Şimdi Ara

Siteyi ölçeklendirme YARDIM..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir müşterime web sitesi yaptım.
    yapım aşamasında, ve öncesinde ilk taslağı onaylatmama rağmen o sırada hiçbir şey söylemedi.
    Fakat 32 sayfadan oluşan site bitip yayına koyduğumun ertesi günü
    bana sitenin ebatının büyük olduğunu ve alt kısımda kaydırma çubuğunu istemediğini söyledi.

Hazırladığım sitenin genişlik ebatı 1160 piksel.

yani 1280 genişlik kullanan bir monitörde rahatça görülebiliyor.
    ama 1152*864 kullanan bir monitörde genişlik haliyle sığmıyor.

Adama 1152 genişliğin tarih olduğunu 15" monitörlerin o ebatı kullandığını söylememe cevap olarak
    15" laptop kullandığını ve çoğu müşterisinin de laptop kullandığını iletti.

Mantıken bakacak olursak, taslağı onayladığı için ben haklıyım..
    Adam bunu düzeltmeden paramı vermeyeceğini söylüyor..
    İstersem siteyi yayından çeker ve herşeyi silebilirim.
    Ve daha da kötüsü domainine tıklanınca illegal siteleri de açtırabilirim.
    Ama ben bunu istemiyorum..
    Ben bir emek verdim ve yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişken emeğimin karşılığını almak istiyorum..

Bildiğiniz üzere,
    Siteyi 1152*864 te sığacak şekilde küçültmem demek, siteyi oturup tasarım aşamasından bugüne yeniden yapmam demek..
    Sonuçta resim değilki kulağından tutup küçülteyim..

Bunun yerine tasarımı kendisi ölçeklendiren belirli scriptler veya css varmıdır??
    Veya hersayfanın başına yazabileceğim function 'da olabilir..
    google'da vs bulamadım..

Sayfalar (site) html. Java ve flash desteği var java içeriyor.. fakat css yok.
    Dreamweaver kullanıyorum.. HTML bilgim çok iyidir. Java az....

Aralık ayından beri uğraşıyorum. Ve paramı almak istiyorum artık.
    Lütfen Desteğinizi bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siarex -- 13 Şubat 2012; 14:28:07 >

• burda sen haklı değilsin,bi site yapıyorsan maximum kullanıcıda düzgün görüntü vermek zorunluluğun olduğunu unutmaman lazım bunca kişi boşuna mı expolerdaki sorunları düzeltmek için kodlar arıyor expoler eskide kaldı diyip geçmek de var ama öyle olmuyor sende 15 inch kimsede yok diye yorum yaparak es geçemezsin.

Soruna gelince css html'e düzgün döktüysen boyutlarını tekrar ayarlamak zor olmaz.
  • Sitenin tasarımı 1160 piksel genişliği gerektiriyor..

İlk taslak sayfasını adama gösterdiğimde geniş olduğunu gördü.
    kaldıki 1160 pixel çok geniş bir ölçü değildir.
    O konuda bilginiz varmı bilmiyorum ama 15.4" lapotoplar 1280*800 veya 1280*768 çözünürlük kullanır.
    15" bir laptopta 1152*864 çözünürlük kullanılırsa ya kördür adam yada yanlardan basık boyuna uzamış simgeleri seviyor demektir.
    1152*864 çözünürlük 14" tipi KARE ekranlar için olan bir çözünürlük seçeneğidir.

Hatalı olan kişi benim veya değilim önemli olan bu değil
    Bu foruma konu açarken sizden hatalı benmiyim yoksa adammı şeklinde oylama yapın diye konu açmadım..

Soruma gelirsek,
    html ile yaptığım sitede CSS kullanmadığımı belirtmiştim..
    Soruna cevabınızı anlayamadım..
    css yaz mı demek istediniz.

Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siarex -- 13 Şubat 2012; 14:55:33 >

• Sayfandaki herseyi div icine al ve divede istedigin genisligi verip bir dene derim.Ust baslıkgı mecburen kucultmen lazım ama resim flash her neyse.Modern sitelerde zaten yatayda pek kaydırma cubugu kalmadı ama ekranlara uydurmak icin mecbur kalabiliyor insan, sayfanın akıs yonu hep asağıya ve her ekrana sıgması icin dar yapmak en iyi cozum.
  • css dökmeni öneriyorum bu işten madem para kazanmak istiyorsun her şeyi düzgün yapıp kazanmak doğru olur
  • @fsh77 teşekkürler fikir için..
    flash sorun değil. fakat div ile küçüleceğini sanmıyorum..

ya explorer'ın veya mozillanın sayfa görünüm zoomin ve zoomout olayları var. yönetemezmiyiz kodlarla..

gokhanbey ben 39 yaşındayım ve 1995 ten beri bu işten para kazanıyorum zaten. ilk defa böyle bir müşteri ile karşılaştım..
    senin gibi yeni yetme 3-5 css yapıp kendini css profösörü sanan birisi değilim.

yorum değil, çözüm rica ediyorum... (eğer niyetin yardım etmekse tabiii)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siarex -- 13 Şubat 2012; 16:42:22 >
  • belli oluyor sizin gibileri çok gördüm fason site yapıp satan tipler.

boyutlarınıda düzeltemezsiniz siteyi en baştan inşa etmeniz lazım.
    css bir şey değildir ayrıca profesörlük bir olayı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relative Minors -- 13 Şubat 2012; 17:12:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tümden bir çözüm yok bazı şeyleri denemen lazım sayfa yapına göre örnekler aşağıda;
    <table width="768">

<table width="95%"> tablon varsa % kullan
    --------------------------------------------
    yada herseyi div icine al
    .DIV
    {
    margin-left:0px;
    margin-right:0px;
    }
    ----------------------------------
    yada

<Head></Head> Tag ları arasına

<style type="text/css">
    body {text-align:center......................…}
    #container
    {
    width: 80%;
    margin: auto;
    background-color: #fff;
    color: #333;
    border: ;
    line-height: 130%;
    }
    </style>
    ve body tagından hemen sonra
    <div id="container">
    body kapamadan hemen oncede
    </div>

tum css lerin basınada
    @media (max-width: 900px) and (min-width: 700px) {

}
    yazabilirsin diger varsa css ayarların icine yazmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 14 Şubat 2012; 12:45:31 >

• yardım eden arkadaşlar için sonsuz teşekkürler.
    fakat
    daha önce de dediğim gibi div ile küçültmek işi çözmedi..

browser'ların görünümlerine müdahale edemiyormuyuz kodlarla?

@gokhanbey seviyenize düşmek istemedikçe bana sataşmaya devam ediyorsunuz.
    benim yaptığım ve para kazandığım hiçbir site ne template'tir ne fasondur, ne de çalıntıdır.
    Tüm sitelerimi müşterinin isteğine rengine göre sıfırdan kendim dizayn ederim.
    dilerseniz referanslarımı verebilirim. eğer bir tanesinin çalıntı fason yada template olduğunu ispatlarsanız bu mesleği bırakacağım.
    ÖYLE BİLİP BİLMEDEN Konuşmakla olmuyor bu işler. Herkesi kendiniz gibi zannetmeyin.
    Bu alemde tek doğrucu siz değilsiniz...
    Template ile site yapıp 150 liraya 200 liraya satan çok kişi var. Benim yaptığım siteler içerisinde en ucuzu 600 tl idi.
    Siz daha internet nedir bilmezken ben bu iş için Web tasarımcılarını biraya toplamaya kalkan, Türkiyede bir dernek yada bir federasyon oluşturarak
    bahsettiğiniz gibi fason iş yapanları safdışı bırakmak yada federasyona dahil olmalarını sağlamak için atılımlar yapan bir kişiyim. Her ne kadar
    sonuçlanmasa da beni tanıyan ve bilen bilir bu forumda..

Lütfen üslubunuzu tavrınızı adabınızı bozmadan konuşun..

Tekrar ediyorum konuyu açarken, KİM HAKLI yorum yapın DEMEDİM..

Yardım edecekseniz edersiniz. Aksi halde çıkar gidersiniz topicten..

• quote:

Orijinalden alıntı: cokomilk

yardım eden arkadaşlar için sonsuz teşekkürler.
    fakat
    daha önce de dediğim gibi div ile küçültmek işi çözmedi..

browser'ların görünümlerine müdahale edemiyormuyuz kodlarla?

@gokhanbey seviyenize düşmek istemedikçe bana sataşmaya devam ediyorsunuz.
    benim yaptığım ve para kazandığım hiçbir site ne template'tir ne fasondur, ne de çalıntıdır.
    Tüm sitelerimi müşterinin isteğine rengine göre sıfırdan kendim dizayn ederim.
    dilerseniz referanslarımı verebilirim. eğer bir tanesinin çalıntı fason yada template olduğunu ispatlarsanız bu mesleği bırakacağım.
    ÖYLE BİLİP BİLMEDEN Konuşmakla olmuyor bu işler. Herkesi kendiniz gibi zannetmeyin.
    Bu alemde tek doğrucu siz değilsiniz...
    Template ile site yapıp 150 liraya 200 liraya satan çok kişi var. Benim yaptığım siteler içerisinde en ucuzu 600 tl idi.
    Siz daha internet nedir bilmezken ben bu iş için Web tasarımcılarını biraya toplamaya kalkan, Türkiyede bir dernek yada bir federasyon oluşturarak
    bahsettiğiniz gibi fason iş yapanları safdışı bırakmak yada federasyona dahil olmalarını sağlamak için atılımlar yapan bir kişiyim. Her ne kadar
    sonuçlanmasa da beni tanıyan ve bilen bilir bu forumda..

Lütfen üslubunuzu tavrınızı adabınızı bozmadan konuşun..

Tekrar ediyorum konuyu açarken, KİM HAKLI yorum yapın DEMEDİM..

Yardım edecekseniz edersiniz. Aksi halde çıkar gidersiniz topicten..

site linkini verebilirsen yardımcı olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi draguthleon -- 18 Şubat 2012; 12:19:35 >

• site yapıyosun şablon halinde yapmadın mı ve css kullanmıyosun ilginç amatör oldugun çok belli bilmiyosan bulaşmıyacaksın kardeşim bilmedigin işlere para için
  • Allahım yarabbim sen bana sabır ver ağzı olan konuşuyor yaa..
    resmen soğutursunuz siz insanı bu forumdan..
  • Hocam web site linki ver sitenin css bakalım eğer tüm alt sayfaları ortak css yaptıysan düzeltmesi çok basit.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.