Şimdi Ara

Skolyoz Ameliyatı oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 14 yaşında oldum bu ameliyatı. Şuan 18 yaşındayım. Omuzlarım çok dar yaşıtlarıma göre az gelişim. Çelimsizim. 48 kiloyum ve boyum 160cm. Vücut geliştirmek istiyorum. Sırtımda ağrılar var. Sanırım kaslarım gelişmediği için platin ağrı yapıyor. Skolyoz ameliyatı olupda vücut geliştiren var mı? Ya da tanıdığı olan ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: cancanovski

14 yaşında oldum bu ameliyatı. Şuan 18 yaşındayım. Omuzlarım çok dar yaşıtlarıma göre az gelişim. Çelimsizim. 48 kiloyum ve boyum 160cm. Vücut geliştirmek istiyorum. Sırtımda ağrılar var. Sanırım kaslarım gelişmediği için platin ağrı yapıyor. Skolyoz ameliyatı olupda vücut geliştiren var mı? Ya da tanıdığı olan ?

hocam bol bol yüz

• Geçmiş olsun hocam bende skolyozdan müzdarip 17 yaşında biriyim.Daha ameliyat olmadım fakat derecem düşük değil.Size önerim çok fazla ağırlık kaldırmaktan ziyade yüzme+barfiks.Barfiks çekemiyorsanız bile maymun gibi sallanırken yavaş yavaş kendinizi yukarı çekmeye çalışarak zamanla barfiks çekebilir hale gelebilirsiniz.Aynı zamanda diz üstünde şınavda çekebilirsiniz diye düşünüyorum.Skolyozumun derecesi yeterince fazla olmasına rağmen yüzdüğüm ve barfiksle uğraştığım için omuzlarım yeterince gelişti ve aralarından yükseklik farkı yok sayılır. Geçmiş olsun egzersiz yapmayı unutmayın

• Hocam vücut geliştirme yaptınız mı o zamandan bu zamana kadar? Ben de ameliyat düşünüyorum, bende çok fazla yok fakat özel hastanede yaptıracağım. Doktor 25-30° demişti. Ameliyat sonrası sıkıntı çektiniz mi vücut geliştirme yaparken?
    Burun ameliyatı
    12 yıl önce açıldı
    Basur oldum Sonuc : ameliyat
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben 15 ay önce ameliyat oldum neredeyse bütün omurgamda titanyum çiviler var. Ameliyatın ağrısı fazla sürmedi en fazla 1 ay sıkıntı çekmişimdir. Şu an yapamadığım tek hareket arabada geri giderken arkaya bakamıyorum belimin dönme derecesi baya azaldı ama günlük hayatta bir zararını görmedim. Ameliyattan 2 ay sonra yüzmeye başladım yaklaşık 7 ay boyunca haftada 5 kez 1 saat yüzdüm sonrasında 12 seans reformer (aletli pilates) dersi aldım şimdi ise fitness a gidiyorum kendi limitlerimi deneyerek buluyorum. İstediğini yapabilirsin aslında eğer vücusuna güvenin varsa ama aceleci davranmamalısın. ilk başta boş barlarsın vücudunu alıştırıp küçük küçük arttırırsın. Ben öyle yapıyorum, baktım sırtım beni uyarıyo bırakıyorum. Zorlamadığın sürece bir şey olacağını sanmam ama öncelikle doktoruna danışmalısın, benim doktorum fitness için en az 1 yıl geçmesi gerektiğini söylemişti, çivilerin üstünü kemiğin kaplaması için. Şimdilik dikkatli bir şekilde yapıyorum bir sıkıntı yaşamadım.

• Size özelden yazacaktım ama yazamadım

Benim onbeş yıl oldu ameliyatım boydan boya platin var pilatese başladım evde ama çok istiyorum devam etmeyi aletli pilates ve yoga.Drumun danışmanından bilgi aldım pilates yapabilir ama çok eğilmesin demiş.Yalnız bu sporlarda eğilip bükülme esneme squat son derece var belimde hafif yanma hissediyorum ya vücüdümu alıştırıcam korkmıycam çünkü çok müsait fiziğim spora ve enerjim.Ne önerirsiniz siz neler yaptınız

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.