Şimdi Ara

Sistemin Online'a Evrilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hepimiz bugünlerde, korona süreci sona erince online süreci de bitecek ve maskeleri çıkarıp kampüslerde dolaşacağız düşüncesi içerisindeyiz.
    Fakat dünya geneline bakarsak birçok alam online'a dogru evrilmeye başladı.
    Örneğin eskiden bir işlemci için milyonluk etkinlik yapan AMD, Intel dahi bu tanıtım fuarlarını bırakıp online olarak teknoloji basınıyla görüşmenin ne kadar karli olduğunun farkında.
    Benim tahminim de bundan sonra hicbir zaman üniversitelerde tam anlamıyla yüz yüze eğitim olmayacağı yönündedir.
    Siz ne düşünüyorsunuz ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • İnsan sosyal bir varlıktır en asosyal insan bile havaya hayata ihtiyaç duyar. Binlerce kişinin katıldığı etkinliğin Şuan iptal edilmesiyle senelerce dünyanın bu etkide kalacağı çıkarımını temellendirmek bana mantıklı gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apostrophe -- 23 Eylül 2021; 18:10:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internet hızları tamamen hallediliği zaman fiziksel olarak teorik dersleri görmenin bir anlamı yok sadece uygulamalılar yüz yüze olur

  • apostrophe A kullanıcısına yanıt
    Biraz fazla mı sert olmuş hocam sanki :/
    Maaelsef bana insanoğlunun birçok özelliği her gün kamçılar ile değiştirilmeye çalışılıyor gibi geliyor.
    Tabikide insan sosyal bir varlik ve kastettigim tamamen online olması degil ama en azindan ben belirli (bolum dersi olmayan) derslerde bu secime gidilebileceğini düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sonaytbukucu2022ss S kullanıcısına yanıt
    Evet ben aslında genel anlamda dünyaya göre düşündüm çünkü Türkiye bazında bu tarz değişimler bize hep dünyanın kalanından sonra geliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sertliği azalttım hocam. o bahsettiğim asosyal bu kamçılara sahip insanlar ama bilmiyorum yeni mi geçtin ya da okuyup da mı böyle düşünüyorsun ama online dersler teorik olması olmaması farketmeksizin çöp ünideki mat dersleri bile verim 0 geçiyor dibine kadar teorik olmasına rağmen. 10 kişilik arkadaş grubumun 10 u da rahatsız ki 3ü ailesiyle vakit geçirmeyi çok seven memnun olan bu durumdan insanlar. Gerçekleşeceğini düşünmüyorum çünkü udemy, x kursundan hoop google gibi bir olay bu. Teoride olabilir ama uygulamada gerçekleşmesi imkansız. Bugün stanford ın vs. derslerinin birebirine internetten ulaşabiliyoruz ama aynı dersi orada dinleyenler en büyük şirketlerde baştayken uzaktan dinleyenler oturduğu yerde kalıyor.

  • apostrophe A kullanıcısına yanıt
    UDEMY sadece programlama üzerine kurslar bulabildiğin bir yer olduğu için imkansız ama dediğinizde haklisiniz orada olmak farkli bir şey. Özellikle en önemli şey kafanıza takılan kısımları birine sorup anlayabilmek bence.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzaktan eğitim geleceğin eğitim sistemidir! Hepiniz buna alışın! Eğitim 5000 yıldır dört duvar arasındaydı artık dört duvar arasından çıkma vakti zaten gelmişti covid sadece bunun biraz daha hızlanmasını sağlayacak belki covidden sonra tekrar bir süre yüzyüze devam edecek eğitim ama covidin eğitim sektörüne yaptığı katkılar kalacak daima. Gelecekte bir gün tamamen online olacağını düşünüyorum. Tıp gibi uygulamalı bölümler ne yapacak? demeyin boşuna onun çaresi bilgisayar simülasyonları ve virtual reality teknolojisi. Bu teknolojiler sayesinde evinden çıkmadan dünyanın en gelişmiş laboratuvar simülasyonlarında çalışabileceksin maliyetsiz olarak. Herşey çok daha güzel olacak :)

  • Gençler derslerin yüz yüze olmasının altında eğitimden çok "duygusal" sebepler var. siz yurtlara girince, yurdu kiralayan yurt müdürü, evleri fahiş fiyata pazarlayan dindar görünümlü dolandırıcı ev sahipleri, bir kalemi x birim yerinde 2x birimden satan "dürüst" esnaf hepsi kazanıyor. Yoksa sizin yüz yüze ders alarak daha kaliteli bir eğitim göreceğinizi umursadıklarını sanmıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romario11111 -- 24 Eylül 2021; 13:55:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.