Şimdi Ara

Siz olsanız ? [Üniversite +18]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Siz olsanız ? [Üniversite +18]

(En Son Oy Tarihi: 8.7.2018)
Giriş
  • Bu sene din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğini kazandım. Bölüm gerçekten umduğumdan daha modern. Eğitimciler, öğrenciler falan baya baya kültürlü insanlar. Fakat bölüm öğrencilerinin geneli muhafazakar kesim. Ben bu ortama pek alışamadım, anadolu lisesi mezunu olduğum için. Gerçi imam-hatipten gelen 10 kişiyi geçmez koca bölümde ama öğrenciler benim alıştığım yaşam tarzına uygun değiller. "Öğrenci hayatı" diye tabir edilen, hakkında bir çok yazının yazıldığı güzel hayatı yaşayamam burda sanırım.

Bölümün iş olanağı yüksek şuan, yani büyük ihtimalle bitirince atanırım. Çalışma koşullarıda çok rahat. Zor meslek öğretmenlik fakat rahatlığı tartışılmaz. Ama birde şöyle durum var. Dediğim gibi bu ortam bana pekte uygun değil. Ben daha çok sosyal aktivitelere katılınan ortamlarda olmayı seviyorum. Sinema, futbol, bilardo, toplanıp kafelere, konserlere gitmeler falan.

Hal böyle olunca aklıma bölümü bırakıp başka bir bölüm okusammı gibi bir düşünce geldi. İşletme olsun, maliye olsun, uluslararası ilişkiler, çok yüksek puanlı olmayan mühendislikler olsun. Şimdi bu bölümlere girersem 4 sene boyunca üniversiteye seve seve gideceğimi, güzel bir sosyal hayatım olacağını düşünüyorum. Ama bölümü bitirip ortada kalmakta var.

Siz olsanız ne yapardınız ? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Düzenleme : imla

Düzenleme2 : Öğretmenliği severek yaparım bunu belirteyim, bahsettiğim konu okuma süreci.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigaranınDumanı -- 1 Ekim 2012; 20:28:42 >

• direk müdür yardımcısı olabilirsin ama severek mi yapacaksın ?
  • aklindan bile gecirme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam illa sınıfınızdakilerle takılmanız mı gerekiyor,üniversitelerde tonlarca kulüp var mutlaka oralardan bulursunuz kafa dengi birilerini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: piri reis

direk müdür yardımcısı olabilirsin ama severek mi yapacaksın ?

Okulda mı müdür yardımcısı yoksa diğer bölümleri okuyup şirketlerdemi müdür yardımcısı anlayamadım, kusura bakmayın. Eğer okuldaysa belirli süre çalışmak gerekiyor diye biliyorum.
  • Din öğretmenliği bölümünde Sosyal yaşamı bilmem ama cidden çok sağlam,terbiyeli,ahlaklı,Allah korkusu olan arkadaşlıklar edinirsin.Hee dersin ki bana göre değil sen bilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: PiqenRole

Din öğretmenliği bölümünde Sosyal yaşamı bilmem ama cidden çok sağlam,terbiyeli,ahlaklı,Allah korkusu olan arkadaşlıklar edinirsin.Hee dersin ki bana göre değil sen bilirsin

Gerçekten çok iyi insanlar var, tertemizler. Ama işte eğlence hayatı biraz durgun demek istediğim içelim, hergün başka kızla gezelim felan değil. Sıradan eğlenceler.

quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

Hocam illa sınıfınızdakilerle takılmanız mı gerekiyor,üniversitelerde tonlarca kulüp var mutlaka oralardan bulursunuz kafa dengi birilerini.

Evet böyle şeyleri düşündüm aslında, ama bölümü bu sene ilahiyat fakültesine aldılar. İnsanlara fakülteni söyleyince biraz çekiniyorlar senden, "toplum mühendislerini kutluyorum burdan başarılı olup insanları soğuttukları için" Bu konuda biraz zorluk yaşıyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SigaranınDumanı -- 1 Ekim 2012; 19:54:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • --- Bu mesaj otomatik olarak silinmiştir ---

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askerasker -- 6 Temmuz 2018; 10:47:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PiqenRole

Din öğretmenliği bölümünde Sosyal yaşamı bilmem ama cidden çok sağlam,terbiyeli,ahlaklı,Allah korkusu olan arkadaşlıklar edinirsin.Hee dersin ki bana göre değil sen bilirsin

+1 eger sabahlara kadar icelim cafeletden cikmayayim.o bar senin bu bar benim dolanalim ortam yapim diyosan okuma bu bolumu.

Ama o kadarda abartmam diyosan guzel bolum.tabi severel yapacaksan.

• abicim sana ne diyiyim bilemedim ben.en başta şunu söyliyim.din hocası vs olmak istemiyorsan zaten o bölümde 1 sn durman hata.örnek verdiğin diğer bölümlere bakıyorumda resmen "ne iş olsa yaparım" mantığındasın.bence bu kafadan vazgeç.ne yapmak istediğine karar ver ona göre bölüm seç.ayrıca sadece ortam sayesinde nasıl okula gitmekten zevk alıyosun onu anlamadım.eğer okuduğum bölüm ilgimi çekmiyorsa en sağlam ortamı getirseler gitmem oraya.
  • dindar değilsen okuma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: askerasker

"felan" kelimesinden sonrasını okumadım. Felan ne ya?

Daha güzel bir dille uyarabilirdiniz, düzelttim. Şimdi ben rica ediyorum, gerisini okumayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SigaranınDumanı

Bu sene din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğini kazandım. Bölüm gerçekten umduğumdan daha modern. Eğitimciler, öğrenciler falan baya baya kültürlü insanlar. Fakat bölüm öğrencilerinin geneli muhafazakar kesim. Ben bu ortama pek alışamadım, anadolu lisesi mezunu olduğum için. Gerçi imam-hatipten gelen 10 kişiyi geçmez koca bölümde ama öğrenciler benim alıştığım yaşam tarzına uygun değiller. "Öğrenci hayatı" diye tabir edilen, hakkında bir çok yazının yazıldığı güzel hayatı yaşayamam burda sanırım.

Bölümün iş olanağı yüksek şuan, yani büyük ihtimalle bitirince atanırım. Çalışma koşullarıda çok rahat. Zor meslek öğretmenlik fakat rahatlığı tartışılmaz. Ama birde şöyle durum var. Dediğim gibi bu ortam bana pekte uygun değil. Ben daha çok sosyal aktivitelere katılınan ortamlarda olmayı seviyorum. Sinema, futbol, bilardo, toplanıp kafelere, konserlere gitmeler falan.

Hal böyle olunca aklıma bölümü bırakıp başka bir bölüm okusammı gibi bir düşünce geldi. İşletme olsun, maliye olsun, uluslararası ilişkiler, çok yüksek puanlı olmayan mühendislikler olsun. Şimdi bu bölümlere girersem 4 sene boyunca üniversiteye seve seve gideceğimi, güzel bir sosyal hayatım olacağını düşünüyorum. Ama bölümü bitirip ortada kalmakta var.

Siz olsanız ne yapardınız ? Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Düzenleme : imla

Mezun olunca Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olacaksın , ömrü-hayatın boyunca bu sıfatı taşıyabilecek misin , sana en uygun meslek bu mu , eğer tekrar dünyaya gelseydin yine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğini mi seçerdin ? Cevapların hayır ise hiç durma hayalinin peşini bırakma

• Ne kadar büyük düşündüğüne bağlı.Memur maaşına "tamam" diyorsan hiç uzatma öğretmen ol. Öğretmenin görevi dersi anlatmak kitapta ne yazıyorsa onu anlatıcaksın bunu yapabilirsin değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Radiohead

abicim sana ne diyiyim bilemedim ben.en başta şunu söyliyim.din hocası vs olmak istemiyorsan zaten o bölümde 1 sn durman hata.örnek verdiğin diğer bölümlere bakıyorumda resmen "ne iş olsa yaparım" mantığındasın.bence bu kafadan vazgeç.ne yapmak istediğine karar ver ona göre bölüm seç.ayrıca sadece ortam sayesinde nasıl okula gitmekten zevk alıyosun onu anlamadım.eğer okuduğum bölüm ilgimi çekmiyorsa en sağlam ortamı getirseler gitmem oraya.

Gerçekten ne iş olsa yaparım mantığındayım. Sistem bizi bu hale getirmiş durumda, benim gerçekten okumayı istediğim bölümler malesef ülkemizde değer görmüyor. İş imkanı sıfıra yakın. Bu okuduğum bölüm ilgimi çekiyor, metafiziğe hayranlıkla yaklaştım hep. Ama işte çevrede çok etkili ne yapacağımı bilmiyorum.

• muhendislik okuyup aciktan din kulturu bitirsen cok mu zor olur ki bilemedim. ama mutsuzsan cekilecek dert degildir dedigin gibi toplumumuzda insanlari etiketlemek cok kolay malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezequiel1 -- 1 Ekim 2012; 20:09:51 >
  • Hayatını kazanacağın meslek sonuçta bırak tekrar girersin daha güzel biyere 1 sene bekleyiver
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

Mezun olunca Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olacaksın , ömrü-hayatın boyunca bu sıfatı taşıyabilecek misin , sana en uygun meslek bu mu , eğer tekrar dünyaya gelseydin yine Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğini mi seçerdin ? Cevapların hayır ise hiç durma hayalinin peşini bırakma

Cevabım hayır aslında. Ama insanın her istediği olmuyor malesef, bir önceki mesajda yazdığım gibi benim keyifle yapacağım işler değer görmüyor. Yurtdışında eğitim alma durumu içinde biraz maddi destek lazım, oda yok malesef. O yüzden böyle bir çelişki içindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SigaranınDumanı

quote:

Orijinalden alıntı: EfeKIRCA

Cevabım hayır aslında. Ama insanın her istediği olmuyor malesef, bir önceki mesajda yazdığım gibi benim keyifle yapacağım işler değer görmüyor. Yurtdışında eğitim alma durumu içinde biraz maddi destek lazım, oda yok malesef. O yüzden böyle bir çelişki içindeyim.

İstediğin mesleği ömrü hayatınca yapmak varken istemediğin işte boğulmak ve din baskısı altında kalmak adamı içten yıkar

• Sen kendine bahane arıyorsun gibi geldi bana.Neden sosyal hayatının engelleneceğini düşünüyorsun ki , bu senin elinde olan birşey.Yazdığın şeyleri yine yapabilirsin (Sinema, futbol, bilardo, toplanıp kafelere, konserlere) sanki din kültürü öğretmenleri bu saydıklarını yapmıyorlar mı?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.