Şimdi Ara

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okunur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam merhabalar, bende siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler düşünüyorum. Hedefim boğaziçi sizde odtu mezunuymuşsunuz sizce mantıklı mı ui bölümü boğaziçinde? Siz şuan da ne iş yapıyorsunuz kazanç olur mu boğaziçi mezunu biri netlerım şuan yüksek seviyede işletme ekonomı de de sadece boğaziçi gelirse yazarim uluslararası ilişki için düşünceniz nedir?

• Metufkcr kullanıcısına yanıt

Sevindim hocam adınıza dediğiniz gibi şuan yaşım 19 kararsızlığım devam ediyor sınava 3 ay kaldı ve sayısal kasıldım istediğim gibi değil netlerim buna yapabileceğim 3 aylık bir yatırım sonucunda bu değişebilir Üniversitede öğrencilere ders vermek akademik makaleler yazmak poltika siyaset Biyoloji Kimya gibi dallarda konuşmalara katılmak hayalimdi rn büyük hayalim bunu ABD'de yapmaktı karın doyurmama ihtilalimalleri beni Kimya Biyoloji MBG gibi alanlardan Diş Hekimliği Eczacılık Tıp gibi alanlara iteliyor güzel bir üniversite hayatı için EA benim için hem çok kolay olurdu hem de Matematik sevmediğim için keyif alırdım Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde hazırlıkta okuyun denilen kitapların farkında olmadan yarısından fazlasını okuduğumu fark ettim Seçimleri savaşları örgütleri rahatlıkla takip edip yorumlama kabiliyetim var dünya haritasını ülkeleri avıcumun içi gibi biliyorum ODTÜ gibi bir üniversitede kariyer basamaklarında yükselmem için tanıdığım olması gerekiyorsa ben baştan eledim malum Anne baba Öğretmen Kimya ve Biyoloyi seçersem için ağır sayısala kaçacağından korkuyorum çünkü bu Peter Atking veya Darwin'in kitaplarını okumak gibi olmayacak gibi hissediyorum Matematik benim için hükümlülük olmuştur hep sadece Doğa bilimlerine uzmanlaşmamın önündeki engel gibi o yüzden mühendislik eleniyor geriye sağlık kalıyor Diş Hekimliği kazandığım durumda sadece para için 5 6 yılımı vereceğim hayat bu mu diyordum kendime hocam biz sadece Para kazanmak için diz çürütüp bu uğurda ölecek zavallılar mıyız ölünce 2.bir bölgeye gönderilmeyeceğimi biliyorum o yüzden benim için ideal konuları daha da karışıyor idealimle para da çelişebiliyor mesela dünyayı gezmek parasız olmaz Akademik kariyer bile parasız motive etmez bir yere kadardır o Makale,Kitap okumayı cidden severim ve makale üretmek tam benlik ama maddiyat kaygım da var sorularımla kafanızı bulandırdığım için özür dilerim ama nasıl bir buhranda olduğumu ifade etmek istedim Yurtdışında kariyer yapmak mümkün mü Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkilerde misal Avustralya İngiltere gibi ülkelerde tandığınız arkadaşlarınız var mıdır bölümdaşlarınızdan üniversitede ders verip mutlu olanlar siz de başlarda en istekli öğrenciydiniz benim şuanki durumum size benziyor bu cografyanın kaderliğiyle çatırt diye suratıma vuracak diye tahmin ediyorum  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mehmet Taha Kültuktürkan FMdXe M kullanıcısına yanıt

Hocam ideal meselesi Uluslararası ilişkiler para içinse başka ama sizin de Siyaset Politika Tarih felsefe Toplum bilimlerine yatkınlığınız varsa bunlar hakkında konuştuğunuzda zaman su gibi akıp geçiyorsa ve Akademik kariyer hayal ediyorsanız benimle aynı durumdasızız ama bölüm seçininde avantajlı oluyorsunuz

• Metufkcr kullanıcısına yanıt

Hocam akademi mümkün mü ve Biyoloyi Kimya bile dalları da okumamız mümkün mü bu bölümdeyken Yandal olur çap olur ne olursa

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.