Şimdi Ara

Sizce Yaptıklarım Doğru mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 1 haftadır,belirlediğim program doğuldusunda günde 4 saat çalışıyorum.

Dersleri teknofemden işliyorum ardında simetri ile tekrarlıyorum

okullar açılıncaya kadar olabildiğince konu bitirerek zamanımın büyük bir kısmını lysye ayırmak kime sorduysam "ygsye çok çalışma biz öyle hata yaptık" gibisinden cevaplar aldım. bi yol yordam gösterin yahu

Hedef 50k- Kocaeli Ü. Makine müh.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaScramble -- 23 Temmuz 2013; 9:03:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kocaeli makina mühendisliği 57k dostum.
    Bence gayet iyi gidiyosun.Bak bu yolda kimseden etkilenme yani nasıl desem öyle herkesin dediğine inanma .Şimdi sen ygs yi bitirmeyip napacaksın ?Ha çok fazla abartma ama ygs olmasada olur havalarına girme.Böyle devam et
  • Çok iyi çalışıyorsun, niye hedefin düşük

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlphaScramble kullanıcısına yanıt
    Başlangıç için günde 4 saat çok iyi. 4 saati hiç değiştirmeden belli bir süre daha devam et.Az geldiğini düşünürsen zamanla artırırsın. Ders çalışma sistemin de gayet iyi.Onu da bozma, sadece üstüne bir şeyler ekle. Mesela femde soru yetmezse kaliteli kaynak al bir de oradan çalış.Teknofem dinlerken veya konuya çalışırken not defteri tut.
    Ygs lys diye çok ayrıştırma şimdilik başlangıç yapmışsın ve ygs konularından devam et, lys için altyapını oluştur.Ama ille de ben bu söylenenlere uyacam dersen okullar açılına kadar bekle. O zamana kadar kendini ygs'ye ver. Okullar ile beraber ygs'yi azaltıp lys'yi artırırsın sürekli.
    Bu şekilde çalışırsan çok rahat hedefine ulaşırsın hatta çok üstüne de çıkarsın.
    Hadi kolay gele.

Puanlara baktım da, bence şimdiden hedefini yükseltmelisin. Bugünden itibaren hedefin Yıldız Teknik Makine olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burak Hcvl -- 23 Temmuz 2013; 9:33:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ortadirekmarksist

Çok iyi çalışıyorsun, niye hedefin düşük

Aynen.. bence 50-60 büne girmek ıcın cok cok fazla caba sarfetmeye gerek yok 11.sınıfta tm ye gectım yanı sadece 2yıl sayısal derslerı gördüm ve sınav zamanı da hıc çalışmadım sayısal sıralamalarım 70k cıvarı..hedefını yüksek tut bence gayet ıyı gıdıyosun daha ıyı seyler yapabılırsın

• Asıl hedefim ytü-makineydi ama hedeflerden kendime en düşüğünü seçtim dershanedeki sınavlardan düşük bi puan alırsam moralim bozulmasın diye eğer iyi puanlar yaparsam hedefimi elbet yükselteceğim

Ders çalışma saatleri az gelmeye başladı 15 ila 30 dk ek olarak koymaya başladım(ders başı)

konuyla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim çevremde danışıcağım kimsem yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: AlphaScramble

Asıl hedefim ytü-makineydi ama hedeflerden kendime en düşüğünü seçtim dershanedeki sınavlardan düşük bi puan alırsam moralim bozulmasın diye eğer iyi puanlar yaparsam hedefimi elbet yükselteceğim

Ders çalışma saatleri az gelmeye başladı 15 ila 30 dk ek olarak koymaya başladım(ders başı)

konuyla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim çevremde danışıcağım kimsem yoktu.

Hedefini yüksek tut bence daha azimli istekli olursun.
    De ki mesela, boğaziçi makine için çaışacağım ama ytü de hedeflerim arasında

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu değerler nasıl sizce??
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ygsye çok çalışma biz öyle hata yaptık geyiğine kanma ygs lysnin moral eşiğidir iyiyse devam edersin değilse takılır kalırsın.

ygsi bitirip lysye başla ama ygsde boş bırakmaya gelmez
  • valla hiçte moral eşiği falan değil ben 45 k ygs den sonra 18 k lys yaptım.Açıkçası hiçte çalışmamıştım ygs ye
  • quote:

Yaklaşık 1 haftadır,belirlediğim program doğuldusunda günde 4 saat çalışıyorum.

okullar açılıncaya kadar olabildiğince konu bitirerek zamanımın büyük bir kısmını lysye ayırmak kime sorduysam "ygsye çok çalışma biz öyle hata yaptık" gibisinden cevaplar aldım. bi yol yordam gösterin yahu

iki sınavada aynı oranda çalış kardeş ygs de çok önemli lys de

ve bu çalışma programın bi anlık bir heves olarak kalmayıp alışkanlığa dönüşürse kesin kazanırsın gibime geliyo :)
  • YGS ve LYS konularını aynı anda bitirmeye bak. Bu arada ygs'ye çalışma lys kas diyenlere katılmıyorum. Her ikisine de eş değer vakit ayırmalısın. YGS'de yapamayıp da lysde yapanlar çok azdır. Ama ygsde iyi yapıp da lysde batıranlar da çok azdır.

Günde 4 saat sırf soru çözmeye ayırmalısınız. Konuları bitirmek için ekstra zaman ayırmalısınız. Yaz sonu ygsden 400 puanı görürseniz ygsye kadar 450lere kadar atar sizi.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.
  • Şuan ygs netlerin iyiyse ygs ye biraz daha az çalış ama yine de çalış önce ygsdeki iyi bilmediğin konulara çalış .Bildiğin konulardan da aşırı soru çözmeye gerek yok. fem simetrinin lys konu anlatımlı kimya , biyolojı,fiziğini bitir çok faydasını görürsün çünkü yazın çalışmak gerçekten daha kolay okul olunca her şey birbirine giriyor.Şu günlerin kıymetini iyi bil.Bence 7 saate kadar çalışabilirsin hiç öyle şimdi ygs çalışayım okullar açılınca lys çalışırım olmuyor.hep bi ygs geçsinde sonra lys ye asılırım diye düşünüyorsun. ben yazın lys konularını genel olarak bitirmiştim .Hem ygs kötü geçse bile dersin ki ben lys çalışmışt[:(ım ama lys çalışmassan zaten lysye de çalışmamıştım olur . Şimdiden başarılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aysenur123

Şuan ygs netlerin iyiyse ygs ye biraz daha az çalış ama yine de çalış önce ygsdeki iyi bilmediğin konulara çalış .Bildiğin konulardan da aşırı soru çözmeye gerek yok. fem simetrinin lys konu anlatımlı kimya , biyolojı,fiziğini bitir çok faydasını görürsün çünkü yazın çalışmak gerçekten daha kolay okul olunca her şey birbirine giriyor.Şu günlerin kıymetini iyi bil.Bence 7 saate kadar çalışabilirsin hiç öyle şimdi ygs çalışayım okullar açılınca lys çalışırım olmuyor.hep bi ygs geçsinde sonra lys ye asılırım diye düşünüyorsun. ben yazın lys konularını genel olarak bitirmiştim .Hem ygs kötü geçse bile dersin ki ben lys çalışmışt[:(ım ama lys çalışmassan zaten lysye de çalışmamıştım olur . Şimdiden başarılar...

Disiplinli biri olduğum için okul var diye çalışmamazlık yapmam lys ye

doğru düzgün ygs denemesine girmedim şimdi zaman ygs denemelerini indirdim onu çözücem bakalım kaç net yapıcam

• Bu calismayla hedefin ilk 20-25 bin olmali bence. verimli calisiyorsan o 4 saati hic de zor degil. aha ben kanli canli ornek sana. gecen sene 55k idim bu sene 14

• quote:

Orijinalden alıntı: KilliKarpuz

Bu calismayla hedefin ilk 20-25 bin olmali bence. verimli calisiyorsan o 4 saati hic de zor degil. aha ben kanli canli ornek sana. gecen sene 55k idim bu sene 14

Verimli çalıştığımı düşünüyorum

Deftere sürekli notlar alıyorum

Simetriden tekrarlıyorum.

Anlamadığım yerleri tespit edip tekrarlamayı düşünüyorum(Henüz anlamadığım nokta çıkmadı)

• AlphaScramble kullanıcısına yanıt
    konuları tek tek ısleme onları 4 5ay sonra unutuyosun zaten ozmn tekrar edıceksın sana onerım kımya organık calıs lımıt turev ıntegralı bıtır ve bol bol paragraf sorusu coz
  • Arkadaşlar hedefimi yıldız teknik yaptım..kazanırsam gelecek sene konuyu hortlatıcam

• quote:

Bak ben 10. sınıf terk açık öğretim mezunuyum, bi gram LYS çalışmadım, dershaneye gitmedim, 11. sınıfın sonuna denk gelen zamanda sınavlara girdim.

LYS sorularının yarısından biraz daha fazlası gibisi yanlış ya da boş kaldı, ve sıralamam 59K

Hedefini ciddi manada tekrar düşünmelisin bence 10K'ya falan çek.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxakkusxx

quote:

Bak ben 10. sınıf terk açık öğretim mezunuyum, bi gram LYS çalışmadım, dershaneye gitmedim, 11. sınıfın sonuna denk gelen zamanda sınavlara girdim.

LYS sorularının yarısından biraz daha fazlası gibisi yanlış ya da boş kaldı, ve sıralamam 59K

Hedefini ciddi manada tekrar düşünmelisin bence 10K'ya falan çek.

Cok zor be hocam 10kya girmem ama bellide olmaz

• Kardesim niye zor olsun 10 bine girmen? Umut tacirligi falan yapmak istemiyorum ama hedefin ne kadar yuksek olursa calisma azmin de o kadar yuksek olur. Bu sinav kimsenin zeka seviyesini olcmuyor. Kim konulari daha iyi calisti, kim zamanla ve stresle iyi bas edebiliyor, buna bakiyor. Herkes iyi kotu calisiyor yani, ha, kimisi bir calisiyor, kimisi bes. Sen kac calisacagini bizden daha iyi bilirsin. Kapasiten, onceki yillardan temelin, ortalama bir konuyu tam olarak oturtma esigin vs. bunlara bagli olarak calisirsin, kendini bizden iyi taniyorsun. Calisma sistemin guzel, verimli oldugunu da soyluyorsun. Asil unutmaman gereken sey, herkes boyle istekli basliyor. Sonrasinda dokulmeye basliyor cogu insan, eski azmi ve temposu kalmiyor. Sen bu duruma dusmezsen kocaeli makinayi tercih listene yazmazsin bile. 10 bine girecekmis gibi calis, olmazsa da saglik olsun der gecersin. 30-40 bine rahat girip keske daha cok calisip 10-20 bine girseydim demekten iyidir, emin ol.

Ygs'ye cok calisma diyenlere de su yonden katiliyorum, ygs'ye haddinden fazla calisma. Tabii ki en buyuk katki lys'den geliyor ama ygs'nin de bu iste payi var. Bu sistemin getirdigi en buyuk hata su: insanlar (kendi senemde ben de dahil) ygs once oldugu icin bir sekilde ygs'yi olabildigince iyi atlatmaya calisiyor, nasil olsa ygs'den sonra sadece lys calisacagim, hallederim diyor (dedim). Ama olmuyor oyle, o yuzden lys'yi de unutmadan ygs'ye calis. Ygs'ye cok calis ama lys'ye hic calismamazlik etme. Yani ygs haftasina geldiginde lys'nin cogu konusu eksikse, lys bonklar. Bu acidan dusunup yol haritani ciz. Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.