Şimdi Ara

SİSTEMİM HAKKINDA BİR SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar 1 hafta önce vatan bilgisayardan anakart, işlemci, ram aldım bunların yanında ekran kartı olarak HD 7850 2 GB 256 O.C olmayı düsünüyorum.

Battlefield 3 de ultrada fps sorunu olmadan oynayabilirmiyim ?

İşlemci : FX-8350 4.0 GHz 8 Çekirdek

Anakart M5A97 EVO R.2

RAM : GSKİLL 8 GB 1866 Mhz TEK SLOT

Almayı düşündüğüm ekran kartı : HD 7850 2GB 256 bit

Bu sistem ile oyunlarda rahatlıkla sıkıntı yaşamadan oynayabilirmiyim. Özelliklede Battlefield 3 de ultra ayarlarda oynamayı istiyorum. Online olarak

Rahat oynayabilirmiyim, şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4BringT0Life -- 19 Nisan 2013; 22:42:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 4BringT0Life

Öncelikle merhaba arkadaşlar.

Arkadaşlar 1 hafta önce vatan bilgisayardan anakart, işlemci, ram aldım bunların yanında ekran kartı olarak HD 7850 2 GB 256 O.C olmayı düsünüyorum.

Anakart M5A97 EVO R.2

Bu sistem ile oyunlarda rahatlıkla sıkıntı yaşamadan oynayabilirmiyim. Özelliklede Battlefield 3 de ultra ayarlarda oynamayı istiyorum. Online olarak

Bütçe sıkıntısı yoksa, Sapphire HD 7870 XT 2 GB 256 Bit DX 11.1 modelini öneririm.. Daha performanslı ve yeni bir karttır.. işlemci ve ekran kartına biraz OC ile BF 3 ve diğerlerini ultrada sıkıntı olmadan oynayabilirsin bu kartla..

Bu arada anakart ve RAM seçimleri de yanlış olmuş.. Aynı paraya 990 çipsetli MSI 990FXA-GD55 (indirimli) alabilirdin, çok daha iyi olurdu..

RAM de 2x4 şeklinde almalıydın, dual channel olarak çalışırdı bellekler.. imkanın varsa o ürünleri değiştir derim..

• O anakartı bende sormustum fakat stokta kalmamıstı :(

Ram konusundada ilerleyen zamanlarda 32 gb tamamlamayı düşünüyorum :=)

Ekran kartı fazla bütçem yok en fazla 400 tl :(
  • quote:

O anakartı bende sormustum fakat stokta kalmamıstı :(

Ram konusundada ilerleyen zamanlarda 32 gb tamamlamayı düşünüyorum :=)

Ekran kartı fazla bütçem yok en fazla 400 tl :(

Anladım kardeşim.. O zaman şu modeli önereyim bari yapacak bir şey yok:

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11200-14-20g-hd7850-oc-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx111-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=63501

Ekran kartını hemen almayacaksan 60 - 70 lira daha para biriktir.. 7870 OC modelini al bu kartın.. Daha uzun süre yüksek ayarda oynarsın oyunları..

• Yorumun için teşekkürler.

7870 modelini gerçekten düşüneceğim :)

Anakart ile ram iş görür demi bir sıkıntı yok :)
  • quote:

Yorumun için teşekkürler.

7870 modelini gerçekten düşüneceğim :)

Anakart ile ram iş görür demi bir sıkıntı yok :)

Bir şey değil kardeşim.. Anakart ve RAM işini görecektir, için rahat olsun..
  • Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için, iyi akşamlar :)
  • quote:

Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için, iyi akşamlar :)

Sağol, sana da iyi akşamlar kardeşim..
  • Ne güzel anlaşmışsınız öyle ;

Aynen 7870xt almalısınız o sisteme , aşağısı ayıp olur sisteme, birde 32gb ram güzel ütopya. Çok yazık olur 16gb yapın hiç olmazsa sizde tatmin olursunuz, paranızda cebinizde kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

Anakart M5A97 EVO R.2

Bütçe sıkıntısı yoksa, Sapphire HD 7870 XT 2 GB 256 Bit DX 11.1 modelini öneririm.. Daha performanslı ve yeni bir karttır.. işlemci ve ekran kartına biraz OC ile BF 3 ve diğerlerini ultrada sıkıntı olmadan oynayabilirsin bu kartla..

Bu arada anakart ve RAM seçimleri de yanlış olmuş.. Aynı paraya 990 çipsetli MSI 990FXA-GD55 (indirimli) alabilirdin, çok daha iyi olurdu..

RAM de 2x4 şeklinde almalıydın, dual channel olarak çalışırdı bellekler.. imkanın varsa o ürünleri değiştir derim..

hocam benimde almayı düşündüğüm Anakart M5A97 EVO R.2 benim 990 chipset secmememdeki amaç ne o.c nede cf düşünmüyorum, 990 chipsetler ilk olarak cf yada sli sonrada o.c yatkınlıgı daha çok diye biliyorum bu durumda yanlıs bi tercih yapmıs olmuyorumdur değilmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: YetkinArpat

hocam benimde almayı düşündüğüm Anakart M5A97 EVO R.2 benim 990 chipset secmememdeki amaç ne o.c nede cf düşünmüyorum, 990 chipsetler ilk olarak cf yada sli sonrada o.c yatkınlıgı daha çok diye biliyorum bu durumda yanlıs bi tercih yapmıs olmuyorumdur değilmi ?

Doğru biliyorsun, yanlış yapmış olmazsın kardeşim.. OC ve CF / SLI yapmaya ihtiyaç duymayacaksan 990 çipsetli anakarta fazla ihtiyacın yok demektir.. Asıl sorun; işine yaramasa da, aynı paraya daha yüksek modeli varken neden o anakartla kendini sınırlayasın.. Arada sadece 4 lira gibi bir fark varken MSI 990XA-GD55 gibi güzel bir kartı almamak çok ayıp olur.. Şiddetle tavsiye ediyorum, memnun kalırsın..

Tek artısı OC ve 990 çipset değil üstelik, çok güzel bonusları da var o kartın..

Son olarak bir benzetme yapayım sana; iki araba düşün, biri şahin ve sıfır, diğeri bmv ve 2.el ama çok temiz, fiyatları da aynı.. Hangisini alırsın?

• M5A97 ide kötülememek gerek son derece memnunum suan ama dediğin gibi iyi olabilir fakat M5A97 de parasını hakeden bir kart :)
  • quote:

M5A97 ide kötülememek gerek son derece memnunum suan ama dediğin gibi iyi olabilir fakat M5A97 de parasını hakeden bir kart :)

Kötülemiyorum kardeşim, aksine çok iyi bir kart, ama devri geçiyor yavaş yavaş.. Aynı paraya 990 çipsetli anakart varken bu model alınmaz.. Bu da bir gerçek..
  • quote:

quote:

Anakart M5A97 EVO R.2

aynen öyle. HD7870XT iyi bende araştırdım. Biraz daha para katıp 7950 SAPPHIRE de alabilirsin. 7850den iyidir ama hd7870. ve ortalama 60fps oynarsın ultrada ve battlefield 3 için 60 fps stabildir. Bir de 2014 Mayısta Battlefield 4 çıkacak ;)

• quote:

quote:

Doğru biliyorsun, yanlış yapmış olmazsın kardeşim.. OC ve CF / SLI yapmaya ihtiyaç duymayacaksan 990 çipsetli anakarta fazla ihtiyacın yok demektir.. Asıl sorun; işine yaramasa da, aynı paraya daha yüksek modeli varken neden o anakartla kendini sınırlayasın.. Arada sadece 4 lira gibi bir fark varken MSI 990XA-GD55 gibi güzel bir kartı almamak çok ayıp olur.. Şiddetle tavsiye ediyorum, memnun kalırsın..

Tek artısı OC ve 990 çipset değil üstelik, çok güzel bonusları da var o kartın..

Son olarak bir benzetme yapayım sana; iki araba düşün, biri şahin ve sıfır, diğeri bmv ve 2.el ama çok temiz, fiyatları da aynı.. Hangisini alırsın?

anladım hocam aslında ben işte 300 tl gibi anakarta bütçe ayırmıstım normaldede 990FXA-GD65 almayı koymustum kafaya sonra 990 ların farkı bu cf oc için olması diye görünce dedim asusun M5A97 EVO R.2 alayım dedim onuda asus saglamdır diye düşünmüştüm gerçi bu işler şans işi ve dediğiniz gibi yapıcam 990FXA-GD65 alıcam arada 6 tl fark olan kart bu sanırım bunu demek istediniz dimi hocam

• quote:

anladım hocam aslında ben işte 300 tl gibi anakarta bütçe ayırmıstım normaldede 990FXA-GD65 almayı koymustum kafaya sonra 990 ların farkı bu cf oc için olması diye görünce dedim asusun M5A97 EVO R.2 alayım dedim onuda asus saglamdır diye düşünmüştüm gerçi bu işler şans işi ve dediğiniz gibi yapıcam 990FXA-GD65 alıcam arada 6 tl fark olan kart bu sanırım bunu demek istediniz dimi hocam

Yok, Asus la 6 lira fark olan model 990XA-GD55 olan, GD65 biraz daha fazla.. Asus la 35 - 40 lira var arasında indirimli fiyatlar olarak.. OC Ve CF düşünmüyorsan hiç GD65'e gerek yoktur, GD-55 alman kafi.. Şu anakartı alacaksın sen:

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-990xa-gd55-990xa-gd55-am3+-amd-990x+sb950-ddr3-2133mhz%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=57114

Senin bahsettiğin model de aşağıdakisi.. Ona gerek olmayacak:

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-990fxa-gd65-990fxa-gd65-am3+-amd-990fxsb950-ddr3-2133mhz-%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56108

Artan paran varsa, başka parçalara harcayabilirsin.. Mesela daha iyi bir ekran kartı, daah kaliteli bir kasa ya da güzel bir işlemci soğutucu alabilirsin..

• quote:

quote:

Yok, Asus la 6 lira fark olan model 990XA-GD55 olan, GD65 biraz daha fazla.. Asus la 35 - 40 lira var arasında indirimli fiyatlar olarak.. OC Ve CF düşünmüyorsan hiç GD65'e gerek yoktur, GD-55 alman kafi.. Şu anakartı alacaksın sen:

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-990xa-gd55-990xa-gd55-am3+-amd-990x+sb950-ddr3-2133mhz%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=57114

Senin bahsettiğin model de aşağıdakisi.. Ona gerek olmayacak:

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-990fxa-gd65-990fxa-gd65-am3+-amd-990fxsb950-ddr3-2133mhz-%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56108

Artan paran varsa, başka parçalara harcayabilirsin.. Mesela daha iyi bir ekran kartı, daah kaliteli bir kasa ya da güzel bir işlemci soğutucu alabilirsin..

hee tamam gd55 in M5A97 R2.0 ile arasında dediğin gibi 4 lira var. Ben M5A97 EVO R.2 almayı düşünüyodum gd65 i kastettiniz sandım gd55 yeter diyosanız tamamdır hocam çok sağol yardımcı oldun hocam teşekkkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.