Şimdi Ara

Sistem Yükseltme Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar bilgisayarımda performans artışı istiyorum hangi parçayı yükseltsem daha fazla performans artışı alırım ? Ekran kartını kısa bir süre içinde aldım şimdilik onu yükseltemem.
    -İşlemci:İntel i3 4130 Soket 1150 3.4GHz 3MB Cache 22nm
    -Ekran Kartı:Zotac GTX1050 Ti OC EDITION GDDR5 4GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı
    -Anakart:MSI H81M-P33 SOKET 1150 DDR3 1600MHZ SATA 3.0...
    -Ram:DDR 3 8 GB 1600 MHZ Ram
    -Depolama:Toshiaba 3.5' 500 GB SATA 3.0 32MB ÖNBELLEK 7200 RPM HARDDİSK
    -SSD:Yok

• Ne gibi artışlar meselâ? Hangi oyunlarda hangi değerleri alıyorsunuz? Nelerde sıkıntı yaratıyor? Ona göre öneride bulunalım. Ayriyetten Msi afterburner ile oyunlar içerisindeki kullanım değerlerini bir resim alıp atarsanız iyi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Ne gibi artışlar meselâ? Hangi oyunlarda hangi değerleri alıyorsunuz? Nelerde sıkıntı yaratıyor? Ona göre öneride bulunalım. Ayriyetten Msi afterburner ile oyunlar içerisindeki kullanım değerlerini bir resim alıp atarsanız iyi olur.

Oyun performans değerleri çok detaylı onlara değinmek istemiyorum.Dediğiniz programda yok
    Genel olarak rahatsız eden iki sorun var.
    1-Oyunlarda tozlu ya da çok parçacık olan yerlerde FPS değeri düşüyor.Burada FPS düşmesini düzeltmek istiyorum.
    2-Bilgisayarın daha fazla hızlı olacağını düşünüyorum.(Aslında bu bir sıkıntı değil fakat daha fazla aksın istiyorum.Mesela açılış süresi,çok sekme açtığında 1 sn falan takılması vs.)
  • eşom21 kullanıcısına yanıt
    Bu sebepler için ssd almanız lâzım. Oyunlardaki o konuya gelirsek te anakartınıza da uyan 2.elden i5 4460 ve ya i5 4590 ve ya i5 4690 gibi işlemciler alabilirsiniz. i5 4460 yeterli. Gerçi o işlemcinin oyunlarda yetmesi lâzım o ekran kartına. Bu yüzden oyun içi değerleri görmek gerek. 3-5 dk.nızı almaz Msi afterburner kurması. Yine de siz bilirsiniz.

• quote:

Bu sebepler için ssd almanız lâzım. Oyunlardaki o konuya gelirsek te anakartınıza da uyan 2.elden i5 4460 ve ya i5 4590 ve ya i5 4690 gibi işlemciler alabilirsiniz. i5 4460 yeterli. Gerçi o işlemcinin oyunlarda yetmesi lâzım o ekran kartına. Bu yüzden oyun içi değerleri görmek gerek. 3-5 dk.nızı almaz Msi afterburner kurması. Yine de siz bilirsiniz.

Olmuştur umarım.Sistem Yükseltme Tavsiye

Değerler iyi gözüküyor ama oynarken bir resim alsanız daha iyi. Menüde iken fps değerleri fazla olur genelde. Ayarlar nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 1 Nisan 2017; 15:03:28 >
  • quote:

Değerler iyi gözüküyor ama oynarken bir resim alsanız daha iyi. Menüde iken fps değerleri fazla olur genelde. Ayarlar nedir?

Buyurun hocam CPU değerleri bazen %100 oluyor.
    Sistem Yükseltme TavsiyeSistem Yükseltme Tavsiye
    Sistem Yükseltme TavsiyeSistem Yükseltme Tavsiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 1 Nisan 2017; 15:21:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Yükseltme
    4 yıl önce açıldı
    Uygun sistem için tavsiye
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu da koşarken.
    Sistem Yükseltme Tavsiye
    Değerlerde bir problem gözükmüyor hocam. İşlemci kullanımı %100'e dayansa da ekran kartı kullanımı da %97 gözüküyor en az. Yani bir darboğaz gibi bir durum söz konusu gibi gözükmüyor ki bu ayarlarda alınan fps değeri de gayet iyi gözükmekte. Bir de dediğiniz"tozlu, parçacıklı alanlar" bu yerlerdeki kullanımlara denk gelirseniz bir de onları atın. İşlemci kullanımı her oyunda %100'e ulaşmaz zaten. Ama tabii en belirgin oyunlarda olabilir. Meselâ; Battlefiled 1, Gta V, The Witcher 3, Csgo da olabilir bakmak lâzım. Vb. oyunlarda olabilir. Ama ekran karı kullanımında düşüklük yok ise çok problem çıkarmaz. İllâ bir yükseltme yapmak istiyorsanız işlemciyi dediğim gibi i5 440 alın 2.el olarak. Ve ya i5 4590 alın kullanın. O dediğiniz bilgisayar açılış süresini kısa olması ve ya daha hızl ıveri transferi için ssd almanız lâzım. En az bir 120Gb 'lık ssd alın sisteme.

• İlgilendiğiniz için çok teşekkürler.240 ya da 480 gb ssd almaya karar verdim
    Belki ileride İşlemciyi de yükseltebilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.