Şimdi Ara

Skoda Superb sunroof ses sorunu destek! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Burada asıl iş Yüce autoya düşüyor. İnanılmaz karlar edip bunları personeliyle de bölüşüyor. Bu durumu da elestirmiyorum emekçi kazansın ancak dilinden dişinden arttırıp markasının aracını alan müşteriyide kusturmesin ürününün arkasında dursun.

Bu arada araçtan gelen ses dışında aractan memnunum ama gelen ses resmen korkulu rüyam oldu yaz gelmesin istiyorum ses yüzünden. Yaz gelecek hava ısınacak tangur tungur gidicem. Koskoca skoda bir sesi nasıl halledemez aklım hafzalam almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wincheaster -- 24 Mart 2025; 19:11:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wincheaster W kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba,

Kusura bakmayın acank bakabildim.

Şimdi aşağıdaki görsel sizin aracınızın birebir aynısı.

Skoda Superb sunroof ses sorunu destek!

Kırmızı içine aldıklarım plastik enjeksiyonun içine yerleştirilen montaj halkaları, içerisinden civata geçiyor olmalı. Sizin bu civatalarınız gevşek.

Öncelikle iyi bir döşemeciye gidip tavan döşemenizi söktürün.

Sonra aracı alıp iyi bir kaportacıya gidin.

Civataların hepsini birden sökmeyin tavanı taşıyıp hizaya alamayabilirsiniz!

Kaportacıda civatalardan birini söktükten sonra elinizdeki civatayla sanayide herhangi bir civata satan iş yerine gidin, aynısından ihtiyacınız olan kadar alın. Araç avrupa üretimi civatalar metriktir zaten kolaylıkla bulursunuz.

Daha sonra civataları değiştirme işine geçiyoruz ama geçmeden önce aşağıda bulunan ürünü tedarik etmeyi unutmayalım.

Skoda Superb sunroof ses sorunu destek!

Şimdi ustalarla yapıcı konuşuyoruz ve rica minnet ilerliyoruz, anlattığınız şeylere ne gerek var abi, öyle olmaz abi, biz yıllardır böyle yapıyoruz daha kimse geri gelmedi abi vesaire diyebilirler dikkate almayınız.

Döşemeci yeterince iyiyse ve mevzuyu anlattığınızda anlıyorsa kaportacıya hiç gitmesenizde olur.

Şimdi herşeyi elde ettiğimize göre sırasıyla işlemler.

1 - Araç kesinlikle ama kesinlikle düz bir zeminde olsun ve lastik havalarınız eşit olsun, araç bir yöne meyilli durmasın.

2 - Civataları sırayla gevşetip sökmeden önce birisi aracın içinde ortaya geçsin ve cam tavanı sallayarak ve yukarı bastırarak iyice yerine oturduğundan emin olsun.

3 - Yerine oturttuğunuzdan eminseniz yukarı ittirmeye devam ederken mevcut civataların tamamını yeterince sıkı olacak şekilde sıkın. Amaç cam tavanın yerleşmesi ve sıralı değişim sırasında oynamaması.

4 - Şimdi tavan yerine sabitlendi. Tüm civatalar için sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapıyoruz.

5 - Civatayı sökün, söktüğünüz civatayı kullanmayın! Civatayı söktüğünüz insertin içerisine balata spreyi sıkın ve hava tutarak temizleyin. Kirletici kalmamalı!

6 - Yeni civatayıda her ihtimale karşı aynı şekilde temizleyin! Daha sonra aldığımız loctite ürünü ile civatayı boyayın.

7 - Tork anahtarı varsa 30NM eğer tork anahtarı yoksa ustanın el ayarı ile sıktığınız yeri ezmeyecek ancak kesinlikle sıkı olduğundan emin olacağınız şekilde civatayı sıkın.

8 - Tüm civatalar için ilgili işlemi tamamladıktan sonra yapıştırıcının kürlenmesi için yarım saat kadar bekleyin.

9 - Yarım saat sonunda tavan döşemenizi yerine yerleştirmeden aracınızla teste çıkın. Özellikle yapmanız gereken hareket rampalara çapraz inip çıkmak ve gövdeyi salınıma sokmak. Bu sırada ses gelebilir çünkü tavan döşemeniz yok ve aracınız esneyecek. Onlara takılmayın bizim amacımız rapmapardan indikten sonra cam tavanın sallanıp sallanmadığına bakmamız.

10 - Tavan döşemenizi takın.

Tüm bunları yaptıktan sonra aracın düzelmesi lazım, zaten arızanın sebebi ya sıkılmamış civata yada civatalarda kullanılan kilit kimyasalanın bozuk olan kısmının fabrikada size denk gelmesi.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi günler dilerim.

• think of idea kullanıcısına yanıt
    Tespitiniz doğru emek verip cevap verdiğiniz içinde teşekkür ederim. Mesajınızı kaydettim. Anlattıklarınız benim elimden gelmez. Yetkili servisteki arkadaslarla bunu paylaşacağım. Eğer çözüm bulamazsam garantisi bittikten sonra özel bir serviste yaptırırım

Önemli değil hocam ne demek, umarım çözersiniz.

• Geçmiş olsun destek ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komple parçayı değiştirmişler, Ankara gibi bir yerde servis iki civatayı sıkamıyorsa servisteki usta bıraksın işi pazarda domates satan pazarcının yanında çığırtkanlık yapsın.

Direk sanayideki sunroofçu ustasına gitsin döşemeci, kaportacı sök tak yapar, arıza tespitine anladığı kadar girer, sunroofçu sorunu çözerse faturayı kessin rakamı da bayide talep etsin daha mantıklı hareket olur. Onarım aşamalarının da fotoğrafını çektirsin ayrıca.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Hocam bir senedir bu sesle uğraşıyorum ben. Niyetleri çözmek değil garantisi bitene kadar geçiştirmek. 5 kere servise kabul edip cam tavan degisimi dahil yaptıkları aracı gelen ses normal diye gecistirmeye çalışıyorlar. Linkedlnden paylastim paylasimima 100 tane begeni geldi skoda genel müdürüne mesaj attım mesajı gordu profilime bakti hiç bir aksiyon almıyorlar. Hukuk işlemiyor müşteri geri adım atar diyorlar. Bayramdan sonra bilirkişi raporu alıp ihtar cekcem. Bakalım sonumuz hayrolsun. Millet Çinli marka almayın kurumsallık yok müşteri memnuniyeti yok diyorlar skoda ortada.

Türkiyede garanti işlemiyor artık, 5-10 sene garantili araç almanın pek espirisi kalmadı

• 5-10 sene garantiyi veren bir Toyota bir de Suzuki var piyasa da. Onlarda da şartlar uyduktan sonra ( bakım zamanında dikkat etme) garanti işliyor özellikle Toyota'da kolay kolay garanti sorunu olmaz.

@masterap

• tenekekutu kullanıcısına yanıt

Koreliler çinliler falan da 5 yıl veriyor

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz, sifir araba almamizdaki mantık arabayla ugrasmayim, başıma iş açmasın kafam rahat bineyim. Ancak firmalar üstüne düşeni yapmıyor.
    Ikinci el arac aliyim diyosun ancak burada da yine ülkemize has bir durum var ikinci el araç sıfırdan daha pahalı ya da yakın fiyatlaniyor. İlanlara bakarken bu seferde buna bu parayı verene kadar sifir alirima geliyosun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.