Şimdi Ara

Sivil Havacılık Yüksek Okulu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
481
Cevap
10
Favori
71.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mr.turan28

Ne yazık ki ilk bölümde elendim. Zaten 565 kişi sınava girdi 154 kişi ikinci bölüm olan hafıza testine geçebildi. O yüzden birsey söyleyemeyecegim.

Peki ne tür sorular soruyorlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orijinalden alıntı: d.eray

quote:

Orijinalden alıntı: mr.turan28

Ne yazık ki ilk bölümde elendim. Zaten 565 kişi sınava girdi 154 kişi ikinci bölüm olan hafıza testine geçebildi. O yüzden birsey söyleyemeyecegim.

Peki ne tür sorular soruyorlar.

Üniversiteye hazırlanırken çözdüğün sorulardan farkı yok. yani özel bir sınav değil öyle tahmin ettiğiniz gibi. Önce standart bir sınav ile kişi sayısını baya bir azaltıyorlar daha sonra o kişilere pilot olmak için elverişli olup olmadığına dair özel sınavlar yapıyorlar. O da ilk önce hafıza testi daha sonra mülakat ve en son sağlık raporunu aldıysan bir gün yer dersinden sonra uçuş testi.

• pilotaj bolumunde sadece ygs denmi aliyor ve ygs 1-2-3 felan farkediyormu birde on kayitlardan gectikten sonra okulu tercih listesine yaziyormuyuz bilgisi olan varmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkancc

pilotaj bolumunde sadece ygs denmi aliyor ve ygs 1-2-3 felan farkediyormu birde on kayitlardan gectikten sonra okulu tercih listesine yaziyormuyuz bilgisi olan varmi

Tercih listesine yazmiyorsun. YGS puaniyla almiyor sadece kucuk bi baraj puani belirliyorlar onu gecersen sinava giris hakki veriyor.
  • yani ygs den 225 puanı geçtikten sonra lysye girmeye gerek yok diyorsun öylemi birde dersleri nasıl pilotaj bölümünün sen orada okuyorsun bildiğim kadarıyla birde pilotaj bölümünde model uçaklarla ilgili neler yapıyorsunuz cevaplarsan sevinirim teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: emure

quote:

pilotaj bolumunde sadece ygs denmi aliyor ve ygs 1-2-3 felan farkediyormu birde on kayitlardan gectikten sonra okulu tercih listesine yaziyormuyuz bilgisi olan varmi

Tercih listesine yazmiyorsun. YGS puaniyla almiyor sadece kucuk bi baraj puani belirliyorlar onu gecersen sinava giris hakki veriyor.

.
  • quote:

quote:

birde sonucta ygs sinavina girecegimize gore buradaki ygs kacdan aliyorlar
  • OSYM nin belirledigi barajin biraz uzerinde bir puan belirleniyor. Tam hatirlamiyorum neydi ama cok kolay gecmesi. Istenen baraj puaniyla seni tabi tuttuklari matematik fizik sinavi arasinda cok fark var zaten. O istenen baraj puanini sinirdan gecen biri okulun kendi sinavini gecemez. O yuzden baraj puani kacti onu gecmeliyim diye dusunme.Baraj puani sadece 100 kisiden geriye kalanlari, kimin elenecegini belirliyor. Gececek olan 100 kisiyi degil. Gecen 100 kisi o puani hic takmayip gozu kapali gecenler zaten. Ben bilmiyorum mesela kac, hicte merak etmemistim ,bakmamistim zamaninda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emure -- 7 Ekim 2011; 13:18:21 >
  • quote:

OSYM nin belirledigi barajin biraz uzerinde bir puan belirleniyor. Tam hatirlamiyorum neydi ama cok kolay gecmesi. Istenen baraj puaniyla seni tabi tuttuklari matematik fizik sinavi arasinda cok fark var zaten. O istenen baraj puanini sinirdan gecen biri okulun kendi sinavini gecemez. O yuzden baraj puani kacti onu gecmeliyim diye dusunme.Baraj puani sadece 100 kisiden geriye kalanlari, kimin elenecegini belirliyor. Gececek olan 100 kisiyi degil. Gecen 100 kisi o puani hic takmayip gozu kapali gecenler zaten. Ben bilmiyorum mesela kac, hicte merak etmemistim ,bakmamistim zamaninda.

yani benim ogrenmek istedigim ygs 1-2-3 yada hangisinden aldigi birde sen suanda okuyorsun pilotajda sanirim dersler nasil birde model ucak adina okulda ne tur faaliyetler yapiyorsunuz bu arada yardimlarin icin cok saol
  • quote:

quote:

OSYM nin belirledigi barajin biraz uzerinde bir puan belirleniyor. Tam hatirlamiyorum neydi ama cok kolay gecmesi. Istenen baraj puaniyla seni tabi tuttuklari matematik fizik sinavi arasinda cok fark var zaten. O istenen baraj puanini sinirdan gecen biri okulun kendi sinavini gecemez. O yuzden baraj puani kacti onu gecmeliyim diye dusunme.Baraj puani sadece 100 kisiden geriye kalanlari, kimin elenecegini belirliyor. Gececek olan 100 kisiyi degil. Gecen 100 kisi o puani hic takmayip gozu kapali gecenler zaten. Ben bilmiyorum mesela kac, hicte merak etmemistim ,bakmamistim zamaninda.

yani benim ogrenmek istedigim ygs 1-2-3 yada hangisinden aldigi birde sen suanda okuyorsun pilotajda sanirim dersler nasil birde model ucak adina okulda ne tur faaliyetler yapiyorsunuz bu arada yardimlarin icin cok saol

Eskiden herhangi bir puan turundendi ama gecen yil sayisalla alakali olan puan turunden olani yapmis olabilirler. Model ucak adina hicbirsey yok. Dersler zor devamlilik mecburi derslerde 75 baraji var herhangi bir dersten kalirsan 1 yil uzuyor okulun. Boyle yani zor.

• Merhabalar birkaç sorum olucak.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği'nde herhangi bir mülakat veya yetenek sınavı varmıdır yoksa aldığımız puanlamı giriyoruz sadece.

Ve okulu bitirdikten sonra iş imkanı nasıldır nerde çalışılır ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathProof

Merhabalar birkaç sorum olucak.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği'nde herhangi bir mülakat veya yetenek sınavı varmıdır yoksa aldığımız puanlamı giriyoruz sadece.

Üniverstie sınavı ile yerleştime yapılıyor. Mülakat veya yetenek sınavı yok. İş imkanları havayolları, yer hizmetleri, hava lojistik şirketleri gibi havacılık alanında faaliyet gösteren her şirkette mevcut.

Okul ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

http://ecas.anadolu.edu.tr/index.html

• quote:

Orijinalden alıntı: mightywings

quote:

Orijinalden alıntı: DeathProof

Merhabalar birkaç sorum olucak.

Üniverstie sınavı ile yerleştime yapılıyor. Mülakat veya yetenek sınavı yok. İş imkanları havayolları, yer hizmetleri, hava lojistik şirketleri gibi havacılık alanında faaliyet gösteren her şirkette mevcut.

Okul ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

http://ecas.anadolu.edu.tr/index.html

2012 yili pilotaj on kayit bilgileri ne zaman elimize gecer bilgisi olan varmi

• quote:

En erken Temmuz ayında açıklanır ama bu yılki sınav koşullarına bakabilirsiniz. Genelde çok fazla bir değişiklik olmaz. Yaş sınırlaması ve sınav ücretleri değişir. Bu sayfanın baş tarafında bilgiler mevcut.
  • 2012 pilotaj on kayita gidecek varmi?
  • quote:

quote:

En erken Temmuz ayında açıklanır ama bu yılki sınav koşullarına bakabilirsiniz. Genelde çok fazla bir değişiklik olmaz. Yaş sınırlaması ve sınav ücretleri değişir. Bu sayfanın baş tarafında bilgiler mevcut.

birde pilotaj tercih ederken lys ye girmeye gerek varmi
  • quote:

Lütfen önceki sayfadaki bilgileri okuyun. YGS puanı ile önkayıt yaptırıyorsunuz, tercih yapma yok.
  • quote:

quote:

Lütfen önceki sayfadaki bilgileri okuyun. YGS puanı ile önkayıt yaptırıyorsunuz, tercih yapma yok.

ortalama 1 senede pilotaj mulakatlarina kac kisi giriyor bilginiz varmi?
  • quote:

Kesin sayıları tam bilmemekle birlikte genelde 600-700 başvuru oluyor sanırım bu yıllarda ancak YGS puan sırasına göre ilk 200-300 kişi sınavlara kabul ediliyor.
  • quote:

quote:

Kesin sayıları tam bilmemekle birlikte genelde 600-700 başvuru oluyor sanırım bu yıllarda ancak YGS puan sırasına göre ilk 200-300 kişi sınavlara kabul ediliyor.

yani bu sene ygs sıralamasına goremı alınacak diyorsun onceki senelerde ygs den 225 puan alınca onkayıt için başvurulabiliyordu
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.