Bildirim
Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (464. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü,
2 Mobil

Giriş
-
Bunun heryeri ödül alsa ne olucak standart ayvalık yağı işte ayvalıkta cadde üzeri yürü 100 tane firma görürsün bunun ayarında yada bundan iyi, kötü bir yağmı hayır çok iyi bir yağmı oda hayır klasik tatile gelip hediye kasanları söğüşleme firması ayvalıktan yağ alıcaksam kürşatı tek geçerim istanbuldaki bir çok ünlü restaurantta kürşatın yağı kullanılıyor oda olmadı montis, monteida veya selatin evo -
-
Ben de zeytinyağı, tahin ve bal ambalajlarının dibini alırım.
Ürünlerle ilgili yorumlarınızı arada yazıyorsunuz ama hepsini tek mesajda görsek ve tecrübelerinizden istifade etsek seviniriz.
2019-2020 sezonunun tüm üretici ve tüketiciler için hayırlı, bereketli, acı, yakıcı, aromatik ve ferah kokulu geçmesini temenni ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 13 Eylül 2019; 19:35:10 > -
Üstadım aşkolsun, bir bizim şişe yok oradaquote:
Orijinalden alıntı: Cutrera
Sezon finali 4 ayrı bölge 13 farklı tür sıkım toplamda 21 litre sadece soğuk tüketim olarak tek başıma bitirdim resimde olmayan yağlarda var onların ambalajlarını atmıştım resim çekmek yeni aklıma geldi:) geçen seneye göre 3 litre daha fazla tüketmişim bu yıla kadar ortalama 18 litre tüketiyordum yılda,bu sene diyette olduğum halde 21 litreyi buldum tek kişi için iyi bir değer olduğunu düşünüyorum,hepsini keyifle son damlasına kadar tükettim emek ve şifa dolu bu ürünleri,biten tenekenin içinden dökülmeyen yağı bile tenekeyi keserek içinden aldım hiç ziyan etmedim:)genelde farketmesekte atılan teneke dibinde en az yarım çay bardağı yağ kalıyor
Yeni sezonda yine keşfedilmemiş tüm güzel yağları arayıp bulup almak kalitesine hayran olduğum yağları yine keyifle tüketmek amacındayım özellikle yurt dışı markaları daha çok denemek istiyorum
İşine ekstra özenen üreticilerimize iyi hasatlar bereketli bir sezon olmasını dilerim
-
Çok çeşit yağ alınca mutlaka unuttukların oluyor ama ben sizin yağı en taze filtresiz haliyle denemek isterim bu sene ilk erken hasat filtresiz yağı sizden alacağım ekim sonu gibi çıkar herhalde -
hocam ürünler hakkındaki düşüncelerinizi de yazsanız çok iyi olurdu. mesela ilios, korudağ, elea benim de listemde. henüz deneyemedim. vievi'yi de merak ettim resimde görünce. siz bu ürünleri beğendiniz mi?quote:
Sezon finali 4 ayrı bölge 13 farklı tür sıkım toplamda 21 litre sadece soğuk tüketim olarak tek başıma bitirdim resimde olmayan yağlarda var onların ambalajlarını atmıştım resim çekmek yeni aklıma geldi:) geçen seneye göre 3 litre daha fazla tüketmişim bu yıla kadar ortalama 18 litre tüketiyordum yılda,bu sene diyette olduğum halde 21 litreyi buldum tek kişi için iyi bir değer olduğunu düşünüyorum,hepsini keyifle son damlasına kadar tükettim emek ve şifa dolu bu ürünleri,biten tenekenin içinden dökülmeyen yağı bile tenekeyi keserek içinden aldım hiç ziyan etmedim:)genelde farketmesekte atılan teneke dibinde en az yarım çay bardağı yağ kalıyor
Yeni sezonda yine keşfedilmemiş tüm güzel yağları arayıp bulup almak kalitesine hayran olduğum yağları yine keyifle tüketmek amacındayım özellikle yurt dışı markaları daha çok denemek istiyorum
İşine ekstra özenen üreticilerimize iyi hasatlar bereketli bir sezon olmasını dilerim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullah sancak -- 14 Eylül 2019; 11:40:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hepsinden bahsettim zaten geçmiş konularda parça parça yazdığım için dikkatinizden kaçmış olabilir özellikle eleayı görmemeniz mümkün değil baya uzun yazmıştım en fazla 8-10 sayfa geridedir beni yine kısaca bahsedeyim geçen senede yazmıştım çünki bayadır kullandığım bir marka,ilios zayıf beni pek sarmadı aynı şekilde dalgıçta bunlar çanakkale tarafı için vasat bulduğum yağlar harvena korudağ çok güzel bir yağ bu sene 2lt olarak 4 teneke aldım farklı zaman aralıklarında ilk aldığım mart civarıydı en çok o zaman anladım o yağın kalitesini rengi kokusu aroması hepsi çok iyiydi fiyat performans zaten o, vievi 3 çeşit almıştım hepsi çok iyiydi özellikle koroneki olan süper eleanın haşabisiyle at başı gider geçen sene en beğendiğim yağlar elea saurani haşabi,korudağ harvena-vievi arbasona-koroneki -
Sabahları 1-2 kaşık içmek için yüksek kaliteli zeytinyağı tavsiyesi olan var mıdır acaba? İlhan sarı 4 saatte ürettiklerini falan yazmışlar gerçekten iyi midir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
olur mu üstad sıkı takipçinizim, mesela şimdiye kadar yazdıklarınızı paylaşayım isterseniz, hem forumdakiler de istifade eder.quote:
Hepsinden bahsettim zaten geçmiş konularda parça parça yazdığım için dikkatinizden kaçmış olabilir özellikle eleayı görmemeniz mümkün değil baya uzun yazmıştım en fazla 8-10 sayfa geridedir beni yine kısaca bahsedeyim geçen senede yazmıştım çünki bayadır kullandığım bir marka,ilios zayıf beni pek sarmadı aynı şekilde dalgıçta bunlar çanakkale tarafı için vasat bulduğum yağlar harvena korudağ çok güzel bir yağ bu sene 2lt olarak 4 teneke aldım farklı zaman aralıklarında ilk aldığım mart civarıydı en çok o zaman anladım o yağın kalitesini rengi kokusu aroması hepsi çok iyiydi fiyat performans zaten o, vievi 3 çeşit almıştım hepsi çok iyiydi özellikle koroneki olan süper eleanın haşabisiyle at başı gider geçen sene en beğendiğim yağlar elea saurani haşabi,korudağ harvena-vievi arbasona-koroneki
1lt. öveçli erken hasat baya dengeli aromatik bir yağ gerçekten beğendim.
Elea zeytinyağını tavsiye ederim. Savrani cinsinden 0.5 asit organik, tadı baskın süper yoğun aromalı
Köklüden yılladır yağ alırım, güvenle alabilirsiniz.
Saklı cennet yağları enfes lezzette yağlardır.
Seroliva özemden çok daha sert bir yağ. Yediğim 20’ye yakın markadan en sert olanı ve benim en beğendiğim yerli yağ
Hasada, monteida ve Kürşat; en çok övülen ayvalık yağı
Has ada cundanın en iyi yağcısıdır birebirde tanışma fırsatım oldu
Flippo berrio muhteşem bir yağ
Elimde bulunan yağlar arasında beğeni sıram: Flippo berrio)Seroliva)Özem)İzorya
Sazak zeytinyağı koyu cam şişede, aile şirketi, izoryadan daha sert, meyvemsi, yakıcı, fiyatı uygun
Büyükakça erken hasatın tadı aroması var yakıcılığı yok, eşsiz meyvemsiliği ve tadı var çok değişik bir tadı ve aroması var(medium)
Orfion light kategoride, sonuçta evimde üç tane yağ olsa kesinlikle biri orfion olur.
Hilmi yıldırım intens yoğun aromatik kategoride en beğendiğim yağ. Diğer memeciklere (tibak, menteşe som, seroliva) göre daha hoş.
Rengin suar medium intens arası bir yoğunlukta yakıcı meyvemsi çok hoş bir ayvalık yağı
Boltaç (sarıulak) bu yağ sürekli kullanacağım yağlar arasına ön elemesiz girdi. Medium intens arası mis gibi yağ.
Mesela hataydan aldığım erken hasat filtresiz haşabi zeytinyağı kullandığım en ultra yoğun yağdı.
Harvena korudağ güzel bir yağ, mart ayında aldığımda rengi kokusu aroması hepsi çok iyiydi.
Vievi 3 çeşit aldım hepsi çok iyiydi, özellikle koroneki olan süper, eleanın haşabisiyle atbaşı gider
Bu sene beğendiğim yağlar elea—sauranı, haşabi; korudağ harvena; vievi—arbasona, koroneki
İlios zayıf beni pek sarmadı, dalgıç da
Adatepe iyi değil
Erkutbey (almayacağım yağlar arasında) ve Flippo Berrio organik sarmadı
Zeytin alacağım diyorsanız, çobanözünü tavsiye ederim.
Coşarlar zeytin, zeytin olarak iyi..
-
5lt yemeklik zeytin yagi tavsiyesi bekliyorum
forumdan notlar-2:
ÖZGÜR ÜZDEN
Pina; özgünde sıkıp ambalajlıyor;
Özem ihracatçı, butik işletmelerden seviyeyi yükseltmiş bir marka;
Özgün kendi üretimini yapar; ayrıca pina ve nar gourmet gibi işletmelere fason üretim yapar; komili ve büyük toptancılara tedarik yapar
Ne komili ne yudum üretim yapar, üreticiden ve yağ tüccarından aldıkları yağı işlerler.
LALELİ piyasada gözüm kapalı güvenebileceğim firmalardan
Kürşat, Selatin, Öz-em, Aterna, Menteşe Som, Laleli, Beyzade, Zetay, Volio gibi markaları tattım güzeldirler.
rivieradan uzak durun, Paranız yetiyorsa Naturel Sızma yetmiyorsa Naturel birinci z.yağı alın,
Zeytinyağını tenekeyle alıyorsanız cam şişelere aktarıp hava almayacak şekilde saklayın.
Cam olsa bile renksiz şeffaf şişelerde satılan yağları almayın; güneş ışığı zeytinyağının düşmanıdır.
Taşbaskı sulu baskı sisteminde yağ, hava ve suyla temas ettiğinden hem okside olur hem de nefasetini kaybeder.
Erken hasat yağ sağlık açısından daha makbüldür. (sağlığa faydalı polifenoller daha yoğun olduğundan)
Sıcak yemekler için olgun hasat ürünler tercih edilmelidir.
Türkiyede en yüksek fenol içerikli zeytin türü memeciktir, arbequina evet bu açıdan zayıf bir ürün.
-
İncirya markasını deneyen var mı, önerir misiniz? Fiyatları uygun.
Bence iklim ve toprak yapısı genel manada coğrafi konum zeytin cinsi ve işlenmesi aynı şekilde olsa bile en belirleyici özellik. Memecik olsun tirilye olsun edremit olsun yaklaşık 10 kadar marka erken hasat zeytinyağı denedim edindiğim tecrübe kişisel görüş ve varsayımlarıma göre deniz olan ve görece fazla yağış alan bölgelerin yağı kıraç ve daha karasal olan yerlere göre daha zayıf oluyor bu bağlamda bundan sonraki yağ tercihim Aydın Manisa Muğla ve İzmir illerinin denizden uzak yerlerinden olacak
Sizin beklentizle alakalı ben kampanya zamanı denk getirip yemeklerde kullanıyorum. Parasına göre idare eder ama o kadar. Zeytinyağı aşığı biri olarak çiğ tüketimde tercih etmiyorum
Yemeklik ve çiğ tüketim olarak fiyat ve lezzet açısından ayrı ayrı önerileriniz ne olur hocam? Yemeklik için 5lt teneke, salata vsde çiğ kullanmak için ise 1-2 litrelik şişe almayı düşünüyorum.
Şişe olayı işin içine girerse fiyat çok artıyor Hilmi Yıldırım 4x500 ml 110 lira gerçekten çok güzel bir yağ hesaplı olsun derseniz korudağ harvena 2 lt teneke var 65 lira, köklü var 60 lira, vievi var hepsi erken hasat. nova vera var efsane ama çok pahalı. Bunlar deneyip memnun olduğum yağlar. erken hasat soğuk sıkım güvenilir ve bilindik firma yağları genel olarak tatmin edecektir bir önceki sayfada Abdullah bey in mesajı var orada daha ayrıntılı açıklama mevcut
Merhaba,
NovaVera erken hasat zeytinyağı kullanan var mı? Günlük çiğ tüketim açısından tavsiye eder misiniz? -
Özem Kisthene domat 18.09.2019 üretimi 500 ml 70 TL imiş. -
Sazak ve orfion arasinda cok ucuk bir fiyat farki var sazak erken hasat 120den orfion erken hasat 180 tl ,illaki fark olacakquote:
Orijinalden alıntı: ilyada
Sazak erken hasat soğuk sıkım almıştım 3 gün önce. Bugün de Orfion erken hasat geldi. İkisini karşılaştırdığımda Orfion çok daha yoğun bir aromaya ve taze çim kokusuna sahip. Fakat, yakıcılık her ikisinde de azdı. Ama Orfionu lezzet olarak çok beğendim. Eğer yeni çıkacak mahsul bundan daha yoğun bir aroma ve tada sahip olursa harika olur. Mutlaka deneyeceğim. Hilmi Yıldırım ve Menteşe Som u Orfion ile karşılaştırma imkanı bulan oldu mu acaba? Bu iki markayı da merak ediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X