Şimdi Ara

Smart City: D-Smart'ın Kablo TV Platformu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
3
Favori
23.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 2lu

Dsmart'ın bu hizmeti tamamen bir sivri zeka numarasıdır. Şöyle anlatmam gerekirse.

Dsmart kurulduğu dönemde aydan aya abonelik satmıyordu. Vaadi de şuydu "Dsmart'tı aldığında aylık ödeme yok, hangi kanalları izliyorsan ömür boyu o kanalları izleyeceksin" hatırlayan bilir.

Sonradan baktılar böyle zarar ediliyor aydan aya ödeme sistemine döndüler. Ama tabii eski satışlardan dolayı ciddi bir abone ödeme yapmadan dsmarttan faydalanır oldu.

Smartcity sistemine geçişle birlikte bu tip aboneleri temizleme yolunu buldular. Çünkü aydan aya ödeme yapmayan kullanıcıların ellerindeki SD receiverlar smartcity ile uyumlu değil. Doğal olarak en önemli kanallar ki bunlar arasında ATV, Samanyolu gibi ulusal kanallar da mevcut izlenemez hale geldi. Aydan aya abonelere ücretsiz receiver değişimi vaad ederken, eskiden gelen aydan aya ödeme yapamayanlara "yeni HD receiver alman ve aydan aya ödeme sistemine dahil olman gerekli diyorlar.

Ya da balkona site yayınından çıkıp normal çanak anten kurmak gerekiyor. Sitede yaşandığından normal olarak buna da imkan yok.

Kısacası Smart City uygulaması tamamıyla Dsmart'ın eski para vermeyen aboneleri temizleme yoludur. Eyvallah para kazanmalı da o zaman niye baştan sonsuza kadar size bu kanallar bedava diye receiver sattın. Senin o dönemki yöneticilerinin satış hatasının bedelini parasını ödeyip (kıytırık SD receiver'a 350 TL ödeyen) müşteriler ödemek zorunda mıdır?

Söylediklerinizden "sivri zeka" kısmı haricinde katılıyorum.
    DSmart'ın bu uygulaması pek zekice gelmedi. Şöyle ki...
    Ben de yeni yapılan siteye taşındım. Yaklaşık 800 daire var. 1 ay kadar önce buradaki bayi stand açıp abone toplamaya çalıştı. Smart City uygulamasını süsleyip anlatıyordu. Sanırım site sakinleri yemediği için sadece 800 kişiden 12 kişi abonelik başvurusunda bulunmuş. Haliyle Smart City uygulamasına da geçememişler. Neden mi? Çünkü stand açan bayi en az 20 abone istemiş, aksi durumda kimseyi abone yapmayacağını belirtmiş. Yönetime verdiği şartnamede de en az 20 üye istediklerini, bu sayıya ulaşılamaması durumunda veya ilerde bu sayının altına düşülmesi durumunda yönetimden 800 TL talep edeceklerini belirtmişler (verdikleri şartnamede böyle yazıyor). Anlayacağınız 800 dairelik sitede şu anda 1 kişi bile abone değil. Buraya kadar sadece duyduklarımdı, yönetim de bana şartnameyi gösterdi. İlginç olan ise televizyonun uydu girişinden duvardaki uydu yuvasına kablo bağlantısı yaptığımda TRT1HD, TAY TV, D SMART PROMO kanallarını izleyebiliyor ve DSMART şifreli kanallarını görebiliyorum. Dikkat ederseniz "uydu bağlantısı" diyorum. Normal anten girişinden sağlanan kablolu (S ve C bandı) bağlantıyı kastetmiyorum.

Bugün DSMART müşteri hizmetlerini aradım, sorunun bayi ile mi olduğunu öğrenmek istedim. Duyduklarımı (yukarıda yazdığım şekilde) aynen doğruladılar. Meğersem dsmartın yeni tezgahıymış. Ama neyse ki yönetim uyanık çıktı da bu tuzağa düşmemişler.

Şimdi bu duruma "sivri zeka" demenize niçin katılmadığımı sanırım açıklayabildim.
    Bu arada full paketi alıp keyfini sürmeyi düşünmüştüm. Aslında çok da şikayet duyuyorum, "almayın pişman olursunuz", "kurtulamazsınız" dedikodularına (şu ana kadar öyle zannediyordum) kulak asmamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsari -- 23 Ocak 2013; 17:39:09 >

• Merhaba arkadaşlar,

Bizim siteye de (Ispartakule Ağaoğlu My Town) D-Smart Smart City sistemi kurulmuş.

Ben zaten uydu ile D-Smart izliyorum. Fakat bazen uyduda kesilmeler oluyor.

QAM sistemine geçmeyi düşünüyordum. Fakat burayı okuduktan sonra geçsem mi diye düşünüyorum...

Evimde LG LM660S var. Heralde QAM modül ile izleyebilirim değil mi ?

Bir de riske girip geçmemi önerir misiniz yoksa hiç dokunmayım mı ? :)
  • Selamlar,

dweller arkadaşım,

Ben de Dumankaya dayım quam kullanıyorum smartcity için ve gerçekten çok memnunum.

Sitede smartcity kullanan birçok komşum var ve kimseden şikayet duymadım.
  • Philips Smart Tv de nasıl yapacağım DVB özellikleri mevcut.
  • Şimdi ben Dsmart hd kullanıyorum ve ilk abonelerindenim. Yani dedikleri gibi hiç bir ücret ödemedenizleyebileceksiniz dediği kanalları halen ücretsiz izleyebiliyorum. Müzik kanalları ve belgesel kanalları. Şimdi yeni taşındığım site de dsmart hd mi kullanamıyorum. Sorduğum da yönetime smart citye kullanmamız gerektiğini söylediler. Şimdi buradaki yazıları okuyunca açıkcası cihazımı vermek istemiyorum. Eğer yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

1) Smartcity'e geçiş ücretlimi?
    2) Şuan izlediğim kanalları aynen izlemeye devam edebilecekmiyim?
    3) Farklı bir şekilde samrtcity'siz ne kullanabilirim?
  • Benim de Philips 5000 serisi 40PFL5606H LED TV'im var. Bu konuda kanal arama ayarlarına girip DVB-C'i seçip dijital kanlları da etkin kılmanız gerekiyor. "Default" halinde dijital kanallar kapalı.

İyi seyirler...
  • İzmir Soyak Siesta'da oturuyorum, burada da smartcity sistemi var. Son 1 aya kadar D-smart ücretsiz kanallarını sorunsuz izliyorduk. O zamandan beri hemen hemen her hafta sistem bozuluyor ve karalı değil. Altyapıyı kuran TV şirketi ile görüitüğümde D-smart'ın sürekli frekans yükselttiğini söyledi. Yani stabil bir sistem olmaktan çıktı. Umarım kısa zamanda kararlı bir çözüm bulunur.
  • Selam,
    Bende yeni taşındığım sitede aynı sorunla karşılaştım. Elimde pozitek ohc 1600c teledünya receiver ve d-smart kartı var.. Acaba merkezi kablolu yayındaki d-smartı izleyebilir miyim? En azından şifresizleri mesela..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni sistemin oldugu bir sitede oturuyorum. Smart city yayini almak icin DVB C alicisi olan tv veya uzerinde CI girisi olan kablo receiver gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimdeki pozitek receiver teledünyanın verdiği kablolu receiver zaten.. Üzerinde de conax modül gömülü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiramisu -- 26 Temmuz 2013; 11:19:49 >
  • Arkadaşlar Bende dsmart hd modül üyesiyim normalde atlanta hdbox kullanıyordum fakat yeni taşındığım sitede QAM ile dsmart veriyorlarmış. Atlanta HD boxu kullanamadım.

Benim Televizyon Samsung 40B652, kabloyu direk tv ye taktım. Modülü`de tv nin modül girişine taktık arama yaptığımda kanallar geldi. Şifreli kanallarıda sorunsuz çözüyor.

Fakat benim problemim Kanal D HD, CNNturk HD, gibi belli başlı bazı kanallarda 10-15 sn de bir sürekli mozaiklenme oluyor. Bazı kanallarda hiç sorun yokken özellikle HD lerde böyle bir problem var. Bu problemi nasıl çözebilirim? Site yönetimine söylüyorum hiç kimseden böyle bir şikayet gelmedi bize diyorlar.

612000 veya 698000
    6952
    256QAM olarak kanal araması yapıyorum.
  • Sinyal yetersiz oldugu icin mozaiklenme olur. Bu tur sistemlerde tum evde 10 dan fazla tv girisi oluyor. Bende 11 tane vardi. (Parkvadi evleri Ankara) Kullanmadigim 8 tanesini panodan devre disi biraktim. Mozaik falan kalmadi.

• Dsmart cryptoworks sifreleme kullanir. Modulu ozeldir. Conax modul ile dsmart karti calismaz. CI gerekir. Alici olarak piyasada Next DVB C 18500 HD var. Ben onu kullaniyorum. Fiyat 240 tl civari. Tam olarak 18500 C NET olarak geciyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanik -- 27 Temmuz 2013; 13:50:44 >
  • Netayi almak benim de isime gelirdi ancak netayi arayip argedeki muhendisler ile gorustum ve conax modul ile dsmart kartinin sifresini cozemezsin dediler.

• Duzeltme yapiyorum dsmart sifre sistemi cryptoworks degil videoguard mis. İsteyen google ile arasin wikipedia bilgisidir.

• tyanik T kullanıcısına yanıt
    benim demek istedigimi yanlış anladınız

dsmart kartı bu cihazda çalışmaz

bu cihaz neta 8400 binanızdaki qam sistemine uyumludur

yani şifresizler izlenebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihmc -- 27 Temmuz 2013; 18:05:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyanik

Sinyal yetersiz oldugu icin mozaiklenme olur. Bu tur sistemlerde tum evde 10 dan fazla tv girisi oluyor. Bende 11 tane vardi. (Parkvadi evleri Ankara) Kullanmadigim 8 tanesini panodan devre disi biraktim. Mozaik falan kalmadi.

Hocam bende merkezi sistemden gelen yayın 3 e bölünüyor. Yine de oturma odası dışındaki tüm bağlantıları soktum ve aynı kanallarda mozaiklenme devam ediyor.

Atlanta HD box ile kor tarama yaparak bazı kanalları buluyorum bunların icinde kanal d HD de var ve athlanta HD box mozaiklenme olmadan kanalı gösteriyor.

Tv den izlemek istediğimde sıkıntı yasıyorum. Nasıl çözeceğim bilemedim. Sinyali güçlendirmez miyim tv ye kabloyu tv ye takmadan önce.

• bizim sitede de bu sistem var 618-730 mhz arası 237 kanal geliyor fakat bazıları eksik cnnturk tv2 skyturk360 halktv bu kanallar yok cnnturk hd tv2 hd var.
    yardımcı olurmusunuz lütfen. bu olmayan kanalların frekansı nedir, birde bizim sitede bu kanalların eklenmemiş olma ihtimali varmı teknik servis tarafından? yani yeni bir kanal geldiğinde hep servismi gelmesi lazım yoksa bunun bir merkezi varmı kontrol ediyorlarmı, yani sorunum benim frekansı bulamamamdan mı kaynaklı yoksa sisteme eklenmediğinden boşunamı uğraşıyorum? teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sculpneo -- 22 Eylül 2013; 21:58:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sculpneo

bizim sitede de bu sistem var 618-730 mhz arası 237 kanal geliyor fakat bazıları eksik cnnturk tv2 skyturk360 halktv bu kanallar yok cnnturk hd tv2 hd var.
    yardımcı olurmusunuz lütfen. bu olmayan kanalların frekansı nedir, birde bizim sitede bu kanalların eklenmemiş olma ihtimali varmı teknik servis tarafından? yani yeni bir kanal geldiğinde hep servismi gelmesi lazım yoksa bunun bir merkezi varmı kontrol ediyorlarmı, yani sorunum benim frekansı bulamamamdan mı kaynaklı yoksa sisteme eklenmediğinden boşunamı uğraşıyorum? teşekkürler

Maalesef öyle kanal eklenmiyor. Smartcity daha oturmadı oturana kadar böyle. Yani o kanallarsız izleyeceksin.
  • dreamparks biraz daha ayrıntılı anlatırmısınız, nasıl kanal eklenmiyor? az önce farkettim bazı kanalları kaldırmışlar mesela, kaldırıyorlarsa ekleniyordurda
    bunun bir merkezi olmalı, tüm sitelerdeki cihazlarına erişip kanalları ekleme çıkarma yaptıkları bi bölüm, onlara bi ulaşsam :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.