Şimdi Ara

Siteye Wi-Fi Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar İstanbul Kumburgazda deniz kenarında 48 haneli bir sitede oturuyorum. 12 adet villa şeklinde 3 katlı blok var ve her blokta 4 bağımsız hane var. Site yaklaşık 100m * 100m alanda. Sorum şu, sitede her dairenin kullanabileceği ayrıca sahilde de kullanılabilecek bir kablosuz ağ kurmak istiyoruz. Bu ağ için ihtiyacım olanlar nelerdir? Önerebileceğiniz bir Kablosuz Erişim Noktası var mı ve bu Erişim noktasını nereye koysak en sağlıklı sonuç alırız? Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler



  • Tek bir aletle bu işi yapman imkansız,en mantıklı yol 12 tane acces point alıp bunların herbirini katlı bloklara koymalısın,aralarındaki bağlantıyı cat5 ile yapabilirsin,sahilede 1 tane ap koyman yeterli.
  • arazinin ve binaların konumunu bilmeden birşey söylemek zor ama 3 ad. nanostation m2 işinizi görür diye düşünüyorum
  • Arazi düz bir arazi binalar da söylediğim gibi 3 katlı duvarlar kalın değil yani normal modemlerle bile 2 yan binadan internet çekebiliyor. Her sırada 4 olmak üzere 3 sıra blok var ve site içerisinde kablo çekmek çok zor olduğundan sitenin tam ortasına vb direk üstüne bir ap koyarak işi bitirmek istiyoruz ancak bu kapasitede ap nasıl seçeceğimi bilemiyorum ve bu ap tüm dairelerden sorunsuz kullanılabilir mi onu merak ediyorum
  • bir çizimle arazi üzerinde bina konumları olsa ve sahil tarafını belirterek. bu şekilde hangi bina ve nasıl konumlandırılması açısından daha iyi olur. önerdigim cihaz 500mt kadar kapalı alanda baglantı saglar açık alan 3-5km
  • http://www.flickr.com/photos/58452480@N03/5366195837/sizes/m/

    Site burası, alt kısımdaki yer sahil ve onun önünde(resimde gözükmüyor) kumsal var. Benim kendi tahminimce ap koyulmaya uygun yer mavi noktanın olduğu yer. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)
  • orası boş alan bina yok ve ap koymanız adsl falan nasıl olur bilmiyorum. orda bir kutu yapıp koymak isterseniz omni antenli bir ürün kullanmanız gerekir. benim size önerim resimde üst sol köşedeki binaya çatıda direk üzerine 2ad nanostation m2 koyarak tüm bölgeye neti dagıtabilirsiniz. cihazın yurtdışı fiyatı 90usd civarı kargosuda 30usd civarı
  • 2 adet söylediğiniz apden taktım diyelim, 32 mbit vdsl2 bağlantısı da yaptırdım, sahilde (anten seviyesinin 15 metre kadar altı) alabileceğim ortalama hız ne olur? Tabiki santrale uzaklığa da bağlı ama demek istediğim sahilde akşamları yüksek hız gerektiren kullanım olur alt seviyede kaldığı için fazla hız düşüşü olur mu?
  • sistemde aşırı yüklenme dosya indirme gibi sorun olmadıgı sürece fazla kayıp olmaz ama isterseniz sahile yakın bir binadan tekrarlayıcı bir cihazla bu sorun giderilir. cihazlar kurulup deneyerek bunu görebilirsiniz. ben uygun şekilde dagıtım için fikirlerimi yazıyorum bunu herhangi bir firmaya teklif alıp yaptırmak istediginizde size 2-3bin tl fiyat cıkartırlar. size yazdıgım cihazlar kendinden antenli bulundugum yerde bu cihazdan farklı açılarla (yönlü olmasından dolayı) konumlandırılmış 150-500mt civarı çevreye yayın yapılıyor ve kullanılıyor.

    aşagıda size bahsettigim sistemin farklı marka ile dagıtımı ve sinyal mesafesi var sanırım biraz yardımcı olur.

    http://forum.donanimhaber.com/m_45934846/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapymyday -- 18 Ocak 2011; 13:16:32 >




  • 150 metre bile bize fazlasıyla yeter yardımlarınız için teşekkür ederim aletleri alınca problem vs olursa buraya yazarım zaten ayrıca bu aplerde başkalarının girmemesi için şifreleme ve bilgisayarlara hız limiti koyma gibi özellikler var değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berkay146

    150 metre bile bize fazlasıyla yeter yardımlarınız için teşekkür ederim aletleri alınca problem vs olursa buraya yazarım zaten ayrıca bu aplerde başkalarının girmemesi için şifreleme ve bilgisayarlara hız limiti koyma gibi özellikler var değil mi?


    her türlü konuda yazabilirsiniz. istediginiz şifrelemeyi yapabilirsiniz. hız limiti konusuna gelinde genel olarak yapabilirsiniz gelişmiş olarak yapmak için cihazlara ddwrt yüklemeniz gerekir buda size önerdigim cihazlar için lisanlı yazılımlar 25usd sanırım lisans ücreti ilk aşamada gereksiz genel sınırlama yaparsınız.
  • Yani örneğin şu bilgisayara 1 mbit şuna 5 mbit vs lisansli program olmadan temel olarak yapabilir miyim ? Malum sistem açık alanda kumsaldan vs de çeker ve başkalarının girmesini pek istemiyoruz ayrıca torrent vs kullananların diğerlerinin hızını düşürmesini istemiyorum
  • dedigim yazılımla ayrı ayrı kısıtlayabilirsiniz ama üzerindeki yazılımla genel olarak 1veya 2mbit sınırlaması yapabilirsiniz tüm abonelere. şifrelemeyi yaptıktan sonra şifre bilmeyen giremez veya mac sınırlaması yaparsınız bu daha uygun yoksa site şifresi mutlaka çevreye duyulur, kullanıcı artar. dosya indirecek olanlarada gece indirmelerini duyurabilirsiniz siteye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hapymyday -- 18 Ocak 2011; 13:39:26 >
  • Yardımınız için çok teşekkürler sanırım yazılımı da almak daha iyi olacak :)
  • birşey degil

    dd-wrt kendi sitesinde yazılım yüklenmiş satılıyor ama fiyat yüksek cihazı dışardan alıp yüklemek daha uygun olur.

    http://www.dd-wrt.com/shop/catalog/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=896
  • İki sorum daha olacak. Birincisi bu antenler sitenin en yüksek yerinde direk üstünde olduğu için yıldırım çekmez mi? İkincisi de bu apler açılı olduğuna göre iki ad ap ile yaklaşık 100 derecelik açıda sorunsuz çalışır mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Berkay146

    İki sorum daha olacak. Birincisi bu antenler sitenin en yüksek yerinde direk üstünde olduğu için yıldırım çekmez mi? İkincisi de bu apler açılı olduğuna göre iki ad ap ile yaklaşık 100 derecelik açıda sorunsuz çalışır mı?

    bugüne kadar kullananlardan bu şekilde bir şikayet okumadım bu konu ile ilgili forumlarda, açı konusuna gelince konumlandıracagınız binadan 2apnin açısı yeterli gelecektir. konumlandırmayı kurarken ayarlarsınız tahmini 45 derece falan.., diger şık dış ortamda merkeze belirttiginiz yere meydanda neti çekerek kurma imkanımız var derseniz 1ad bullet 2hp ve 16dbi omni antenlede istediginiz bölgeye yayın yapabilirsiniz seçenek size kalmış.
  • Henüz iki yöntem için de altyapı olmadığı için ikisi de mümkün bu noktada görüşlerinize dayanarak sormak istiyorum hangisi daha etkili çekim gücü sağlar ve ikinci seçenekte omni antenin koyulacağı direğin yüksekliği kaç metre olmalı o noktada yaklaşık 3 metrelik bir aydınlatma direği var onun üstüne koysak yeterli olur mu?
  • dediginiz yere kurmanız için modeminde orda olması lazım ve en az 5-6mt direk olsa iyi olur oraya kadar telefon alt yapısı varmıdır bilemem veya yoksada ortada bir bina çatısına 2-3mt bir direkle kurulabilir. bullet2hp 90usd civarı antende 100usd aynı hesaba gelir her ikisinide düşünebilirsiniz. omni yapmak isterseniz anten kaliteli olmalı her anten iyi degil bunu belirteyim
  • bu noktada bana da ilk yönlü anten daha mantıklı geliyor köşe binadaki birinin internetini apye bağlar internet parasını biz veririz :) ancak çatıdaki anten alt dairelere sinyal gönderir mi ki göndermezse modemi merdivenlere vs. binanın içinde uygun bir yere koymayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.