Şimdi Ara

Sizce bu AVR lardan hangisini almaliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
4.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaslar tavsiyenize ihtiyacim var. Oncelikle bu iste yeniyim teknik detaylardan ve ozelliklerden az cok anliyorum ama pratik olarak AVR lari test etme sansim olmadi. Yurt disindan gelirken evime guzel bir AVR almak istiyorum genel olarak sinema arta kalan zamandada muhakkak muzik dinlenecek.
    Fiyat araligima uyan ve istedigim bazi spesifik ozellikleri barindiran 4 secenegim var

Pioneer VSX-1021-K

Marantz SR5006

Onkyo TX-NR609

Denon AVR-1912

okudugum bazi incelemeler ve yorumlara gore denon un ses kaltesi pioneer ve onkyo arasinda en iyisiymis. onkyonun sinema performansi iyi ama muzik performansi kotu diyenler var. Marantz hakkinda hic bir bilgim yok sitesine baktim yeni urun oldugu yaziyor.

Secenekler bunlar sizce hangisi daha uygundur?

Ayrica evimde stereo muzik dinlemek icin kullandigim bir cift JBL E50 hoparlorum var onlari surround mu yoksa front olarak mi kullanmaliyim. Cevaplar icin tesekkurler.

• Secmek zor hepsıde guzel cıhazlar bence tamamen zevk ve tarz meselesı şahsen ben karar veremedim tavsiyede bulunabılmek adına zevkınıze gore karar vermekde fayda var bence
  • sik sik film izlememe ragmen muzik sanki biraz daha oncelikli gibi o yuzden muzik performansininda kotu olmasini istemiyorum tek korkum o aslinda. gonlum marantz ile pioneer dan yana ama tamamen icgudusel :) cevap icin tesekkurler bu arada.
  • hoparlörler nedir?

Ne tip müzik dinlersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

hoparlörler nedir?

Ne tip müzik dinlersiniz?

Hali hazirda elimde sadece bir cift jbl e50 var, Turkiye'ye dondukten sonra gerisini tamamlamayi dusunuyorum ama suan getirebilecegim tek sey AVR oldugundan ona yogunlastim. sony 5.1 den kalma kolonlar var ama onlari kullanmayi dusunmuyorum yani herhalde luks bi arabaya tup takmak gibi olur, sesinide begenmiyorum onlarin.
    muzik zevkim rock/metal ve clasic ten ibaret. Tesekkurler
  • 4 seçenek arasından Pio ve marantz tercihim olurdu.Zevk meselesi olmakla beraber,denonun sinema haricinde bir atraksyonu yok diğerlerine göre.GErçi üst modellerde konu farklı tartışılabilir ama bahsettiğiniz denon için düşüncem budur.Hatta onkyo yu denona karşı tercih ederim sinema konusunda.Ama bu tercihler tamamen eş zamanlı kıyaslama yaptığımdaki sonuç olur.
    Müzikal anlamda ise marantz ve pio bu markalara göre daha önde benim için.Tabikide kullanacağınız hop.ler buna etken olacaktır müzik dinlerken.Muhtemelen elinizdeki jbl leri surround olarak kullanır,avr ile keyif alabileceğiniz bir çift front ekleyebilirsiniz.Avr değil ancak hop.lerde hassas olup dinleme yaparsanız,sonuç sizin için çok daha iyi olacaktır...

Bunun haricinde zaten size göre tercih sebebi olacak özellikler ile 4 e indirmişsiniz alternatifleri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tv Tavsiye Sizce Hangisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar cevaplar icin tesekkurler. Yorumlariniz sayesinde ciddi anlamda pioneer ve marantz a indirdim seceneklerimi. Ayrica bu avsforum sitesini bilmiyordum linkleri verdiginiz iyi oldu belki oradanda biseyler cikar.

edit: ufak bi arastirma yaptim marantz 2 sene garanti ile geliyormus, garantinin turkiye de gecerli olup olmadigini ogrenmek icin marantz avrupa genel merkezine mail attim insallah en yakin zamanda cevap alirim. pioneer ise 1 yillik garanti ile geliyor. Bu derece ici elektronik parcalarla dolu bir cihazda sanirim 2 yillik garanti daha iyi olur kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhanyor -- 22 Ağustos 2011; 13:06:43 >
  • Ben aslında birazda farklı düşünüyorum Şöyleki madem yurt dışındasınız niye daha üst sınıf bir cihaz düşünmüyorsunuz zira maliyetlerınız çok düşük olacak mesela marantz sr7005 yamaha 3067 -3010 pıo lx73-83 onkyo 809-1009 H/K 660-760 gibi eger butçenizi aşmıyor ise bence bu cihazlardan biri daha uygun olacaktır size uzun yıllarda eksiksiz hizmet edecektir kanısındayım
  • bir anda secenekler cogaldi :) onkyonun fiyati aciksi bu almak istediklerimden pek farkli degil. neyseki daha donmeme zaman var bu soylediginiz secenekleri ve fiyatlarini bir arastirayim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

bir anda secenekler cogaldi :) onkyonun fiyati aciksi bu almak istediklerimden pek farkli degil. neyseki daha donmeme zaman var bu soylediginiz secenekleri ve fiyatlarini bir arastirayim.

Bencede hazır oralardayken alınacak en iyi cihazı almak daha mantıklı olur bu arada hangi ulkeden bahsedıyoruz ?
    genelde artık cıhazlar hangı ulkede hangısı makul bilir olduk yazarsanız belkı yardımımız olur .
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

quote:

Orijinalden alıntı: orhanyor

bir anda secenekler cogaldi :) onkyonun fiyati aciksi bu almak istediklerimden pek farkli degil. neyseki daha donmeme zaman var bu soylediginiz secenekleri ve fiyatlarini bir arastirayim.

Bencede hazır oralardayken alınacak en iyi cihazı almak daha mantıklı olur bu arada hangi ulkeden bahsedıyoruz ?
    genelde artık cıhazlar hangı ulkede hangısı makul bilir olduk yazarsanız belkı yardımımız olur .

evet hazir zamanim varken arastirmak iyi olur

ingiltere/londra

• quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Ben aslında birazda farklı düşünüyorum Şöyleki madem yurt dışındasınız niye daha üst sınıf bir cihaz düşünmüyorsunuz zira maliyetlerınız çok düşük olacak mesela marantz sr7005 yamaha 3067 -3010 pıo lx73-83 onkyo 809-1009 H/K 660-760 gibi eger butçenizi aşmıyor ise bence bu cihazlardan biri daha uygun olacaktır size uzun yıllarda eksiksiz hizmet edecektir kanısındayım

İmkan müsaitse,kesinlikle doğru bir yönlendirme.Çünkü buradan alabileceğiniz bir avr fiyatı ile orada üst düzey bir avr almanız mümkün.Ve tabiki uzun vadede çok çok faydasınıda göreceksinizdir.Yanlız bu elektrik olayına dikkat edin.TR de elektrik devresi yüzünden sorun yaşamayın.

• onkyo 1009 ile 809 u biraz inceledim. 809 un fiyati 1000 pound olarak gozukuyor sizce bu para degermi 809 icin yoksa aradaki farki bir sekilde kapat muhakkak 1009 a mi yonel dersiniz ? benim aradigim ozellikler sadece sunlar : 3d muhakkak desteklemesi gerek, zone 2 ozelligi olmali, dlna ve internet radyolari olmali, zone 2 ozelligini kullanirken receiver i kontrol edebilmem icin iphone yada ipad i destekleyen bir application i olmasi gerek(vsx1021 de var mesela sanirim denon 1912de de vardi) true hd formatlarindan sanirim bahs etmeye gerek yok bunlari yeni cikan bircok avr destekliyor, yani kisaca bu evet.
  • Forumda" aticus" isimli arkadaş birkaç gün önce 809 aldı.Henüz tam anlamıyla deneme fırsatı olmamış olsada kendisinden 809 için gerekli yardımı alabilirsin güncel fiyat ve teknik özellikleri hakkında.Buna görede 1009 için aradaki ücretin değeri ortaya çıkar zaten.

Iphone ve Ipad ile kontrol edebilmek bence harika bir özellik.Şuanda avr mi kontrol edemiyorum ama WD tv live ve pc mi kontrol ederken aldığım keyif ve kolaylığın avr üzerinde olduğunu hayal ettikçe ,yeni bir avr şart gibimi diyorum kendi kendime

Bence yurtdışından alma imkanı varken denon 1912 i listene koyma.Gerçi bu zevk işi ama ben diğer alternatifleri çok daha önde görüyorum.Yani sesleri bana daha hitapkar.Denon hep bana uyuyan bir canavar gibi geliyor ve ne yazıkki o canavar hiç uyanmıyor,çok tembelTabi bu giriş modelleri için geçerli

• Evet haklisiniz bencede 1912 ve diger secenekleri kaldirsam iyi olur. onkyo 809 un fiyati civarinda hatta ayni fiyatta birde Pioneer SC-LX73 var, bu 2 sinden cook az daha ucuza birde Yamaha RX-V3067 var. Bu yamaha ve pio lx73 sizce nasildir?
  • Madem ingilteredesinz SEVENOAKS mağazalarına bakın .Fiyatları gayet makul...
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.Ç.C

Madem ingilteredesinz SEVENOAKS mağazalarına bakın .Fiyatları gayet makul...

siteyi verdiginiz icin tesekkurler. siteyi biraz inceledikten sonra gordumki ciddi anlamda indirime ugramis urunler var. yuzde 30-40 civari cok saglam indirimlerden bahs ediyolar bir anda gozlerim acildi :)

aslinda indirimdeki modeller 2010 modelleri ama istediklerimi karsiladiktan sonra farketmez benim icin pek.

ornegin Onkyo TX-NR808 in fiyati bin pound tan 650 ye inmis ve aklima gelebilecek herseyi karsiliyor ve bir kac yorumunu okudum urunun iyi oldugunu soyleyen cok insan var.

onkyo 808 e ek olarak su modellerde assagi yukari ayni fiyatta ve hepsi indirimde(pio2021 haric):

Pioneer VSX-2020, Pioneer VSX-2021 (sanirim bu yeni model),Yamaha RX-V2067, marantz sr6005

acaba bu modellerden sizce hangisi daha on plana cikiyor??

dikkatli secmeye caslisiyorum cunku avr dan ne kadar para kurtarabilirsem okadar daha iyi kolon alabilirim o yuzden hergun yeni liste yapiyorum nereye kadar gidecek boyle bilmiyorum ama sanirim bu son :)

• Benimde bu konuda pek tecrübem yok...Ben de yeni yeni merak sardım bu Hİ-Fİ işine ..Bir aydır araştırıyorum..Site ismini ''Hİ-Fİ Choice'' dergisinde gördüm..O kadar bilmediğimiz marka varki...O bahsettiğiniz markalar içerisinde Marantz daha iyi gibi...
  • onkyo dan biranda sogudum.
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1339186 linkte bir ton insan var sanirim genel bir hata varmis bu seride.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.