Şimdi Ara

Skoda Superb - SuperB - Super B !!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
8.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • diğer markaların son harfini çıkardığında türkçede anlamlı bir kelime yapmıyor , o yüzden millet superb ü Süper Be olarak okuyor.

süper zaten türkçede kullanılan bir kelime, diğer modeller de uysa emin ol onu da yaparlar :)
  • Renault firması Fluence modelini pazara soktuğunda her türlü mecrada "Fluans" olarak yayınladı ismini.

Bu modelin ismini yazıldığı gibi Fuluence okumuyoruz bu gerekçeyle.

Aynı şey Superb pazara girdiğinde yapılsaydı bize de bunları konuşmak kalmayacaktı zaten.

Benim çabam en azından forumda okumuş yazmış arkadaşlar vasıtasıyla dilimize daha henüz girmekte olan bu ifadenin okunuşunda yapılmakta olan bir yanlışa müdahale etmek .

"Paynır" şekliyle okuduğumuz ama aslında "Payania" gibi okunan kelime gibi çoktan beridir böyle kullanılan bir ifade değil bu sonuçta.
  • Evet haklısınız zor değil Süğperb demek. Ama Renault'ya da reno diyen milletiz, daha doğrusu röno, fransızca olan en dogrusu ise ğöno. Folksvagına da vosvagen diyoruz. Kolayımıza geleni söylemek çok da kötü bir şey değil.
  • ismi güzel bence... :)
  • Boşverin ne diyeceğinizi arabaya bi bakın siz

http://www.tv8.com.tr/v-3715-42-skoda-superb-1.6-tdi-test
  • Forumda Super B ya da Super b şekliyle kullanımlar iyice arttı.

Güncelleyeyim.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Arkadaşlar merhaba,

Skodanın ülkemizde de çok tutulan superb modelinin adını bir türlü düzgün yazıp okuyamadığımızdan olsa gerek böyle bir konu açmaya karar verdim.

Aşağıda başka bir konuya yazdığım cevapta neden böyle bir konu açtığımın gerekçesini anlarsınız:

quote:

Arkadaşlar daha önce envayi kez yazıldı çizildi.

cengizsahin1971 arkadaşımız da yazmış.

SUPERB kelimesi tek başına anlamı olan, ayrı bir kelimedir. Anlamı da "mükemmel, muhteşem, harikulâde, müthiş, alâ" demektir.

Örneğin "It is a superb car" derseniz " O harika bir araba." demiş olursunuz.

Bu kelimeyi SuperB ya da Super B, şeklinde yazmak İngilizceyi ve diğer herşeyi geçtim de eşşek kadar ebatları olan, E sınıfı araçlarla aşık atan bir araca B sınıfı süper bir araç demeye geliyor.

Kaldı ki aracın hiç bir yerinde sondaki b harfini B olarak büyük harfle yazmamış adamlar. Yazılmaz da.

Diğer modelleri JettA, CorollA, CiviC, AstrA, LeoN, PassaT, AvensiS, MondeO, AccorD, JazZ, PolO, FabiA vs. ya da Jett A, Coroll A, Civi C, Astr A, Leo N, Passa T, Avensi S, Monde O, Accor D, Jaz Z, Pol O, Fabi A diye yazıp son harflerini de ayrı bir harf olarak okuyunca size mantıklı geliyor mu???

Biraz dikkat edelim ne olursunuz.

Haluk

Anlayışınız için teşekkürler.

Haluk

Not: Aynı konuyu Skoda forumuna da açtım ama galiba burada daha çok kişiye ulaşır.

Müdür yorma beni...

• İşlem tamam. :)
  • valla şu konu netliğe ulaşsa cok iyi olacak, sinir harbi yaşatıyor bende bu telafuz skandalı, resmen bir sendrom oldu benim için
  • Nasıl tamam?

Envai kez diye bir terim yok (bkz. tdk.gov.tr) ama envai çeşit diye bir terim var (bkz. aynı yer)
  • fanatikleri sevmeyiz yiğen sıkato süper ğ nide al get
  • Adamlar kendi galerilerinde satarken veya fuarda tanıtırlarken bile süper b diyorlar Haluk abi bizimde ağzımız alışmış boşver bence herkes istediğini söylesin.Sonuçta aracın ismini yazıldığı gibi okuyan çok kişi var.Buda bu şekil olsun..

edit:imla :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **osk@r78** -- 12 Ekim 2011; 15:16:41 >
  • SuperB dediğim zaman tuhaf tuhaf bakıyorlar. Ama Süper Bi diyince, ya şuna süper Bi desene diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

SuperB dediğim zaman tuhaf tuhaf bakıyorlar. Ama Süper Bi diyince, ya şuna süper Bi desene diyorlar.

Ben de Super bi ya da Super Be diyenlere tuhaf tuhaf bakıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

SuperB dediğim zaman tuhaf tuhaf bakıyorlar. Ama Süper Bi diyince, ya şuna süper Bi desene diyorlar.

Ben de Super bi ya da Super Be diyenlere tuhaf tuhaf bakıyorum.

Bu sadece bizim türk insanına has bir durum sanırım. Arabalar yabancı olunca, model isimleri de yabancı oluyor.

Broadway arabaya Borodway diyenler var. Örnek çoğaltılabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: emr256

SÜPERSONİK veya ULTRASONİK yapsınlar

güzel
  • quote:

Orijinalden alıntı: can bora

çok afedersiniz, "bütün kuşları hallettik de bir leylek mi kaldı" derler bu sizinkine

+1
  • quote:

Arkadaşlar merhaba,

Skodanın ülkemizde de çok tutulan superb modelinin adını bir türlü düzgün yazıp okuyamadığımızdan olsa gerek böyle bir konu açmaya karar verdim.

Aşağıda başka bir konuya yazdığım cevapta neden böyle bir konu açtığımın gerekçesini anlarsınız:

quote:

Arkadaşlar daha önce envai kez yazıldı çizildi.

cengizsahin1971 arkadaşımız da yazmış.

SUPERB kelimesi tek başına anlamı olan, ayrı bir kelimedir. Anlamı da "mükemmel, muhteşem, harikulâde, müthiş, alâ" demektir.

Örneğin "It is a superb car" derseniz " O harika bir araba." demiş olursunuz.

Bu kelimeyi SuperB ya da Super B, şeklinde yazmak İngilizceyi ve diğer herşeyi geçtim de eşşek kadar ebatları olan, E sınıfı araçlarla aşık atan bir araca B sınıfı süper bir araç demeye geliyor.

Kaldı ki aracın hiç bir yerinde sondaki b harfini B olarak büyük harfle yazmamış adamlar. Yazılmaz da.

Diğer modelleri JettA, CorollA, CiviC, AstrA, LeoN, PassaT, AvensiS, MondeO, AccorD, JazZ, PolO, FabiA vs. ya da Jett A, Coroll A, Civi C, Astr A, Leo N, Passa T, Avensi S, Monde O, Accor D, Jaz Z, Pol O, Fabi A diye yazıp son harflerini de ayrı bir harf olarak okuyunca size mantıklı geliyor mu???

Biraz dikkat edelim ne olursunuz.

Haluk

Anlayışınız için teşekkürler.

Haluk

Not: Aynı konuyu Skoda forumuna da açtım ama galiba burada daha çok kişiye ulaşır.

super b

• valla benim süper b demek daha cok hosuma gidiyor ifade özgürlüğüm engellenemez

ayrıca carlsberg i karlsberg diye teleffuz etmek yerine çarlsberg diye okumaya bayılıyorum

kemıl a kamel diyenlerde cogunlukta

• Superb daha çok yakışıyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.