Arkadaşlar warez forum sitesi açmak istiyorum ama türkiyeden alınan hostingler kapatılabiliyormuş yurtdışındakiler kapatılamıyormuş böyle diyor herkez büyük ihtimalle doğru ve bende bu yüzden yurtdışı bir hosting den almayı düşünüyorum acaba hangisini önerirsiniz ? İngilizce bilmiyorum o yüzden türkçe desteği olan bi yurtdışı site gerekiyor bana ve türkiyeden mi yoksa yurtışından mı olduğunu nasıl öğrenebilirim ? alırken nelere dikkat etmeliyim ? 10 gb trafikli bir host günlük ortalama aynı ayna 300 kullanıcıya ulaşabilen bir siteye yeter mi acaba? bu arada subdomain falan nedir bilmiyorum nelere dikkat etmeliyim bunlar nedir çokmu önemlidir ? birde şimdi ben anlaştım gittim verdiği bilgilere ptt den yolladım parayı diyelim o bana ne vercek ondan sonra ne olcak ney yapıcam?
Eğer türkçe desteği olan yurtdışı lokasyon hosting arıyorsan hostgator tavsiye ederim. Yaklaşık 5 milyon alan adı barındırmaktadır. Şu an için 2 kişi Türkçe destek sağlamakta. destek@hostgator.com mail adresine göndereceğiniz mailler Türkçe olarak cevaplannmakta. Yakın zamanda İstanbul ofisi ile hizmet vermeye başlayacaklar. O zaman daha hızlı ve erişilebilir Türkçe destek olacak. İstanbul ofisi ile birlikte Avrupa lokasyon sunucularda geliyor. İster Amerika, isterseniz Avrupa lokasyon sunucularda barındıra bileceksiniz. Tüm hosting hizmetlerinde warez yasaktır, şikayet olmadığı sürece sıkıntısız olarak hostgator üzerinde sitelerini yayınlayabilirsin. Hostgatorda şimdilik paypal ve kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor. PTT ve banka havalesi ile ödeme İstanbul ofisi ile birlikte aktif olacak. Hostgator web hosting paketlerinde disk alanı ve trafik limitsiz. %25 işlemci limiti var. Eğer sitenizde çok sorgu yoksa, çalışan script fazla değilse rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hostgatorda 3 adet webhosting paketi bulunmakta. Eğer tek site yayınlayacaksanız hatchling plan, birden fazla site yayınlayacaksanız baby plan, e-ticaret uygulaması için ssl sertifikası gerekiyorsa business plan almanız gerekir. Paketlerin diğer tüm özellikleri aynıdır. Mühim olan kayıt esnasında tüm bilgilerinizi doğru girmenizdir. Güvenlik önlemi olarak bilgi doğrulamak için size geri dönüş yapacaklarından muhakkak gerçek bilgiler ile kayıt olun. Adres olmasa bile telefon numaranız doğru olsun. Eğer 1 ay denemek isterseniz hatchling veya baby pakete 0,01$ ödeyerek sahip olabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekn kayıt esnasında indirim kodu olarak " dokuzdoksan " yazmak. Denemek istemezseniz uzun süreli alımlar için %25 indirim sağlayan " yuzdeyirmibes " indirim kodunu kullanın. Bu indirim kodları sadece yeni üyeler içindir, tekrar tekrar kullanamazsınız. Kullanmak isterseniz üyeliği olmayan bir başka kişi adına alım yapmanız gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: brucelee
Eğer türkçe desteği olan yurtdışı lokasyon hosting arıyorsan hostgator tavsiye ederim. Yaklaşık 5 milyon alan adı barındırmaktadır. Şu an için 2 kişi Türkçe destek sağlamakta. destek@hostgator.com mail adresine göndereceğiniz mailler Türkçe olarak cevaplannmakta. Yakın zamanda İstanbul ofisi ile hizmet vermeye başlayacaklar. O zaman daha hızlı ve erişilebilir Türkçe destek olacak. İstanbul ofisi ile birlikte Avrupa lokasyon sunucularda geliyor. İster Amerika, isterseniz Avrupa lokasyon sunucularda barındıra bileceksiniz. Tüm hosting hizmetlerinde warez yasaktır, şikayet olmadığı sürece sıkıntısız olarak hostgator üzerinde sitelerini yayınlayabilirsin. Hostgatorda şimdilik paypal ve kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor. PTT ve banka havalesi ile ödeme İstanbul ofisi ile birlikte aktif olacak. Hostgator web hosting paketlerinde disk alanı ve trafik limitsiz. %25 işlemci limiti var. Eğer sitenizde çok sorgu yoksa, çalışan script fazla değilse rahatlıkla kullanabilirsiniz. Hostgatorda 3 adet webhosting paketi bulunmakta. Eğer tek site yayınlayacaksanız hatchling plan, birden fazla site yayınlayacaksanız baby plan, e-ticaret uygulaması için ssl sertifikası gerekiyorsa business plan almanız gerekir. Paketlerin diğer tüm özellikleri aynıdır. Mühim olan kayıt esnasında tüm bilgilerinizi doğru girmenizdir. Güvenlik önlemi olarak bilgi doğrulamak için size geri dönüş yapacaklarından muhakkak gerçek bilgiler ile kayıt olun. Adres olmasa bile telefon numaranız doğru olsun. Eğer 1 ay denemek isterseniz hatchling veya baby pakete 0,01$ ödeyerek sahip olabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekn kayıt esnasında indirim kodu olarak " dokuzdoksan " yazmak. Denemek istemezseniz uzun süreli alımlar için %25 indirim sağlayan " yuzdeyirmibes " indirim kodunu kullanın. Bu indirim kodları sadece yeni üyeler içindir, tekrar tekrar kullanamazsınız. Kullanmak isterseniz üyeliği olmayan bir başka kişi adına alım yapmanız gerekir.
Dostum bu kadar zamanını ayırdığın için çok teşekkür ederim sana, kafama takılan çok şey oldu bu yazıları okurken öncelikle tüm hostinglerde warez içerik yasak demişsin ama warez-bb depodepo.eu gibi siteler o kadar kullanıcısı takip edeni varken hiç bişey olmadan devam ediyorlar bu nasıl oluyor?
bu birden fazla site yayınlamakla tek site yayınlamanın arasındaki fark nasıl oluyor? şimdi bazı siteler şöyle yapıyor sitenin içeriği aynı ama birden fazla isimi oluyor hepsiylede aynı siteye giriyorsun öylemi ? yoksa farklı farklı siteler mi kurabiliyorsun ?
birde bunların yıllık webhosting i 5 dolar mı ?
Bahsettiğin siteler hosting hizmetlerini kendi sunucuları üzerinden sağlıyorlardır, paylaşımlı hostinginler onlar için yetmez. Önemli olan sizi kaç kişinin takip edeceği değil, şikayet olup olmayacağıdır. Eğer içerik yüzünden servis sağlayıcıya herhangi bir şikayet gelmezse istediğiniz kadar warez site barındırabilirsiniz. Warez yasal olmadığından hosting şirketinin kalkıpta sözleşmede warezin serbest olduğunu yazması abest olur, yasak der ancak yukarıdada bahsettiğim gibi şikayet olmazsa birşey olmaz.
Birden fazla site yayınlamaktaki kasıt şu;
Siz içeriği birbirinden farklı 2-3-4 veya daha fazla siteye sahipseniz (www.1.com ,www.2.com ,www.3.com vs.) hatchling plan sizin için yeterli olmaz. Bu planda sadece 1 tane alan adı altında site yayınlarsınız. Elinizde birden fazla alan adı varsa ve siz hepsine ait tek içerik olsun istiyorsanız hatchling plan ile diğer alan adlarını ana alanadına yönlendirirsiniz. 1.com ana site olsun, sizwww.2.com vewww.3.com yazdığınızdawww.1.com a yönlendirileceklerdir. Ancak tek hesap altında birden fazla siteniz olacaksa baby plan almak zorundasınız. Bu koşuldawww.1.com ,www.2.com vewww.3.com birbirinden içerik ve isim olarak farklı siteler olacaktır. Size ait sitelerden herhangibirinde e-ticaret uygulaması olacak ise ya da ssl sertifikası kullanan bir uygulama çalışacak ise (misal bankalara ait online işlem yapılan web sitelerinde https:// ile başlayan ve güvenli veri iletimini sağlayan bir sayfa olacaksa) business plan almanız gerekir. Baby plandan genel farkı size ait özel bir ip adresinin olması ve özel ssl sertifikası tanımlayabilmenizdir.
Hostgatorda en ucuz olan hatchlin plan yıllık " yuzdeyirmibes " indirim kodu ile birlikte 62,55 $, iki yıllık alımlarda 107,10 $ , üç yıllık alımlarda 133,65 $. Eğer bütçeniz uygunsa indirim kodu ile birlikte 3 yıllık alım yapmak en karlısı.
pahalı dostum ben bütçemede bakıyorum
Aylık 5,8 TL den daha ucuza (hatta bu fiyata) bu kalitede bir hizmet alamazsın. Bence bedava hizmet veren sitelere bakmalısın.
bende araştırıyorum Hostgatorda türkçe destek veriyo hatta online chatte bile var
ben goddyden almıstım Hostgatordan hosting alsam sorun olurmu ?
Hostgatorda chatte gelen cevap..
: Chat üzerinden Perşembe ve Cuma günleri hariç, Türkiye saati ile saat 01:00-19:00 arası türkçe destek alabilirsiniz. Bu günlerin ve saatlerin dışında türkçe destek için destek@hostgator.com adresine email atabilirsiniz. Şu anda size yardımcı olabilecek bir türkçe destek elemanı bulunmuyor, bu nedenle lütfen konuşmaya ingilizce devam edin. Gerekirsehttp://translate.google.com.tr adresinden ingilizce çeviri için yardım alabilirsiniz.
quote:
Aylık 5,8 TL den daha ucuza (hatta bu fiyata) bu kalitede bir hizmet alamazsın. Bence bedava hizmet veren sitelere bakmalısın.
bende öyle sandım ama o fiyata olamaz diye üstte belirttim yazdım adam 50-60dolar küsür dedi ya
valla ben anlamadım sitede web hosting de yıllık Hatchling Plan 5.56$ yazıyor ama brucelee 62,55 $ dedi
hayır yıllık alırsan aylık bu fiyata deniyo bende hostgato alıcam galiba..
@brucelee
teşekkürler ilgine
quote:
Orijinalden alıntı: makavel1
quote:
bende öyle sandım ama o fiyata olamaz diye üstte belirttim yazdım adam 50-60dolar küsür dedi ya
valla ben anlamadım sitede web hosting de yıllık Hatchling Plan 5.56$ yazıyor ama brucelee 62,55 $ dedi
5,56 $ yıllık alımlar için belirlenen aylık tutar. Yani x 12 yapmanız lazım. Yazan fiyatlar birim fiyatlar, alacağınız süre kadar katlarına bakmalısınız.
domainle birlikte biraz pahalı kaçıyo ya
orda başlangıç 3.96 dolar olan sadece 1 defalıgına mahsus aylık mı ?
ayrıca benim merak ettiğim şey türkiye hostinglerini kapatabiliyorlarmış ama yurtdışı hostingleri kapatamıyorlarmış bunu nasıl oluyor ve artısı eksisi ne oluyor ?
3,96 $ olan hatchling plan ve 3 yıllık alımlarda geçerli olan aylık fiyat. Yani 3,96 $ * 36 Ay. Ancak bu fiyat Şu an için geçerli %20 indirim kuponu ile birlikye geçerli. yuzdeyirmibes indirim kodunu kullanırsan extra %5 lik avantaja sahip olursun.
Türkiyede açılmış bir dava neticesinde, hosting hizmetini Türkiyeden alıyorsanız hosting firmasından size verilen hizmeti durdurması istenebilir. Ancak yurtdışı bir firmaya bunu yapamazlar. Yurtdışı firmada olan hosting için ip bloklaması yapabilirler ve bu son yıllarda çokca oluyor. Örn. youtube, blogger, dailymotion vs gibi hizmetlerin bir içerik yüzünden top yekün filtrelenmesi.
tamam brucelee anladım şimdi sen diyorsunki bunu al diyorsun sınırsız olarak daha uygunu yok diyorsun yani ama ben 17 yaşındayım banka kartı çıkartamıyorum paypalımdada para yok birine ptt ile para yollasam benim paypal a para yollasa veya sen referans alıyorsan onlardan ben sana ptt ile yolluyim sen bana alsan nasıl yapsak bana yardım eder misin galiba bana en uygun plan 1 yıllık 56 dolarlık hatchling plan
detayhosting ve hostgator arasında gidip geliyom
detay hosting alıyorum yarın
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme