Şimdi Ara

Sistemi kurdum açılmıyor(Şimdi de reset sorunu var)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar pc topluyordum en son işlemciyi alıp kurulumu tamamladım.
    Şu an anakart üzerinde vga led ve cpu led yanıyor.
    Sistemden kartı çıkarıp denedim yine olmadı, anakart üzerinden taktım yine olmadı.
    Ram değiştirerek de denedim olmadı...
    Yardımcı olursanız sevinirim.
    Z270-a prime
    i7 7700k
    gtx 1070 kullanıyorum.

Ekran kartının üzerindeki ledler yanıyor ama fanlar dönmüyor, bunu da kartın ısıya duyarlı çalıştığına bağlıyorum.

_______
    Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler.
    En son kasa kapağını kapattığım zaman reset sorunu oluştuğunu yazmıştım.
    Buna çözüm bulamadım, Q konektöründen reset kablosunu çıkardım öyle taktım. Yoksa sürekli reset atıyor sistem.
    Acaba kasanın düğmesinde mi sıkıntı var, yoksa sistem kaynaklı mı anlayamadım.

Bu arada size bir olayı da anlatayım, ben sistemi yeni kurduğum için uzatma kablosu yapmıştım. Bir de psu amazon.com ürünü olduğu için çevirici alarak bizim fişlere uygun hale getirdim.
    Monitör fişini, prizin dar delikleri yüzünden zorla oturttum. Sonra psu fişini çeviriciyle oturttum.
    Sistemi açtığımda ilk olay olan, açılmama durumuyla karşılaştım. O ara kasaya dokununca ufaktan gıdıkladı beni. Kaçağın çeviriciden geldiğini düşünüp çıkardım hemen. Bir baktım bir ucu girmemiş çeviricinin. Söve söve fırlattım onu da.
    Sonra temassızlık yaptığı için kullanmadığım universal psu kablosunu takıp tekrar denedim. Yine çalışmadı doğal olarak.
    İşte macera bu şekilde başladı. Psu mu yandı acaba, anakart mı yandı, ram mi yandı vs vs bunlardan hiç bahsetmedim. Çünkü bahsetmiş olsam direkt bunlara odaklanıp asıl sorunun reset tuşundan mı yoksa kısa devreden mi olduğunu anlayamazdı. Gerçi hâlâ tam belli değil.
    Belki de başından beri kasa kapağı sisteme reset attırıyordu. Yani başından beri reset pini sistemde olmasaydı belki sağlıklı şekilde çalışırdı. Ya da gerçekten uzay montaj ve ram slotlarını tek tek denemek işe yaradı.
    Neyse ilk defa sistem topladım tecrübem oldu...

Şimdiki buton sorunun da çözersem sıkıntı kalmayacak.
    Kasa thermaltake core v71

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 27 Şubat 2017; 9:32:41 >

• ram modelini öğrenebilir miyim?
  • Corsair CMK16GX4M2B3000C15B 2x8 GB 3000 MHZ CL15
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Ramle anakart uyumsuz ramlerin ecc yani error code correcting özellikli x99 anakartlar/sunucular için. Ramleri değiştirmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fuko08

Ramle anakart uyumsuz ramlerin ecc yani error code correcting özellikli x99 anakartlar/sunucular için. Ramleri değiştirmelisin.

İyi de ben ram leri asus sitesinde uyumluluk listesine göre seçtim niye uyumsuz olsun ki.

Bu ram.https://www.amazon.de/gp/product/B014JESKRW/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 23 Şubat 2017; 21:49:0 >

• ramin sayfasından aldığım ekran görüntüsü:
    x99 ve 100 chipset anakartları destekliyormuş yani ECC ram destekli anakartlar.
    Senin chipseyin z270. Bu da anakartın sitesinden ss
    non-ECC yazıyor. Bu ramler x99 platformlar için i7 6950x Xeon serisi işlemciler için yani.

• Bu tamamen saçmalık olur ama. Ram uyumluluk listesinde yazılan ram i alıp kullanamayacaksam asus neye göre o listeyi hazırlasın ki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Yanlışlık olmuştur hocam. Bir de amazonun sitesinde de yazıyor chipset uyumluluğu biraz da sizde hata. Neyse İade şansınız varsa değişebilirsiniz. Amazondaki satıcılar anlayışlı.
  • Peki 270 uyumlu olanı nerden bulacaz ki? İnşallah ram kaynaklıdır da şimdi git gel amazonla uğraşıp duracaz. Tabi yenisi gelince sıkıntı çıkmazsa...

Ekimden beri topluyorum açılışı görmek nasil olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pcden bakıp emin olmam lazım ama bu da kesin asus sitesinde uyumlu model olarak görünüyordur. 270 serisi için ram in kendi sitesinde uyumlu olduğu mu yazıyor?

• Anakart bios güncellemelerini yaptın mı? Bios güncellemeleri genelde ram uyumsuzluklarını düzeltir.
  • Remler, anakartlarınız ile normalde uyumlu. Fakat normalde uyumlu olsa bazı zaman anakart rem seçebiliyor.

MemOK tuşuna filan basın, remden kaykanklıysa belki düzelir ama bu yazdığın sorunun yüzlerce nedeni olabilir.
  • alito kullanıcısına yanıt
    Sistem hiçbir şekilde açılmadı, biosu göremedim yani.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    MemOK tuşunu da denedim hatta frekans kaynaklı açılmama yapıyorsa diye xmp switch çevirip de denedim.

Bugün ram bulabilirsem alıp deneyecem.

• Tam olarak bilgisayarın tuşuna basınca ne oluyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Tam olarak bilgisayarın tuşuna basınca ne oluyor?

Sadece fanlar dönüyor, soğutucunun pompası çalışıyor, ekran kartının ledleri ve anakartın ledleri yanıyor.

Az önce arkadaşım bana bir link gönderdi acaba bunla ilgisi olabilir mi pcde olmadığım için bakamıyorum.

https://www.asus.com/us/support/CPU/1/50/8/7/raDdHADFSa42GEuM/C20161229152511/

• Aynısı başıma geldi, anakartin kasanin metaline temas etmedigini tekrar kontrol edin. Yanlış vidalama sonucu kasaya temas eden anakart kısa devre yapıyor olabilir. Yaklaşık 1 gün ugrastiktan sonra cozebildim

• gökhanceylan kullanıcısına yanıt
    Anakartı çıkarıp tekrar mı vidalayayım, nasıl çözdünüz?

• Bilgisayarın fişini çekip, çalıştırmayı deneyip, sonra tekrar fişi takıp çalıştırmayı dener misiniz?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.