Şimdi Ara

Siyaset Bilimi Kamu Yönetimi Mi? Uluslararası İlişkiler Mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
3
Favori
34.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İlla iibf okuyacaksan işletme ya da iktisat oku. Hele ki özel sektör düşünüyorsan. Uluslararası ilişkiler ne kadar okuması zevkli bir bölüm olsa da sektöre girdiğinde gördüğün siyasal düşünceler tarihinin ya da teori derslerinin hiçbir işe yaramadığını anlayacaksın. İşletme ya da iktisat okuyarak da diplomatlık/elçilik, dış işleri bakanlığı, uluslararası fonlar, küresel örgütler gibi alanlar
    da çalışabilirsin. Kpssde çok daha avantajlı olursun ui mezunu birine kıyasla. Ege de ui okuyorum. Tavsiyemi dinle bölümün adına kanma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Londias

İşte bakın geneli anlamıyorsunuz. Devlete sırtınızı yaslayınca çok mu iyi oluyor. Onlarca belki yüzlerce kurum devletten daha iyi şartlar veriyor daha iyi maaş veriyor. Bizim halkımız rahata beleşe alıştığı için kendini geliştirme derdi yok. Devlete kapağı atayım oh. Nedir bu devlet?

Tutun ki müfettişlik sınavını kazandınız atandınız. Ama kendinizi daha iyi geliştirip müfettiş olunca alacağınız 3.500 tl yerine iyi bir şirkette 5.000tl de alabilirsiniz. Çok dar bakıyoruz. 1.5 milyon mezun diyorsunuz Allah için 1.5 milyonun kaçı kendini kaymakam müfettiş veya devlette siyasi ayrım olmayan pozisyona adayarak iibf okuyor? O kadar çok mezun olmasının sebebi önüne gelen üniversite önce iibf açıyor çünkü masrafı yok laboratuvarı yok falan. Ama 1.1 milyonuz iş buluyorken bu arkadaşımız niye bulamasın. İnsanlar beynini kullanıyor dil öğreniyor kendini geliştiriyor tabi bir kaç binlik kısım bu sonra paraya para demiyorlar bu arkadaşımızda olabilir önünde hiç bir engel yok tek engel kendisi.

Çok toz pembe düşünüyosun kardeşim nerde bakıyım 100 tane devletten iyi maaş veren kurum değil 100 10 15 tane say eyv diyecem bikaç denetim şirketi dışında hiçbir halt yapamıyor iibf mezunları ki benim dedim devlete sırtını yaslama gibi sığ bi bakış açısı değil ülkeme hizmet edebilmek. özelde hadi işletme iktisat şansından gene uluslar kamu mezununun yüzüne bakmıyor adamlar başlangıç maaşın zaten 1500 1800 civarları it gibi çalıştırıyorlar günde 12 saat ofis çalışanısın piyasadan haberin yoksa konuşma pek araştırmadığım yer kalmadı benim bu sene . Kaldı ki özel şirkette kamu mezununun pek yeri olmadığı gibi Gazi mezununu da dili yoksa almazlar odtü boün Bilkent koçlular alıyor o güzel paraları hacettepe bile Yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Justinian -- 20 Temmuz 2017; 11:28:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawnate

quote:

İşte bakın geneli anlamıyorsunuz. Devlete sırtınızı yaslayınca çok mu iyi oluyor. Onlarca belki yüzlerce kurum devletten daha iyi şartlar veriyor daha iyi maaş veriyor. Bizim halkımız rahata beleşe alıştığı için kendini geliştirme derdi yok. Devlete kapağı atayım oh. Nedir bu devlet?

Tutun ki müfettişlik sınavını kazandınız atandınız. Ama kendinizi daha iyi geliştirip müfettiş olunca alacağınız 3.500 tl yerine iyi bir şirkette 5.000tl de alabilirsiniz. Çok dar bakıyoruz. 1.5 milyon mezun diyorsunuz Allah için 1.5 milyonun kaçı kendini kaymakam müfettiş veya devlette siyasi ayrım olmayan pozisyona adayarak iibf okuyor? O kadar çok mezun olmasının sebebi önüne gelen üniversite önce iibf açıyor çünkü masrafı yok laboratuvarı yok falan. Ama 1.1 milyonuz iş buluyorken bu arkadaşımız niye bulamasın. İnsanlar beynini kullanıyor dil öğreniyor kendini geliştiriyor tabi bir kaç binlik kısım bu sonra paraya para demiyorlar bu arkadaşımızda olabilir önünde hiç bir engel yok tek engel kendisi.

Çok toz pembe düşünüyosun kardeşim nerde bakıyım 100 tane devletten iyi maaş veren kurum değil 100 10 15 tane say eyv diyecem bikaç denetim şirketi dışında hiçbir halt yapamıyor iibf mezunları ki benim dedim devlete sırtını yaslama gibi sığ bi bakış açısı değil ülkeme hizmet edebilmek. özelde hadi işletme iktisat şansından gene uluslar kamu mezununun yüzüne bakmıyor adamlar başlangıç maaşın zaten 1500 1800 civarları it gibi çalıştırıyorlar günde 12 saat ofis çalışanısın piyasadan haberin yoksa konuşma pek araştırmadığım yer kalmadı benim bu sene . Kaldı ki özel şirkette kamu mezununun pek yeri olmadığı gibi Gazi mezununu da dili yoksa almazlar odtü boün Bilkent koçlular alıyor o güzel paraları hacettepe bile Yok

Bana sırf diploması odtü boun koç gs diye işe alan tanık göster özür dileyip susacağım. Toz pembe düşünmek değil. Farkederseniz ben herkesi işe alıyorlar demiyorum zaten. Aslında aynı şeyi diyoruz ama ben arkadaşa yapabileceği tüm olanakları söyleyip destek vermeye çalışıyorum. Eğer bu yapabileceği imkanları değerlendirirse iyi bir yerlere gelebilmesi için %5-10 şans verdiğimiz kişiler arasında olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lawnate

quote:

Bana sırf diploması odtü boun koç gs diye işe alan tanık göster özür dileyip susacağım. Toz pembe düşünmek değil. Farkederseniz ben herkesi işe alıyorlar demiyorum zaten. Aslında aynı şeyi diyoruz ama ben arkadaşa yapabileceği tüm olanakları söyleyip destek vermeye çalışıyorum. Eğer bu yapabileceği imkanları değerlendirirse iyi bir yerlere gelebilmesi için %5-10 şans verdiğimiz kişiler arasında olur.

Yaz insan kaynaklarına sor big fourun diğer audit şirketlerinin falan ben odtü bitiriyim sen Gazi hangimizi alıcaklar sence düşünmeye bile gerek Yok üstünde ben kesinlikle karşıyım iibf okunmasına emeğinin karşılığını Alman mümkün değil bu bölümde top 5 ünide okumuyorsan devlette de torpil şart dediğim gibi özelde borunun ötmedi için odtü boün Bilkent Koç bitiricen 4 sene Türkçe kpss dersanesi gibi okul bitiren gazilinin yüzüne bakmazlar özelde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Justinian -- 20 Temmuz 2017; 13:38:42 >

• Hocam eyvallah bana yardımcı olmak istiyorsun teşekkür ederim ama bu bölümde okuyan çok farklı üniversiteden mezunlara sordum ve araştırdım Gazi ve Ankara üniversitesi mezunları ODTÜ den daha iyi yerlere geliyor arastirmani öneririm.

• Yav şu iki bölümü ayırt edecek bir Allah'ın kulu yok mu? Saçma sapan şeyler yazmayın yok ui okunmaz diye vs. sadece su iki bolumun farklarını yazacak birini arıyorum.

• Bölüm kalmadı lan psikoloji dandik iş bulamazsın Uluslararası ilişkiler dandik iş bulamazsın, kamu yönetimi dandik ne yazalım hukukmu ?

• Ben de uluslararası ilişkiler istiyorum ama bazı şeyler kafamı karıştırıyor, dil öğrenirim diyordum oysa.

• gandalfin babasi kullanıcısına yanıt
    Hangi uniyi düşünüyorsun hocam

• Eder_Zaha E kullanıcısına yanıt
    İstanbul bilgi. Yani puanım oraya yetiyor.

• Sen mümkünse okuma da zaten, sendeki bu düşünce hastalıklı karamsarlık haline bürünmüş. Her ui sb iibf okuyan işsiz kalmıyor, çevrenden duyduğun üç beş kişinin gazına gelip genelleme yapmak saçmalıktır. Ne yapalım yani bir yanının filanca puan alıp atanamamışsa? Atanamayan onca öğretmen de var, ama insanlar yine de öğretmenlik okuyor değil mi? Çünkü atanan da onlarca öğretmen var. Sen elinden geleni yaptıktan sonra kolay kolay işsiz kalmazsın "iyi bir üniversitede kendini geliştirmiş ve yabancı dil öğrenmişsen" şayet.

Sen hukuk da okuyamazsın çünkü psikolojin bozulmuş. Hukuka girsen bile bu karamsarlık sana hayatı yaşanmaz kılacak. Kendine gel.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ağzına sağlık benim söylemek isteyip de kirilmasin diye söyleyemediklerimi dile getirmissin.

Sen bu bölümde İngilizceyi bırak yanına bir dil eklememissen, bu bölümün gerektirdiği kitapları makaleleri okumamissan seminerlere katilmamissan konuşmaya hakkin olmaz..

• quote:

Orijinalden alıntı: ecconiet

Sen mümkünse okuma da zaten, sendeki bu düşünce hastalıklı karamsarlık haline bürünmüş. Her ui sb iibf okuyan işsiz kalmıyor, çevrenden duyduğun üç beş kişinin gazına gelip genelleme yapmak saçmalıktır. Ne yapalım yani bir yanının filanca puan alıp atanamamışsa? Atanamayan onca öğretmen de var, ama insanlar yine de öğretmenlik okuyor değil mi? Çünkü atanan da onlarca öğretmen var. Sen elinden geleni yaptıktan sonra kolay kolay işsiz kalmazsın "iyi bir üniversitede kendini geliştirmiş ve yabancı dil öğrenmişsen" şayet.

Sen hukuk da okuyamazsın çünkü psikolojin bozulmuş. Hukuka girsen bile bu karamsarlık sana hayatı yaşanmaz kılacak. Kendine gel.

Hahaha haklısın ya çevremden duyduklarımla konuşuyorum sadece emin ol yoksa bölümü okuyo olmamın ingilizce ve fransızca bilmeme rağmen bunları söylememin falan hiç alakası yok kardeşim istediğin gibi yapın karamsar falan değilim hukuk okuyarak iyi yerlere gelebileceğime inanıyorum inşallah. sırf aldığın puana bu bölümler tutuyo diye herkes tarafından bilinen şeyleri inkar edip gideceğin bölümü canla başla savunmana gerek yok. başarılar 4 seneye konuşuruz inşallah tekrar umaarım 1 sene kpss dersanesine gidip 90 aldığın sene mülakattan elenmezsin ne diyim konu sahibi zaten tamamen kendini inandırmış okuyacağı bölümün okulun mükemmel olduğuna haklısın odtülülerden iyi yere geliyor gazi mezunu adam ondan 60k var aralarında herkes sertifika alırım dil katarım gazıyla giriyor bölüme çok yüklenmek istemiyorum o yüzden size bildiğiniz gibi yapın hayırlı olsun simdiden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Justinian -- 24 Temmuz 2017; 19:34:41 >

• Teşekkür ederim ileride görüşmek üzere :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eder_Zaha

Teşekkür ederim ileride görüşmek üzere :)

:)
  • Hiçbi konuya csb yazamadım bu zaman kadar hakkınızı helal edinhocam bu konuya yazayım be hayatmda hiç csb yazmadan ölmeyiyrm.

Konu CSB .
  • Ben Uluslararası ilişkiler yazacağım kimsenin dediğine bakma doktora master hepsini yaptıktan sonra elbet kendini geliştirdiysen is bulursun diye düşünüyorum hen birkaç haftaya Dil kampına gidiyorum yurtdışında bu şekilde ilerleme ile rahat rahat istediğin yere ulaşırsın diye düşünüyorum

• Up

• edgespear101 E kullanıcısına yanıt
    ben de dediklerinin harfi harfine katılıyorum. Hangi üni düşünüyorsun peki hocam?
  • Eder_Zaha E kullanıcısına yanıt

hocam ne yaptınız nerde okuyorsunuz durumunuz nedir

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.