Şimdi Ara

Sitede Canlı Karşılama Videosu (Çerçevesiz Video) Nasıl Yapılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar muhtemelen birçoğunuz sörf yaparken rast gelmişinizdir; bazı sitelere girdiğimiz zaman sağ veya sol alt köşede canlı bir sunucu çıkıp siteyi, bir ürünü ya da verilen hizmetleri anlatıp kayboluyor. Bu videoda bir çerçevenin olmaması, yani sunucu dışındaki hiçbirşeyin arka plandaki siteyi işgal etmemesi sunumu çok daha etkileyici yapıyor. Bu sunumları hazırlayarak sitelere entegre eden bazı firmalar var. Belki daha fazlası da vardır fakat benim ulaştıklarımın listesini aşağıda veriyorum, bu sitelerden örnekleri de inceleyebilirsiniz.

    Merak ettiğim böyle bir sunum nasıl yapılıyor? Elbette iyi bir diksiyona ve görüntüye sahip sunucuya, iyi bir kameraya, bir de stüdyoya ihtiyaç olduğu, yani öncelikle videonun çekildiği, sonra bu videoların bir takım işlemlerle flash dosyasına dönüştürülerek web sitesine entegre edildiği kesin. Benim asıl merak ettiğim şey; bu videolar çerçevesiz bir SWF dosyasına nasıl dönüştürülüyor, hangi yazılımlar kullanılıyor ve siteye nasıl entegre ediliyor? İnternetin altını üstüne getirmeme rağmen tatmin edici bilgi bulamadım. Bu sunumun web sitesinde kullanılmaya hazır hale gelene kadar ne gibi süreçler işlediği, hangi yazılımların kullanıldığı, zor olup olmadığı konusunda bilgiye ihtiyacım var.

    Konuyla ilgilenen, bilgisi ya da daha önceden deneyimi olan arkadaşlar yazarsa çok memnun olacağım. Teşekkürler..

    ÖRNEK SİTELER

    http://www.sunumax.com.tr

    http://www.vijital.com/

    http://www.seslisunum.com/

    http://www.e-sunu.com/

    http://www.dijivi.com/







  • flash programı encode ediyor çerçevesiz olması ise küçük bir kod yardımı ile oluyor
  • Opr mesaj için çok teşekkür ederim. Fakat ilk mesajımda da belirttiğim gibi, elbette bu işlem bir video dosyasının flashta işlenmesi süreciyle yapılıyor, dosyanın SWF olması itibariyle bu oldukça belli. Ancak benim merak ettiğim flash ile nasıl encode ediliyor ve çerçevesiz olmasını sağlayan o küçük kod nedir? Video çekiminden başlayıp da sayfada kullanılmak üzere hazır hale gelene kadarki süreç hakkında detaylı ve açıklamalı bilgi arıyorum.
  • adobe media encode diye eklenti bu program flash la birlikte çalışıyor kurcalayınca çalışma sistemi hemen anlaşılıyor o küçük koda gelince kod şu şekilde " wmode="transparent" bo kod flash swf leri transparan yapıyor ben bir kaç kez kullandım bu kodu html kodların içine gömdüğün vakit sorunsuz çalışıyor aslına bakarsan çok fazla tecrübeli değilim fakat ben bunu denediğim için sana cevap yazma gereği duydum nette çok fazla açıklama var bu konuda eminim hemen bilgi sahibi olup uygulamaya bile geçebilirsin

    mesela burda güzel bir anlatım mevcut :http://www.flashdersleri.com/html_dosyalar/flash_t.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi opr -- 10 Kasım 2011; 19:26:13 >
  • Teşekkürler opr, bu mesaj daha açıklayıcı oldu ve sürecin nasıl işlediğine dair katkıda bulundu. Yani çekilen videoların SWF formatına çevirilmesi bu eklenti ile yapılıyor. Peki SWF'ye dönüştürülen bu videoların çerçevesiz olmasını, daha doğrusu arka planın şeffaf hale getirilmesini de bu eklentiyle yapmak mümkün mü yoksa onun için başka birşeye mi ihtiyacımız var? Dediğin kod ile SWF dosyasının sayfada transparent olarak görüntülenmesini sağlamak zor değil sanırım. Burda önemli olan videoların SWF'ye dönüştürülürken arkasının nasıl transparent halde getirildiği. Eğer bahsettiğin eklenti bunu da sağlıyorsa böyle bir SWF hazırlayıp sayfaya koymak o kadar da zor olmamalı. Ve son olarak bu sunumlarda dikkatimi çeken şey, biz sayfayı aşağıya ya da yukarıya kaydırdığımızda sunun da kayarak kendini sayfaya göre ayarlaması, yani hep sağ ya da sol alt köşede kalması. Sanırım bunu sağlayan da bir kod olmalı.

    Konuyla ilgili bilgisi ve deneyimi olan arkadaşlar bildiklerini yazarsa çok sevineceğim...




  • Arkadaşlar bu işin teknolojisi resmen sır gibi, internetin altına üstüne getirdim ama hiçbir bilgiye ulaşamadım. Hiçbir arkadaş yok mu bu konuyla ilgilenen ya da bilgisi olan? Özellikle iyi derecede flash kullanan arkadaşlar, nasıl yapılabilir bu çerçevesiz flash video, bir fikriniz var mı?..
  • ortada sır falan yok, tek yapmanız gereken bir videoyu swf oluşturucu bir programda işlemek. videoyu çekerken arkaplanda tek renk olmasına özen göstereceksin, (mavi veya yeşil daha iyi sonuç verir.) Fazla basit olmadıkça pek çok swf oluşturma programında seçili bir alanı transparan yapabiliyorsun.

    He "ben anlamam" dersen, vaktin de bolsa videonun grafiklerini ve sesini ayrı dosyalara ayır. grafiği kare kare ayır veya gif e çevir. her kareyi ayrı ayrı transparan yap (pixlr.com u kullanabilirsin.)

    swf'i oluşturduktan sonra upload edip embed şeklinde kod oluştur. kodun içindeki WIDTH="340" HEIGHT="480" gibi kodların yanına WMODE="transparent" ekle.

    bu yeni embed kodunu sayfada sabit duracak şekilde ayarlamak ise en kolayı. Örneğin şu sayfadaki kodun içerisindeki resmi silip, embed kodunu oturtacaksın:

    http://siteneeklekodlari.blogspot.com/2011/11/sitene-ataturk-resmi-ekle.html




  • konu eski mi yeni mi bilmem ama yeni rastladım ve bir cevap vereyim dedim olayın çözümü flash felan değil adobe un bir programı ile yaptım ben bunu ama uzun yıllar oldu ismini dahi unuttum yeşil bir perde aldım önünde konuştum daha sonra o adobe programı ile yeşil ekranı kaldırdıp kaydetme şeklini web sitesine uygun hale getiriyorsun felan filan , ama eğer araştıracakssan adobe ile yeşil ekran başlığı altında araştırırsan daha kolay sonuca ulaşırsın

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.