Şimdi Ara

Skoda Octavia'ya Yeni Motor! (1.2 TSI 86 PS) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
523
Cevap
14
Favori
73.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence 3 litre az yakıyor gibi farazi konuşan insanlar bilgi paylaşmıyor maalesef
    Iki Aracın da ortalama tüketimleri belli

Donanım performans ve güvenlik unsurları bellidir

115 hp Octavia nın bu donanımla 69 a satılması gerekir kısıtlanmış üretimden kalkmak üzere olan 86 beygir değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Matematik

quote:

Orijinalden alıntı: BLACKLIGHT

İşin ilginç tarafı , bir çok üst segment araçta bile olmayan geniş dokunmatik renkli ekran var, ama direksiyon kontrolü yok :) ...

Ayrıntılar bir yana, sırf yakıt tüketimi için bile fazlasıyla tercih sebebi olacak bir araç, ben tavsiye ediyorum...

Acaba bu tarz bir bluetooth kontrol cihazı, multimedia ekranıyla eşleşip çözüm olur mu:
    https://tr.aliexpress.com/item/Wireless-Bluetooth-Media-Remote-steering-wheel-remote-mobile-music-play-control-for-car-motorcycle-bike-handlebar/32687922963.html

Skoda Octavia&#39;ya Yeni Motor! (1.2 TSI 86 PS)

Hocam bu sarjli ise dakika basi sarj etmekle uğraşılmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nungor N kullanıcısına yanıt
    Yakıt farkı 3 litreyi bulmaz, 2 litre falan olur, ayrıca megane alan adam taktırır tüpü bedavaya gezer.

Hacim olarak haklısınız octavia az farkla daha iyi, bagaj çok kullanışlı.

Motorun vergi avantajı da güzel ama 86 beygir, yüksek süratlerde özellikle de araç yüklü iken güçsüzlüğünü belli edecektir, ama şehir içinde düşük hızlarda, düşük devir torku sayesinde akıcı sürüş sağlar. Aslında benim cevap verdiğim olay donanım ve motor olarak ezici üstün demeniz, ortada öyle bir durum yok...

C sınıfında da bu octavia, benzinli joy megane, edition plus astra ve life corolla en f/p araçlar, alacak olan ihtiyacına göre seçer beğenir alır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 17 Eylül 2017; 0:32:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nungor

Az beygire rağmen turbo motor, 100 km'de 3 lt daha az benzin, vergi avantajı, daha geniş bagaj hacmi, Megane gibi geniş bir araçtan bile daha ferah arka diz mesafesi ve sürüş keyfi. Ayrıca iki aracı da bir sürücü olarak denemelisiniz gerçekten çok daha keyif veriyor. Tabii Renault tutkusu varsa farklı düşünülebilir ama ben araçlara çok tutkuyla bakmam mutlaka kıyaslar ve kesinlikle kullanarak alırım. Yani şu da var 80 TL verseydim tabii ki farklı bir araç alırdım, bu fiyatlar için klasik c sınıfı sedan da bence Octavia daha önde.

86 ps Octavia sizde nasıl bir "sürüş keyfi" izlenimi bıraktı, merak ettiğimden soruyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • megane hikaye ,bunun konfor ve kalitesinin yanında,ferah geniş ..kasa yeni
  • texmo kullanıcısına yanıt
    Octavia yeni de Megane 5 yıl önce mi çıktı?

Ayrıca tasarım zevki kişiden kişiye değişse de megane çok daha güzel duruyor özellikle baz modellerde

• spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Burada yanlış bir kıyaslama anlayışı var. Şimdi bu bizim ikinci aracımız ben kalkıp bu aracı 211 beygir Audi aracımla kıyaslıyor muyum. Ben Megane Joy ve Corolla Life'ı kullandım sonra bunu kullandım üçü içinde bundan daha keyif aldım. Şehir içi kullanım ağırlıklı olarak daha keyif verici bir araç bence. Kalkıp 150 beygir bir A4 alacak olsam herhalde bunu yazmam. Kıyaslamayı sıfır C Sedan 65-70 bandına göre yaparsanız bu dediğime ulaşırsınız.

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    Evet bu görüşlerin çoğuna katılırım. Özellikle tüp taktıracak olanlar için diğer alternatifler daha mantıklı olabilir, tüp takılmayacaksa Octavia daha öne çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

Bence 3 litre az yakıyor gibi farazi konuşan insanlar bilgi paylaşmıyor maalesef

115 hp Octavia nın bu donanımla 69 a satılması gerekir kısıtlanmış üretimden kalkmak üzere olan 86 beygir değil

Marka fanatikliğiyle tam olarak bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz..

Her iki aracı da kullandım, ilk bindiğiniz andan itibaren Octavia 1.2 tsi 86 hp ambition > Megane 1,6 joy !

İç malzeme kalitesi, motor performansı, yakıt tüketim değerleri, konfor ve genişlik ve start stop teknolojisiyle Yeni nesil araç kullanıyorum hissi.. Aaa bu 86 hp yea diyerek kullanmadan ezbere yorum yapmasın kimse, bilenler için komik oluyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: BordoVeBeyaz

quote:

Bence 3 litre az yakıyor gibi farazi konuşan insanlar bilgi paylaşmıyor maalesef

Her iki aracı da kullandım, ilk bindiğiniz andan itibaren Octavia 1.2 tsi 86 hp ambition > Megane 1,6 joy !

İç malzeme kalitesi, motor performansı, yakıt tüketim değerleri, konfor ve genişlik ve start stop teknolojisiyle Yeni nesil araç kullanıyorum hissi.. Aaa bu 86 hp yea diyerek kullanmadan ezbere yorum yapmasın kimse, bilenler için komik oluyor..

Marka fanatikliği yapan ben Değilim

Karşınızdaki insanın fikirlerine değer vermiyorsanız teknik verilere bakacaksınız

Işinize gelmeyince sen marka fanatiğisin deyip kişiselleştirmeyin bosuna laf salatası yaparsınız

Aynı sınıf Araçlarda Bahsettiğiniz gibi bir Üstünlük olmaz alt kalite vw araçtan bahsediyorsunuz Bentley değil

Octavia Tdi ile uzun yol tecrübem oldu torsiyon gayet kötü izlenim Bıraktı depo dan dahi ses geliyor

üstelik boş donanim park sensörü Hız sabitleyicisi bile olmayan 86 hp Octavia dan bahsediyoruz ne konforu ne Performansı

Herkesin tercihine saygılı olmak zorundasınız ben üretimden kalkması beklenen kısıtlanmış bir motoru tercih etmem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akifsari -- 17 Eylül 2017; 9:42:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• megane 1.6 kullandım , yeni nesil olması dolayısıyla begenmedim ,bunu kullanıp yorum yazacagım
  • quote:

quote:

quote:

Marka fanatikliği yapan ben Değilim

Karşınızdaki insanın fikirlerine değer vermiyorsanız teknik verilere bakacaksınız

Işinize gelmeyince sen marka fanatiğisin deyip kişiselleştirmeyin bosuna laf salatası yaparsınız

Aynı sınıf Araçlarda Bahsettiğiniz gibi bir Üstünlük olmaz alt kalite vw araçtan bahsediyorsunuz Bentley değil

Octavia Tdi ile uzun yol tecrübem oldu torsiyon gayet kötü izlenim Bıraktı depo dan dahi ses geliyor

üstelik boş donanim park sensörü Hız sabitleyicisi bile olmayan 86 hp Octavia dan bahsediyoruz ne konforu ne Performansı

Herkesin tercihine saygılı olmak zorundasınız ben üretimden kalkması beklenen kısıtlanmış bir motoru tercih etmem

Kendi cümlelerinizle çelişiyorsunuz..

Teknik veri olarak da, donanım olarak da, teknoloji olarak da Octavia 1.2 tsi 86 hp ambition > Yeni Megane 1,6 Joy

Bunu görememek için ya marka fanatiği olmalı yada okuduğunu anlamama sorunu olmalı ( yeni tip motor ve 6,1 şehiriçi yakıt tüketim verisi, 0-100'e 12 saniyede ulaşma, fren enerjisini geri kazanım, start-stop, yorgunluk tespit, elekrotnik diferansiyel kilidi, 6,5inç dokunmatik multimedya ekran, deri kaplı direksiyon.. dahası da var.. Hız sabitlemeyi aracı alırken ilave 750₺ye taktırıyorsun, bu saydığım özellikleri ekleyebiliyor musun ?)

• BordoVeBeyaz kullanıcısına yanıt
    Önceki sayfada bir mesajımda donanım karşılaştırması yapmıştım, donanım olarak megane daha iyi, mesajda detaylıca anlattım bakabilirsiniz...

Zaten kalite olarak kesinlikle üstün değil, aynı ayardalar.

Performans olarak da daha iyi, octavia sadece düşük devir torku sayesinde birazcık daha atak hissettirecektir şehir içi düşük hızlarda, ama yüksek hızlarda ve araç dolu iken 86 beygir olduğunu belli edecektir ve tüketim artacaktır bu çok net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 17 Eylül 2017; 12:41:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nungor

Burada yanlış bir kıyaslama anlayışı var. Şimdi bu bizim ikinci aracımız ben kalkıp bu aracı 211 beygir Audi aracımla kıyaslıyor muyum. Ben Megane Joy ve Corolla Life'ı kullandım sonra bunu kullandım üçü içinde bundan daha keyif aldım. Şehir içi kullanım ağırlıklı olarak daha keyif verici bir araç bence. Kalkıp 150 beygir bir A4 alacak olsam herhalde bunu yazmam. Kıyaslamayı sıfır C Sedan 65-70 bandına göre yaparsanız bu dediğime ulaşırsınız.

Ben şununla veya bununla kıyasladım dedim mi? Herhalde bu aracı onlarla kıyaslamayacaksınız. Ama 86 ps Octavia da her halükarda 115 bg'lik Megane'ın plakasını okur. Octavia size keyifli gelmiş olabilir. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Marka fanatikligi yapmaya gerek yok.Skoda VW nin ikinci kalite yan markası ! Octavia da öyle ahım şahım bir araç degil.Malzeme kalitesi falan düşük.Megan ile hiç karşılaştırılamaz bile !

• Konu klasik Topluma döndü, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi dolu.. Herkes istediğini alır biner, iyi günler..

Bilgi sahibi olmadan fikir belirten yok, neyse o söyleniyor, aracı fazlasıyla abartan sizsiniz. Herşey ortada yani, tasarım, donanım, performans olarak megane önde...

1.2 86 beygir araca 1.6 115 beygir araçtan performanslı diyorsunuz, bu yorumu hangi kategoriye koyuyuorruz ?

Orası öyle, herkes istediği aracı alıp binecek zaten ama aynı fiyat seviyesindeki araçları karşılaştırıyoruz neticede, doğrusu neyse o söylenmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 17 Eylül 2017; 13:50:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Bilgi sahibi olmadan fikir belirten yok, neyse o söyleniyor, aracı fazlasıyla abartan sizsiniz. Herşey ortada yani, tasarım, donanım, performans olarak megane önde...

1.2 86 beygir araca 1.6 115 beygir araçtan performanslı diyorsunuz, bu yorumu hangi kategoriye koyuyuorruz ?

Orası öyle, herkes istediği aracı alıp binecek zaten ama aynı fiyat seviyesindeki araçları karşılaştırıyoruz neticede, doğrusu neyse o söylenmeli.

Halen daha 86 hp arabayla 115 hp araba diyorsunuz kağıt üstünde bakarak.. Bütün güvenlik ve donanım artılarını yazdım yine de üstün olan Megane Joy diyorsunuz..

Başka birşey yazmam saçma olacak..

Neye bakalım hocam, dedim zaten düşük devir torku sayesinde şehir içi düşük hızlarda biracık daha seri hissettirir diye, onun dışında hep geride performans olarak. Kağıt üstünde öyle de yola geçince '86 beygir' iki katına mı çıkıyor ne oluyor anlamadım ki, sanki biz hiç turbo benzinli araba kullanmadık bilmiyoruz...

Donanım artılarını ben de yazdım önceki sayfada baksaydınız böyle iddia etmezdiniz hala... Direksiyonunda tuş olmayan bir araç octavia...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 17 Eylül 2017; 16:21:11 >
  • Yaklaşık bir buçuk ay ve 950 km dir 1.0 ambition kullanıyorum. Arabanın yakıtından, performansından, genişliğinden her yönüyle memnunum. Bu iş biraz bakış açısıyla ilgili, ben performans meraklısı değilim, aracım ihtiyaclarimi karsilasin ve ailem için yeterli güvenlik sağlasın benim için yeterli. Ben alırken bu 86 beygirlik olsaydı yeni kasa olduğu için bunu tercih ederdim. Dediğim gibi tamamen kişisel ihtiyaçlarınıza göre tercihiniz şekillenecektir.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.