Şimdi Ara

Sizin fikriniz nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Annem ile babam boşandılar ve ben annemle birlikte kalıyorum. Maddi durumuz iyi sayılır evimiz var kendimize ait yani istediğim çoğu şeyi alabiliyorum.Annemin sadece 1200 Lira emekli maaşı var. Benimde dershanem falan olduğu için ve bir kaç borç annemin maaşı anca yetiyor.Yani giyim,ev için deterjan yemek vs falanda alınca anca yetiyor.Gelecek için bir birikim yapamıyorz.Sonuçta daha üniversitem var.Annem bir yerde çalışmak istiyor yani bu konuda istekli zaten gün boyunca,torununa bakıyor,ablamlara yardım için onlara gidiyor falan yani çalışmasında aslında hiç bir problem yok.zaten 3 sene önce emekli olmadanda çalışıyordu ve hani bi problem yoktu.Ama memur olarak çalışıyordu ve babamla evliydiler yani için kalmıyordu.Ama şimdi memur olarak çalışamıycak,ve diğer yerlerde çalışırsa aklım hep annemde kalır. Annem 48 yaşında ama hayattan bıkmış eve kapanmış yaşlı bir şekilde görünen bir kadın olsaydı bir problem olmazdı. Ama annem yaşına göre(tabiki herkesin annesi kendine göre güzeldir) çok güzel. Ve ben çalışacağı çevrelerden pek memnun değilim. Hani kendimde çalışamam çünkü daha lise 1'deyim. Yani beyler sizin fikriniz nasıl olurdu siz nasıl düşünürsünüz bu çalışma konusunsda. Çevreye hiç güvenmiyorum zaten bir yerden bir yere giderken bile sokaktan geçerken geri zekalı bazı kişiler laf falan atıyormuş.Yani bir işte hiç güvenenemem,ama çalışmasıda lazım. Siz ne düşünürsünüz önerileriniz nedir?

Hepsini okuyup cevap verirseniz çok mutlu olurum.

• Dışarısının kötü olması annenin evde kapalı kalacağı anlamına gelmez. Çalışmasında elbette ki bir sorun yok. Endişe etmen gereken bir konu da yok. Annen bunu kendince düşünüp, taşınıp fikrini sana açabilir. Hayat tecrübesi senden daha fazla. Para lazım ancak, 1200 lira yeterli olmaz. Hatta ikinizde çalışsanız yerinde olur.
  • Peki senin çalışma durumun var mı ? Yerinde olsam kendim çalışır annemi çalıştırmazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beşiktaş Ulan

Peki senin çalışma durumun var mı ? Yerinde olsam kendim çalışır annemi çalıştırmazdım.

Ben söyledğim gibi lise 1 deyim ve dershanem var. Bir kaç kez şansımı denedim ve adamlara dershaneden ve okuldan sonraki boş saatlerimi söyledim.Bir yer küçüksün daha büyük kalıcı elemanlara ihtiyaç var dedi birisi şaka mı yapıyorsun falan dedi.
  • baban annenden ayrılmış olabilir sana hiç yardımı olmuyor mu ? ( okul ihtiyaçların, dersane paran, aylık harçlık vş. )

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HasanAkdenz

baban annenden ayrılmış olabilir sana hiç yardımı olmuyor mu ? ( okul ihtiyaçların, dersane paran, aylık harçlık vş. )

O adam ( babam ) öyle bir adamki bir daha hiç aramadı bile mahkeme kararı olmasına rağmen ödemiyor en sonunda şikayet edicez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atalay`

Dışarısının kötü olması annenin evde kapalı kalacağı anlamına gelmez. Çalışmasında elbette ki bir sorun yok. Endişe etmen gereken bir konu da yok. Annen bunu kendince düşünüp, taşınıp fikrini sana açabilir. Hayat tecrübesi senden daha fazla. Para lazım ancak, 1200 lira yeterli olmaz. Hatta ikinizde çalışsanız yerinde olur.

Hocam tabikikide annem zaten her zaman dışarıya çıkan arkadaşlarıyla sinemaya yemek yemeğe giden bir insan ama işte ne bileyim güvenemiyorum çevreye. Çalışmak için 2,3 yıl daha gerek sanırım bir kaç yere başvurdum ve adamlara okul ve dershaneden sonra boş olabileceğimi söyledim birisi şaka mı yapıyorsun ,biriside işte daha büyük birileri kalıcı birileri lazım falan dedi. Yazdığım gibi daha lise 1 deyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sun_sabre

quote:

baban annenden ayrılmış olabilir sana hiç yardımı olmuyor mu ? ( okul ihtiyaçların, dersane paran, aylık harçlık vş. )

O adam ( babam ) öyle bir adamki bir daha hiç aramadı bile mahkeme kararı olmasına rağmen ödemiyor en sonunda şikayet edicez.

hmm, bence izin vermelisin. Annen senden daha tecrübeli, o durumları anlar geri adım atar zaten. Sen okuluna ve derslerine bak. Olmadı ablan gil yardım etsin ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

hmm, bence izin vermelisin. Annen senden daha tecrübeli, o durumları anlar geri adım atar zaten. Sen okuluna ve derslerine bak. Olmadı ablan gil yardım etsin ?

Hocam tabiki veririm ama sonuçta için kuşkuda kalıyor işte. Ablamlar yardım edebilir,teyzemler falan ama nereye kadar zaten annem onlardan para almayı pek sevmiyor yani akrabalık ilişkilerimiz çok çok iyi ama yinede almıyor işte hatta anneannem arada maaşını toplar teyzemler ve annemlere verir annem onu bile zor alıyor. Yani biz bi şekilde şuanda yetiştiriyoruz herşeyi ama ileride üniversitem falan gelince büyük sıkıntı olucak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam tabiki veririm ama sonuçta için kuşkuda kalıyor işte. Ablamlar yardım edebilir,teyzemler falan ama nereye kadar zaten annem onlardan para almayı pek sevmiyor yani akrabalık ilişkilerimiz çok çok iyi ama yinede almıyor işte hatta anneannem arada maaşını toplar teyzemler ve annemlere verir annem onu bile zor alıyor. Yani biz bi şekilde şuanda yetiştiriyoruz herşeyi ama ileride üniversitem falan gelince büyük sıkıntı olucak.

hocam deme öncelikle bende lise 1 gidiyorum. :) Tabiki de annen para isteyemez bunu kendilerinin sorup ve ya düşünüp vermeleri lazım. Tabiki de öyle hep olacak hali yok. Annen aklında kalıyor o zaman sen annene iş bul, anneni düşünmeyeceğin bir yerlere bak ne bileyim internet ve ya gazeteden iş ilanlarına bak. Ama sakın çalışayım deme ileride daha kötüsü olur şimdi 5 kuruş kazanayım yardımım dokunsun diye okulunu eksik etme . Varsın gelsin o günü 5 kuruş eksik geçirin. Demek istediğim bir şeyleri kısıtlayın ve ya az alın bi nevi tasaruf yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam deme öncelikle bende lise 1 gidiyorum. :) Tabiki de annen para isteyemez bunu kendilerinin sorup ve ya düşünüp vermeleri lazım. Tabiki de öyle hep olacak hali yok. Annen aklında kalıyor o zaman sen annene iş bul, anneni düşünmeyeceğin bir yerlere bak ne bileyim internet ve ya gazeteden iş ilanlarına bak. Ama sakın çalışayım deme ileride daha kötüsü olur şimdi 5 kuruş kazanayım yardımım dokunsun diye okulunu eksik etme . Varsın gelsin o günü 5 kuruş eksik geçirin. Demek istediğim bir şeyleri kısıtlayın ve ya az alın bi nevi tasaruf yapın.

Evet bir yerlerden tasarruf yapıyoruz ama işde dediğm gibi tam denk geliyo yani bi hastalık gibi bişey olsa yada acil bir para zor durumdayız zaten bunlardan önemlisi üniverisite için tabi 4 yıl sonra ama yinede para biriktirmek lazım. Yakınımızda bir avm var orda migrostan birşeyler ayarlamaya çalışııyorum onunda kafasına yatıyor gibi orası olursa hiç problem olmaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Evet bir yerlerden tasarruf yapıyoruz ama işde dediğm gibi tam denk geliyo yani bi hastalık gibi bişey olsa yada acil bir para zor durumdayız zaten bunlardan önemlisi üniverisite için tabi 4 yıl sonra ama yinede para biriktirmek lazım. Yakınımızda bir avm var orda migrostan birşeyler ayarlamaya çalışııyorum onunda kafasına yatıyor gibi orası olursa hiç problem olmaz

tamam bir problem yok halinize şükredin ve bu kadar önemli ise Yüce Rabbime dua edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konuda bizim veya senin yapacağın bişey yok.Annen kafasına koymuşsa yine çalışır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.