Şimdi Ara

SKODA-OCTAVİA 1.2 TSI DSG 2015 YAKIT TÜKETİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    4 aylık acemi sürücüyüm.İlk aracım olduğu için yakıt tüketimi hakkında bilginize danışmak istiyorum.Değerler aşağıdaki gibi

Şehir içi:40-45 kuruş arası değişiyor.(izmir trafiği merkez)

Şehir dışı:20-22 kuruş.(İzmirden Adanaya geldim.914 km.Acemi olduğum için normal yolda 90-100 arası otobanda 110-120 arası hız yaparak geldim.205 tl benzin aldım.Klima hep açıktı)

merakla yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkürler

• Litre hesabı ile yazsanız ya da yakıt fiyatını yazsanız daha iyi olurmuş.
    4.80 den aldınız desek.
    Şehir dışı 4.5 litre , şehir içi 9.3 litre yakmışsınız diyebiliriz.Şehir içi katalog verisine göre fazla ama gerçek değerlere göre normal Golf 1.2 Tsi sahibi tanıdığım da aynı değerlerde yakıyor İstanbul'da.Şehir dışı ise tam olması gerektiği gibi.Kısaca değerler normal şayet şehir içi çok yoğun trafik ise.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız litre değerleri hemen hemen aynı.Olaya tam hakim olamadığım için.Depoyu doldurup yaptığım km ye göre hesapladım.Çok teşekkür ederim
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    Haklısınız litre değerleri hemen hemen aynı.Olaya tam hakim olamadığım için.Depoyu doldurup yaptığım km ye göre hesapladım.çok teşekkür ederim
  • Sehiriçinde katalog-gerçek arasi farkin bir izahi daha. Hadi diyelim acemiliginizden ötürü 1lt siz fazla yaktirmişsiniz desek bile yine 8lt olur ki bu da hemen hemen 38kr falan yapar km'de. Benzinli araca binmek benim gözümde lüks gibi bu ülkede,hele ki sehiriçi agirlikli kullanim var ise.

• 1.2 tsi ile şehir içi agresif kullanarak 7lt yakanlari konuya bekliyoruz

• 1.6 lt Atmosferik motorlu araçlar ile benzer tüketim... Ama konuşmaya gelince eski moda çağdışı motor... Tüketimde yerinde sayıyor uzay teknolojisine sahip çağdaş tsi motor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PASSAT 1.4 TSI YAKIT TÜKETİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • normal yakmış
  • Hayret nasıl olur normalde şehir içi 3.5 felan yakmanız gerekiyo
    şehir dışı 3.0
    Yanlışlık vardır.
  • serkanmeddur S kullanıcısına yanıt
    hocam bende polo 1.2 tsi var bu motoru kullanım durumu çok etki ediyor kısa mesafe sevmiyor araç ancak uzun yol için bence normal bende manisaya izmir şehiriçi + manisa şehiriçi 4,3 4,5 arası gidiyorum tek kişi genellikle klima 2. seviyede açık geçen yolda yakıt aldım araç ısındıktan sonra yakmıyormuş resmen benzin aldım eve geldim şirinyer trafiği hafif yeşildere trafiği araba 3,6 lt yakmış yani işin özü 2 3 km lik kısa mesafelerde ve hede trafik varsa 8 i 9 u görüyor ancak şehiriçi 10 km üstünde yapıyorsanuz 7 lere çok rahat düşüyor .
     SKODA-OCTAVİA 1.2 TSI DSG 2015 YAKIT TÜKETİMİ

• Ortalama hız, trafik durumu, güzergah bilgisi (duz-rampa vb.) bilinmeden kesin hükme varmak mümkun değil kanaatimce.

• hocam ben de şirinyer trafiği ve artı torosa çıkıp iniyorum.Teşekkür ederim.Yokuş yukarı 5 km motor ısınana kadar zaten okula varıyorum.:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: falken34

1.2 tsi ile şehir içi agresif kullanarak 7lt yakanlari konuya bekliyoruz

7 çok, TSI dedin mi 5.5 litre üst sınır abi
  • Acemiler daha az yaktırıyor. Babam 1.6 motora şehir içinde 6lt yaktırıyor yaaa, kafayı yiyecem :)

• serkanmeddur S kullanıcısına yanıt
    Daha kotu bir güzergah olamaz tam bir yakıt canavarı yol o yolda atmosferikler 12 13 ltden assagi yakmazlar size önerim araba devirden düştüğü zaman gazi koklemek yerine vites kuculturseniz daha az yakarsın en büyük yapilan hatadır turbolu motorda gaz pedalının durumu yakıtta çok etkilidir 1400 devirlerde bizim araçlar yürüyor ancak yokuşta gaz pedalda bazen döşemeye dayiyorsunuz bu yanlış bunu dikkat edin devirin düştüğünü hissettiğiniz an vites düşürün yokuş yukarı yolda .

• 1.6 atmosferik focusumla benzer değerleri yakaladım. Tüp taktırıp bedava binmeyi düşünüyorum
  • Ned_Starkk kullanıcısına yanıt
    Bahsettiği yolu biliyor musunuz

• Ben de ankara şehir içi kısa mesafe yokuşlu yollarda kullanıyorum hep, pursaklar-keçiören civarlarında. benim çıktığım yerlere teleferik çalışıyor
  • Ned_Starkk kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın bahsettiği yolda heleki sabah atmosferik aracın 12 ltden assagi yakması hayal o yolun yarısını giden kuzenin 1.6 tdi polosu bile 6.5 litreler yakıyor dik trafik sürekli dik yerde dur kalk ve araç ısınmadan daha yol bitmiş oluyor .

• Yol bahsettiğiniz şekildeyse yakıttan ziyade DSG için alarm sinyalleri veriyor demektir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.