Şimdi Ara

Sistem toplarken overclock desteği gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Foruma uzun süredir üyeyim ama aktif değilim. Bir sistem toplamaya karar verdim. En son sistem topladığımda yıl 2002 idi. Sonrasında notebooklarla zaman geçirdim. Şimdi bir masaüstü sistem toplamak istiyorum ama herşey çok değişmiş. Bu yüzden yardımlarınızı bekliyorum.

    Pci.e 4.0 anakart ile bir sistem toplamak istiyorum. Bu konuda pc'nin oyun bilgisayarı olup olmaması çok şeyi değiştiriyor biliyorum. Şöyle söyleyim. Ciddi oyuncu değilim. 1920x1080 60hz monitörüm var ve bu çözünürlükte orta seviye grafikler yeterli benim için. Ray tracing olayıda bana hiç bir keyif vermedi izlediğim videolardan.

    Çok uzun oluyor biliyorum ama geleyim asıl soruma. Sistem toplarken şu durumla karşılaştım. Geleceğe dönük olması açısından overclock yapılabilecek bir sistem mi yoksa normal sistemmi daha mantıklı? Çünkü enterasan bir durum var. Mesela ryzen 7 işlemci yerine ryzen 5 alıp bunu overclock ilk ryzen 7 gibi yada ona yakın performasnta çalıştırmaya çalışanları gördüm. Bu bu durum bedavadan performans gibi görünüyor ilk bakışta. Ama iyi de bunu yapabilmek için pahalı bir anakart ve iyi bir soğutma sistemi olması gerekiyor. O halde ben bu farkı anakarta ve soğutmaya vereceğime ryzen 5 yerine ryzen 7 ye veririm?

    Ram'lerde durum aynı. Pci.e 4.0 standart makul ram desteği 3200 mhz. Ama overclock ile 5000 mhz lere çıkarabiliyoruz.. Fakat bu durumda CL değerleri yükseliyor ve sonuçta performansa pek bir katkısı olmuyor.

    Sormak istediğim şey bu konu. Şu anda sistem toplarken overclock yapabileceğim sisteme fazla para vermek bana anlamsız geliyor. Eğer yanlış düşünüyorsam, göremediğim, bilmediğim bir şeyler varsa "hayır o öyle değil, böyle" demenizi rica ediyorum.

    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poyyraz -- 7 Ağustos 2021; 19:11:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.