Şimdi Ara

size saçma gelen, hiçbir amaca hizmet etmeyen geleneklerimiz? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
2.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu tür konuların bilinçli bir şekilde açıldığını düşünüyorum. dini vatanını milletini geleneğini göreneğini özünde ne varsa hepsini gözden düşürme fuzuli birşeymiş gibi gösterme çabaları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

quote:

müslümanım fakat 5 vakit namaz kılmıyorum. gelenek sayılmaz ama sabah ezanlarının sesinden son derece rahatsızım.

önemli olanda o saatte uykunu bozup yaradanina onu hatırladığını verdikleri nimetler için ve o saate kadar uyuduğunun memnuniyetini belirtmek.

tamam haklısın, kılınmalı ama sabah saat 5'te de hoparlörlerden ortalığı yıkmak gerekmez ki, uyanmayan uyanmıyordur. uyanmak isteyen gayet de güzel alarm kurabilir

Çok güzel bi müslümanmışsın Allah'ın ezanından rahatsız olduguna göre ...

• Gerdek gecesi denilen şey.

Bombayı kuralım şöyle kenara
  • quote:

quote:

quote:

müslümanım fakat 5 vakit namaz kılmıyorum. gelenek sayılmaz ama sabah ezanlarının sesinden son derece rahatsızım.

önemli olanda o saatte uykunu bozup yaradanina onu hatırladığını verdikleri nimetler için ve o saate kadar uyuduğunun memnuniyetini belirtmek.

tamam haklısın, kılınmalı ama sabah saat 5'te de hoparlörlerden ortalığı yıkmak gerekmez ki, uyanmayan uyanmıyordur. uyanmak isteyen gayet de güzel alarm kurabilir

olur mu hiç? gelenek görenek çok mühim şeyler bunlar olmasa ne yaparız mazallah.

benim gibilere yukarıda tembel diye çemkiren bu arkadaş müezzinlerin günde 5 defa minareye çıkmamak için islamda yeri olmayan hoparlörle ezan okuma mevzusuna ne diyecek acaba.

quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

quote:

hristiyanlarda sabah çan çalmamız gerekiyor dese ona da eyvallah der misin yoksa "bu ülke müslüman" diye damardan giriş mi yapacan konuya merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 3 Şubat 2013; 10:25:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jasonw

quote:

Orijinalden alıntı: Psman

quote:

din ve inanç uygulamaları

Öldüğün gün annarsın cool olma çabası içindeki kardeş.

einstein,edison,madam curie ve niceleride cool olma çabası içindeydi zaten anlıyorum seni.Anlayın artık şunu bilime,ilerlemeye açık olan kişinin din ile alakası olmaz.

Ne alakası var .İran'daki bilim adamı müslüman ve de bilim ,irfan ile uğraşıyor.Dinin bilimi engellediği yok.Saçmalıyorsunuz.
    Amacınız zaten dine laf atmak.İlerlemeyince hemen lafı dine atın bakalım..

• Doğudaki kan davaları dinimizcede uygunsuz ölsüewn cezasını öte tarafta zaten çekecek sen daha niye intikam almak için suçsuz olan oğlunu öldürüyosun hiç anlamam

• quote:

Orijinalden alıntı: Stargate_0404

quote:

quote:

quote:

einstein,edison,madam curie ve niceleride cool olma çabası içindeydi zaten anlıyorum seni.Anlayın artık şunu bilime,ilerlemeye açık olan kişinin din ile alakası olmaz.

Ne alakası var .İran'daki bilim adamı müslüman ve de bilim ,irfan ile uğraşıyor.Dinin bilimi engellediği yok.Saçmalıyorsunuz.
    Amacınız zaten dine laf atmak.İlerlemeyince hemen lafı dine atın bakalım..

+1 ne cahil adamlar var ya

• quote:

Orijinalden alıntı: gar1diyan

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderGamer

Ateist coollar gelmiş yine Herşey tesadüfi olarak oluştu zaten dimi ya Ve din ilmi önlemez aksine,ilim yapmak sevaptır.Birçok hadis var bu konuyla ilgili.

+Peygamber efendimiz(s.a.v) olmasa belki de hala kız öldürme hurafeleri devam edecekti siz hala haşa 'Allah yok,din yalan' deyin,mahşer günü herşey hidayete kavuşacak...

Zaten konu kilitlenir şimdi.

Bakara suresi ayet 7:
    “Allah, onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür vurmuştur; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Büyük azap da onlar içindir.” yani kardeşim ne söylesen boşa duvara söylesen dile gelir , ağlar bunlar hala din ilmi yasaklıyor der

böyle seçmece ayetler vererek Kuran'ı çürütmüş sayılmazsın Kuran'da anlam bütünlüktedir sadece bir ayette değil Bakara suresinin bir devamına bak bakalım

• tüm gelenek ve görenekler. sene olmuş 2013 millet hala gelenek peşinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearLessGangsTa

quote:

Orijinalden alıntı: Nasyonelist

Asker eğlencesi bence...Daha geçen gün gittim...Adam askere gidiyor anasını satıyım ne eğlencesi çıkıp şebeklik yaptıracaklar illa...Adamlar alkol almasa onlarda gelmez bence..

+1
    Hatta abartırsak askerliğin okuyan insanların önünde bir engel olduğunu bile düşünüyorum,benim şahsi düşüncemdir

askere okulunu bitirdikten sonra da gidebilirsin. seni gelipte okulun ortasında alıp götürmezler yurtdışına çıkarsın okumaya.
  • En irrite olduğum şeylerdendir he şu adett, gelenek falan en basiti misafir geliyor ben hoşgeldiniz diyorum odama çekiliyorum annem geliyor kolanya dök ellerini öp.Ya ne gerek var böyle saçma sapan şeylere gerçekten anlamıyorum.Bu ve böyle saçma sapan şeylerin hepsinin tarihe gömülmesi dileğiyle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ummutd93

bu tür konuların bilinçli bir şekilde açıldığını düşünüyorum. dini vatanını milletini geleneğini göreneğini özünde ne varsa hepsini gözden düşürme fuzuli birşeymiş gibi gösterme çabaları.

Sonuna kadar katılıyorum.

Burada bir de her fırsatta dini değerlere içindeki kini boşaltmaya çalışanlara fırsat veriliyor. Bu konuda hassas insanlar da rahatsız oluyor.

Herkes duygu ve düşüncesini açıklamakta özgür ama üslup da önemli.

Ha, amaç tartışma çıksın, birileri yaftalansin, sağ duyu bir kenara konsun, sebeklik ugruna muktesabat ile dalga gecilsin ise... o başka.

• geleneklerine,göreneklerine sahip çıkmayan ne kadar çok insan varmış meğer...buraya yazınca hepsi kendini havalı sanıyo herhalde
  • quote:

quote:

quote:

Yav he he arkadas ilimi bilimi sadece teknoloji saniyor. zaten ıbn i sina . felan bise bulmadı . onlarca sene avrupada kitapları okutulmadi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senatorts -- 3 Şubat 2013; 10:55:33 >
  • quote:

quote:

quote:

o vakit sen peygamber döneminde yaşamış olsan intihar edersin gecede belirli vakitlerde uyandıranların olduğu rivayettir. Teğeccut namazı için veya tövbe istifar için.

• quote:

Orijinalden alıntı: teddybear01

Neredeyse hatta tamamı gereksiz.Özelikle Sabah ezzanı(diğer ezanlara birşeyim yok ama 2 kişi namaz kılcak diye 30 kişinin uykusunu bölüyosunuz.Gitsin o 2 kişi saat kursun.

o 2kişiyi senle 3yapsak olmaz mi. Müslüman değilsen kendine yakıştırdığın inancın olduğu yerde yasa. Nasıl ki bir müslüman niye kilisede can çalınıyor ne saçma diyemez deme hakki yok senin ve senin gibi tembellerin de sabah namazı için laf etme hakkınız yok. Ülkede cami olmayan yerler var gidin orda yaşayın

• okul zaman kaybıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ve tanrı onu yarattı

quote:

quote:

quote:

quote:

İslam İlim öğrenmeyi farz kılmıştır araştır da gel.

14. Enes bin Mâlik (r.a.) rivayet ediyor:

"İlim öğrenmek her Müslümana farzdır."[162]

Kusura bakma.Amacım saygısızlık değil.Yukarı da attığım iki mesajı değerlendirirsen anlarsın zaten fakat şöyle bir şey var

Avrupa rönesans çağına girdi ve bilimde ilerlemeye başladı.Bundan öncesinde kilise insanları hunharca kullanıyordu.Olay resmen aşağılamaktan öteydi.Ardından Hristiyanlarca kabul edilen tabular dini değerlerin arasından kaldırılarak bilim ve sanat çağının başlangıcının temellerini attılar.Şuan ki Avrupa'nın sporda ki yerini gayet iyi biliyorsunuz(hala asyaya su dökemiyor).Sanat ve bilimde ki ilerlemelerini de biliyor olmalısınız.Peki bunlar neden İslam dünyasında gelişmiyor ? Bunu biz sömürge yapmadık diye açıklarsanız bunu saymam çünkü o adamlar bunu sömürge gücünden almıyor.Bizde/arap hala millet kızıma bakacak veya kızımın ahlağı bozulacak diye okula göndermeyen adamlar var yada artık kızımı elleyecekler diye mi korkuyor anlayamıyorum.Ne bileyim bizde hala bilimsel bir gelişme olduğunda bunu dine yorup ilk olarak öyle inceliyor insanlar.Kuran böyle demiş olabilir fakat şuanda bunu destekleyici bir unsur yok.Özellikle bilimsel bir gelişmeyi din açısından yorumlamak kadar yapılacak saçma bir durum yok.İnsanlar bugün ülkemizde çocuklarımın ahlakı bozuluyor diye dünya klasiklerini şikayet edip yasaklatıyorlar.Sanata verdiğimiz değerde bu spor/sanat/bilim üçlüsünden sınıfta kaldık.

Kilise nin insanları kullanmasinin sebebi onların kendi kitaplarını olmayışındandir kulaktan dolma. malesef Su an olduğu gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Alter Mann

quote:

Orijinalden alıntı: gar1diyan

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderGamer

Ateist coollar gelmiş yine Herşey tesadüfi olarak oluştu zaten dimi ya Ve din ilmi önlemez aksine,ilim yapmak sevaptır.Birçok hadis var bu konuyla ilgili.

+Peygamber efendimiz(s.a.v) olmasa belki de hala kız öldürme hurafeleri devam edecekti siz hala haşa 'Allah yok,din yalan' deyin,mahşer günü herşey hidayete kavuşacak...

Zaten konu kilitlenir şimdi.

Bakara suresi ayet 7:
    “Allah, onların kalpleri ve kulakları üzerine mühür vurmuştur; gözlerinin üzerinde perdeler vardır. Büyük azap da onlar içindir.” yani kardeşim ne söylesen boşa duvara söylesen dile gelir , ağlar bunlar hala din ilmi yasaklıyor der

böyle seçmece ayetler vererek Kuran'ı çürütmüş sayılmazsın Kuran'da anlam bütünlüktedir sadece bir ayette değil Bakara suresinin bir devamına bak bakalım

ThunderGamer a cevabım ateistler tesadüfi oluştu demez dünya iyi ve kötu olasılıklar sonucunda oluştu bunu uzun uzun arastırabılırsın dunya kusursuz degıldır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakko9 -- 3 Şubat 2013; 11:07:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

quote:

quote:

olur mu hiç? gelenek görenek çok mühim şeyler bunlar olmasa ne yaparız mazallah.

benim gibilere yukarıda tembel diye çemkiren bu arkadaş müezzinlerin günde 5 defa minareye çıkmamak için islamda yeri olmayan hoparlörle ezan okuma mevzusuna ne diyecek acaba.

quote:

Orijinalden alıntı: Hasan Paşa

quote:

hristiyanlarda sabah çan çalmamız gerekiyor dese ona da eyvallah der misin yoksa "bu ülke müslüman" diye damardan giriş mi yapacan konuya merak ettim.

tek derdin hoparlör olsun sende müslümanlığa don çık minareye ezan okuda görelim. Uzaktan sallamak kolay görende işini yüzde yüz performans ile yapan biri sanar.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.