Şimdi Ara

Sizce tiyatro nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
12.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tiyatroda herşey iyi güzel de oyunun sonunda ayakta alkışlama muhabbeti sinir ediyor beni.Belki beğenmedim oyunu yav,illa alkışlamak zorunda mıyım?Ama topluluk içinde rezil olmamak için mecburen alkışlıyorsun.
  • tiyatroda alkışlamak normaldir, yokmu sinemada filmlerin sonunda alkışlamaları gelde deli olma
    quote:

Orjinalden alıntı: 57.ALAY

Tiyatroda herşey iyi güzel de oyunun sonunda ayakta alkışlama muhabbeti sinir ediyor beni.Belki beğenmedim oyunu yav,illa alkışlamak zorunda mıyım?Ama topluluk içinde rezil olmamak için mecburen alkışlıyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _eDDie_

tiyatroda alkışlamak normaldir, yokmu sinemada filmlerin sonunda alkışlamaları gelde deli olma
    quote:

Tiyatroda herşey iyi güzel de oyunun sonunda ayakta alkışlama muhabbeti sinir ediyor beni.Belki beğenmedim oyunu yav,illa alkışlamak zorunda mıyım?Ama topluluk içinde rezil olmamak için mecburen alkışlıyorsun.

Ya abi tamam kabul alkışlarısn,hatta güzel birşeydirt ama belki beğenmedim oyunu,alkışlamam yav,ne diye psikolojik baskı yapıyorlar?

Sinemada alkış dedin de aklıma geldi.Yıllar önce Deli Yürek filminin korsanını izliyordum,en sonunda bazuka ile araba patlattığı sahne var ya,orada millet deli agibi alkışlamış sinema salonunun içinde.

• tecikum arkadaşıma cevap vermek istiyorum.
    Evet bende sana katılıyorum Tiyatroyu anlamak kolay değil
    Bence Tiyatronun az tercih edilmesi insanların hazırcılığından kaynaklanıyor neden dersen sinema da efektlerle animasyonlarla ve bir sürü şeyle insana bir şeyler anlatılıyor.
    ama tiyatroda ise sahne üzerinde oyuncu sahne ve dekor yardımıyla bir şeyler anlatıyor.
    Anlaması içinde biraz düşünmesi gerekiyor evet bu da zor birşey herkes yapamaz bizde bunu yapanlara birşeyler anlatmaya çalışıyoruz.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _eDDie_

tiyatroda alkışlamak normaldir, yokmu sinemada filmlerin sonunda alkışlamaları gelde deli olma
    quote:

Ya abi tamam kabul alkışlarısn,hatta güzel birşeydirt ama belki beğenmedim oyunu,alkışlamam yav,ne diye psikolojik baskı yapıyorlar?

Sinemada alkış dedin de aklıma geldi.Yıllar önce Deli Yürek filminin korsanını izliyordum,en sonunda bazuka ile araba patlattığı sahne var ya,orada millet deli agibi alkışlamış sinema salonunun içinde.

kardesim en azindan soyle dusun orda bir emek veriliyor o emegi alkisliorum die dusun bak icin nasil rahat olacak guzel guzel alkisliyacaksin!!!...

• quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

Tiyatro, hayatın yanısmasıdır.

kesinlikle
  • Ah be şimdi burada TİYATRO İNSANIN KENDİSİNE YAKIŞANI GİYMESİDİR esprisini yapmak vardı .
  • ne derseniz diyin bence tiyatro ömrünü tamamladı semerciliği yasatmakla tiyatroyu yaşatmak arasında bir fark yok artık. eger sinema kolaycılık tiyatroda beyin çalıştırıyo çok az dekor ile bir çok şey anlatılabiliniyor derseniz masallar setsiz dekorsuz geçekte olmayan devlerin cücelerin yaşadıgı beyin ve hayal gücünün mükemmel çalıştığı eserlerdir. o zaman masallar tiyatrodan çok çok daha güzel. bide tiyatronun sinemaya göre daha çekici gelen yanı nedir onu söyleyin bizde bilelim. sadece tiyatro güzel neden hayatın yansımasıdır, hayatın aynasıdır,hayattır demekle olmaz ki... o zaman sinema hayattır,hayatın yansımasıdır, hayatın aynasıdır.
  • bazılarına katılıyorum bazılarına katılmıyorum ;

tiyatroyla sinemanın farkı : tiyatroda(gerçek bir tiyatro için söylyorum.iki söz ezberlenip ortaya çıkanlar için değil ; gerçeği görürsün neden mi?Çünkü orda en ufak bir hata kabul edilmez.Hata yapılmamalıdır ki eğer hata yapan hatasını oyun içinde düzeltebiliyorsa bu dahada takdir(taktir mi yoksa) edilecek bir şeydir.Herşey doğaçlama olarak gelişebilir.Ana metin yazılıdır ama istediğin gibi oyunun ortasında senaryoyu değiştirebilir yeni şeyler katabilirsin.Oyunu izleyenler zevk almıyorsa veya oyundan sıkılıyorsa bunu değiştirmek oyuncunun yeneğine ve tecrübesine bağlıdır.
    Sinemada zaten bunlar önceden yapılmış şeylerdir.Sinemaya gelen bir adam zevk almıyorsa bunu değiştiremezsin çünkü yapaydır.Bir sahnenin 30 kere çekildiği şeydir.
    En önemlisi tiyatrocunun emeğini göz ardı etmemek lazım.Tiyatrocu hayatı her şekilde yaşar.Ayakkabıcılığı bilir ressamlığı boyacılığı politikacılığı tecavüze uğramayı vs vs vs....

tiyatro nedir konusuna gelince : Bence oynayan için muhteşem bir zevk izleyen için bazılarına kültür kazandırdığı zannedilen fakat sırf kültürlü görünmek için oraya gidilen bazılarına ise zevk vermek için oraya gidilen bir unsur.(tiyatroya gittim diye karizma yapanlar ve hissiyat için gidenler diyebiliriz yani)

quote:

Orjinalden alıntı: tecikum

ne derseniz diyin bence tiyatro ömrünü tamamladı semerciliği yasatmakla tiyatroyu yaşatmak arasında bir fark yok artık. eger sinema kolaycılık tiyatroda beyin çalıştırıyo çok az dekor ile bir çok şey anlatılabiliniyor derseniz masallar setsiz dekorsuz geçekte olmayan devlerin cücelerin yaşadıgı beyin ve hayal gücünün mükemmel çalıştığı eserlerdir. o zaman masallar tiyatrodan çok çok daha güzel. bide tiyatronun sinemaya göre daha çekici gelen yanı nedir onu söyleyin bizde bilelim. sadece tiyatro güzel neden hayatın yansımasıdır, hayatın aynasıdır,hayattır demekle olmaz ki... o zaman sinema hayattır,hayatın yansımasıdır, hayatın aynasıdır.

• derkin arkadaşıma birçok yerde katılıyorum ama katılmadığım bazı noktaları da var. Yaptığı çok güzel bir tesbit var tiyatro seyredenlerin veya oynayanların birçoğu kendini çok zeki çok kültürlü çok entellektüel zannediyor. örneğin Theater_Man sanki ben tiyatroyu anlayamadıgım için sevmiyormuşum gibi imalarda bulunmuş. anlamak kolay değildir haklısın gibisinden. bu tam bir kendini birşey sanmaya örnek. bir açıklama bile yapamıyor sadece siz anlamazsınıza getiriyor lafı. tabiki tiyatroya gidenler ve oynayanlar arasında çok zekiler çok kültürlüler çok entellektüellerde var. hatta onlar yanında ben bir hiçim. ama sadece görüntü olsun diye tiyatroyu savunan birçok kiş var. bir oyundan çıkışta herkes oyunu beğenir kimse begenmedim diyecek kadar cesur olamaz. neyi begendin diye sorunca çok gerçekçi oynadı derler. sanki akademide oskar jurisiler oyunculugu degerlendirebilecek kadar bilgileri var. gerçekten tiyatro yapanın emeğine saygım var ama genede tiyatronun ömrünü tamamladıgına inanıyorum. seyirci sayısındaki düşüş hızla devam edecek bence. zaten şimdiden sinemaya nazaran tiyatro önemini yitirmiş durumdadır.

• tiyatro hayatın küçültülerek sahneye aktarılmasıdır tiyatro hakkında namık kemalin çok güzel tespitleri vardır
    .................................................
  • tek kelimeyle ;

büyüleyici bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaaari -- 20 Nisan 2006; 16:57:27 >
  • hayattan bır kesıt
  • Tiyatro: zamanı este tize eden bir sanattır
  • sinema sanatının altında ezim ezim ezilip can çekişen komedi hariç çokça salyangoz tadında sahnede mış gibi yapma sanatı
  • Tiyatro Nedir?
    Bir öyküyü, sahne olarak ayrılmış bir yerde, oyuncuların söz ve hareketleriyle canlandırma sanatı.
    Tiyatro sözcüğü Yunanca'da "seyirlik yeri" anlamına gelen theatron'dan türetilmiş, dilimize İtalyanca'daki teatro sözcüğünden geçmiştir. Günümüzde modern bir tiyatro binası başlıca üç bölümden oluşur.
    - İzleyicilerin oturarak oyunu izlediği oditoryum;
    - Oyunun sergilendiği sahne;
    - Sahnenin iki kenarında ve arkasında, çeşitli dekor ve gereçlerin bulunduğu sahne arkası yada kulis.

http://www.tiyatrotarihi.com dan alıntıdır.

saygılar

• Tiyatro köprü demek,his demek,emek demek,haz demek,mutluluk demek,heyecan demek,ifade demek,yansıma demek,yakarış demek,kalıplara sığmayış demek,sınırları aşmak demek,istemek demek,özlemek demek,ekmek demek,su demek,ihtiyaç demek,varoluş demek....
    Tiyatro haykırış demek,yaşam demek,hayat demek,nefes almak demek...
    YAŞIYORUM DEMEK
  • quote:

Orjinalden alıntı: Theater_Man

bana tiyatronun en basit ve açıklayıcı tanımını söylermisiniz

Ben tiyatroya gittigim zaman kendimi sahnede hissediyorum sonrada diyorumki sanki ben bu sahneyi daha öncede yaşamıştım diyorum...
  • bir milletin kendi kendini yönetmesi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.