Şimdi Ara

Sistemim DDR3 Çalıştırmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Gigabayte GA-G41M-Combo model anakartım var . ddr3 1333 mhz ram aldım taktım ama bilgisayar ötüyor açılmıyor resetliyor kendini . Anakart modeline baktım ddr3 1333 mhz o.c destekliyor diyor ama olmadı o.c ne onuda bilmiyorum gerçi ve nasıl yapıcam. Ondan önce ddr2 667 mhz kullanıyorum . işlemcim intel core 2 duo ekran kartım 512 mb ndivia . Mecbur ddr3 ' ü çıkarrttım eskisini taktım açıldı . sorun neyden kaynaklanıyor lütfen yardım edin. BİOS'tan ayar mı yapmam lazım ??
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• öceden ddr2 kullanıyordun ? yani ram slotların ddr2 , o slota nasıl ddr3 takıyorsun.
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Hayır ddr2 de var ddr3 de var . ikiside var yani
  • ilginç kart. ddr3 aldığın ram dual channel mı ? singel channel almamışsındır herhalde ? onu bir kontrol et, sıkıntı yoksa bios a girebiliyormusun ? ramleri tak biostan ram mhz ini 1066'ya geri çek , bios a falan giremiyorsan direk hata veriyorsan veya aşşağı çektiğin halde yemediyse , güç kaynağı kablosunu çıkar , bios pilini çıkar bir 30 saniye bekle , bios pilini , güç kaynağı kablosnu geri tak öyle dene , biosun resetlenmiş olması lazım , bir aksilik yoksa problemi bios çıkartıyordur ,yada ramlerin arızalı.

~tabiki herzaman anakartında problem olma ihtimalide var.. aldığın 0 ram bile olsa arızalı çıkabilir. ddr3 başka bir anakarta takıp kesin emin olabilirsin , yada sistem hiçyoktan biraz açılıyor windows açılırken falan gidiyorsa memtest86 yı bir flashback e at , ordan bir ram testi yap , artık hangisini uygulaya biliyorsan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 9 Şubat 2014; 14:46:09 >
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    anakart sağlam . dual olayını anlamadım . ddr3 ü takınca bilgisayar hiç acılmıyor yani bios giremiyorum . ama ddr2 deyken giriyorum sıkıntı ok . biostan ram hızını nasıl değiştiricem onu bana anlatsan süper ama süper olur . slotları değiştirdim olmadı gene .
  • hiç açılmıyor ise uyumlu değildir. ramin üretim stok kodunu internette araştır özeliklerinden bak , yada satın aldığın internet sitesi ise gir ordan bak , single veya dual channel yazar , tek ve cift yönlü aktarım oluyor türkçede anakartın dual channel yani ram den aynı anda çift veriyolu akışı sağlıyor diyeyim sana onları öğren , ram in dual se , büyük ihtimal o anakartın desteklediği bir ram değildir.anakartından sonra üretilmişse daha yeni birşeyse mümkün var öyle anakartı desteklemeyen ramler , seçici davranabiliyor ramlerde. oyuzden üreticiler sitelerinde desteklenen ramler diye bir belge oluşturur , orda olmayıpta çalışanlarda olur tabi ayrı mesele test edilmemiş olabilir :)

~dediğimi denedinmi ? güç kaynağının kabloyu çekip bios pili çıkarıp 30 saniye bekleyip geri taktınmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 9 Şubat 2014; 23:52:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.