Şimdi Ara

Skill Edit(Pk2) Nasıl Yapılıyor Ya Biri Anlatsın (Flara İçeri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet Ya Arkdaşlar Bi Kaç Saatlik Aramadanonra Bişiler Ele Geçirdim Skill Editi Yapmaya Çalıştım Ama Yapamadım Çünkü Kahrolası İngilizce Öğretmeni Bi B..k Anlatmamıştı Derslerde
    Anlıyacağınız Size Muhtacım Lütfen Şurada 4 Link Var Burada Önemli Olanları Renkli Yazıyla Belirticem Öncelikle Bu Linkleri Eski Bi Konudan Buldum Ve Flara Söz Vermiş Artık Çevirmenin Zamanı Geldii Diee Ama Yok Çevirmedi Flara Sana Sölüyom Sözünde Dursana Ya

Nese Buyrun Flaranın SÖledikleri

quote:

Orjinalden alıntı: Flara

Uzun zaman önce skill editleme için bir rehber hazırlayacaktım.
    Anlaşılan zamanı gelmiş.

ingilizcen varsa

Kodlar burada:http://www.silkroadforums.com/viewtopic.php?f=5&t=80310

pk2 için gerekli olanlar:http://www.silkroadforums.com/viewtopic.php?f=5&t=73206

nasıl yapıldığı:http://www.silkroadforums.com/viewtopic.php?f=5&t=42811

skill ikonlarını değiştirme:http://www.silkroadforums.com/viewtopic.php?f=5&t=67425

Yakında bir çeviri yaparım heralde.

Nerde Çeviri Yapşimdi Artık Burama Geldi Nezamandır Bu Skill Editi Uğraşıyom

Evet Arkdaşlar Kırmızı İle Yazılı Olan Yeri Ben Anladım Sizde Anlar Sınız Buna Şüpe yOK
    Evet Arkdaşlar Mor İle Yazılı Olan Yeri Anlamayan Çıkmaz
    Evet Arkdaşlar Sarı İle Yazılı Olan Yeri Biliyoruz
    En Önemli Olan Yer Evet Arkdaşlar Yeşil İle Yazılı Olan Yeri Anlamadım Sizden Burayı Çevirmenizi İstiyorum

Hadi Kolay Gelsin

Şaka Şaka Birazda Doru Siz Bi Çevirin Söz İstediğinizi Yapcam

Edüt: Renkler Karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___SoN___ -- 6 Haziran 2008; 15:24:00 >

• Salih abi çok yogun bu aralar hehehe kesin yine cool luk yapar
  • Yapmaya

Töh
  • ordakini türkçeye çevirmye çalışırsam yıllarım gider ben bi yapmayı deniyim ordaki gibi yapabilirsem açıklarım
  • Arkadaşlar Bi Deneyin Belki Yaparsınız Ben Denedim Yapamadım Siz İnş Yaparsınız
  • deniyorum...
  • Başlıyorum. Bakalım ne kadar sürecek.

Edit: 34 dakika 17 saniye sürdü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flara -- 6 Haziran 2008; 18:59:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • düşünsene flara bi geliomuş 50 yaşında bi resminide koy deriz bakalım ne kadar sürcek

• Modluğu bırakınca vazgeçmiştim bunu yapmaktan, diğer rehberim baya sitede ismim olmadan verildiği içinde üzülmüştüm. Uzun sürebilir ama yapayım. Teşekkürlerini iletip ayrıca bir konu açarsın artık bu olay için.
    Birde bu çeviriyi benden ismim olmadan kullanan tüm kişiler umarım acı çekerek ölürler.

For this tutorial, we're going to be changing lightning nuke (2nd book) into the ice nuke (1st book)
    Bu rehberimizde lightning nukesinin ikincisini birinci cold nukesine çevireceğiz.

then go to "D Resinfo". Scroll down and find "Skilleffect.txt"

İlk olarak media.pk2 dosyanısı pk2 extractor ile açın.
    D Resinfo'yu seçin ve "Skilleffect.txt"yi bulun.

Double click on it and save anywhere.
    Now make a copy of it somewhere else, so you have 2 skilleffect.txt. You will need the 2nd one later one when you finish editing your first one, to check how much bytes u need to add to have the exact correct amount or your silkroad wont start (or give the stupid ????????????? error)

Çift tıklayın ve herhangi bir yere (unutmayacağınız bir yere) kaydedin.
    Şimdi bu dosyayı başka bir yere kopyalayın, şuan iki tane skilleffect.txt dosyanız olacak. İkincisini, birincide yapacağımız oynamaları bitirdikten sonra dosya boyutlarını karşılaştırırken kullanacağız. Aksi takdirde oyun çalışmaz (yada aptal ??????? hatasını verir)

So open up your newly created skilleffect.txt (in wordpad, preferably).
    Now we're going to find the cold nuke first so we can copy it's "shots" (the ice nuke itself). SO press ctrl+f (find) and put in SKILL_CH_COLD_GIGONGSUL_A. To clarify, CH=Chinese, COLD=Ice tree, Gigongsul=nuke, A=1st book. So now press enter. You'll get something like this:

Şimdi oluşturduğunuz skilleffect.txt dosyasını açın. (wordpad tercih edilir.)
    Yapacağımız şey cold'un nukesini bulmak olacak, bu sayede vuruş görüntülerini kopyalayabiliriz. CTRL + F'e basın (bulma kısayoludur) ve içerisine SKILL_CH_COLD_GIGONGSUL_A yazın. Anlayın diye CH= Çin, COLD = cold skill ağacı, Gigongsul = nuke, A= birinci kitap. Şimdi "ENTER"a basın, karşınıza böyle bir şey çıkacak.

this is the short entry (I believe it contains animation and whatnot). we'll be skipping this point for now. press enter AGAIN and you'll get something like this:
    Bu kısa yazı(kod). Şuan için bunu geçeceğiz. ENTER'a TEKRAR basın, buna benzer bir şeyle karşılaşacaksınız:

Under the 1st ice nuke (CH_COLD_GIGONGSUL_A), u can see some stuff with SHOT in it's entry:
    Birinci cold nukesinin altında içerisinde SHOT olan bir yazıyla karşılacaksınız.

This is the actual nuke, the one that we want to copy. So highlight and copy! Note: ONLY COPY SHOTS! we dont want the ready thing, we want the actual fired(or shot) item!:
    Bu asıl nuke, bizim kopyalamak istediğimiz. Seçin ve kopyalayın !. Not: SADECE SHOT YAZANLARI KOPYALAYIN !.

Now we are going to the skill we wanna change (Lightning nuke book 2).
    so we are going to the BEGINNING (just to make this a lil easier on you guys ;)). now Ctrl+f and find SKILL_CH_LIGHTNING_STORM_B (lightning nuke, b= 2...). and press enter:

Şimdi değiştirmek istediğimiz skill'e gidiyoruz. (Lightning 2. nuke)
    Başlangıca gidin ! (En tepeye, sadece daha kolay olması için). Şimdi CTRL + F yapın ve bu kodu yazın. SKILL_CH_LIGHTNING_STORM_B (2. light nukesi) Enter'a basın.

Short entry, press again.
    Kısa başlık, tekrar basın.

ignore the insanely huge CH_LIGHTNING_STORM_A in that pic, it's my own custom nuke. anyways, the picture doesn't show it, but if you scroll down, you will see "shots!" again underneath the CH_LIGHTNING_STORM_B! So highly ONLY shot entries:

Resimdeki kocaman CH_LIGHTNING_STORM_A yazısını sallamayın, o benim kendi değiştirdiğim nuke. Herneyse, resim göstermiyor, ama biraz daha aşağı inerseniz CH_LIGHTNING_STORM_B yazısının altında "SHOT" yazılarını tekrar göreceksiniz. SADECE SHOT YAZANLAR.

and paste over it =).
    Ve şimdi buraya kopyalayın :)

Now we have to rename them or the game wont recognize them as entries under the long LIGHTNING_STORM_B entry. ( i think.. heh heh). so rename all SKILL_CH_COLD_GIGONGSUL_A them as SKILL_CH_LIGHTNING_STORM_B. Make sure they're all the same!:
    Şimdi isimlerini LIGHTNING_STORM_B olarak değiştirmek zorundayız aksi takdirde oyun onları algılamaz. Bütün SKILL_CH_COLD_GIGONGSUL_A yazanları SKILL_CH_LIGHTNING_STORM_B olarak değiştirin ! Hepsinin aynı olduğuna emin olun.

We're not done yet! Now we're going to do the short entry. We're going to the skill we're copying (ice nuke book 1)'s short entry! So go back to the beginning of the text file (ha ha!) and ctrl F and find CH_COLD_GIGONGSUL_A:

Daha bitmedi ! Şimdi kısa başlıkları halledeceğiz. Kopyaladığımız skill'in kısa olanına gidiyoruz. (birinci ice nuke) Şimdi text dosyasının en başına dönün (HA HA!) ve CTRL+F aracılığı ile CH_COLD_GIGONGSUL_A'yı aratın.

and copy it!
    Ve kopyalayın.

now we go back to the beginning of the text file (sorry.. =() and find the skill we're looking to edit! (the short entry):
    Şimdi tekrar dosyanın başına (yukarı) dönün. Ve editlemek istediğimiz skill'i aratın.

now we highlight it:
    Seçin.

and we paste!
    ve kopyalayın.

next, we rename it so the game can recognize it as an entry (this is an assumption.. but seem logical):
    Şimdi, ismini değiştirelim, ki oyun bunu algılayabilsin.

Now we save it! ctrl+S! Next we right click on the skilleffect.txt and click on Properties (sorry i dont have a picture D=). Remember the back up you made? Right click it and click properties again!. If you compare bytes (it's beside Size), u will notice they're different!
    Chances are it is bigger.. or smaller. If it is bigger, do the next step. If it is smaller, skip all the next steps until u see NOW YOUR SKILLEFFECT.TXT IS TOO SMALL
    Şimdi kaydedin ! CTRL + S! Şimdi Skilleffect.txt'ye sağ tuşla tıklayın, ve özelliklere basın. Hatırlıyorsunuz bir tane daha vardı değil mi ?(orjinalinden) Eğer boyutlarını karşılaştırırsanız farklı olduğunu anlayacaksınız. Eğer büyükse sıradaki adımı yapın, eğer değilse SKILLEFFECT DOSYANIZ ÇOK KÜÇÜK ! yazısını görene kadar bütün adımları geçin.

in basic programming langugage, // are COMMENT lines, that means the program ignores them COMPLETELY. so it's safe to delete them and make more room for us!
    Temel programlama dilinde // ifadesi yorum satırlarını belirtir. Bu demektirki program bu satırları SALLAMAZ. Yani başında // olan satırları silmek ve dosyanız büyük olduğu için bize yer açmamız güvenli !

So now, go back to the beginning (=(...) and ctrl+f, put in // and press enter:
    Şimdi başa dönün ve //'ı aratın. Başında // olan tüm satırları silebilirsiniz !

Keep doing this until you judge you have enough below your back up's number of bytes.
    Dosyanın boyutunun orjinaline yaklaştığına inanana kadar bunu yapmaya devam edin.

NOW YOUR SKILLEFFECT.TXT IS TOO SMALL, but that's not a bad thing. Open up hexedit121 and open your skilleffect.txt in the hextedit121 and go to the bottom. Now add null byte until the bytes at the lower right corner is the same as your unedited skilleffect.txt:

SKILLEFFECT DOSYANIZ ÇOK KÜÇÜK !, ama bu kötü bir şey değil. HexEdit'i açın ve onunla birlikte skilleffect.txt dosyanızı açın, ve en dibe inin. Şimdi dosyanızın boyutu orjinaliyle aynı olana kadar 00 ekleyin.

now save it. The result should be like this (btw, ur almost done!):
    Kaydedin, sonucu böyle olmalı. (neredeyse bitti be)

since, my unedited file was 399,378 (THIS WILL CHANGE AS THE GAME PROGRESS).
    Now we inject it (wolf people know what i'm talking about =D). Open up media.pk2, and skilleffect.txt in hex edit 121. We're going to be looking for the skilleffect.txt in media.pk2 (we extracted it out of media.pk2 in the first place, remember? =)). so in media.pk2 hexedit121, hold ctrl and press F. now go to hexidecimal and find the first couple of bytes in the line.
    Editlenmemiş dosyanın (orjinalin) boyutu hatırlarsanız XXX,XXX idi. Bununla aynı olmalı.
    Şimdi txt dosyamızı media.pk2'nin içine ENJEKTE edeceğiz. Media.pk2 ve skilleffect.txt dosyalarını HexEdit ile açın. Şimdi skilleffect.txt dosyasını media.pk2 dosyasının içinde arayacağız. Media.pk2 dosyasında CTRL + F yapın ve skilleffect.txt dosyasının HexEdit'teki ilk 2-3 satırını kopyalayıp aratın.

When it takes you to the results, go back to skilleffect.txt in hexedit121 and select all, and copy it.
    Sonuca ulaştığınızda skilleffext.txt (hexedittekine) gidin ve herşeyi seçin ardındanda kopyalayın.

now we inject it in media.pk2. go back there, select the beginning of 23:
    Şimdi media.pk2'nin içine enjekte edeceğiz, oraya dönün ve 23'ün başını seçin.

and paste. if you did it correctly (the byte is the same as unedited one), it should end up at the beginning of "FF FE 31 00 09 00 31" just like in this picture:
    Ve yapıştırın, eğer doğru yaptıysanız (boyutu oynanmamış orjinal ile aynı olacak) başı aynı resimdeki gibi "FF FE 31 00 09 00 31" olmalı.

KAYDEDİN VE OYNAYIN BU KADAR!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.