Şimdi Ara

Sizin focuslar ne yakıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
7.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    lpg 100km 10 lt :) normalmi bilemem
  • 100 beygir benzinli araç:
    800 km de 200 TL benzin yaktı.
    O da km de 25 krş gibi yapıyor.
    Daha çok şehir dışı ama 100-130 km saat arası kullnaıldı.
    Yol bilgisayırı 100 km de 7.1 lt yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bortecinenumu

100 beygir benzinli araç:
    800 km de 200 TL benzin yaktı.
    O da km de 25 krş gibi yapıyor.
    Daha çok şehir dışı ama 100-130 km saat arası kullnaıldı.
    Yol bilgisayırı 100 km de 7.1 lt yazıyor.

2010 mu
  • 2011 Comfort HB 30 eylül.
    Acemilikten biraz fazla yaktı galiba.
    Genelde çevre yolu ve otobanda kullandım.
  • yol bilgisayarına bakmayın...ben reel olarak hesapladım...şehir dışı genel olarak 110 km de kullandım arada bir 140 160-180 leri gördüm...230 kuruş..2011 sedan focus comfort!!!!ışık yanıncaya kadar 650 km yol yaptım ayrıca...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingeniatorem

yol bilgisayarına bakmayın...ben reel olarak hesapladım...şehir dışı genel olarak 110 km de kullandım arada bir 140 160-180 leri gördüm...230 kuruş..2011 sedan focus comfort!!!!ışık yanıncaya kadar 650 km yol yaptım ayrıca...

Yol bilgisayarına bakın.Birebire yakın aynı değeri verdiğini göreceksiniz.
  • yol bilgisayarına bakın tabiki ama en güzeli manuel...ole bilgisayar filan ters iş:)))))
  • Yol bilgisayarınada bugun sıfırı gördüm benzinciye girdim ne dese beğenirsiniz:
    -benzin yok abi 8 km ileride olabilir.
    sinirden bayağı güldüm!
    Ya Allah deyip devam ettim 0 yazarken 8-10 km bitmek bilmedi.
  • 1700 km'de dizel 90 bg...araç soğukken ve 2000-2500 devir arası kullandığımda 9-11 litre arası değerler gördüm...2500-3000 devir arası ise soğukken 8.4 motor sıcakken 8.0 arası değerler görüyorum bu focuslar ilginç biraz daha devirli kullanınca daha az yakıyor özellikle bir kaç sefer denedim...sanırım 7000 km üstüne çıktığımızda 5.5-6.5 arası değerler görürüm
  • 1,6 Focus comfort (motor 53000 kmde) stefanelli sıralı sistemle;

Şehiriçi: 21 kr (40 litreyle yaklaşık 390 km)
    Şehirdışı: 130 kr
  • Yaklaşık 200km'dir İzmit'te şehiriçi ağırlıklı test yapıyorum ve aracı uygun devir değerlerinde kullanmaya gayret gösteriyorum fakat yavaş kullandığım da aklınıza gelmesin :). Sonuçta 5.5lt/100km ortalamadayım. Aşağıda izlediğim güzergahı görebilirsiniz :) ve aşağıdan Üniversiteye varıncaya kadar hep yokuş var.

Araç: focus hb tdci titanium 4000km'de

harita

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @immortal -- 15 Ekim 2010; 21:43:20 >

• Ne mi yakıyor,mazot yakıyor ne yakıcak şaka bi yana 2006 focus tdci ghia hb arabam. şehir içi çok agresif kullanıyorum 6.7 lt/100km şehir dışında da ortalama 120km/h ile 5.9lt/100km yakıyor arabam. Fazla sanırım ama opetten alıyorum yakıtı. Neden bilmiyorum önerileriniz var mı ?
  • arkadaşlar ben yanlış mı hesaplıyorum yoksa suan ki ortalamaya göre 100km de 5.5 desem 16.5 tl mi yakıyo peki corolla 1.4 dizel ne yakar fikri olan var mı ve ben doğru mu hesapladım
  • Selam arkadaşlar;

Birkaç gün içinde karar vermem gerekiyor ve bir bayan olarak önerilerinize ihtiyacım var, doğrusu ben pek bişi anlamıyorum . Bana Ford Focus Diesel mi yoksa Honda Civic'i mi tavsiye edersiniz? Özellikle yakıt tasarrufu üzerine kıyas yaparsanız çok sevinirim. Çok ama çok kararsızım ... Şimdiden teşekkür ederim.
  • Kriter yakıt olmasaydı Focus veya Civic, hangisi içinize siniyorsa onu alın derdim. Sonuçta ikisi de kaliteli ve güvenli araçlar. Tamamen tercih meselesi hangisini seçeceğiniz. Fakat yakıt tüketimi sözkonusu ise dizel Ford Focus ile benzinli Honda Civic kıyaslanmaz tabi ki. O zaman dizel Focus alın derim. Ben iki farklı dizel Focus'u 3 sene boyunca toplam 250 bin kiometreye yakın kullandım. O güçteki bir arabanın 100 kilometrede şehir içinde ne kadar hor kullanırsanız kullanın 6.5 litre/100 km yi geçmemesi, heleki İzmir- Gebze arasında "bakalım bu araba ne kadar az yakıyor" diye 90 km hızla gidip 3.8 litre/100 kilometre ortalamayla 400 kilometreyi tamamlayınca bravo demekten başka birşey gelmiyor elden.
  • çetom hocam bildiğim kadarıyla honda cıvıcın dizeli yok dizel araçla benzinliyi de yakıt olarak kıyaslamak pek uygun olmaz arada hem yakıt miktarı acısından hem yakıtın fiyatı acısından fark var
    eğer yakıtı az olsun istiyorsanız dizel almanız gerekli yada ben cok arabaya binmem derseniz kucuk motorlu bir benzinli arac tercih edebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: çetom

Selam arkadaşlar;

Birkaç gün içinde karar vermem gerekiyor ve bir bayan olarak önerilerinize ihtiyacım var, doğrusu ben pek bişi anlamıyorum . Bana Ford Focus Diesel mi yoksa Honda Civic'i mi tavsiye edersiniz? Özellikle yakıt tasarrufu üzerine kıyas yaparsanız çok sevinirim. Çok ama çok kararsızım ... Şimdiden teşekkür ederim.

Yakıt tasarrufu en önemli kriteriniz ise kesinlikle dizel bir araç öneririm...Honda civic modelinde dizel seçeneği yoktur ve yakıt tüketimi biraz fazladır zaten benzinin litreside pahalı..

Lpg'li bir araç dizele göre daha hesaplı olsada ülkemizde iyi lpg montajı servisi yapan yer çok az..Lpg li araçlarda bir çok kronik arızalar meydana gelebiliyor ve bununla uğraşmak sizin için zor ve sıkıcı bir süreç olur...

Focusun dizel seçeneğini alıp rahatlıkla uzun yıllar kullanabilirsiniz...Ancak hangi marka olursa olsun dizelin belli başlı kullanım kriterleri vardır...İlk çalıştırdığında beklemek stop etmeden yine beklemek vs gibi...Ancak konu sadece yakıt tasarrufu ise size focusu öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 20 Ekim 2010; 22:12:49 >

• 2010 Focus Collection hb.
    Opetin sitesinden en son baktığımda 1206 TL'lik mazotla 7700 km yapmışım.Bu yolun yaklaşık 4200 km'si şehirlerarası.Öte yandan hesabı ,aldığımda yakıt göstergesi ışığının yanık ve 75km menzil seviyesinden son depoda aynı koşullara ulaşmasına göre yaptım.Sıcak havalarda klima açık kullandım,km'de 15,6 kuruş,100 km'de ise yaklaşık 5 litre yapıyor ki daha önceki aracım olan Megane 2 Extreme Dci 80 bg ile hemen hemen aynı değer.Şehir içinde Megane'nin 0.2-0.3 şehir dışında ise Focus'un 0.3-0.4 avantajı olduğunu düşünüyorum
  • Çok teşekkür ederim; sayenizde kararımı verdim :) Yuppiiiiiiiiiii arabam olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: çetom

Çok teşekkür ederim; sayenizde kararımı verdim :) Yuppiiiiiiiiiii arabam olacak

kararın ne peki :))
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.