Şimdi Ara

Siteye yeni ürün ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
85
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu başlığı pek uygun olmadı sanırım ama mesela film siteniz var ve yeni film ekliyeceksiniz buda haliyle bi çok sayfada değişiklik yapmanızı gerektirecek bu işlem tek tek yapılıyomu yoksa basit bir yolu varmı?



  • nasıl yani ? sayfada değişiklik yapmana gerek yok çünkü belli bir döngüyle çekmiyor mu filmleri kategorilerine göre adminden ekleyince ekleneni çekmesi lazım biraz daha açık olursan yardımcı olabilirim belki
  • işte bende tam bilmiyorum.. sorum şu bi film siteniz var yeni film ekliyeceksiniz ana sayfaya e buda biçok filmin yerdeğiştirmesine neden olacakya bunu tek tek tüm sayfalarda değişiklik yaparakmı sağlıyorsunuz yoksa en başta admin paneli ayarlanıyo film ekleyince bunlar otomatikmi yapılıyor
  • Astraxs A kullanıcısına yanıt
    Elle tek tek eklenmez. Döngü kullanarak veriler sayfaya basılır. Elinizde Film tipinde liste olduğunu düşünün.Bu listeyi veritabanından alıyoruz. Film nesnesinde filmin url'i adı başlığı oyuncuları vs. tüm bilgiler yer alır. Ana sayfada Model olarak bu film listesi alınır. Döngü ile listede dönerek her film nesnesini belli bir html şablonu kullanarak sayfaya eklersin.Aynı şablonu listenin boyutu kadar ekrana basmış olursun. Bunun nasıl olacağını bir kez kodlarsın, geri kalan işler admin panelinde halledilir. Veritabanına admin panelinden film eklersin.Sitenin anasayfasına tıkladığında kodladığın üzere gidip film listesi çağırılır ve yeni eklediğin film de dahil tüm filmlerin gelir.

    Mantık olarak böyle bir mantık düşünebilirsin. Site kodlarına müdahale söz konusu değil.
  • alpmirza kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • Dostum tek tek her sayfayla işin yok senin bir döngü oluşturuyorsun arkadaşlarında dediği gibi o döngünüye bağlı olarak zaten sen filmleri Veritabanından çektiğin için otomatik olarak admin panelinden ekleme yaptığın zaman o döngünün içeriğine dahil olur o şekilde sorunun çözülmüş olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.