Sistemin kurulu olduğu HDD'yi değişritip yerine yeni bir HDD alacağım, ancak şu anki sistemde kurulu onca programı ve işletim sistemini yeniden kurmak istemiyorum. Şöyle bir şey mümkün mü? Alacağım yeni HDD'yi PC'ye bağlayıp formatladıktan sonra, şu anki sistem kurulu HDD'yi yeni HDD'ye yedekleyip sonra sistemi bu yeni HDD'den açabilir miyim? Bunu işlem hangi programla yapabilir?
Program ile bootable bir CD oluştur. PC'yi CD ile boot ettikten sonra harici bir HDD bağla. Yedek almak istediğin HDD bölümünü seç ve hedef olarak harici HDD göster. Kendi formatında HDD'nin ilgili kısmının imajını alacaktır. Benzer şekilde geriye dönük olarak yedeği HDD'in bir kısma yazabilirsin, böylece işletim sistemin geri gelir. Kolay işini yapan temiz bir program.
Teşekkürler açıklama için. Acronis'i biliyordum zaten, sanırım benim dediğim gibi olmayacak, en azından bir bootable dvd hazırlamak gerekecek. Acaba yeni diske sıfır bir windows kursam, mevcut diskten sadece windows harici kurulu diğer programları yedekleyebilir miyim?
Program ile bootable bir CD oluştur. PC'yi CD ile boot ettikten sonra harici bir HDD bağla. Yedek almak istediğin HDD bölümünü seç ve hedef olarak harici HDD göster. Kendi formatında HDD'nin ilgili kısmının imajını alacaktır. Benzer şekilde geriye dönük olarak yedeği HDD'in bir kısma yazabilirsin, böylece işletim sistemin geri gelir. Kolay işini yapan temiz bir program.
Yanlış algılamadıysam et ile tırnağı ayırmak gibi birşey bu isteğiniz... Öyle birşey mümkün değil. Örneğin yeni HDD yeni işletim sistemi kurarsın. Ardından yeniden MS Outlook kurarsın. Sonra eski MS Outlook ile aldığın backup dosyasını yenisinde açarsın, adres defterin, eskiden alıp gönderdiğin epostaların vs gelir. Bu bir örnek, bunu her kullandığın ve yedekleme imkanı olan programda yapabilirsin. Yine örneğin Winamp'ın yedeği olamaz, belki ayarların vs backup alınabilir. Sonuçta yeniden Winamp kurmak zorundasın ve yine tüm mp3lerini eski HDD'ten yenisine kopyalamak zorundasın. Tek tek böyle uğraşmak yerine aşağıdaki işlemi yapıyorsun.
Eski HDD'teki işletim sisteminin yedeğini alıp bir imaj oluşturacaksınız, sonrasında yeni HDD takınca bu imajı yeni HDD'teki örneğin c: yazdıracaksınız bu kadar. Eski işletim sisteminiz ve programlarını, dosyaların vs yeni HDD'inizde olacak.
opuslandia Bu forumu tam bir bilgi çöplüğüne döndürdünüz. Arama butonunu kullansaydınız Acronis konusunun 2006 yılından http://forum.donanimhaber.com/m_6347984/mpage_1/key_acronis/tm.htm beri işlendiğini öğrenmiş olurdunuz. Seçmece karpuz örneği aldığınız imajı yeni diskinize istediğiniz programı yedekleyip istemediğinizi yedeklemeden restore etmeyi Acronis bu güne kadar beceremedi. Acronisin "Clone disk" özelliğini kullanarak eski diskinizi olduğu gibi yeni diskinize kopyalayabilsiniz. Bu işlemi yapmadan önce önemli bilgilerinizi mutlaka DVD'ye yada usb diske yedeklemenizi tavsiye ederim. Yoksa yapacağınız ufak bir hatada bütün bilgilerinizi kaybedebilirsiniz.