Şimdi Ara

SİZCEDE MANTIKLI DEĞİLMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bf4 için sistemimi güncellemeyi düşünüyorum..Sistemim 955phenom , gigabayt 770ud3 , 4gb 1066 hyperx ram ,sapphire5850 , highpoer650watt80plus .
    .İlk başta sadece ekran kartını 660ti yapar devam ederim diye düşünüyordum yalnız aklıma bir fikir daha geldi..Ekran kartına vereceğim parayla 200liralık crosfire yapabileceğim 970çipsetli anakartlardan alıp birde sıfır veya 2.el 1gb7850 alıp 5850 imle crosfire yapsam ramlerimide satıp 1333lük tek 4gb alsam şimdilik...eski sisteme takıcağım 660ti den daha hayırlı olur gibime geliyor, hem anakart rami yenilemiş olurum aynı fiyata diye düşünüyorum ..hemde crossfireli daha extrem bir sistemim olur diye düşündüm..hemde neredeyse aynı harcamayla.
    tabi performans eski anakartlı ramli ve takıcağım 660ti li sistemden farkı ne olur bilemiyorum ..sizce nasıl olur acaba..
    Kafalar karışmış olabilir aşağıya özetliyorum.

1.Sistem
    955Phenom + gigabayt ud3 + 4gb1066ram + 660ti

2.Sistem
    955Phenom +970çipset yeni anakart + 1333yada1600 4gb yeni ram + 7850 ve 5850 crosfire

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat8361 -- 23 Ekim 2013; 22:54:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 7850 ile 5850 yi CF yapamazsın
  • murat8361 kullanıcısına yanıt
    Msi g46+2 gb 7790 al yeter.

• raSe34 kullanıcısına yanıt
    Bunu bilmiyordum nvidialarda aynı kart olmalı diye okumuştum forumda ama atilerde aynı seri kartlar oluyor diye okumuştum yani 50 li seriler olduğu için olur diye sanmıştım ...Peki ben hangi kartla cross yapabilirim.
    Bu arada anakartı değiştirirsem rami gskil 4gb1600 de yapabilirim 107 liraymış vatanda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat8361 -- 23 Ekim 2013; 22:57:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat8361

Peki ben hangi kartla cross yapabilirim.

SİZCEDE MANTIKLI DEĞİLMİ
  • Patron 7790 beni pek açmadı 128 bit olması başta, benim yazdıklarımla baya bir farklı oldu bu.

• quote:

Patron 7790 beni pek açmadı 128 bit olması başta, benim yazdıklarımla baya bir farklı oldu bu.

Bite pireye takılma hocam.Gtx 650 Ti Boost ta bak 2 gb 192 bit.

• Linkteki yazılar okunmuyor ayrı olarakta açtım resmi okunmuyor...telden giriyorum belkide ondan ...bunun acaba linki varmı linkini atarsanız sevinirim.. Bende o ara bulmaya çalışayım..

pc geçince bakarsın
  • Pc ye geçiş pazar günü 3 aydır köydeyim

• Araştırdım sadece 5870 le oluyormuş ..bellek yine 1gb de kalıyormuş .. crosdan vaz geçtim ama anakart ve rami değiştirmeyi yine düşünücem tek ekran kartı değiştirmektense.

Anakartın güzel dostum. Bundan önceki anakartımdı. İyi OC yapar.
    İşlemci Phenom II X4-955 BE de hala iyi işlemci.

MB+CPU gayet uyumlu ve rahat 3.8 görürsün. Hatta iyi soğutma ile 4.0-4.2 bile rahat görür.

4 GB bellek bile hala yeterli. Üstelik Phenom II için 1066 hız da yeterli.
    İster yanına 4 GB 1600 al (en uygunu bu) ister ilerisi için 2x4 GB 1866 al. İstersen şimdilik hiç almadan da gidebilirsin.
    Şimdi bellekler pahalı o yüzden ben 4 GB tek 1600 öneririm. İlerde MB değişince 4 daha eklersin.
    4 GB 1600-CL9 Corsair vengeance LP öneririm 1866 da çalışabilir.

Geriye ekran kartı kalıyor. İşlemciyi OC edersen HD-7950 karta kadar gideri var onun daha.

Şimdilik iyi bir kart alırsın. HD-7950 veya GTX-760 gibi. Bir de OC için soğutucu.

İlerde anakartı değiştirirsin. Yanına da 2x4 bellek alırsın.

Daha sonra CPU yükseltir FX alırsın.
    Gerekirse HDD-SSD yaparsın.

• melikulupinar kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler en ekonomik şekilde sağlam bişeyler yapmaya çalışıcam..saolun.

• 200 tl lik cf anakartlarından alırsanız x2 hızında cf ile iki kart normal tek karttan daha kötü çalışır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • myalperen kullanıcısına yanıt
    Crosfire hakkında bilgim yok ...daha kötü çalışıcaksa niye yapmışlar onuda anlayamadım...16x de çalışması için daha pahalı kartlarmı gerekiyor acaba.Resmen cros yapıcaksan daha fazla sövüşlememiz lazım diyor adamlar..

Crossfireden amd anakartlar pci e2.0 desteklediği için iki kartın da tam performansını alabilmeniz için 16x16 2 tane pci express slotu olan ve crossfire destekleyen anakart lazım. Düzgün corossfirenin ekran kartıyla alakası yok. Anakartın hız limitinin yüksek olması lazım 16x16 cf desteklemesi lazım verimli bir cf için.

Edit: 200tl lik cf anakartlar 16x4 destekliyor. Pci express 3.0 olmadığı için de bu değer yarıya düşüyor. Yani 8x2. Cf ile ekran kartlarının ikisi de düşük hızda olan slotun hızını kullandığı için oluyor 2x2. Mesela benim ekran kartımın bant genişliği 4.2. Eğer ben bununla 16x4 yani 2x2 crossfire yaparsam anca tek kart kadar performans alırım.

Yanlışım varsa düzeltin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myalperen -- 24 Ekim 2013; 17:14:38 >
    Ben bu işten pek anlamasamda bilgiler için teşekkürler .crosfire işinden zaten vaz geçmiştim siz yazınca tamamen vaz geçtim ..Tek kart neyime yetmiyor zaten fazlaca zaman ayıramıyorum pc ye.
    200 Liraya msi g46 alıcaktım .bu anakartla cross performans getirmeyecekse tek ekran kartı girişli bir model alayım diyorum şimdi , aynı özelliklerde tek ekran kartlı anakart varmıdır acaba .

G46 iyidir. Tek kart girişi olan yok. Hepsinde en ucuz 970 çipsetli anakartlarda bile laf olsun diye 16x4 crossfire desteği var.

Anladım saolun ,anakartıda değiştirmicem sadece ekran kartını değiştiricem ozaman..660ti istiyorum ama fiyatı biraz fazla geliyor..Olmadı 2gb 7850 alırım bf4 için. Ramdende sıkıntı çekersem aynı ramlerden bir 4gb daha bulup 8gb yaparım artık..

• quote:

Anladım saolun ,anakartıda değiştirmicem sadece ekran kartını değiştiricem ozaman..660ti istiyorum ama fiyatı biraz fazla geliyor..Olmadı 2gb 7850 alırım bf4 için. Ramdende sıkıntı çekersem aynı ramlerden bir 4gb daha bulup 8gb yaparım artık..

7850 iyi karttır ama yeni seriyi beklemenizi öneririm aceleniz yoksa. R9 270X iyi gider
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.