Şimdi Ara

sizce tekvandomu karetemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar benim size bi sorum olcak ben daha önce 6-7 ay tekvando yapmıştım ama bıraktım 2 yıl fln bişey yapmadım şimdi ise tekrar başlıcam sizce kareteyemi gideyim tekvandoyamı? kareteye giden,bilen arkadaşlar lütfen kareteyi anlatırmısınız?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karate mi Tekvando mu: Hangisi Daha İyi?

Karate ve tekvando, dünyanın en popüler dövüş sanatlarıdır. İkisi de kendi benzersiz özelliklerine sahiptir ve belirli hedeflere ulaşmak isteyen kişiler için farklı avantajlar sunar.

Karate

• Kökeni: Okinawa, Japonya
    • Odak Noktası: Vuruşlar, savuşturmalar ve bloklar
    • Fiziksel Faydaları: Güç, denge ve koordinasyon geliştirir.
    • Zihinsel Faydaları: Konsantrasyon, disiplin ve öz kontrolü artırır.

Tekvando

• Kökeni: Kore
    • Odak Noktası: Tekmeler, yumruklar ve savunma teknikleri
    • Fiziksel Faydaları: Esneklik, hız ve çevikliği artırır.
    • Zihinsel Faydaları: Güven, özsaygı ve kararlılık geliştirir.

Hangisi Daha İyi?

"Karate mi tekvando mu daha iyi?" sorusunun kesin bir cevabı yoktur. Her iki dövüş sanatının da kendine özgü avantajları vardır ve hangisinin daha iyi olduğu, kişinin bireysel hedeflerine ve tercihlerine bağlıdır.

• Kendini Savunma için: Tekvandonun hızlı ve etkili teknikleri, kendisini savunmak isteyenler için daha uygun olabilir.
    • Fiziksel Zindelik için: Karate, genel fiziksel zindeliği geliştirmek ve güç, denge ve koordinasyon kazanmak isteyenler için daha iyi bir seçim olabilir.
    • Zihinsel Gelişim için: Hem karate hem de tekvando, disiplin, konsantrasyon ve öz kontrol gibi zihinsel nitelikleri geliştirebilir.

Nihayetinde, en iyi dövüş sanatı, hedeflerinize ulaşmanıza ve yolculuğunuzun tadını çıkarmanıza yardımcı olabilecek olanıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şahsi görüşüm taekwon-do dan yana olur
  • Full kontak ashihara karate

oldukça serttir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neyeney11

merhaba arkadaşlar benim size bi sorum olcak ben daha önce 6-7 ay tekvando yapmıştım ama bıraktım 2 yıl fln bişey yapmadım şimdi ise tekrar başlıcam sizce kareteyemi gideyim tekvandoyamı? kareteye giden,bilen arkadaşlar lütfen kareteyi anlatırmısınız?

amaç ne şimdi hocam. kendimi daha iyi koruyabilmek istiyorum diyorsan tam temaslı bir sistemi seçmelisin. boks ve türevlerinden birini istemiyorsan sana kyokoshin ve meymunhüsnü'nün dediği ashihara karate stillerini öneririm. bu stiller kondisyonun önemli olduğu, tam temaslı stillerdir. ancak taekwondo, shotokan ve goju-ryu stili karate esneklik üzerine kuruludur. ancak istediğin dövüş sanatlarını sadece spor olarak yapmaksa (hobi olarak) hepsi olur. karate veya taekwondo farketmez bence
  • neyeney11 kullanıcısına yanıt
    karate bir yaşam tarzıdır tekvandoda ayak teknikleri çokken karatede daha fazladır ve çok eğlenceli bir kaç hafta heryerin ağrır sonra sertleşir karateye git bence
  • amaç ne şimdi hocam. kendimi daha iyi koruyabilmek istiyorum diyorsan tam temaslı bir sistemi seçmelisin. boks ve türevlerinden birini istemiyorsan sana kyokoshin ve meymunhüsnü'nün dediği ashihara karate stillerini öneririm. bu stiller kondisyonun önemli olduğu, tam temaslı stillerdir. ancak taekwondo, shotokan ve goju-ryu stili karate esneklik üzerine kuruludur. ancak istediğin dövüş sanatlarını sadece spor olarak yapmaksa (hobi olarak) hepsi olur. karate veya taekwondo farketmez bence

ya aslında kardeş ben hem sokaktada faydası olacak olanı istiyorum fakat spor salonunda kareteyle tekvando var ve ben hangisinde daha fazla kilo veririm diye düşünüyorum :D ama gerçekten çok yardımcı oldun çok teşekkür ederim ben kareteyi düşünüyorum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadise

karate bir yaşam tarzıdır tekvandoda ayak teknikleri çokken karatede daha fazladır ve çok eğlenceli bir kaç hafta heryerin ağrır sonra sertleşir karateye git bence

saol kardeş bana gerçekten son durağımı belirttin ben kareteyi seçeyim :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boks mu Body mi?????
    15 yıl önce açıldı
    BJJ mi Kick Box mu ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • adanada tolgahan hoca türkboksu dersleri veriyor karate_kickbox_muay thai ve birazda bruce lee karışımı çok güzel bir türk sporu aylık ücreti de çok uygun tolgahan hocayla iletişim için e mail adresi turkboksortolgahan@gmail.com
  • bu arada taekwondo bildiğiniz karatedir.
    shotokan karatenin koreleştirilmesidir.
    müsabaka kuralları gereği ayak tekniklerine daha fazla ağırlık verilir, o kadar!
  • Merhaba kardeşim, ilk önce ben karate den nefret ediyodum, hiç gitmek istemiyodum. nedeni ise wing chun gözümü döndürmüştü. neyse sonra karateye gittim (hala gidiyorm :D ) ve fark ediyorum ki çok önyargılı davranmışım bu hayatın en güzel sporu diye düşünüyorum artık, soruna gelince, bence karateye git. yere düşürme teknikleri, diz dirsek teknikleri, sokakta kendini koruma (herkes buna karşı çıkıyor ama karate sokakta yapılabilir, ben de öyle düşünüyodum işe yaramaz diye ama inanın öyle değil, hatta karatemle beni yenebilen yok arkadaşlarım arasında) olsun karate üstün basar bence. Hem karate de bir sürü ayak tekniği var, hem de bir sürü mawaşi geri yoko geri tobi geri ura maweşi geri mae geri falan filann..... tekvandocunun yaptığını karateci yapar ama karatecinin yaptığını tekvandocu yapamaz, çünkü karatede bir sürü el tekniği var, blok tekniği var, tekvandoda da var ama karatede çok daha fazla. karatedeki ve tekvandodaki ayak teknikleri nerdeyse aynı.
    Ben karate diyorum, tabii seçim senin, umarım istediğin spora gidersin..
    Not: tekvandoculara veya tekvando ya laf atmadım :D tabii ki her sporun kendi içinde iyisi var, tekvando hocası karate hocasını yenebilir ya da tam tersi de olabilir, sadece dedğim karate dava avantajlıdır.

• ha bu arada karate hiçbirşeye benzemez sakın sakın benzetmeyin buna kendiniz bile inanmazsınız
  • Judoya git kardesim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokakta her zaman box öğrenmelisin ek olarak da güreş en iyileri bunlar tabi amacın kendini savunmaksa
  • muro7777 M kullanıcısına yanıt
    hepinizden ALLAH razı olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.