Örnek veriyorum. Nobre'nin pozisyonun da karşıda da bir hakem olsa pozisyonu daha rahat görecekti ve golü verecekti belki de.
Ya da kale hizasında bir çizgi hakemi olabilir mi?
Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Bence yeterli, 2 tane daha fazla hakem gereksiz olur. Ayrıca olay çıkar biri ofsayt der biri değil falan kafa karışıklığı
İlla doğru karar alınması için basketteki gibi bir hakem masası şart ama futbol zevkinin oldukça içine eder diye düşünüyorum. Düşünsenize gol atıyorsunuz seviniyorsunuz ama masadan bakıyorlar ofsayt, gol geçersiz. Ya da boşa ofsayt çalınıyor masadan kontrol ediliyor ofsayt değil vs vs. . Şu anki düzen en güzel düzeni bence, haklısınız mağdur durumda kaldınız hakem hatası sebebiyle 2 puandan oldunuz ama bugün size yarın bize.
Bilgisayardan yararlandıktan sonra hiçbir sorun kalmaz... Monitorden izlicen hataylısan düzelticeksin.. Nasıl güreşte itiraz ettinmi bakıolar izliyorlar...
Ama tabi bu hatalar futbolun tuzu biberi. O yüzden engellemek de istemiyorlar. Bu sayede de daha çok ilgi çekici hala geliyor. Millet hırs yapıyor vs vs
Platinin böyle bir önerisi oldu, ancak pek rağbet görmedi; çünkü yeni yardımcılar demek hakemin başta diyagoneli olmak üzere birçok görev ve sorumluluklarını etkiler, öyle kolay değil bu iş, bilgisayardan yararlanmak olayı ise, basketbolda ki gibi olmaz hiçbir zaman, eğer olursa hakem ve yardımcıları maçta otoritelerini kaybedebilirler-bunu da kimse göze alamaz.. ama şöyle bir çalışma var; topun içinde bir çip yerleştirip, saha çizgilerini bu çipe endeksli olarak bi şekilde halledip- topun çizgiyi geçip geçmediğini anlamakta, kullanmak istiyorlar
kale hakemi olabilir iki tane bu kalenin arkasında durup orda olan biten herşeyi gören ama olmaz ki dünya karar vermiş bu konuya.
quote:
Orjinalden alıntı: eleanor
kale hakemi olabilir iki tane bu kalenin arkasında durup orda olan biten herşeyi gören ama olmaz ki dünya karar vermiş bu konuya.
Zaten böle bir karar çıkarsa fifa tarından alınan bir karar sonucu çıkmalı yani dünyada uygulanmalı...
Bir çok spro dalında ufacık sahada bir sürü hakem varken koskoca futbol sahasında 3 hakem yetersiz gibi geliyor bana...
aslında özellikle amatör müsabakalarda hakem sayısı artılırmalı, malum yani oyuncu hakemin üzerine doğru rahat yürüyor, niye saha da 3 hakem var kenarda 2-3 polis var, gözü kesiyor tabi