım simetrik güç kaynağım vardı ama kurcalamakta istemedim yarın devreyi tamamlar , anlatırım.

Simetrik 65V kadar sıkıntı olmaz.Deneme yapmak için varsa simetrik 12V trafoyu doğrultup amfiyi deneyin en azından patlayan birşey olmazsa smps devreye alırsınız.Simetrik DC16V denedim gayet güzel çalışıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 4 Ekim 2013; 20:42:13 >
  • rkeleş az daha sabredebilirseniz size tüm detaylarıyla smps yapmayı ögretebilirim
    istediginiz gibi istediginiz degerde koruma da smps yapabilirsiniz. sonra o lm723 ile yaptıgın lineer regüle devresi tırı vırı kalır yanında .
    ama işte bir usta sözü der ki : yapamayacagımız şey yoktur. sadece zaman alır.

size yaptıgım smpslerden bir derleme göstereyim....

http://vimeo.com/66184821

yukarıdaki devre 6 kw lık dula forward switching devresidir. sekonder akımı anlık 42 volt 200 amper
    pc power supply ini kaynak yapmak istiyorum. adeta bir canavar gibi eritip yiyor. plazma gibi.
    2 adet ee70 nüve kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 4 Ekim 2013; 21:35:17 >

• Dikkat et çarpmasın.
    Ayarlı güç kaynağı yapmanın bir nedenide basit devreleri denemek amaçlı , hemde TDA amplifikatör serisi 17V civarında daha iyi performans veriyor.Elimde pasif malzemeler,2x12V 120W trafo 4 tane 2N3055 olunca yapayım dedim değerlendirme amacı ile.

Bugün bit pazarını dolaştım bozuk psu 5tl içimden geçen kelimeleri bilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 4 Ekim 2013; 22:26:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

rkeleş az daha sabredebilirseniz size tüm detaylarıyla smps yapmayı ögretebilirim
    istediginiz gibi istediginiz degerde koruma da smps yapabilirsiniz. sonra o lm723 ile yaptıgın lineer regüle devresi tırı vırı kalır yanında .
    ama işte bir usta sözü der ki : yapamayacagımız şey yoktur. sadece zaman alır.

size yaptıgım smpslerden bir derleme göstereyim....

http://vimeo.com/66184821

yukarıdaki devre 6 kw lık dula forward switching devresidir. sekonder akımı anlık 42 volt 200 amper
    pc power supply ini kaynak yapmak istiyorum. adeta bir canavar gibi eritip yiyor. plazma gibi.
    2 adet ee70 nüve kullandım.

hocam sen ne yaptın yaa 42 volt 200 ampermi

böyle bişe olamaz yaa

hocam siz bu smps işinden bayağı anlıyosunuz elimde INFORM marka 3 KV lık UPS ten çıkma 1 tane epeyce büyük 2 tanede az küçük nüveler var ferrit nüve acaba bunlarla tam sinüs 1000-2000 wattlık inverter yapabilirmiyiz ??

internette böyle bişe yok tam olarak

işte bendeki trafolar şaka maka bu

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

böyle bişe olamaz yaa

hocam siz bu smps işinden bayağı anlıyosunuz elimde INFORM marka 3 KV lık UPS ten çıkma 1 tane epeyce büyük 2 tanede az küçük nüveler var ferrit nüve acaba bunlarla tam sinüs 1000-2000 wattlık inverter yapabilirmiyiz ??

internette böyle bişe yok tam olarak

işte bendeki trafolar şaka maka bu

yapamayız .

• Aktif filtre , güç kaynağıda çalıştı

Aktif filtrenin alt frekanslarda ( bass ) biraz daha uzatarak veriyor.(Bass-boost)Kulağı hoparlöre dayadığımda hafif insan sesleri geliyor.Oval hoparlörde ne kadar verimli olduğu tabi ki tartışılır sonuçta çalışıyor.
    Güç kaynağı 2V-31V arası ayarlama imkanı var.Şuanlık güzel çalışıyor.Analog ibreli voltmetre ve ampermetre var onlarıda kutuladığım zaman bağlıyacağım.Onlarda çalıştı.

Aynı sitede DC12V ile bass filtre devresi var , 1562Q ile birleştirip basmayı düşünüyorum

Mid-tiz bölümleri için pot bulamadım konya sokağa gidersem onlarıda halledeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rkx -- 5 Ekim 2013; 10:30:10 >

• http://www.youtube.com/watch?v=NndOTHdYKRc

N primer = V x 10 üzeri 8 / F x B max x Ac

310 x 10üzeri8 / 50000 x 1600 (kabul edersek ) x 1.5 cm2 dersek ...

sen hesaplayıver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 5 Ekim 2013; 20:03:46 >
  • Ac = ferrite nüve nin göbek kesit alanı.

tabiki etd34 ün göbek kesit alanı ne olur bilmiyorum. ortalama tahminim.

elde ettiğin sipir sayısını sürdügün devrede frekansıyla oynayarak yaklaşık max verimi alabilirsin.
    birde ir2153 ü öneririm. temiz .. stabil. irf740 sürersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 5 Ekim 2013; 20:53:36 >
  • evet arkadaşlar 150 watt 2sc5200 hi-fi annfi devresi az önce tamamlanmıştır... aynı plakete efsane tl084 lü aktif bass filtreli bir devreyi de bastım şu anda sadece anfi 150 watt anfi montajı bitti işte resimleri beyler yarın aktif bass filtresi ve 150 watt anfi devresi + 150 watt dc dc smps devresiyle uzunca inceleme videoları resimleri yarın buradan paylaşacağım bekleyin ve görün...

bu arada bugün tda 7294 e tam 2 x 49 volt dc besleme verdim entegrede ısınma yok tabi kısık seste son seste ısınıyor ama smps i henüz zorlayamadım

bu 150 watt aktif bass filtreli amplifikatörümün tek eksiği şimdilik zener 12 volt bulamadığım için 9,1 volt zener taktım sonradan 12 volt veyahut 21 volt zener ile değiştirecem...

işte resimler ekliyorum...
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

Smps biraz daha onardım , amfiye verdim müzik dinliyordum hafif kokular geldi , sağdaki 2sc5200 bağlı 100r patladı.:(
    Smps kurcaladım vınlama sesinden eser kalmadı şimdide 100r patlayıp duruyor.2X40V vermiştim.

aktif filtreyi tamamladım mid kısmı pek iyi değil ancak tizler çok canlı ve detaylı.Bass kısmı ise düzgün çalıştı.Devre güzel görünüyor smps ayrı bastığınız iyi olmuş.
    Aktif filtreyi 12v zener ve 2k3 2w direnç ile besleme yapabilirsiniz.Yeterli gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

Smps biraz daha onardım , amfiye verdim müzik dinliyordum hafif kokular geldi , sağdaki 2sc5200 bağlı 100r patladı.:(
    Smps kurcaladım vınlama sesinden eser kalmadı şimdide 100r patlayıp duruyor.2X40V vermiştim.

aktif filtreyi tamamladım mid kısmı pek iyi değil ancak tizler çok canlı ve detaylı.Bass kısmı ise düzgün çalıştı.Devre güzel görünüyor smps ayrı bastığınız iyi olmuş.
    Aktif filtreyi 12v zener ve 2k3 2w direnç ile besleme yapabilirsiniz.Yeterli gelir.

hocam benim aktif filtre simetrik + - 12 volt ile çalışıyor...

Bu anfide 100 R Dirençlerin dayanamayacağı belli zaten ben 2 wattlık falan takacaktım ne olur ne olmaz diye ama bulamadım...

9 volt zener takıp sadece deneme amaçlı olarak çalıştıracam sorun olacağını sanıyorum.

sizin yaptığınız crossover devresi hangi devre hangi op-amp pı kullanıyor ??

yarında benim aktif bass filtresini yapacağım inşallah devreler bir seferde sorunsuz çalışır...

• quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Ac = ferrite nüve nin göbek kesit alanı.

tabiki etd34 ün göbek kesit alanı ne olur bilmiyorum. ortalama tahminim.

elde ettiğin sipir sayısını sürdügün devrede frekansıyla oynayarak yaklaşık max verimi alabilirsin.
    birde ir2153 ü öneririm. temiz .. stabil. irf740 sürersin.

1600 ne oluyor?

cekirdeğin taşıyabilecegi akı yogunlugu. bu deger ısı ve frekansla dogru orantılı olara kartar ise devren uçar.. daha düşük alırsan daha güvenli olur. eger ısı yükselirse cekirdegin taşıyabilecegi manyetik akı direnci artar. çekirdek doyuma ulaşır. eger cekirdek doyuma ulaşırsa bobin etkisi kalkar mosfetlerden kısadevre akımı geçer. sonuç . puff:D o nedenle genelde böyle almakta fayda var. frekansı yükselttikce bu degeri de düşüreceksin.

elindeki nüvenin yapıldıgı materyali biliyorsan datasheetinde güvenli çalışma B degeri yazar. ona göre hesaplarsın. eger bilmiyorsan B-H curve degerini bulacaksın.
    bulmak istersen güç osilatörü yapacaksın akım ve voltaj grafiğini izleyeceksin akımın ani yükseldiği noktada formüldeki degerleri yerine koydugunda B degerini çekersen B saturation degerini bulursun. o zaman smps olayının ustası olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 5 Ekim 2013; 23:43:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RKeles93

100 r devre de görevi ne ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edi_büdü -- 5 Ekim 2013; 23:43:30 >
  • why living hocam ben elimde zener olmadığı için 12 volt yerine 9 volt zener kullanacam acaba çok fark edermi devrenni çalışmasına 100 ohm direk 2sc5200 lere bağlı besleme ile
  • devreyi bi paylaşır mısın yav hangi devreyi yaptınız net olarak anlamadım . birsürü devre var.
  • quote:

devreyi bi paylaşır mısın yav hangi devreyi yaptınız net olarak anlamadım . birsürü devre var.

hocam devre bu bakın resimler aşşağıda ok engin bilgilerinize dayanarak yorumlamanızı bekliyoruz
     SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!! SMPS 12  VOLT DC 2X35 VOLT DC İNVERTER DEVRELERİ HAKKINDA !!!

1458 kullandım elimde vardı , 4558 tl072 hepsi olur bacak bağlantıları aynıdır tl072 daha kalitelidir.
    Ben 22R kullandım çalıştı. diğer şemalarda 0.22R 5W görülüyor.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.