Şimdi Ara

Sizce hangisi? Laptop ya da Toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhabalar... Ben uzun zamandır sistem almayı düşünüyordum fakat bir türlü nasip olamamıştı. Artık zamanının geldiğini düşünüyorum ve yaza kadar bir sistem alacağım. Lakin iki şey arasında kaldım. Laptop mu yoksa toplama mı? Laptop olarak Lenovo Legion Y520 dikkatimi çok çekti ama duyduğuma göre klavyesinde kronik sorunlar varmış (e,h,fn tuşları basmıyormuş). Merka eden arkadaşlar için ürün linki:
    https://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/lenovo-legion-y520-80wk0107tx-i7-7700hq-16gb-2tb256ssd-gtx1050ti-P212667107?gclid=Cj0KCQiA-ebSBRC8ARIsAGuxJIoTiZ0qh2btXBQU4Ld8O2SozNGVjM_wB4FRPGuceY0STMSzocXhlO8aAp9oEALw_wcB

Asıl konuya gelecek olursak, toplama sistemde RX570 4GB ve Ryzen 1500X var. Ve fiyatı 5.600 civarı. Aralarında yaklaşık olarak 200-300 tl fiyat farkı var. Sizce hangisi daha mantıklı olur?

Not: Ürün linkini referans olarak koydum yoksa oradan almayı düşünmüyorum.

• Amaç oyun ise toplama öneririm. Hem ilerde upgrade şansınız olur. Laptopta ram harici upgrade çok zor oluyor. Soğutma zaten ayrı bir sıkıntı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlginize çok teşekkür ediyorum. Ben de bugün baya bir araştırma sonucu toplama almaya karar verdim. Peki sizce şu sistem iyi midir, yoksa işlemciyi Ryzen 1300x yapsam veya sadece ekran kartını RX 570 yapsam olur mu?

AMD Ryzen 1500x

MSI B350 TOMAHAWK

Corsaır Vengence LPX 16gb (8x2)

MSI Gamıng X GTX 1050TI

CoolerMaster 80+ Bronze 500W PSU
  • 5600 tl ye

Ryzen 1600

Gtx 1060

16gb ram

Olan bi sistem toplarsın. Rx570 ne alaka 1050ti ne alaka hocam. Millet 1050ti olan sisteme 3000 tl veriyor senin bütçen 5500 tl filan. O ekran kartları çöp bu bütçeye.

24 inc 75hz monitör alırsın bi de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • laptopun yeri ayri, masaüstünün yeri ayri.. ikiside yerine göre lazim. Önce ihtiyaci belirle, ondan sonrasi kolay..
  • Şimdi ağalar bende biliyorum GTX 1050ti için 5500tl ye gerek yok ama ben de şundan korkuyorum: Ryzen 1500X yerine Ryzen 1300X alsam sıkıntı çıkarır mı. Ayrıca ben de ara sıra video render gibi işlerle uğraşıyorum (Hobi için). He bir de ben Battlefront ve Battlefield 1 gibi oyunlar oyanayacağım ve bunlar için açıkçası GTX 1050ti yeter diye düşünüyorum. Sistem tavsiyesinde bulunursanız da sevinirim.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Murkarnas, yani arasıra bir yere götürmem gerekiyor ve salonda rahat rahat (tabiri caizse yayıla yayıla) oyun oynamak hoşuma gidiyor. Lakin daha önce de dediğim gibi almak istediğim laptopda kronik sorunlar var. Ayrıca toplama bilgisayarın gücü bir başka. O yüzden toplama düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu bilgisayar sizce nasıl
    12 ay önce açıldı
    hangi laptop daha iyi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Masaustu daha performanslidir ayni fiyata.

Laptop daha mobildir ayni fiyata.

Buna senin karar vermen gerek, bize sormaktansa.

Arada tasiyacaksan ufak kasali bir bilgisyar toplayabilirsin.

• Bence toplama... Yalnız, ihtiyaçlar önemli tabii.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Tamam, zaten büyük ihtimal toplama yapacam da bir tavsiyede bulunabilir misiniz? Bütçe belirlemedim ama daha önce de dediğim gibi BattleFront ve Battlefield 1 gibi oyunlar oynayacağım ve bunun için 1050ti yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechCar07

Tamam, zaten büyük ihtimal toplama yapacam da bir tavsiyede bulunabilir misiniz? Bütçe belirlemedim ama daha önce de dediğim gibi BattleFront ve Battlefield 1 gibi oyunlar oynayacağım ve bunun için 1050ti yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Ben gtx 760 ile battlefield 1 oynuyorum. 1080p de bana yetiyor. Gtx 1050ti ile de oynarsin.

Battlefront un optimizasyonu hakkinda hic fikrim yok acikcasi.

1080p monitor dusunuyorsan 1050ti yeterli. 1060 ile neredeyse her oyunu ultra oynarsin.

Ustu cozunurlukler icin durum degisir.

Bu arada amac yalniz ve yalniz oyun oynamaksa Intel islemci al.

Bunu ryzen sahibi biri olarak soyluyorum.

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Amacım sadece oyun oynamak değil, daha önce de dediğim gibi video render gibi işlerle de uğraşıyorum (Hobi için). Peki sizce Ryzen 1500x veya 1300x render için yeter mi?
  • quote:

İlginize çok teşekkür ediyorum. Ben de bugün baya bir araştırma sonucu toplama almaya karar verdim. Peki sizce şu sistem iyi midir, yoksa işlemciyi Ryzen 1300x yapsam veya sadece ekran kartını RX 570 yapsam olur mu?

AMD Ryzen 1500x

MSI B350 TOMAHAWK

Corsaır Vengence LPX 16gb (8x2)

MSI Gamıng X GTX 1050TI

CoolerMaster 80+ Bronze 500W PSU

Bu yazdığınız sistem full HD için yeterlidir hocam 1050ti 4 gb ramli ise optimum sistem olur bu sizin için bence.

• quote:

Amacım sadece oyun oynamak değil, daha önce de dediğim gibi video render gibi işlerle de uğraşıyorum (Hobi için). Peki sizce Ryzen 1500x veya 1300x render için yeter mi?

Fiyat olarak 1500x işinizi görür hocam.

• Bu sistemden para artacaksa artan parayla Çin'den basit bir çin mali laptop alirsiniz dışarda da işinizi görür.

• quote:

Bence Ryzen 1300x render icin yeterli degil, 4 core / 4 thread icin. Ben en az 8 thread oneririm, o sebeple en az 1500x olmali. Her ikisinin de oyun performansi yeterli. Oyun performansi cok subjektif bir konu, benim icin "yeterli" olan bazi insanlar icin "kotu" olacaktir. O sebeple almayi dusundugun ekran karti ile birlikte inceleme videolarina bakip kendi adina karar vermek en mantiklisi. Burada her kafadan farkli bir ses cikacaktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • model vs model değilde leptop vs masaüstü olarak bakalım

masaüstü yüksek performans verir. ama yerde kaplar

leptopta performans daha düşük olur, ama kafan estimi başka odada vs de kullanırsın, yada gece bişeyler indirmeye koyarsın ruhun duymaz, yada başka yerlere götürürsün arkadaşına vs.

tamamen ihtiyaç.

• Gözden kacan bir nokta var yeni laptoplar öyle düsük performans falan vermiyor yerine göre iyi performans veriyorlar. Misal vereyim r3 1200 ün dengi i5 7300HQ dur. i7 7700HQ nun dengi r5 1400 falandir, belki az belki cok.. Cokta düsük performansli islemciler degiller yani yanlis anlasilmasin. 7300hq lu bir sistem elimde mevcut test isteyen olursa karsilastirma maksadiyla buraya koyabilirim. gtx 1050 4gb da mesela kötü bir ekran karti degil tabiki gtx 1050ti 4gb daha iyi, ikiside mobil, bunlari icin söylüyorum fena ekrankartlari degiller... eskisi gibi mobil olunca performans yerlerde degil bu bir.. ikincisi pil ömrü eskisi gibi degil, daha da uzadi... ücüncüsü fan sistemleri eskiye nazaran daha iyi... bende ki acer aspire vx15 heaven 4.0 testi boyunca 58-59 yi gecmedi. (BFriday den 3200 liraya denk geldi) Tabi islemci i7 7700hq olsa bu sicaklik degeri daha yüksek olurdu kabul ediyorum bunun bilincinde olarak laptopu sectim, bana 7300hq her halukarda yetecegi icin daha uzun pil ömrü ve daha serin bir kullanim amaclamistim. Laptop tercih edilecekse ilk bakilmasi gereken kronik sorunu var mi? ikincisi sogutma sistemi, ücüncü kasasi... ssd mutlaka olmali zaten ve min i5 7300hq ve ekran karti min gtx 1050 4gb olmali... bunlarin ne kadar üzerinde olursa o kadar iyidir.

Zaten sana laptop al demiyorum, ben sadece laptoplarin eskisi gibi olmadigina dikkat cekmek istedim, belki bu sayede biraz arastiranlar olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mukarnas

Gözden kacan bir nokta var yeni laptoplar öyle düsük performans falan vermiyor yerine göre iyi performans veriyorlar. Misal vereyim r3 1200 ün dengi i5 7300HQ dur. i7 7700HQ nun dengi r5 1400 falandir, belki az belki cok.. Cokta düsük performansli islemciler degiller yani yanlis anlasilmasin. 7300hq lu bir sistem elimde mevcut test isteyen olursa karsilastirma maksadiyla buraya koyabilirim. gtx 1050 4gb da mesela kötü bir ekran karti degil tabiki gtx 1050ti 4gb daha iyi, ikiside mobil, bunlari icin söylüyorum fena ekrankartlari degiller... eskisi gibi mobil olunca performans yerlerde degil bu bir.. ikincisi pil ömrü eskisi gibi degil, daha da uzadi... ücüncüsü fan sistemleri eskiye nazaran daha iyi... bende ki acer aspire vx15 heaven 4.0 testi boyunca 58-59 yi gecmedi. (BFriday den 3200 liraya denk geldi) Tabi islemci i7 7700hq olsa bu sicaklik degeri daha yüksek olurdu kabul ediyorum bunun bilincinde olarak laptopu sectim, bana 7300hq her halukarda yetecegi icin daha uzun pil ömrü ve daha serin bir kullanim amaclamistim. Laptop tercih edilecekse ilk bakilmasi gereken kronik sorunu var mi? ikincisi sogutma sistemi, ücüncü kasasi... ssd mutlaka olmali zaten ve min i5 7300hq ve ekran karti min gtx 1050 4gb olmali... bunlarin ne kadar üzerinde olursa o kadar iyidir.

Zaten sana laptop al demiyorum, ben sadece laptoplarin eskisi gibi olmadigina dikkat cekmek istedim, belki bu sayede biraz arastiranlar olur.

Ben de biliyorum zaten, artık laptoplar çok güçlü ama daha önce dediğim gibi sorunlar çıkabiliyor. O yüzden toplama düşünüyorum. Ayrıca herkese bir sorum var: Daha önce belirttiğim sistem (sizce) iyi midir?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.