Şimdi Ara

Sistemi yükseltmek istiyorum arkadaşlar. Bu sistemin eksikleri nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2010 senesi sonu gibi aldığım sistem aşağıda arkadaşlar. RAM'i yükseltmek istiyorum. (4x2 gibi...) CL7 mi olsun? Ayrıca 2000 MHz RAM çalışır mı bu anakart ve işlemci ile?

Hard Disk'i de 1 TB'a çıkarmak istiyorum. Başka eksiği var mı???

Bellek KINGSTON KHX1333C7D3K2/4GX HYPERX XMP 4GB (2x2GB) DDR3-1333MHz, Cas7, 1.65V

DVD yazıcı SONY AD-7241S-0B 24X Siyah, Light Scribe, Kutusuz

Kasa COOLER MASTER RC-692-KWP3-KWN3 CM 690 II Pencereli Güç kaynaksız

Yazılım ürünleri MICROSOFT GFC-00222 Windows 7 Home Premium 32bit/64bit Türkçe KUTU

Ekran kartı ATI 6870 1 GB

İşlemci Amd Phenom II X6 1090T (3.2GHz,9MB,125W,Soket AM3) Black Edition İşlemci

SOğutucu Gelid Tranquillo CPU Soğutucu Universal

DiskWestern Digital Caviar Black 500GB 3.5'' SATA 7200RPM Sabit Disk WD5001AALS

AnakartGigabyte GA-890GPA-UD3H AMD 890GX DDR3 1866(OC) USB 3.0 Soket AM3 Anakart

Power supply XILENCE XILENCE XP800 800W 135MM FAN PSU GAMİNG SERİSİ 80+ BRONZE R3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 20 Ocak 2013; 0:58:07 >

• Sadece ekran kartını yükseltip 2x4 gb 1600 mhz RAM yeterli olacaktır. Pro. uygulamalar kullanmıyorsanız 1600 mhz ile 2000 mhz ram arasında kayda değer bir fark göremezsiniz.

1tb HDD almak yerine 120 GB SSD ile sistemi takviye edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

Sadece ekran kartını yükseltip 2x4 gb 1600 mhz RAM yeterli olacaktır. Pro. uygulamalar kullanmıyorsanız 1600 mhz ile 2000 mhz ram arasında kayda değer bir fark göremezsiniz.

1tb HDD almak yerine 120 GB SSD ile sistemi takviye edebilirsiniz.

Dostum şöyle söyleyeyim. Bu sistem ile oynayamadığım oyun yok ancak ben aynı zamanda İŞ GEREĞİ EDIUS, After Effects ve PhotoShop uygulamalarını da kullanıyorum zaman zaman. (Render olayı var.) O açıdan son zamanlarda iş yerinde bulunan PC ile kendi bilgisayarım arasında kasma farkı olduğunu sezdim. RAM'i dediğin gibi yapacağım. Peki CL 7 mi CL 9 mu olsun?http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmz8gx3m2a1600c9-8gb-(2x4gb)-vengeance-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=55857
    http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/corsair-cmx8gx3m2a1600c9-8gb-(2x4gb)-xms3-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=51582
    Son olarak mevcut 500 GB HDD'me, 120 GB ile SSD desteği yaparsam ne olacak? Orayı da anlamadım.

(Ayrıca hangi ekran kartını tavsiye edersiniz?)

Çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 20 Ocak 2013; 12:33:42 >

• İşin içine Pro uygulamalar girmişse 2000 mhz ramler iyi seçim olur. 16 GB ( 8x2) 1866 mhz Ram kitleri var Corsair'in onlardan almaya bakın. CL kısmı hakkında çok bilgi sahibi değilim ama düşük CAS değerinin daha iyi olduğunu biliyorum ama sizin işinize yara mı bilemem.

SSD bilgisayarınızın tepki süresini ciddi oranda kısaltır. Açılış/kapanış süresi kısalır, program kurma ve dosya aktarım hızı ciddi anlamda artar. Büyük dosyalarla çalışıyorsanız SSD size ciddi zaman kazandırır.

Eğer ki CS6 kullanıyor/kullanacaksanız HD7000 serisi kart almanız gerekir. HD7000 serisi Adobe CS6'ya hızlandırma desteği veriyor ama CUDA kullanan programlarla işiniz varsa GTX 500 serisinden bir kart bakın. Bütçe müsaitse HD7850 veya HD7870 iyi seçim olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

İşin içine Pro uygulamalar girmişse 2000 mhz ramler iyi seçim olur. 16 GB ( 8x2) 1866 mhz Ram kitleri var Corsair'in onlardan almaya bakın. CL kısmı hakkında çok bilgi sahibi değilim ama düşük CAS değerinin daha iyi olduğunu biliyorum ama sizin işinize yara mı bilemem.

SSD bilgisayarınızın tepki süresini ciddi oranda kısaltır. Açılış/kapanış süresi kısalır, program kurma ve dosya aktarım hızı ciddi anlamda artar. Büyük dosyalarla çalışıyorsanız SSD size ciddi zaman kazandırır.

Eğer ki CS6 kullanıyor/kullanacaksanız HD7000 serisi kart almanız gerekir. HD7000 serisi Adobe CS6'ya hızlandırma desteği veriyor ama CUDA kullanan programlarla işiniz varsa GTX 500 serisinden bir kart bakın. Bütçe müsaitse HD7850 veya HD7870 iyi seçim olabilir.

Dostum açıklamaların için çok teşekkür ederim. Bu yorumundan sonra SSD yapmaya karar verdim. Bir bilgisayarcıdan da yardım alarak 120 ya da 320 GB'lık bir harddisk ile bu işlemi yapacağım.

Adobe CS 5.5 kullanıyorum. (After Effects) PhotoShop ise CS3 şu an fazlası ile yeterli. EDIUS 5'i de kullanıyorum. Ayrıca mümkün mertebe para da oldukça orijinal oyun alıp oynamaya çalışıyorum. Bu anlamda 7850 ekran kartı alırsam GTA V'i (Mart ayında) oynayabileceğimi düşünüyorum. (Hatta belki de mevcut 6870 ile de oynayabilirim? Bilemiyorum.)

Tekrar teşekkür eder, olumlu-olumsuz yorum yapmak isteyen herkesin katkılarını da beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MİY1988 -- 20 Ocak 2013; 17:15:23 >

• GTA V oynarım sanırım? diye düşünmeye daha çok başladım. :) Malûm az kaldı çıkışına.
  • Eğer oyun da oynayacaksan GTA V daha sistem gereksinimleri belli olmadı ama 7850 de oynanır sanıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MİY1988

GTA V oynarım sanırım? diye düşünmeye daha çok başladım. :) Malûm az kaldı çıkışına.

GTA V tarzı (yüksek grafik kalitesi, hareket, aksiyon) oyunlar oynamayı seviyorsan elindeki ekran kartı yeterli gelmeyecektir.. En azından 7850 2 GB bir model alman çok iyi olacaktır.. Marka olarak MSI ya da Sapphire alabilirsin.. RAM' leri de Corsair ya da G-Skill'in 1866 MHz CL9 1.5V Dual Kit şeklinde olanlardan tercih et.. Yanlış görmediysem anakartın 2000 MHz desteklemiyor, gerek de yok zaten.. Güç kaynağın da gayet sağlama benziyor.. Bilgin varsa işlemciye biraz overclock yapabilirsin.. İşlemci soğutucun da olduğuna göre problem çıkmayacaktır.. Bunlar dışında masraf yapma.. Bu dediklerim seni en az 2 sene daha idare edecektir.. Sonra komple sistemi satıp yenileyebilirsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelmax

quote:

GTA V oynarım sanırım? diye düşünmeye daha çok başladım. :) Malûm az kaldı çıkışına.

GTA V tarzı (yüksek grafik kalitesi, hareket, aksiyon) oyunlar oynamayı seviyorsan elindeki ekran kartı yeterli gelmeyecektir.. En azından 7850 2 GB bir model alman çok iyi olacaktır.. Marka olarak MSI ya da Sapphire alabilirsin.. RAM' leri de Corsair ya da G-Skill'in 1866 MHz CL9 1.5V Dual Kit şeklinde olanlardan tercih et.. Yanlış görmediysem anakartın 2000 MHz desteklemiyor, gerek de yok zaten.. Güç kaynağın da gayet sağlama benziyor.. Bilgin varsa işlemciye biraz overclock yapabilirsin.. İşlemci soğutucun da olduğuna göre problem çıkmayacaktır.. Bunlar dışında masraf yapma.. Bu dediklerim seni en az 2 sene daha idare edecektir.. Sonra komple sistemi satıp yenileyebilirsin..

Tavsiyeniz ışığında sistemimi güncelleyeceğim. Çok teşekkür ederim. 7850 2 GB alacağım, şu an kullandığım ekran kartımı satacağım. Kezâ RAM'leri satıp, 1866 CL7 (?) Dual Kit 8x2 ya da en kötü ihtimalle 4x2 GB alacağım. :)

Bu arada yeni monitör ve ses sistemi aldım. :)http://forum.donanimhaber.com/m_71722089/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71722089

• quote:

quote:

quote:

Tavsiyeniz ışığında sistemimi güncelleyeceğim. Çok teşekkür ederim. 7850 2 GB alacağım, şu an kullandığım ekran kartımı satacağım. Kezâ RAM'leri satıp, 1866 CL7 (?) Dual Kit 8x2 ya da en kötü ihtimalle 4x2 GB alacağım. :)

Bu arada yeni monitör ve ses sistemi aldım. :)http://forum.donanimhaber.com/m_71722089/mpage_1/f_/key_//tm.htm#71722089

Evet, bu çok iyi olacak arkadaşım.. Çünkü bomba gibi oyunlar çıkacak önümüzdeki 5-6 ay içinde.. 7850 2 GB onlara ilaç gibi gelecektir:) Ram'leri 1866 MHz al tabi, ne kadar hızlı olursa o kadar iyidir.. Ama CL7 olanı bulabileceğini pek sanmıyorum, varsa da çok pahalıdır herhalde.. Gerek yok CL9 alman yeterli..

Yeni monitörün ve ses sistemin de hayırlı olsun.. güle güle, keyfini çıkararak kullan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelmax -- 17 Mart 2013; 17:28:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet, bu çok iyi olacak arkadaşım.. Çünkü bomba gibi oyunlar çıkacak önümüzdeki 5-6 ay içinde.. 7850 2 GB onlara ilaç gibi gelecektir:) Ram'leri 1866 MHz al tabi, ne kadar hızlı olursa o kadar iyidir.. Ama CL7 olanı bulabileceğini pek sanmıyorum, varsa da çok pahalıdır herhalde.. Gerek yok CL9 alman yeterli..

Yeni monitörün ve ses sistemin de hayırlı olsun.. güle güle, keyfini çıkararak kullan..

Daha iyisi sizin olsun, teşekkür ederim. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.