Şimdi Ara

skylake stock fan ses seviyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, düzenim gereği kasayı masada kullanıyorum. i5 6500 var, stock fanı çok ses çıkarıyor ve beni yoruyor. soğutma sistemi almayı düşünüyorum ve fark yaratsın istiyorum bu yüzden bu stock fanın ne kadar ses çıkardığını bilen var mı ? bende ona göre diğer sogutucuların değerleriyle karşılaştırma yapabilirim.
    bütçe olarak 100tl civarı düşünüyorum. 0 yada 2.el farketmez
    kasa zalman r1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modrizzt -- 12 Şubat 2016; 4:58:32 >

• modrizzt kullanıcısına yanıt
    Fan sesi en çok fan boyutuna bağlıdır, belli devirlerde hava akışı fan boyutuyla doğru orantılı olduğu için fan büyüdükçe ses seviyesi düşmüş olur. Stock fan sanırım 80mm, yani yeterli hava akışı için yüksek devirlerde dönmesi gerekli, piyasadaki çoğu cpu soğutucu fanı 120mm'dir fakat 80-90mm olanlar da var, siz 120mm fanlı olanlara bakın. Bunun yanı sıra sleeve bearing fanlar düşük devirlerde çok az ses çıkarırlar ve fiyatları uygundur. Ball bearing fanlar en yüksek devirlerde daha sessiz ve daha uzun ömürlü fakat pahalılar. Bende 12mm sleeve bearing fanlı cpu soğutucusu var ve sesini duymuyorum bile. Bir diğer mesele de bakır ısı boruları. Bakır borusuz soğutucu almayın, bunların sayısı ne kadar çoksa ısı iletimi o kadar iyi olacaktır ve işlemcinin soğuması kolaylaştığı için gürültü azalacaktır. 4 boru ideal fakat bunların fiyatı 100 lirayı geçkin olabilir, o yüzden iki borulu olan soğutuculara bakabilirsiniz, sizin işlemcini çok ısınmadığı için çok büyük bir fark olmaz. Ayrıca şahsi kanaatim havayı anakarta doğru üfleyen soğutuculardansa doğrudan egzoz fana doğru üfleyen soğutucular kullanılmanız. Böylece sıcak havanın kasa içinde kalmasının önüne geçmiş olursunuz.

Özetlemek gerekirse; 2,3 veya 4 bakır ısı borulu, 12mm fanlı bir soğutucu alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faustus -- 15 Şubat 2016; 14:03:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Faustus

Fan sesi en çok fan boyutuna bağlıdır, belli devirlerde hava akışı fan boyutuyla doğru orantılı olduğu için fan büyüdükçe ses seviyesi düşmüş olur. Stock fan sanırım 80mm, yani yeterli hava akışı için yüksek devirlerde dönmesi gerekli, piyasadaki çoğu cpu soğutucu fanı 120mm'dir fakat 80-90mm olanlar da var, siz 120mm fanlı olanlara bakın. Bunun yanı sıra sleeve bearing fanlar düşük devirlerde çok az ses çıkarırlar ve fiyatları uygundur. Ball bearing fanlar en yüksek devirlerde daha sessiz ve daha uzun ömürlü fakat pahalılar. Bende 12mm sleeve bearing fanlı cpu soğutucusu var ve sesini duymuyorum bile. Bir diğer mesele de bakır ısı boruları. Bakır borusuz soğutucu almayın, bunların sayısı ne kadar çoksa ısı iletimi o kadar iyi olacaktır ve işlemcinin soğuması kolaylaştığı için gürültü azalacaktır. 4 boru ideal fakat bunların fiyatı 100 lirayı geçkin olabilir, o yüzden iki borulu olan soğutuculara bakabilirsiniz, sizin işlemcini çok ısınmadığı için çok büyük bir fark olmaz. Ayrıca şahsi kanaatim havayı anakarta doğru üfleyen soğutuculardansa doğrudan egzoz fana doğru üfleyen soğutucular kullanılmanız. Böylece sıcak havanın kasa içinde kalmasının önüne geçmiş olursunuz.

Özetlemek gerekirse; 2,3 veya 4 bakır ısı borulu, 12mm fanlı bir soğutucu alın.

sağolun hocam bu tavsiyelerinize uyacağım

• Ben de i5 6402p işlemcimin stok fanının sesinden rahatsız olduğum için Amazondan Arctic Freezer i32 soğutucu siparişi verdim.
    http://www.amazon.com/ARCTIC-Freezer-i32-Controller-Technology/dp/B0119SJ3L8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1464128245&sr=8-1&keywords=arctic+freezer+i32
    Ben aldığımda 25$'dı. Şimdi biraz fiyatı artmış.
    Masaüstünde boşta 25C'yi, yükte 50 C'yi geçmiyor. Üzerindeki fan coğu zaman çalışmıyor, kafa ütülemiyor.
    Tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ps5 yüksek fan sesi sorunu
    7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.