Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    aslında
    2 tür denenmeli sanırım.
    1- zoomdayken sabit bir nesneyi elle çekmek
    2- tripodla ama hareketli bir nesneyi çekmek

1.sinde IS kadar başarı gösteremeyecek, 2.sinde ise IS daha başarısız olacak(shutter speedle alakalı)
    mıdır??
    doğru mudur bu laflar?
  • pardon ya,
    2. maddedeki de tripodsuz elle olacak ,, yoksa sonuç tabii ki belli:
    düzeltiyorum:

noise oluşmayacak kadar bir iso değerinde, uygun shutter speed ile S6500fd' nin aynı kalitede fotoda, IS ile ne kadar başa çıkacağı aşağıdaki 2 deneme konusuna ayırmak gerekiyor mudur?
    1- FULL optik zoomdayken sabit bir nesneyi elle çekmek
    2- yine elle hareketli bir nesneyi çekmek(martı veya serçe filan)

1.sinde IS kadar başarı gösteremeyecek, 2.sinde ise IS daha başarısız olacak mıdırrr, 1-2 de de sonuc nolur bilmem ama aynı olur mu dersinizz, farkı var mı ki..

iş yerindeyim tam yazamamış olabilirim
  • Ortalama bir kurşun 600m/s hızla hareket eder.
    1/2000sn lik enstantane hızında yani perdenin açılması ile kapanması arasında geçen zamanda, kurşun 30cm yol almış olur. Bu durumda malesef kurşun yine oldukça flu çıkar.

Bir benzetme yapmak gerekirse, 1sn lik bir enstantane ile 30cm hareket eden bir cismi çekmek gibi!

Not: bu örnekteki durum zoom miktarı ile alakalı değildir!

quote:

Orjinalden alıntı: bipekkan

Selam. Eder eder, Eğer 800 ISO 1/2000 shutter ile giden mermiyi 10x te yakalayabilirsem siz IS de bunu kesinlikle elde edemezsiniz.... Fazla mı salladım acaba
    quote:

Orjinalden alıntı: spdrmn

quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

The_web selamlar,
    özellikle elle çekilen fotoları bekliyoruz,,
    hatta zoomlu elle cekilenlerden..
    IS özelliği yerine hızlı cekim+ yüksek iso telafi ediyor mu...

biyere kadar eder dostum , bi yere kadar...

asla IS nin yerini tutmaz

• selam arkadaşlar.

makine hakkında nihayet bir iki saat inceleme fırsatı buldum. webde bir sürü inceleme ve fotoğraf baktım.

bu makine hakkında-is başta olmak üzere- benim fikirlerim;

1)IS önemli mi.... evet, bence çok önemli. kompakt bir makine için olmazsa olmazlarımdan...havada uçan kuşu filan boşverin, martı hariç hiç bir kuşu havada uçarken layıkıyla bu tip bir makineyle çekemezsiniz. her şeyden geçtim, deklanşör gecikmesi izin vermiyor buna. martı olur , o yavaş uçuyor çünkü:)
    IS in asıl önemi makro ve yetersiz ışık koşullarında yapılan çekimlerde. ben h2 ile 1/5 enstantane değerine sahip, f2,8 diyaframla elde net ve keskin fotolar çekebiliyorum. diyaframı biraz kızarsam yine oluyor fakat biraz daha dikkat etmek lazım. diyaframı en kısığa yani benim makinede f8 e alınca netlikten ziyade enstantane yetmiyor. biraz daha düşürmek gerekiyorki titreşim önleme sistemi ''artık benden pes'' diyor haliyle.

iso titreşim önlemenin yerini tutar mı? bence tutmaz. tutmadığını görüyoruz. bu makinelerde iso 100 den sonra noise oluşur. hatta iso100 de bile oluşur ışık kötüyse. fuji6500fd iso konusunda rakiplerinden çok üstün. ama çok üstün olması noisesiz günler anlamına gelmiyor. hiç bir şeyi etkilemese crop faktörünü etkiliyor. iso 800 de çekilen bir makro düşünelim, bir böcek çektik. sonra gözlerini croplamak istedik. bu durumda iso100 ile iso 800'ün farkı çok rahat anlaşılır. olay şu, sony,canon ve panasoniğin rakip makinelerinde iso 800 kullanılabilir değil. berbat demek mümkün...6500fd de ise berbat değil, hatta iyi sayılabilir. ama onlara göre iyi sayılabilir. yukarıda bahsettiğim iso800 le çekilmiş makro ve yapılan croptan sonra ''helal olsun fujiye, rakiplerinin çok ilerisinde'' diyebiliriz.ç ama o fotoğrafı bir galeriye yükleyemeyiz, ya da masaüstüne resim yapamayız. kötüdür çünkü....

sonuçta dprewievin galerisinde ve bir iki yerde bulabildiğim fotolarda, netlik ve keskinlik sorunları gözledim. bu benim fikrim...yetersiz ışıkla benim işim olmaz diyorsanız önemli değil zaten.

makinenin rakiplerine nazaran dprewievden higly reccommed alamamasının en byük nedeni sanırım IS.

bence kompakt bir makinede yüksek iso titreşim önleme motorunun yerini tutmaz.

2)objektif...28 den başlıyor, manzara sevenler için çok iyi. rakipleri 12x. hangisi daha iyi? ben h2 de 12x yerine 28mm olmasını isterdim açıkçası. ama tabii şuna bakmak lazım; fujiyi 35mm ye getirince yani birazcık zoom yapınca nasıl? ikisinin de 36 mm performansına bakmak lazım sanırım. çünkü 35 mm çok kullanılan bir aralık. açıkçası bilmiyorum, bir test verisine ulaşamadım, ve zaten kompakt bir makineyi bu kadar deşmemek lazım.
    neyse, 28 mm çok ciddi bir avantaj. ama teledeki 2x lik kayıp o kadar önemli değil.
    3)makinenin raw çekiyor olması o da büyük bir artı.(umarım yanılmıyorum, raw vardı değil mi bu cihazda:) )

her şeye rağmen ben yeterince fotoğrafa ulaşamadım. ulaşamadım derken, makinenin genel performansını değerlendirecek fotoğraf çok az.makine yeni çünkü. oratlıkta çok az kayda değer foto var.
    çakmak,biblo fotoğrafları hariç tabi:)

• Sevgili Alehar,
    Yazdıktan sonra fazla salladığımın farkındaydım, hadi ortalık biraz hareketlensin dedim Baksanıza, "gimmeluck" epey ciddiye almış Verdiğim örnek epey uçtu, araç-kuş filan olsa bi derece, ama bakın bu sayede kayıplarda olan sizi bulduk... Hoş geldiniz tekrar....
    quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Ortalama bir kurşun 600m/s hızla hareket eder.
    1/2000sn lik enstantane hızında yani perdenin açılması ile kapanması arasında geçen zamanda, kurşun 30cm yol almış olur. Bu durumda malesef kurşun yine oldukça flu çıkar.

Bir benzetme yapmak gerekirse, 1sn lik bir enstantane ile 30cm hareket eden bir cismi çekmek gibi!

Walla aynen öyle oldu, Sevgili Alehar'ın hesabından sonra, biz de gak guk' tan fazla söyleyecek hal kaldı mı...
    quote:

Orjinalden alıntı: 06
    Sevgili Bipekkan abimiz,
    Ben yukarıdaki hesabından hiç anlamam.
    Ama eğer tam salladıysan seni ne IS kurtarır ne iso/shutter speed...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 6 Şubat 2007; 14:11:41 >

• Sevgili bipekkan,
    Teşekkür ederim, her ne kadar işlerimin yoğunluğundan dolayı çok mesaj yazamasamda, hep aranızdayım, fırsat buldukça sizlerin mesajlarını okumaya çalışıyorum. Ayrıca görüyorum ki, benim bu foruma ilk girmeye başladığım yakın zamandan beri bildiğim üyeler fotoğraf makinaları konusunda zaten epey ilerlemişler :)

Bu arada, Sevgili Buffalo'nun bir önceki mesajında, yanlış anlamadıysam, IS'in kuş çekimlerinde faydalı olacağı şeklinde bir anlatımı vardı (Buffalo, ifadelerini yanlış anladıysam kusuruma bakma lütfen:)... Şunu belirtmek isterim ki, IS sistemi, lensin (veya body'nin) içindeki minik "gyro" larla titreşim ivmelerinin ölçülmesine ve küçük elektro-motorlarla bu hareketlerin tersinin merceğe veya sensöre kazandırılmasına dayanır. Yani sadece çekim yaparken makinada oluşan titreşimlere duyarlıdır. Çekilen objenin hareketine duyarlı değildir. Bu anlamda, uçan kuşları çekerken IS sistemi sadece elde (tripotsuz) yapacağınız çekimlerde, elinizin titreşimlerini almanızda fayda sağlar. Tripod kullandığınız takdirde arada bir fark kalmaz!

Düzeltme: Tekrar okuyunca Buffalo'nun mesajını yanlış anladığımı gördüm. Ama yine de yukardaki yorumumu diğer yeni arkadaşlar için silmedim.

Bu arada, en iyi SLR-Like makina da bile, tıpkı Buffalo'nun da yazdığı gibi, havada uçan kuşları çekerken fokuslama hızı ve deklanşör gecikmesinden dolayı sıkıntı yaşayabileceğinize katılıyorum. SLR ile aralarındaki en temel farklardan biri de budur. Tabii, SLR'lerde bile fokus sistemi hantal olan bir lens kullanıldığında bazen hafif sıkıntılar olabiliyor...

quote:

Sevgili Alehar,
    Yazdıktan sonra fazla salladığımın farkındaydım, hadi ortalık biraz hareketlensin dedim Baksanıza, "gimmeluck" epey ciddiye almış Verdiğim örnek epey uçtu, araç-kuş filan olsa bi derece, ama bakın bu sayede kayıplarda olan sizi bulduk... Hoş geldiniz tekrar....
    quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Ortalama bir kurşun 600m/s hızla hareket eder.

Walla aynen öyle oldu, Sevgili Alehar'ın hesabından sonra, biz de gak guk' tan fazla söyleyecek hal kaldı mı...
    quote:

Orjinalden alıntı: 06
    Sevgili Bipekkan abimiz,
    Ben yukarıdaki hesabından hiç anlamam.
    Ama eğer tam salladıysan seni ne IS kurtarır ne iso/shutter speed...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 6 Şubat 2007; 15:06:12 >

• evet Alehar; kuş çekerken pek bir faydasını görmeyiz. orada biraz dolaylı cümleler kurmuşum. yanlış anlamaya meyil vermişim

özellikle makroda, hele diyaframı biraz da kıstıysak çok işe yarıyor IS. ufak bir titreşim bile fotoğrafı berbat edebiliyor kapalıyken.tabi benim makinede iso400 ile makro deneme şansım pek yok

yine de her şeye, tüm eleştirilere rağmen dslr-like diye tabir edilen makineler her eve lazım cihazlar bence.kullanışlı, pratik ve aslında pek maharetli...
  • Bufalonun sözlerinden sonra makineyi almak için duraksamamak elde değil..
    ben çekimlerimi genelde el ile yapacağımm,
    gece manzara cekimi vs ok tripodla fuji üstün kalır (kafamda hepp S3 IS ile karşılaştırıyorum)

peki, akşam evde, odada 100 watllık ampul ile 15 m2 lik odada,,
    elle bir aile fotosu cekilecek,,,,hangisi daha önemli olur?
  • Hiç Kafanı Takma, S3'ü aklından sil bir defa, Hele hele verdiğin örnekte, düşük ISO'da aile resmi çekmeye kalkmak için millete sopa mı yutturacaksın kimi 3-5-10 saniye nefes bile almadan tutabileceksin. IS senin el titremelerin için. Karşındakilerin titremeleri için değil ki. Ver 400 ISO' yu, ver 1/500 veya 1/1000 enstantane hızını çek milleti alaca karanlıkta....
    quote:

Bufalonun sözlerinden sonra makineyi almak için duraksamamak elde değil..
    gece manzara cekimi vs ok tripodla fuji üstün kalır (kafamda hepp S3 IS ile karşılaştırıyorum)

• quote:

aile fotosunda fujı ustun gelır,
    FD ozellıgı burda cok ısıne yarıyacaktır
  • quote:

Orjinalden alıntı: buffalo

2)objektif...28 den başlıyor, manzara sevenler için çok iyi. rakipleri 12x. hangisi daha iyi? ben h2 de 12x yerine 28mm olmasını isterdim açıkçası. ama tabii şuna bakmak lazım; fujiyi 35mm ye getirince yani birazcık zoom yapınca nasıl? ikisinin de 36 mm performansına bakmak lazım sanırım. çünkü 35 mm çok kullanılan bir aralık. açıkçası bilmiyorum, bir test verisine ulaşamadım, ve zaten kompakt bir makineyi bu kadar deşmemek lazım.
    neyse, 28 mm çok ciddi bir avantaj. ama teledeki 2x lik kayıp o kadar önemli değil.
    3)makinenin raw çekiyor olması o da büyük bir artı.(umarım yanılmıyorum, raw vardı değil mi bu cihazda:) )

her şeye rağmen ben yeterince fotoğrafa ulaşamadım. ulaşamadım derken, makinenin genel performansını değerlendirecek fotoğraf çok az.makine yeni çünkü. oratlıkta çok az kayda değer foto var.
    çakmak,biblo fotoğrafları hariç tabi:)

evt raw formatında cekıyor ama dırek raw degıl adı
    raf dıye bır sey, sonra sen tabı ayarlıyorsun v.s.
    28mm olması cok buyuk bır avantaj gercekten, bı yerden sonra zoom dan cok genıs acı onemlı oluyor,300mm de az degıl zaten,

fujı ın ekranı ozellıkle muhtesem
    230 bın renk, her acıdan goruntu sahane,kullanımı kolay ve usa dan bıle adıgımız makınada tr resmı dıl cıkmasından dolayı fujı yı takdır etmemek elde degıl,
    tek eskıgı nedır dersen,
    IS degıl ama ,
    kesınlıkle sacma sapan XD kart kullanmıs olusudur, hem yavas hem de cok pahalı bu kartlar, bu yuzden asla yedek bır kart almayı dusunmuyorum gıdıp hafıza kartına 150 ytl verıcek halım yok

sonuc olarak fujı s9600 yada 9500 gıbı CF yuvası olsaymıs yada dunya standartı SD yuvası,benım ıcın tam mukemmel bır alet olurdu

fujı ye karsı canon s3 u alacakların 2 nedenı olabılır,
    1. vıdeo cekımı cok yapıcaksa( hem streo mıkrofon var, hemde 2gb kart 40 ytl ye bulunabılıyor 2tane 2gb alınıp 80 ytl ye 1 saat seslı muhtesem vıdeo kaydı yapabılırsınız)
    2. daha kompakt cıhaz arıyorsa,

resım cekmek ıcın sadece S3 alınmaz kanısımdayım bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cydonia -- 6 Şubat 2007; 21:15:55 >

• Fujiye güveniniz beni rahatlattıı, yer yer abartılı geldi ama
    Aşağıdaki fiyatlar HepsiBurada nin;
    S6500fd- 937YTL
    Cannon S3 - 1096YTL
    Sony H5- 1200YTL

Sayın Bjpekkan,
    forumları incelerken, yazılarınızdan kademe kademe S6500 cü olup sonra fanatikleşmişsiniz gibi geldi,,
    sıkıştırmak için diil tabii, merak için soruyorum ;;;
    ""Hepsi-3 model de aynı fiyata, 930YTL ye"" deseler hangisini alırdınız, H5 i mi S6500 ü mü?
    yani bir kere alacağım birşey,, hongkonga da bir kere gidilecekk,,,fiyattan bağımsız en iyi slr-like lazım..

quote:

Hiç Kafanı Takma, S3'ü aklından sil bir defa, Hele hele verdiğin örnekte, düşük ISO'da aile resmi çekmeye kalkmak için millete sopa mı yutturacaksın kimi 3-5-10 saniye nefes bile almadan tutabileceksin. IS senin el titremelerin için. Karşındakilerin titremeleri için değil ki. Ver 400 ISO' yu, ver 1/500 veya 1/1000 enstantane hızını çek milleti alaca karanlıkta....
    quote:

• pardon hatta s6500 2GB kart hediyeliymiş..
    1200 lük makine vs 830 ytl lik makine..
  • cumartesi sipariş verdim hala beklemekdeyim hb den alıorum bide.. bi vedalaşamadılar makinayla.. yeter artık dayanamıyorum...
  • Dün akşam makine ile ilk denemelerimi yaptım. ablam ve iki yaşındaki ikizleri bizdeydiler. 300'e yakın fotograf ablam ve ben çektik. ikimizde anlamıyoruz çok fazla. flas çocukları rahatsız ettiğinden kapattım auto modda yaklaşık 300 fotograf çektim. (ilk heves işte sürekli bastım valla) %80' çok güzel fotograflar exif bilgilerine baktığımda hemen hepsini iso1600 ile çekmiş. geri kalan %20de ise ne yazıkki çocukların hızına yetişememiş ve hareketli (blur) çıkmış. ama oturup çay içerken çektiğim hareketsiz fotolar çok iyi. örnek yollamayı bir sonraki sefere yapıcam.

biraz daha fotograf çekmeyi öğrenmem lazım. national geographic CD leri bulmam lazım :)

quote:

• quote:

Fujiye güveniniz beni rahatlattıı, yer yer abartılı geldi ama
    Aşağıdaki fiyatlar HepsiBurada nin;
    S6500fd- 937YTL
    Cannon S3 - 1096YTL
    Sony H5- 1200YTL

Sayın Bjpekkan,
    forumları incelerken, yazılarınızdan kademe kademe S6500 cü olup sonra fanatikleşmişsiniz gibi geldi,,
    sıkıştırmak için diil tabii, merak için soruyorum ;;;
    ""Hepsi-3 model de aynı fiyata, 930YTL ye"" deseler hangisini alırdınız, H5 i mi S6500 ü mü?
    yani bir kere alacağım birşey,, hongkonga da bir kere gidilecekk,,,fiyattan bağımsız en iyi slr-like lazım..

quote:

Hiç Kafanı Takma, S3'ü aklından sil bir defa, Hele hele verdiğin örnekte, düşük ISO'da aile resmi çekmeye kalkmak için millete sopa mı yutturacaksın kimi 3-5-10 saniye nefes bile almadan tutabileceksin. IS senin el titremelerin için. Karşındakilerin titremeleri için değil ki. Ver 400 ISO' yu, ver 1/500 veya 1/1000 enstantane hızını çek milleti alaca karanlıkta....
    quote:

aslında tr sartlarında baska soze bıle gerek yok gercı, ama suda bır gercek haraketlı motorlu zoomlar daha cok pıl harcıyor
    fujı bu konuda daha ıyı kanımca

• quote:

Orjinalden alıntı: buffalo

IS in asıl önemi makro ve yetersiz ışık koşullarında yapılan çekimlerde. ben h2 ile 1/5 enstantane değerine sahip, f2,8 diyaframla elde net ve keskin fotolar çekebiliyorum. diyaframı biraz kızarsam yine oluyor fakat biraz daha dikkat etmek lazım. diyaframı en kısığa yani benim makinede f8 e alınca netlikten ziyade enstantane yetmiyor. biraz daha düşürmek gerekiyorki titreşim önleme sistemi ''artık benden pes'' diyor haliyle.

iso titreşim önlemenin yerini tutar mı? bence tutmaz. tutmadığını görüyoruz. bu makinelerde iso 100 den sonra noise oluşur. hatta iso100 de bile oluşur ışık kötüyse. fuji6500fd iso konusunda rakiplerinden çok üstün. ama çok üstün olması noisesiz günler anlamına gelmiyor. hiç bir şeyi etkilemese crop faktörünü etkiliyor. iso 800 de çekilen bir makro düşünelim, bir böcek çektik. sonra gözlerini croplamak istedik. bu durumda iso100 ile iso 800'ün farkı çok rahat anlaşılır.

Söylediğiniz çok doğru. Bende IS ile 1/6' ya inebiliyorum. Hatta dediğiniz gibi bazen 1/5 felan oluyor ama her zaman değil işte, ara sıra elim fazla titriyor. Ordaki titreşimi alamıyor mesela. 5 resimden 3 ü net çıkıyor ortalama vermek gerekirse. Tabii birazda psikolojik işte. Elim titricek diye sıkıntı yapıyorum kendime

Aslında onada bir çare bulmadım değil. Seri çekime alıyorum makinayı (saniyede 2,54 mü öyle bişey olması lazım) Peşpeşe çekiyorum en az 5 tane felan, 1/6 saniye ile. İçlerinde mutlaka keskin olanları oluyor. Yalnız her ne kadar keskin desemde, keskin çıktılar almama izin versede, crop yapmam çok zor. 100% hali flu oluyor genelde.

• quote:

yanlış anlamayın sakın, ben makineyi alın ya da almayın diyemem.

gece evde aile çekimi demişsin. aslında bu gıcık bir çekimdir:) en kestirme yol flaş kullanmak. netlik kaybı, bulanıklık yaşamazsın. ama çakan flaş fotoğrafı berbat ediyor genelde. flaşın gücü düşürülerek belki daha iyi sonuçlar elde edilebilir. tabi flaşın bir yan etkisi de kırmızı gözler...

flaş kullanmak istemeyeceğimize göre ne yapacağız.
    burada şunu belirteyim, otomatik yüz odaklanması gibi şeyleri ben önemsemiyorum. bunların fotoğraftaki netliğe, keskinliğe bir katkısı yok. bu özellik nikon kompaktlarda da var zaten. yeni bir şey değil.
    cep telefonuyla çekilen fotolarda genelde bulanıklık sorunu olmaz. fotoğrafını çektiğimiz nesne, insan hareteket etse bile net olurlar. bu telefonların teknoloji harikası cihazlar olmasından değil, kullandıkları ufak bir hileden kaynaklanır. sizin deklanşöre bastığınız anı değil, daha farklı bir zaman dilimini kaydeder. makine 1-2 saniye içinde en net olan anı seçer ve kaydeder. bunun fotoğrafla ilgisi olmadığı, genelde pek istenmeyen bir şey olduğu açık.

bir foto çektik, örneğin minik yeğenimizi çektik, ama kafa bir yerde ayak bir yerde, çok bulanık oldu. bu makinenin iyi ya da kötü olmasıyla ilgili bir şey değil arkadaşlar. yani sony h5,canons33 ya da fuji 6500 daha iyidir diyemeyiz bu konuda, diyen birisi bence saçmalıyordur. fotoğraf bulanıksa full manuel ayarlı bir makinede kabahat bizdedir. titreşim önleme de hareket eden nesne konusunda düşük enstantane değerleri karşısında bir işe yaramaz zaten.
    bu konuda sadece bazı makineler sorunu çözmede daha yetkin araçlara sahip olabilir. fujinin avantajı iso.
    gece evde, iso 400' e alırsın, diyaframı çok kısmak anlamsız, manzara çekmiyoruz, açık bir diyafram, 1/5 ile 1/20 civarı bir enstantane gerekir. ama evdeki aydınlatmanın gücü de çok önemli tabi.
    bu konuda canon ve sony nin elimizin titremesinden kaynaklanan sorunları önleyen IS leri avantaj olur. ama fujinin iso değerleri de fujinin avantajı olur.

şunu deneyebilirsiniz, makineyi auto komutuna alırsınız çekersiniz. eğer kendinize yeterince güvenmiyorsanız bunu seçin. benim makine, evde foto çekerken kendince bir şeyler yapıyor ama genelde benden daha iyi sonuç alıyor:) iso320 oluyor, ama manuel ayarlarda iso320 diye bir şey yok. diyaframı açıyor, enstantaneyi kendisi belirliyor. genelde çok başarılısonuç alıyor. normalde kendim manuel olarak iso200 e alsam noise açık seçik oluşuyor. ama makine autoda ayarladığı iso320 de çok az noise üretiyor ki bu çok tuhaf.
    yani auto moda güvenebilirsiniz bu konuda.

her şeye rağmen aydınlatması yeterli bir evde tripod kullanırsanız ya da makineyi bir yere koyup sabitler ve self timeri açarsanız genelde iyi sonuç alırsınız.

bu arada tripod demişken, dprewievdeki incelemede plastik tripod yuvası kullanılması eleştirlmiş. eğer öyleyse makineyi alan arkadaşlara aman dikkat derim:)aşınırsa bir daha yaptıramasınız. fujinin böyle iddialı bir makinede böyle şeylerden maliyet amacıyla kısması anlaşılır şey değil....

• @Buffalo

Yazdıklarının hepsini komple okuyamadım, işyerindeyim ama aile çekimlerinde flaşdan bahsetmiştiniz. Daha önce kullandığım Canon a80 ile (çok eskiden) kısık flaş uygulaması ile florasan altında çok çok başarılı çekimler yapıyordum. En iyi çözüm kısık flaş bence. Diğer türlü çekim süresi yetersiz geliyor ve ISO belası çıkıyor.
  • neredeyse 3hafta oldu fuji s6500 modelini kullanmaya başlayalı.. öncelikle tecrübe edindiğim 2 olumsuzluktan bahsedeyim..

1- tripod yuvasının plastik olması çok kötü olmuş çünkü yuvayı bozmamak için tripodun kafasını fazla sıkıştırmaya korkuyorum, bir süre sonra da makina hafif oynamaya başlıyor tripodun tepesinde..

2- biraz zoom yapıp batan güneşi veya bir ışık kaynağını ne zaman çekmeye kalksam bazen leke oluyor, sizce bu normal mi???

bunların dışında yukarıda yazılanları okudum, herkes IS tutturmuş gidiyor ama çektiğiniz fotoğraflardan para kazanmayı düşünüyorsanız zaten bu makinayı almazsınız.. bu makinayı alanlar ise her yönüyle tatmin olacaktır çünkü gerçekten kaliteli sonuçlara imza atan bir makina..

mesela dün akşam güneş tamamen battıktan sonra elde çektiğim bir kare..
    ISO400
    F4
    1/140

sonuçta amatörce bu işe gönül vermiş olan bir kişi fiyat/performans açısından hareket ederse bu makinayla kesinlikle mutlu olacaktır

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.